Monday, September 17, 2007

Hur är det?

Nu plötsligt, som genom ett trollslag, har dom där kyliga morgnarna återvänt till oss igen. Det är vid den här tiden som man slipper använda vare sig värme eller AC i husen! En underbar tid. Den bästa tiden!
Temperaturen på morgonen kan ligga runt 9 grader för att sedan under dagen stiga till ca 20-25 grader. Och, ett riktigt plus är att vi inte har ,JUST nu, någon luftfuktighet. Ok, jag vet att det blir bakslag, fler heta dagar kommer garanterat att komma. Jag är helt säker på att AC:n snart får sättas på igen. I mitten av oktober brukar det vara dags att sätta på värmen för säsongen.

Yo, yo, yo...Ska strax åka till bilmekanikern md Peter. Vi ska hämta hem......Jeepen....Just det, Jeepen. Vilken överraskning va? Den här gången har den fått nya däck. Blir så trött på skrället, kan knappt vänta tills det för oss blir dags att säga farväl till den. You wont be missed, not even the slightest...

Och nu måste jag fråga...Det här med män och tv-tittande...??? Hur är det med era män...OCH för er MÄN som eventuellt kanske läser min blogg? Please, do let me know!!! Hur kommer det sig att män kan sitta framför TV:n och zappa bland kanalerna och plötsligt fastna i mitten av en film? Det behöver absolut inte vara en film dom har sett, utan det kan vara en film som bara fångat intresset i flykten. Min make är specialist på det där. Han kan sätta sig ner framför tv:n och helt fastna i en film. Vilken gengre som helst också...action, romantik, krigsfilm...you name it, han fastnar. Jag fattar det inte...Gör ni?

En fin måndag tillönskas alla!!!

Förresten, det här med ett "Fritt Land"....Varför censurerades Sally Field igår??? Var det FÖR mycket för Fox att ha med en skådis som talade emot kriget? Otroligt! Ibland vill man verkligen bara skrika!!!

23 comments:

SweFlo said...

Jag har ett annat problem med min man. Han jobbar så mycket, så när han får tid att sätta sig ner vid Tvn så tar det ca 10 minuter innan han... sover. Hellre det en en sådan där karl som sitter framför TVn hela dagen och ser på sport, dricker öl och äter chips. Det lär aldrig bli aktuellt i vårt hus i alla fall... Skulle vara kul att kunna se en bra film TILLSAMMANS för en gångs skull! Han säger ofta: "Kan inte ha varit en bra film, då skulle jag inte ha somnat!" Grrr!

Petra H said...

Ha ha! Som jag skrattar, det är samma sak med O - han ser ALDRIG en film från början, han kan kolla på en film som pågått i över en timme. Jag blir vansinnig, har jag missat mer än 10-15 min så bryr jag mig inte om att se den! Jag har pratat om det fenomenet med andra kompisar, precis samma sak med deras pojkvänner. Det är ngt manligt, helt klart.
Ibland kan vi börja se en film och efter en timme kommer O på att han har sett den (mitten och slutet men aldrig början!). De är galna!!

Fia said...

Hm, jag tror det är genesiskt...min make är precis lika dan. Han kan sitta och flippa runt tills jag stjäl frärrkontrollen...japp hoppa in i en film precis vart som helst - inga problem!

Det värsta är dock då jag ser på något som jag verkligen vill se och han sitter bredvid och snarkar. Puffar jag då på honom blir han skitsur och undrar varför han inte kan få koppla av lite. Suck.

Mie, Absolut Guldkant said...

Ha ha, ja jag känner igen det där;) Jag tittar i tvtablån o bestämmer innan vad jag vill se o när det börjar.
Min man sjunker ner o zappar runt o till slut hittar han ngt;)

Ha det fint o njut av vädret! Här är det oxå skönt just nu men igår regnade det hela dagen:(
Kram

Moster Mjölgumpa said...

Samma här....sambon är nöjd med att se sista halvtimmen på en film medan jag inte börjar titta om jag missat fem minuter. Han ligger även på soffan och kollar filmer tills han somnar. Ibland går jag upp kl.3 på morgonen och stänger av tv´n och han bara snarkar. -Det var ju en sån bra film, säger han. Men somnar man så är den inte tillräckligt bra anser jag.

Ida in Québec said...

Vi har ingen TV... :)

Men, var var det Sally Fields censurerades? Vilket program? Fox är ju välkända för att vara pro-war och pro-republican...

Ida in Québec said...

Ah, never mind. Jag hittade info. :)

Desiree said...

Sådan är maken också. Han kan också fastna framför tv:n det kan vara en film eller någon dålig serie eller nåt annat knäppt. Jag fattar inte hur man liksom kan fastna så där. Han fastar också några minuter framför tv:n varje gång han passerar den. Lite irriterande faktiskt.

Här har det också blivit lite svalare nu. Hösten är smått på väg nu.

Annika said...

Sweflo:
Håller med. Det värsta man kan tänka sig är nog en sportdåre som sitter lkistrad framför allt som tv:n har i sportväg. Mardröm.
Hos oss är det oftast jag som somnar framför filmer, pinsamt, pinsamt. Det gåååår inte att hålla upp ögonen.

Petra H:
Jaha, en som känner igen sig. Hi, hi!! jag måste också sen en film från början för att hänga med, och VILJA se. Men för maken är det helt OK att hoppas in varsomhelst och sen FASTNA!!! Jag kan komma in och fråga:
Vad ser du??
-en film.
-Har du sett den förr?
-Nej, men det är bra ändå.
Grrr....
Men jag gillar inte att höra och SE TV:n dagtid alls. Mitt problem.
Men ja!!! Killarna är galna :-)))

Fia:
Ja, det måste vara genetiskt. Jag märker ju det här bland kommentarerna, och har väl hört detsamma från vännerna.
Pick a show and STICK with it!! Och se en film FRÅN BÖRJAN!!!

Mie:
Som sagt :-) Det verkar vara en klassiker bland våra män!!! Ngt som vi aldrig kommer att begripa.

Hoppas ert väder är fint idag!!
Kram!!

Moster M.
Exakt, somnar man så var INTE filmen BRA!! Easy as that!!!
Ofta ser man min man sitta upp och sova framför burken. Då stänger jag av, och då vaknar han. Gjutet!!

Ida:
Visst, Fox är ju väldigt högervridet. Vet du, tyvärr såg jag det inte själv igår. Utan jag såg det på AOL/Sony när jag startade upp datorn imorse. Jag har inte hört ngt av det på radion heller. Jag undrar om hon censurerades överallt? Eller bara på vissa ställen hör i landet?
Måste ta reda på det...

Desiree:
Visst är det irriterande! Jag brukar sucka och stånka lite över det, fniss...
Verkar vara en sann klassiker bland alla män bland alla nationaliteter, hi, hi!!

Jag är så glad att hösten är på ingång!!

Rosvikstjejen said...

hm, har faktiskt inte tänkt på detta. Ska undersöka saken. Det verkar som om många har män som gör så så varför skulle min vara annorlunda...
Här har det varit en underbar dag.

Kram

londongirl said...

Helt otroligt! Trodde det bara var jag som reagerat på det här.

Känner så väl igen det här fenomenet. Det händer oftast sent på kvällen när vi landar i soffan i varsitt hörn. Jag med min bärbara och om han då zappar runt på TV-n hamnar han ofta i någon film.

Det verkar inte göra nåt att den pågått i en timme eller så. Hur många gånger har jag inte hört den här kommentaren: "Den här har vi sett ( jag har antagligen sovit då och inte sett den) men bara slutet på filmen!"

Ja se män! ;-)

Kram

Förresten....härliga bilder från din dag i det tidigare inlägget! Vad är Webbkinz? Gosedjur?

Tina said...

Oj, då är vi helt avvikande då! Maken blir uttråkad av TV och orkar sällan titta ett helt program. Själv så låter jag den gå i bakgrunden och surfar runt med den bärbara datorn :-). Och sen har vi ingen fjärrkontroll som fungerar. Tydligen var det själva digitalboxen som är sönder och vi har inte köpt någon ny. Så vill man byta kanal får man resa sig upp:-)

JaCal said...

Hm - här är det nog tvärtom faktiskt... jag kan glatt börja titta på något mitt i... Däremot är han fanatisk på att titta på B-scifi filmer... "Det här var en jättedålig film", säger han glatt och är nöjd...

Undrade just om Sally Field - trodde kanske det var västkustsändningen som gjorde något - även om det var mystiskt att det hände JUST när hon pratade om mödrar... skumt... KAN det verkligen varit censur? Hualigen...Fast borde det inte stått mer om det i så fall? Skumt var det i alla fall...

veronika said...

Min man forsoker att undvika Tv, han tycker att han stirrar tillrackligt mycket pa en skarm pa jobbet.:) Men visst ar Tv pa sa kan han bara stanna upp och borja titta oavsett vad det ar eller kommentera till dotterns fasa.:)
Annars gillar han som Jacal's man Scifi-filmer som jag INTE gillar.

Annika said...

Rosvik:
Vem vet? kanske han är annorlunda! Du får observera honom ett tag ;-)
Vad härligt att ni har haft en härlig dag!

Kram!

Londongirl:
Jahapp, din make också alltså...Ja, det verkar vanligare att ha män som gör så här än män som "är som vi", ha, ha!!!
Jag brukar också ofta hamna med min bärbara i soffan, rätt skönt faktiskt!

Webkinz ja, det är gosedjur som man kan sköta om över datorn. När man köper gosedjuret får man med en kod som man sedan knappar in på webb-sidan. Där kan man sen sköta om gosedjuret. När man köper djuret får man både webbdjuret och mjukdjuret på en och samma gång. Poppis så till den milda grad här.

Kram!

Tina:
Oj, jobbigt det där med "fjärren" som har gått sönder. Nä, då kan det inte bli så mkt zappande :-)
Och din make är skljer sig från mängden också, ha, ha!!!

Jacal:
Se här, se här...Två kommentarer på raken som skiljer sig från dem andra, japp!
Sci-fi kan jag bara inte med. Blir smått tokig av sci-fi, tål det inte. Peter kan också fastna där ibland, grrr....
Konstigt att det är så kul att se en dålig film, fniss!

SF ja...Hon snakcade ju om mödrar som väntar hem sönerna från kriget, helt plötsligt tonar dom bara ut det hon säger. Läskigt. Jag tycker också att det borde ha stått mer om det i både sve och amerikanska tidningar. Får kolla på Access Hollywood ikväll :-)

Veronika:
Jaha, ännu en sci-fi grabb!!! Ja, det är nog den kanalen jag (nästan) tycker sämst om av alla kabelkanaler.
Ha, ha..kan tro att dottern inte är helt tokig i hans kommentarer :-)

Anne said...

Haha, en till som känner igen det där med att mannen kan fastna framför en film även om den redan gått en timme. Men filmer kollar vi annars på rätt mycket (utan att nån av oss somnar i soffan), vi gillar båda film och ser mycket (jag föredrar dock se filmerna från början och inte börja mitt i...)
Min M gillar också västern-filmer, så skulle det finnas nån kanal med västern-filmer skulle den nog snurra på dygnet runt här.

Det där med Sally Field. Håller med! Jag reagerade också på det och tyckte det var obehagligt det censurerades. Läste idag i nån tidning att SF varit medveten det skulle bli ett pipande men att hon kände hon ville få ut sin sak och säga inkorrekta saker.

Annika said...

Anne:
Visst är det kul med film, och om ngn somnar här i min familj så är det jag. Aldrig Peter, och aldrig Karolina. Jag däremot kan somna så gott framför en film.
Westerns...Sure. det gillar maken också, och han kan säkert se vilken som helst och börja mitt i.

Hela Sally F grejen var skum. Mkt skum. Konstigt att dom "PEP" ut henne. Det känns verkligen som man bor i ett alltför kontrollerat land ibland. Fox är också en superkonservativ kanal.

Millan said...

Hahaha ja Ben ar precis likadan. Han zappar, klagar pa att det ALDRIG finns nagot bra pa TVn, fastnar sedan i mitten av nagon film/serie/dokumentar/komedi och somnar inom 10 minuter. Da tar jag over kontrollen och tittar pa det jag vill :-D

Annika said...

Millan:
Där ser man, ännu en kan sälla sig till den aldrig sinande strömmen!
Precis, sedan tar VI kontrollen över "fjärren" och ser vad vi gillar (fast det gör vi ju ändå, förstås!!) ;-)

Saltistjejen said...

haha! Hos oss är det nog jag som är expert på att fastna mitt i en film. Fsat det händer inte så ofta. Mannen fastnar oftast inte i något på Tv på det viset.
Han kollar nog mest på det vi har inspelat iochförsig. Vi har ju digitalbox och vissa serier som vi följer spelas automatiskt in. OTROLIGT BRA!!! Tycker jag.

Tror faktiskt att mitt TV-tittande minska sedan vi flyttade hit just pga av att nu ser jag mest sådant jag verkligen vill se. Alltså mindre "slötittande".

Annika said...

Saltis:
Visst är det BRA med digitalbox!! Bästa uppfinningen på länge för oss junkies!!! Att bara rakt av kunna spela in en serie!
Jättebra om det blir mindre slötittande på burken här i US för dig!

t & t said...

Min man är lika, mitt i en film kan han börja titta. .... Jag somnar ofta om vi tittar på en film från början. Blir otroligt trött när jag sitter framför tv'n.

Skönt att höra om Ert väder, önskar att det kunde bli varmare här också!

Annika said...

Toini:
Jag vet hur det är att somna mitt i en film. jag är likadan!!! Kan vara rätt jobbigt när man känner att man inte orkar kämpa emot sömnen längre. Tycker lite synd om peter och så...

Vädret är perfekt nu!! Men det lär ska bli hett till helgen igen...Oh well...