Thursday, June 15, 2006

Den Blomstertid...

Idag är det skolavslutning i Stockholms skolor! Vilken dag, vilken känsla det måste vara för alla elever som får sommarlov idag! För mig är Skolavslutningen en av de vackraste och finaste dagarna på hela sommaren. Stämningen i kyrkan, psalmerna och sångerna och den ENORMA frihetskänslan man hade som barn! Inget säger sommar mer än en avslutning! LN och jag pratade om det idag på vårt sista Starbucks fika, och vi var rörande överrens om det. Det var den sista fikan för oss två. LN flyttar ju snart hem till Sverige, där får hon uppleva många fina skolavslutningar med Alice och Marcus i framtiden. När "Den Blomstertid..." stämmes upp så går det rysningar av välbehag genom mig, jag får en klump i halsen och ögonen tåras. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så vill jag bara gråta och le av rörelse när överstämman ljuder i den psalmen. DET ÄR SOMMAR!
Jag hoppas att alla barn i Sverige har en jättefin dag idag! En speciell dag!
Undrar så hur E1 och E2 har haft det på Olovslundsskolan i Bromma idag? Mor, far och Mormor befinner sig just nu i Åbolands skärgård, snart är dem i hamn. Ciao for now!

2 comments:

Sara said...

E1 och E2 har haft en fin avslutning, väldigt soligt och varmt väder!!! Tyvärr så känns inte "Den blomstertid" så högtidlig och "rysig" längre. De är inte i kyrkan, de kör inte överstämman och ALLA sjunger tillsammans, stor som liten. Men sött är det och nu är de lediga ett helt oäääääändligt sommarlov!!!!!!!

Annika said...

Sara: NÄ, klart det inte blir samma känsla när det inte är i kirkkon...Fasen, läste justi AB att i vissa skolor får ma inte sjunga andra versen därför att "gud" nämns...Har det gått så långt? För taskigt. Jag har kommit på att jag nog gillar pampiga körer bäst, både till Lucia, avslutning och jul mm. Gulligt med barn, men inte samma "ryslighet"...SOOOMMMARRRLOOOOV!!!