Monday, September 03, 2007

Labor Day

Vaknade med ett ryck klockan 7.15. Fick genast gå ner i köket för att förbereda köttet inför dagens BBQ. Vad jag fixar, eller vad som NU ligger i en s.k Crock Pot är en stor bit fläskkött (pork roast) av vilken det sen ska bli bbq pulled pork. Köttet ska ligga i sin marinad och koka i minst 6 timmar.
Jag ska också fixa till cole slaw som är en genomamerikansk vitkålssallad, som jag tycker är mycket god!
Så, ja, eftersom jag ändå är uppe i ottan denna måndagsmorgon som ju är HELGDAG kan jag lika gärna slå på datorn som ju alltid står på köksbordet. Jag verkar visst inte kunna sitta någon annanstans även fast darorn är portabel, what's that all about??
Peter kommer snart ner för att grädda pannkakaor åt Karolina och hennes nattgäst.

Igår var det också en sådan där sällsynt vacker dag då vi fick njuta av vackert väder. Gick till poolen, men vet ni, nu är jag less på den. Känner (nog) inte för att gå dit mera iår. Been there, done that, liksom! Idag stänger dom allra felsta poolerna för säsongen, men vi har två stycken pooler som har öppet ända tills i slutet av den här månaden, men frågan är om jag ids gå mer iår? Peter och Karolina lär väl gå, men jag kan lätt avstå!

Igårkväll var det också en skön kväll. Vi for upp till Reston Town Center. Reston TC är centrum här i Reston, och ett väldigt trevlig sådant!! Ypperligt! Trevlig miljö, bra affärer, bra restauranger och allt är utomhus! Och det är alls ingen strip mall utan det är verkligen ett Town Center! Där kan man flanera omkring, där kan man se på folk, där kan man se konserter om somrarna, på vintern kan man åka skridskor på den stora isrinken som ligger "mitt i byn". Ett sannolikt lyckat bygge ÄR detta town center!! Och det bara växer och växer för varje år. Karolina har börjar kalla det för mini-Manhattan.

Jag är glad över att vi har ett så mysigt ställe att besöka.

Satt ute och åt middag igår, på Clyde's. För visst är det väl så att vi också måste passa på att njuta av dom här sensommardagarna som råder nu.Jag vet hur ni alla därhemma skriver om hur dåligt vädret är, och jag KÄNNER verkligen med er. Efter en dålig sommar ska det alltså även bli en dålig höst. Inte klokt! Min käre bror, som ju är bosatt i Umeå, berättade att i förra veckan hade man fått skrapa sina bilrutor på morgnarna! Inte klokt det heller!! I augusti!!Nä, nu babblar jag bara på så jag säger; Ha en fin måndag!!Nedan följer några bilder som jag tog med lill-Sony kameran igår!14 comments:

mintid said...

Tack för din goa kommentar :)

Det är inte så svårt bara man kommer på hur man gör. Du ändrar ju färger o så ibland ser jag så du vet lite hur man ändrar i html texten :) Om du vill ha hjälp eller så så bara tjoa så gör jag det gärna!

70 tal är bäst :)
Ska se om jag kan leta upp mer godingar!

Du får gärna maila mig privat.
k.thilly@telia.com

Kram

Fia said...

Annika det kött du har i din slowcooker nu, är det en porkbutt? Eller vilken del är det? Och vad använder du för kryddning? Vill gärna prova att göra det, så det vore hyvens om du vill berätta! Kram!

Annika said...

Mintid:
Jo, för mig är allt datorpyssel krångligt, tro mig!! Men du kanske kan ge mig tips på att få det mindre krånligt?
Ska maila dig, my friend!!

Fia:
Det är en pork roast...av "shoulder" tror jag det stod...ska kolla...Japp, en shoulder pork roast...Fem pund väger den.
Bryn den i stekpanna och lägg den sen i crock-poten. Däri lägger du sedan 2 burkar coke (japp, that is true), lite worchester sås, lökklyftor fr 2-3 lökar, pressa ca 4-5 vitlösklyftor över, salta och peppra. Jag tog även i lite Hickory smoke fr Liquid Smoke, du vet. Låt allt stå i 6-7 timmar...sen blir det världens godaste pulled pork som du serverar med bbq sås och cole slaw. Godast blir det ju som sandwich. Det här recpetet är en hit på min gata!!! (kommer från min oerhört matkunnige svärfar)
Kramar!!

Annika said...

Fia!! Alltså låt crock-poten stå på "High" till en början och sänk sen till "low" mot slutet!!

Bloggblad said...

konstigt. Jag har "arbetsdag" i dag jag också - men inte sjutton är jag ledig då...

Rosvikstjejen said...

Skönt med helg? Eller kanske bara arbete?
Det ser härligt ut på dina bilder. Sol, varmt och avkopplat. Kram

Fia said...

Åh tuuuusen tack det ska jag genast prova!!

Anne said...

Mums, det där låter ju gott. Och så enkelt göra också.
Ert town center ser väldigt mysigt ut, förstår ni uppskattar det. Alla inomhus malls är ju inte så jätteroliga alla gånger. Vad fint allt är utomhus.Det ser stort ut också. Härligt! Fram för mer såna här öppna, utomhus town center!
Visst var det så att ni började sommaren med bbq på Memorial Day, och nu avslutar ni tillsammans med samma gäng med en grillkväll när hösten kommer och det är Labor Day? Härlig tradition, för visst var det så ni brukar göra?
Kram Anne

Lilla B said...

Inte bara bilruteskrap i Umeå. Vi här nere i Bergslagen hade -4 grader på morgonen eb dag i förra veckan. Nu är det snart vantar på!

Annika said...

Bloggblad:
Nej, just det...Lustigt namn egentligen...Labor Day...Och jag (pinsamt, pinsamt) är inte helt säker på VAD vi firar heller...

Rosvik:
Visst är det skönt med helg. Vädret är fortsatt skönt. varmt!

men imorrn börjar allvaret igen!
Kram!


Fia:
Prova!! Så ska vi se vad du tycker om det sen!!

Anne:
Reston TC bara växer och växer och är stort, och blir större!
Det är väldigt trevligt där!
Jag tycker också inomhus-malls kan bli lite trista ibland, och tristast av alla malls är dom sk Strip Malls.
Nej, det här är mysigt, och vi får vara glada över att vi har ett sådant fungerande TC!
Precis, BRA minne Anne!! Vi firar alltid Memorial day och Labor Day med våra grannar! Gjorde den här rätten i maj likaså.
KRAM!!

LillaB:
Ja, nog har ni det för kallt därhemma nu. INTE klokt!!! galet!!

Johanna said...

Åh vad jag längtar tillbaka till Reston. Och till Wakerobin Ln.
Håller med- det är SÅ mysigt i Reston! Brukar ni åka skridskor däe..? Det gjorde alltid jag... eller åkte var väl att ta i- skavde runt mer var det väl.

Ha en fin dag! Kram Johanna

Annika said...

Johanna:
Wakerobin Lane??! Det ligger nära North Point va? Känner SÅ väl igen gatan...
Visst är Reston TC jättefint!! DET tycker jag också. Man får vara glad att man bor just här.
Precis, isrinken brukar vara knökfull. Vi brukar åka på Skatequest iställlet, du vet, nära posten.
Är du över o hälsr på ngn ggn?
Kram till dig!

Desiree said...

Vilket härligt Town center ni har. Det ser jättemysigt ut. Låter gott med den där BBQ:en också. Härligt att du kommit igång med dina powerwalks igen.

Annika said...

Desiree:
Det är faktiskt skönt att få lite rutiner igen. Varmt här idag så jag blev bra svettig på min prommis.
Reston TC är verkligen mysigt!