Sunday, June 11, 2006

Något som är skönt att SLIPPA...


...Är brännboll! Hela uppväxten och dess pic-nicar och skolavslutningar präglades HÅRT av denna sport. Fy attan vad jag HATADE det. Ibland övervägde jag att skita i att gå på klass C's Drottningholmsutflykt bara för att jag visste att detta hemska spel skulle spelas. Vi for ALLTID till Drottningholmsparken innan skolavslutningen. Hela klassen och nästan alla föräldar och syskon hängde på. Alla hade med egen matsäck. Egentligen var det nog ganska trevligt, om det INTE hade förmörkats av den J-A brännbollen. Sen kan man ju fråga sig varför vi ALLTID åkte till Drottningholm, och aldrig, aldrig någon annanstans? Konstigt egentligen. Iallafall, när det drog ihop sig till BRÄNNBOLL samlades alla ihop och sen skulle man dela in i lag. För en person som jag var det här mardrömmen, bara det att nästan alltid bli vald närapå, om inte, sist--ÅNGEST!!! Jaha, och sen då'rå så skulle man slå ut den gröna tennisbollen LÅÅNGT. Kunde jag det? Nä, såklart INTE. Jag tog dasslocket, och hela klassen steg fram flera meter, för jag kunde ju inte slå ut, OOOOO NEEEEJ. Och likadant var det om man var i utelaget, då skulle man ta LYRA. Herregud vilken PRESS!!! DESSUTOM räckte det ju inte med att man skulle brännboll på den årliga pic-nicen, nej då, man skulle spela brännboll i skolan också. Asså, gud så skönt det är att slippa BRÄNNBOLLEN. Ett klart PLUS med att bo utomlands! P.S, ibland "rymde" jag och MLS och Aless...vi liksom bara försvann när det var brännbollsdags för att sedan dyka upp till korvgrillningen. DET var bra gjort av oss!!!

Bild från IK-Pallas

8 comments:

Monika said...

Ha, ha, DET var bra gjort ;-) Jag håller helt med dig Annika, ångest och press är de känslor som dyker upp när jag tänker på dylika arrangemang under skoltiden. Jag körde också alltid dasslocket. Hatade hela grejjen! Just nu sitter jag och nojjar lite över vad som ska hittas på på företagspicknicken i Hagaparken på onsdag...någon form av lekar blir det, det vet jag. Usch...gillar inte riktigt det! Men kubb är ju rätt kul så jag hoppas på det :-) Och på att det fina vädret håller i sig...

Sara said...

Själv tycker jag att brännboll är skoj men jag förstår dig också. Vi har inte haft någon picnic i vare sig E1 eller E2s klass i år så det har inte varit aktuellt. Men tycker som du, Monika, att kubb är kul, det är ju inget styrkeprov precis...

Annika said...

Monika: Alla kollektiva lekar är jobbiga, på något sätt. Jag förstår att dy "angstar" dig över företagspicnicen. Ja, kubb är helt OK.

Sara: Vad skönt att slippa skolpicnic, ha,ha...Själv ska jag ställa upp på 4:ornas eftermiddags picnic/lekar på freag. SER jag INTE fram emot.

Anonymous said...

Själv tyckte jag brännbollen var riktigt kul! Men, jag kände ångest inför att åka till simhallen med klassen istället. Jag verkligen avskydde att behöva visa upp mig i baddräkt bland klasskamraterna. Där var min ångest istället...SB.

Monika said...

Ja, det är något med dessa kollektiva lekar...får mig att tänka på den avsomnade (?) klubben "VVA" :-)

Annika said...

SB: Ja, vi har alla våra ångestgrejjer. Simhallen tyckte jag, å andra sidan var kul.

Monika: Ibland skulle jag vilja återuppväcka V V A!!! Det var en bra tanke bakom den klubben :-)

Monika said...

Jag upprätthåller fortfarande klubbens anda lite nu och då... :-)

Annika said...

Monika: That's the way to do it...Jag med, ibland...Borde egentligen leva efter klubbens ord lite oftare...