Friday, September 21, 2007

The Girls go SaTC!

Vad jag älskar lekande barn!! När barnen kommer upp i åldrarna undrar man ju lite smått när den spontana leken kommer att upphöra? Dessutom är man RÄDD för att den dagen ska komma för tidigt.
Det finns ju inget ljuvligare än att höra sitt lilla barn leka. Jag älskar att höra Karolina leka med sina webkinz, eller när hon sysslar med sina googos (hur det nu stavas). Det är härligt! Karolina är 11 år och jag hoppas innerligt att hon ska få ha lusten att leka i flera år till. Karolina är ju tvåspråkig och så länge jag kan minnas tillbaka har hon alltid lekt med Babydockorna på svenska, alltid! Och när hon lekt med Barbie har leken ALLTID skett på engelska, alltid!
Här i mitt hus är hela källaren full med dockplock och Barbies och andra små leksaker. Ganska jobbigt att hålla reda på allt, men vem bryr sig? I sinom tid försvinner ju sakerna ändå.
Karolina har en kompis i grannflickan A. A är 14 år och hon har lekt med Karolina sedan hon var 7 år och vi var nyinflyttade, då var Karolina 4 år. Flickorna har alltid haft ett fint förhållande och Karolina har sett upp till Abby, och alltid älskat, och ÄLSKAR, att leka med henne. Tursamt nog har A ännu kvar lekgenen! Häromdagen när jag varit ute, och flickorna varit inne och lekt i källaren kom jag ner och såg min sex and the city dvd-box på golvet. Karolina sa att dom lekt Sex and the city med dockorna!
-Här mamma, titta! Här är Charlottes rum, här är Mirandas rum, här är Samanthas rum och här är Carries rum. Vilket rum tycker DU är finast?
-Jättefint, Karolina! Men, hur lekte ni SaTC, vad gjorde ni?
-Men, mamma, vi HANN ju inte börja leka för A skulle hem och äta.
-Jamen, då sparar vi allt så att ni kan fortsätta nästa gång.
Karolina har knappast sett SaTC. Jag har alltid gottat mig åt det på kvällstid eller när hon varit i skolan, fast LITE vet hon ju, lite har hon sett. A vet säkert lite mer :-) Kan inte låta bli att tycka att det hela är gulligt!


Igår var det föräldramöte på skolan och vi fick träffa Karolinas fröken...
Jösses vilken tråkig människa!!! Karolina har klagat på att fröken pratar för mycket och har för många power points presentationer när hon undervisar. Jaha, det kan man ju skriva under på efter gårdagens möte. Allt var på PP, och hon läste innantill av det vi själva kunde läsa. Fröken var så opersonlig som någon kan vara. Både Peter och jag for därifån med ett: Och, var det inte mer?
Fast, vem vet? Det kan ju gå bra ändå. Terminen har ju knappt börjat.

Ha en fin fredag allihopa!!!

23 comments:

Petra H said...

Hoppsan, leka Sex and the City - det låter intressant det! Får hoppas att det är ganska oskyldigt..
Jag fick min första SaTC-dvd av min pappa i julklapp - han visste nog inte riktigt vad det var förrän han klampade in i tv-rummet där min syster och jag satt och såg hur Samantha hade sex på ngt konstigt vis... Snacka om pinsamt även om jag var 28 och min syster var 20! Han mumlade ngt om att "mina döttrar, jag hoppas att ni förstår att detta är film", som om vi var 12 år gamla!
Vad tråkigt att Karolinas fröken bara visar PP - det är ju verkligen höjden av fantasilöshet. Det finns inget tråkigare än en tråkig lärare.
Trevlig helg Annika!

Annika said...

Petra H:
Jo, det är nog så oskyligt det kan vara. Tror att dom är mer fascinerade av kläderna än av ngt annat. Berättade för A's mamma och hon skrattade och sa att A aldrig har sett en enda avsnitt. Men det går en "städad" version på en kabelkanal, inte hbo alltså, som har tagit bort allt som kan verkar stötande. Ha, ha, man kan ju undra hur mkt som är kvar efteråt.
Komiskt! Min syster berättade att hon och vår pappa hamnat i ett avsnutt av satc när S hade 6 med ngn på ett mkt avancerat sätt. Syrran sa att det var sååå pinsamt, och då var hon väl typ 34 när detta hände, ha, ha!!
Läraren var så trist igår att en pappa satt och halvsov...Fan för att ha en sådan lärare 6 timmar om dagen, gäääsp!
Trevlig helg!!!

Anonymous said...

Här hemma leks det oxå för fullt, tack o lov!
M har ju sitt älskade lego o för E o hennes kompisar blir det mkt Puppy in my pocket o Polly pocket.Men för hennes del handlar det ju mkt om vilken kompis hon har här.
Var oxå på f-möte igår med E:s nya lärare.Blir bra tror jag, o ett trevligt framförande, till skillnad från ert :-) Kram från Anette

Millan said...

Gott att de fortfarande leker sa bra! Jag haller med om att det ar jatte skoj att lyssna pa dem nar de leker. Aven om Nils lekande ar valdigt oavancerat i jamforelse ;-). Jag forsoker tanka tillbaks pa hur det var nar vi var barn. Jag kommer faktiskt inte ihag nar vi slutade leka... hur gamla vi var menar jag... Hoppas hur som helst att det fortsatter ett bra tag till for Karolina!
Trevlig helg!

Rosvikstjejen said...

Ja det är verkligen härligt när man hör barnen prata för sig själva. Man kan stå och titta på dem eller lyssna hur länge som helst. Kommer själv ihåg att jag kunde sitta i mitt rum och var helt uppslukad av mina leksaker.

Tyvärr är det så att mina små juveler är mkt dåliga på att sysselsätta sig själva. lilla o är dock bättre än storebror.

Trevlig helg o kram

veronika said...

Harligt att du tar upp det har pa din blogg!!! Alskar bilden pa barbiedockorna!! Sa glad att din dotter och for grannflickan att de leker ihop sa bra trots lite skillnad i alder. Min bastis var tre ar yngre an mig , just for att jag lekte sa lange.
Det ar sa sorgligt nar barnen slutar leka...huset blir sa tomt da. Det tar en tid att forsta att barnens lek ar slut. Som tur ar (som du vet) lekte min dotter langt upp i tonaren. Da menar jag den lek da de ar helt upplsukade i det dom gor.
Hoppas K larare skarper till sig, forstar att K vill ha en roligare larare. En fraga Annika, har ni ratt i eran skola att byta klass/larare?

Trevlig helg pa er!!

Fia said...

Jo det är underbart att höra då de leker!! Vår guddotter K. var här för någon vecka sedan och då L (yngsta dotter till E och A) redan var här så lekte de med varandra. Det skiljer 1.5 år på dem, men de är smarta tjejer båda två och de hade kul och det blandades friskt mellan engelska och spanska men det bekymrade dem inte alls!

Jag fnissade för mig själv då jag hörde K. - med allvar i rösten - berätta för L. att man INTE får måla på hundarna, för då får man time-out. Haha! Eh, det stämmer i och för sig...för det fick hon ju.

Jo, jag vill också veta om ni kan byta lärare? Hon låter ju för bedrövligt trist, eller är hon bara ovan och lite nervös och spänd? Det kanske blir bättre?

Desiree said...

Härligt att Karolina fortfarnde leker mycket. Jag har alltid varit rätt barnslig och hade nog kvar lekgenen länge. Hi hi leka SaTC, hoppas Samantha inte får för mycket utrymme i de lekarna.

Synd att Karolinas fröken verkar så trist. Läsa PP inantill är ju inge vidare. Hoppas att hon bättrar sig annars blir det väl iallfall en ny fröken till nästa år?

Ha en riktigt skön helg.

Annika said...

Anette:
Visst beror det på vilken kompis som är här!!! Om kompisen M är här är dom jämt ute och leker, eller leker med mjukdjuren. Om S är här blir det mkt American Girl docklekar. Så det är helt sant som du säger. A och K leker ALLTID med Barbie, alltid. Rätt kul, men källaren ser ut som "hej kom o hjälp mig" efteråt.
Kul att E leker med Polly Pockets.
Nä vår fröken igår är som den torraste torra...Knaster. Grattis till att ni fått en bra fröken!!
Kramar!!!

Millan:
Min lillasyster är tre år yngre och vi lekte jämt. Tror jag slutade leka sent, 15? 16? Svårt att säga idag.
Jag hoppas att leken ska få stanna kvar hos K länge än.
Lille Nils har många år på sig att leka. Njut! Åren går så fort.
Kram och trevlig helg!!

Rosvik:
Ja, att höra barn leka är helt underbart! man blir så glad.
Jag var också helt uppslukad av mina leksaker som barn. Kunde leka med Barbie och pappersdockor i timmar, eller sitta och rita en hel dag.
Kram och ha en fin helg!!


Veronika:
Ja, jag kunde inte låta bli att ta upp det här :-)
Tycker också om bilden...
Visst är det skönt att leken finns kvar. Jag blev så glad när jag läste ditt mail om dina barns lek! Kände mig riktigt upplyft! Härligt!
Så tacv för dom orden!

Nej, Veronika, jag tror inte vi kan byta lärare. Jag har hört att det är som att slå huvudet i en vägg att ens försöka. Hon är helt ny i skolan, kommer från en sydstat och har undervisat matte i sjätte klass i 15 år. Oftast på M.S. Det märks att det är en mattelärare, to tell you the truth...

Kramar till dig!!! Ha en fin helg!!


Fia:
Vad fint att din guddotter leker så fint ihop med L. Jag förstår att du njuter av att höra deras lek. Det var ju helt sant det där med hundarna också, fniss...Inte måla dom nej! Måste ha sett lite kul ut...

Som jag skrev ovan så tror jag inte att det finns en enda chans att jag kan byta fröken. Det finns bara en "vanlig" sexa till i skolan, och sen två sk "GT" sexor. Nä, vi får hoppas på det bästa med nya fröken. Det kan ju bli bra...Bara det att se en PP tar ju kål på en,,,snarrrrk!!!
Hon kör tydligen med PP hela tiden i undervisningen.

Kram till dig Fia!!!

Desiree:
Precis, Desiree, vi får verkligen HOPPAS att inte Samantha får för stor roll i lekarna, fniss!!! A hade iallafall berättat för K att Miranda is the really SMART one. Ha, ha!!
Jag hoppas innerligt att lekgenen ska få sitta i i åratal!

Fröken...Nä, detblir att gilla läget. Nästa år blir det NY skola och nya fröknar! Dessutom har K redan nu en annan fröken i matte, vilket är BRA!!

Ha en jättefin helg!!

Elisabeth said...

Hihi, vad roligt att hon lekar på olika språk! Jag och en kompis lekte med Barbie fortfarande när vi var 13 år. Det talade vi NATURLIGTIVS inte om för någon, men roligt hade vi. Eftersom vi både var hästintresserade lekte vi naturligtvis att vi hade ett stall med massvis med hästar... kläder och sådant brydde vi oss inte så mycket om. ;D

Lilla B said...

Det är bra för barnen att leka länge, att inte vuxenvärlden trycks på dem i förtid.
Men så träligt med hennes lärare. Ungar som älskar när läraren är engagerad. Men det kommer kanske. Förhoppningsvis.
Ha en fin fredag och en mysig helg1!

Humlan said...

Hmmm.... jag som under så många år fick höra att jag borde bli mattelärare.. (apropå din kommentar här ovanför)

Det låter härligt med en källare full med dockplock! Att det finns tillgängligt och att hon faktiskt inte behöver ta det stora steget att städa ut allt ur sitt rum. Det är ju ett så stort steg att bestämma sig för att man är för stor för att leka och om man sedan ångrar sig och får små återfall till gamla docklekar, blir det så besvärligt..
Kläderna i satc var ju så fina (och omskrivna), så jag förstår att flickorna fastnar för dom. Sedan kan man ju undra vad dom har för bild av handlingen...

Annika said...

Elisabeth:
Visst är det lustigt! bebisar på svenska och barbies på engelska. Jag vet ärligt talat inte varför, och inte hon heller. Jag har frågat henne, och det känns bara rätt på de här sättet, säger hon.
Jodå, jag och kompisarna lekte också med barbie vid 13! Gick hem till varandra med små portföljer fulla med barbiekläder och dockor. Det var hemligt, förstås :-)
Som sagt, undrar hur gammal man egentligen är när man lägger av att leka?

LillaB:
Ja, visst är det bra om leken hålls kvar så länge som möjligt. tids nog klappar tonåren/vuxenlivet på dörren och då är det slut.
Hennes lärare verkar inte rolig alls. Men som sagt, det kan ju bli bättre...HOPPAS!
Ha en fin helg!!!

Humlan:
Men jag har träffat dig, Humlis!! Du är inte torr och mattelärardammig. DU borde ha varit K's lärare!!!
Japp hela källavåningen (nästan) är ett lekrum. Det är OK...Bra att hon kan ha sina grejjer utspridda i två rum.
Ja, Humlan...Jag hoppas att dom inte har så mkt hum om handlingen i satc! Jag hoppas bara att dom är impade av kläderna och tjejerna och inget annat. Kanske bäst att gömma min box, ha, ha!!

Anne said...

Jag gillar också bilden med barbiedockorna, kan förstå det måste vara underbart höra sitt barn leka. Vad fint de har fått till det i sina rum.
Hoppas hon kommer leka många år till. Måste vara rätt skönt också med lite äldre barn som kan leka för sig själv och tillsammans med kompisar underhålla sig själva och leka på egen hand. Igår körde jag bil med grannungen på deras bilmatta (eller vad det nu är) och det skulle köras runt, runt om och om igen. Lite tröttsamt... Alla åldrar har förstås sin charm, men just lekandet måste vara skönt när de uppnår en ålder de kan leka själva.

Förresten, du vet väl att sex and the city ska bli film. Tror de börjat inspelningen precis nyligen och biopremiär blir det nästa år. Jag hoppas det blir superbra, men jag är lite skeptisk. Det brukar inte bli bra överföra tv-serie till film.
Trevlig helg Annika!
Kram!

Bloggblad said...

VA??? Ett föräldramöte med Power Point!?! Det fanns inte när jag hade klass, men om det hade funnits hade jag nog inte kommit på idé - men det låter tufft... tycker jag nu...

Och med ett barn kanske man saknar lekåldern... själv gjorde jag aldrig det när jag hade trampat barfota på tillräckligt många legobitar då nr 2 var uppväxt och spelade trummor istället....
Sen pustade jag ut när de var utflyttade.

Och nu har jag fullt med legobitar och dockor på golvet. Igen.

Tina said...

Lek är viktigt och bra! Även om jag kanske tycker det är lite konstigt att leka SaTC. Själv lekte jag Lilla huset på prärien....men vad vet jag, jag är ju 40 år :-)

Den där fröken låter inte så rolig, hoppas det blir bättre!

Ida in Québec said...

Vet inte om du hittade min mailadress - men här är den: vaniljblog@yahoo.se

:)

Och gulligt med SATC-Barbiesar! :D
kram kram

leopardia said...

haha, men det är ju helt underbart!
ja, inte det där med läraren, utan med leken :)

londongirl said...

Helt underbart inlägg om Karolinas lek och dockor!

Men du den där fröken verkar mer än lovligt tråkig! Det borde vara förbjudet med såna bland barn!

Önskar jag kunde koka ihop en häxbrygd och skicka över som hon kunde ge sin fröken ( Ja du hör ju att den HÄR fröken har inte slutat leka och fantisera än)
En som skulle förvandla hennes fröken till en bubblande, glad, busig, virvelvind som kommer in i klassrummet och tänder stjärnorna i alla elevers ögon!
Precis som det ska vara.
Kram till dig och Karolina!

Annika said...

Anne:
Jag själv har aldrig tyckt om att leka, som vuxen. Tycker nästan att det är det tristaste som finns. Därför är det så fint när dom blir äldre och verkligen KAN sysselsätta sig själva!! Och så är det lite kul att se hur annorlunda K leker med tex A än när hon leker med jämnåriga eller yngre.

YESS!! Filmen ja!!!! Ska bli så grymt kul när den kommer ut!!!!
Can't wait! Fast det blir svårt för den att leva upp till TV-seriens guldstandard!!
Kramis!!


Bloggblad:
Det där mötet var bara SÅÅÅ trist. En pappa satt faktikst och nickade till!
Tycker synd om klassen som allt som oftast får sin undervisning med pp.

Leksaker ja...Ibland blir jag så irriterad också, men i nästa minut tänker jag att tiden snart är förbi iallafall :-(

Tina:
Satc leken var nog så oskyldig den kunde bli. Dom små liven hann inte börja leka förrän A skulle hem och äta. Nästa ggn ska jag verkligen tjuvlyssna här uppifrån på dom. :-)
Lilla Huset...OOOH, den älskade jag och jag har köpt fem säsonger på dvd som K och jag har betat av.
Mysiga.

Annika said...

Ida:
Brev skall komma till dig, lovar.
KRAMAR!!!

Leoardia:
Ja, det är gulligt...Och nästa ggn ska jag verkligen tjuvlyssna och höra vad dom säger, fniss.

Londongirl:
DU borde varit fröken för den här sexan istället...Miss Vivelvind, you!!
skicka över en häxbrygd som jag kan ge den här skinntorra varelsen så att hon blir mer som L-gal!! Me likeeee!!!
Katastrof med pp på fldramöte...

Ja, leken är för fin! Hoppas hon leker i många år till!!

Petra said...

Härligt att Karolina fortfarande leker! Jag tror att barna, som slutar leka för tidigt upplever en stor förlust även senare. Alla har nog ett inneboende behov av att "leka av sig", vilket måste få komma till uttryck. Och på tal om språk och lek... Leken har sitt eget språk, det är därför Karolina leker både på svenska och engelska. Jag är ju uppväxt med Astrid Lindgrens berättelser och Björnes magasin och allt det där. Så ja, min och mina vänners lek gick allt som oftast på sverigesvenska. Hör och häpna :)

Annika said...

Petra:
Jo! Jag har märkt det där förr hos barn i Ö-botten som annars talar utpräglad dialekt, att dom byter om när dom leker! Häftigt!!
Som du säger är ni ju uppvuxna med svt och svenska böcker mm mm...Inte konstigt om det då blir att sverige-svenska.
Leken är viktig, och underbar! Måtte den fortsätta i många år till!