Monday, September 24, 2007

Ny vecka...

Så blev det åter måndagmorgon och jag sitter åter här och skriver ett inlägg klockan 8 på morgonen.
Min dotter ligger och sover och hon är ganska svårväckt om morgnarna. Jag bävar redan för nästa år då skolan börjar klockan 7:30. Jodå, sådana är tiderna i Middle School, 7-8 klass. I låg och mellanstadiet, alltså nu, börjar hon 9:15.

Ny vecka förresten, vet ni att amrisarna börjar veckan med söndag. Det var väldigt konstigt i många år att se hur alla kalendrar började med söndag. Svårt för en Europe att vänja sig vid. Nu har jag väl vant mig, iallafall till viss del. Ibland får jag fortfarande titta till två gånger om jag kollar dagarna på min väggalmacka; Vänta nu är det en tisdag eller onsdag som är den 17???
Konstigt, och man undrar varför det har blivit så här? Börja veckan med söndag? Jaja...

Jag har två skogsduvor som bor i min järnek precis utanför köksfönsret. Jag hör deras kutter hela dagen, och jag hör det kanske allra mest när jag är nere i tvättstugan i källaren. Ibland kan det låta som om dom befinner sig inomhus, inte så kul. Man hör deras sorgsna rop i princip hela dagen. Hacke Hackspett kom tillbaks imorse också och började hacka på huset. Det är heller inte kul, och en stor nackdel med att bo i trähus är ju att hackspettarna gärna vill hacka på huset. Min kompis Lotta som också bor i trähus hade haft en förvillad, galen hackspett på sin vind som förde ett herrans oväsen, usch! Något sånt vill inte jag vara med om, tack. En annan person här i Reston fick visst in en tvättbjörn på vinden, snacka om panik! Tror jag skulle bli tokig om det hände här. Och om det händer här lär det väl hända när Peter är ute och reser för jobbets räkning, be sure of it.

Nä, nu måste jag väcka dottern! Och sedan är det power-walk för mig. Den behövs efter helgens alla ätfester.

Ha en fin måndag!!!

21 comments:

Panter said...

Tur att det finns måndagar efter helger och ätfester :)
Skönt att barnen får börja lite seanre. 7.30 nästa år... det känns väldigt tidigt.

Annika said...

Panter:
Jamen visst är det FÖR tidigt med 7:30!! Dom slutar väl vid 14:30 då, men ändå. I High School börjar dom 7:10!! Skandal!!!
Japp, nu är det power-walk för mig!

Malde said...

Veckorna började med söndag här hemma också när jag var liten, och jag har gått i skola på lördagar... Så gammal är jag ;-) Fast jag har ju inte fyllt 50 än, det är två år och några dagar kvar...

Svärmors granne satte upp blå plastpåsar där hackspetten hackade, och då slutade den. Men å andra sidan, hur kul är det att ha blå plastpåsar överallt på husväggarna ;-)

Jag och maken fick rycka in och rädda en mindre rovfågel från ett vardagsrum för några år sedan, så även sådant förekommer.

Annika said...

Malde:
Okay, intressant det där med lördagskola och att söndagen var veckans första dag. när upphörde egentligen lördagsskolan i Sverige???
njea...tror inte plastpåsat skulle vara uppskattat hr i grannskapet. Fniss!!!
Usch fåglar inomhus är otäckt! Tur att ni fick ut rovfågeln!!

Petra H said...

Hur får man upp en tvättbjörn på VINDEN?? Jag skulle verkligen inte vilja ha ngt vilt djur inomhus - spindlar går an om de är SMÅ, då kan jag förtränga att de finns där.
Ha en trevlig måndag! I Bryssel regnar det och jag glömde både paraply och plånbok hemma...

Annika said...

Petra H:
Den kan ta sig in genom ventilluckor, bryta upp luckorna. Tvättbjörnar är rätt starka. Jag har haft tvättbjörnar på balkongen utanför sovrummet, på taket (låter som en människa som springer omkring), på decket och på nedre decket. Alltid på natten. Fy attan för att få in en sådan, säger jag. Rätt ofta har dom väl rabies också, tror jag.

Spindlar är OK om dom är SMÅ! Men jag har haft spindlar härhemma som jag vid första påseendet har trott vara leksaker, fy 17!!!

Soligt värre här...
SURT att glömma både paraply och plånbok hemma. Ingen bra start på en ny vecka. Fast, det blir nog bara bättre nu :-)

Fundersam Cecilia said...

Usch det är väl lite väl tidigt att börja skolan.Stackare.
På tal om hackspett.När vi bodde i lägenhet för x antal år sedan så vakande vi tidigt en morgon av ett otroligt väsen.Vi trodde att det var grannen som drog något mot sitt element men det visade sig att den var Hacke spm hackade på balkongräcket.Ekade högt.Här har pippi fåglarna nog fått vår känslor idag för det är ett himla fågelliv.

leopardia said...

gosh, skola 07:30, det är inte mänskligt...
min blogg är helt oförskämd mot dig ju. måste nog ta ett snack med den...
jag har faktiskt varit kär i tom cruise, när jag gick i högstadiet, men han är en tönt iallafall, haha... men ja, jag tycker att han är bra, trots allt och framförallt i magnolia.
hackspettar ser man ju nästan aldrig till här i sverige, lustigt att alla djur är så framfusiga over there.. här har vi ju iofs galna rådjur i trädgårdarna...

Rosvikstjejen said...

Pust och suck, ibland kan man tycka att 8,10 är tidigt. Iof får barnen sluta tidigare då.
Djur är roligt om de befinner sig på rätt ställe.
Självklart att djuren kommer in när man är själv hemma.
En gång när jag öppnade fritis så kom en mus in i lokalen. Den fick panik. Jag fick inte panik men jag fick inte heller ut den. En förälder kom och vips så sprang musskrället ut. En annan gång hoppade en skata in. Det var värre då jag är lite rädd för fåglar.
Tack för tipsen på min blogg.
Kram

Annika said...

Cecilia:
Jotack, känner igen det där med ljudet från hackspettarna...Ibland får dom för sig att hacka på skorstenen. DÅ låter det i hela huset, ett vidrigt ljud. Säkert så som det låter om dom slåt mot ett balkongräcke...
Hi, hi...trevligt att pippisarna får vårkänslor i sept!!!

Leopardia:
Nej, din blogg är inte smäll. Jag får inte komma in...Jag får klippa och klistra och uppdatera och ha mig...Till sist brukar det gå, men jösses vad trist det är. Undrar verkligen vad det beror på. Tror jag ska prova från desk-toppen i källaren imorrn, bara för att se om det är lättare därifrån. Det här gäller fö alla som har blogg.se och webblogg.se...Det är för svårt att kommentara hos er, och det är så trist för mig.

Japp, att börja skolan 7:30 är vidrigt. Fattar inte hur skolledningen resonerar.

Tompa...Tål honom inte, men visst får jag väl medge att han kan vara en bra skådis, speciellt om han inte LER det där leendet hela tiden.
Ja, tom djuren är framfusiga over here...

Rosvik:
Djur är läbbiga inomhus, punkt. slut. Har haft möss här också...dom kommer ju gärna in på hösten. Räknar med att få påhälsning i höst igen så fort det blir kyligare.
Tur att musen sprang ut på fritids! Fåglar är det läskigaste som finns att ha inomhus...hua...
Hoppas att du lyckas med sitemeter...Jag ska kolla din blogg för att se om du har den där nu.
KRAM!!!

JaCal said...

Jag blir tossig på att veckan startar med söndag - så DUMT!! Hur kan de skriva in weekendplaner i sina kalendrar?? Maken är ju i Sverige och på hans lista står svenska kalendrar... tar hellre besväret att skriva in alla amerikanska helgdagar än att missa "helgen"...

7.30 am... ugh... oj oj vad tidigt. Tror vi började 8.10 som tidigast. Frågan är vad de får ut i effektivitet av trötta barn.

Hoppas du har en bra powerwalk!

Tina said...

Tvättbjörnar på vinden och hackisar som är på husen! Det låter som om det går livat till i era omgivningar :-)).

Längtar tillbaka till skolan och de sovmorgnar det var att börja 8.00 :-) jag har alltid bott när den skola jag gått på så om jag jämför med idag så var det rena sovmorgnarna då! Synd jag inte förstod det då.

jill said...

Hela inlägget ditt är intressant men efter att ha läst att ditt stackars barn börjar 07.30 från och med nästa år så kan jag bara tänka på det. Det är ju djurplågeri..

Desiree said...

Vilken skillnad att börja efter 9 eller redan 7:30. Den tidigare tiden hade jag haft svårt att klara själv. Jag är en morgontrött typ.

De är helt klart konstiga typer de där amrisarna. Börja veckan med söndag, knäppt ;-) Fast det kanske har att göra med att de är så religösa. Söndag är deras viktigaste dag liksom?

Annika said...

Jacal:
Ja, det är så löjligt, Det är inte vettigt.
Det var en bra prommis idag, men värmen har återvänt och det är plågsamt varmt nu igen, pust!
Visst är 7:30 tidigt!!! Ännu värre med HS som börjar 7:10. Gäller att njuta sista året i ES då hon börjar 9:15.
Tror min tidigaste dag som grundskoleelev började 8. På gymnasuet började vi senare, kanske 8:45.

Tina:
Jodå, här går det vilt till med djurlivet.
Nä, det är väl så att man inte hade vett att uppskatta det goda medan det varade :-)

Jill:
Visst är det plågeri!!!! Fattar inte hur det ska gå nästa år. Stackars Karolina...

Desiree:
Visst är det hemskt att börja tidigt. Speciellt för tonåringar som behöver sin sömn. Verkligen käppt!
Ja, varför börja veckan med söndagen??? Kanske är det religiöst, skulle inte förvåna mig...

Stina said...

Här är min son lika svåväckt som din dotter, och det är minsann inte roligt, det blir ett himla liv här alla morgnar, han börjar nämnligen kl 7.30 och är till tre om dagarna.
Men det var inte så bra att du fått en hackspett på ditt hus, men bättre det än en tvättbjörn. Hoppas den försvinner.

Annika said...

Stina:
Hackspetten kommer och går...som sagtm hellre en hackis än en tvättis, hualigen!!!
Jaha, så mam börjar så tidigt i Finland på gymnasiet. Vad förvånad jag blir...Inte kul att hplla på att väcka och väcka eller hur...Pust .-)))

Millan said...

Det har inlagget fick mig att inse tva saker:
1: Visst ar det skumt att de borjar veckan med en sondag. Det ar precis samma har och jag har fortfarande inte vant mig och tycker att det kanns HELT fel!
2: Jag maste borja mina power walks igen.

Er helg lat for ovrigt himla trevlig och resturangen sag valdit tjusig ut! Hur ar det med priserna i Washington? Jag fick en smarre chock nar vi var ute i London i Lordags kvall!

LindaLotta said...

Vem är inte svårväckt??
Fast jag går upp trots att hela kroppen protesterar.
Värre är det med min man, det är som att bo med en tonåring om morgnarna :)
Att börja veckan med söndag låter helt bakvänt för mig, fast det är klart, ibland börjar man tänka på jobb redan på söndagkväll så det ligger väl något i det...

Annika said...

Millan:
I England också alltså...? Fast, tja, varför inte...
Det är helt bakvänt och det tid att vänja sig vid det hela.
Power walks är sköna bara man kommer in i gängorna igen.
Att gå ut och äta här varierar prismässigt. På Willow var det ganska dyrt. Gär man på en av de billigare kedjorna kommer man rätt billigt undan. Vår kompis var precis på semester i england, han höll på att baxna över priserna. Dubbelt mot US, sa han. Dollarn står ju så lågt nu att det är pinsamt. Bra för er, synd om oss :-(

Lindalotta:
Jag är inte så morgontrött. Men Karolina kan sova som en gris.
Fniss...jasså din man sover som en tonåring på morgnarna. Det kommer jag ihåg att min käre make också brukade göra :-)
Att börja veckan med söndag är galet, fast du har rätt, rent menalt har man ju oftast redan börjat följande vecka på söndagseftermiddagen.

Malde said...

1966 när jag började första klass så gick jag i skolan på lördagar. Jag kommer inte iåg om jag på lördagar i tvåan också. Mamma och pappa som inte längre jobbade på lördagar brukade stå på balkongen och vinka till mig när jag gick. På söndagarna var det söndagsskola... Man kan ju undra vad de gjorde när jag var i skolan och söndagsskolan ;-)

Håller med dig i skoltiderna... Skulle vara en plåga att försöka få upp unngarna i tid för att börja 07:30. Fy, vilket människoplågeri!