Sunday, September 23, 2007

Fortfarande sommar...

Morning Glories!

Vi har fortfarande sommar, riktigt präktig sommar, känns det som! Sedan i fredags har temperaturen återigen stadigt legat runt 30 grader och det har varit väldigt fuktigt. Sommaren är här igen...
Ja, jag vet inte vad jag ska tycka om det. Jag känner mig ju klart redo för svalare dagar och tjockare kläder nu.

Den alltid lika träffsäkra Anne skrev om restaurangkedjor på sin blogg häromdagen, och ja, sådana finns det ju gott om, Ruby Tuesdays, Chili's, Macaroni Grill, Olive Garden, bara för att nämna några få. Detta är bra ställen med fullständiga rättigheter och servering vid borden. Maten på dessa ställen är ofta god. Man vet vad man får. Lite trist ibland kanske, men ja, det är ett säkert kort. Det blir sällan och aldrig fel...
Ibland är det dock så skönt att INTE gå till en kedja. Igår kände Peter och jag att vi ville prova ett nytt ställe. Karolina har varit på sova-över-kalas inatt, så Peter och jag kunde lugnt välja bland lite tjusigare ställen att gå till igår. Peter satte sig ner vid datorn och började forska. Snart hade han på "Washingtonians" hemsida hittat restaurangen "Willow" som ligger i Arlington. Vi beställde bord där till 19:30 och for så glada iväg in till Arlington. Arlington är en närförort av rang till DC. Man kan nästan säga att man är i Washington när man är i Arlington. Arlington är en kommun, en av de allra minsta i hela USA, men med skön innerstadskänsla. Återigen befann Peter och jag oss i det tillstånd vi ibland får när vi tvekar över om vi ska flytta in i en lägenhet igen. Allt oftare har vi känt en dragning mot att bo centralt så att man har restauranger och annat inom gångavstånd. Sälja radhuset, flytta in i en bostadsrätt "and live the urban life". Fast, nej, jag tror inte vi är redo för det iallafall...
Tillbaka till "Willows"----Vilket ställe!!! Redan när jag såg hur det såg ut utifrån så ville jag gå in, och inte blev vi besvikna när vi steg in heller, supermysigt och elegant på samma gång. Peter tog en dry martini och jag tog ett glas rödvin. Till förrätt åt jag en helt underbar Gaspascho soppa, och Peter åt scallops (enligt mitt lexikon är scallops kammusslor). Till huvudrätt år jag kyckling som var så god att den smälte på tungan. Peter åt pepparbiff som var nästan ännu godare än min mat. Vi delade maträtterna emellan oss. Till efterätt åt vi ingefära och pumpaglass med kakor, gott!!!
Tyvärr hade jag inte kameran med mig, och det är väl lika bra det för Peter tycker inte om när jag halar upp den på restauranger för att plåta mat och inredning. Han tycker det är pinsamt. Ingen kamera med igår alltså så därför blir det heller inga bilder tagna av Yours truly idag.
Men Peter och jag har hittat ett nytt toppställe, ett ställe som inte är en kedja!

Nu ska vi strax åka och hämta Karolina hos födelsedagsbarnet och i eftermiddag blir det ett besök hos svärföräldrarna.

Önskar er alla en fin fortsättning av söndagen!

Bilder från restaurangens hemsida Willowva.com

16 comments:

Helena said...

Ibland kan det bli riktiga lyckträffar då man äter ute, men inte alltid fast restaurangen kan se fin ut utifrån.

Annika said...

Helena:
Det är helt sant! Denna ggn hade vi riktig tur!!

Tina said...

Kul att prova något nytt, modigt :-). Men det är så man måste göra för att hitta guldkornen. Det låter verkligen som om ni hade en superkväll :-)

Anne said...

Låter som en superlyckad lördag! Kul med nya restauranger som dessutom visar sig vara en riktig fullpoängare,kedjor är superbra men som du skriver vill man ibland pröva nåt annat. Nyfiken, vad hade du på dig? Blev det leggings?
Menyn som ni åt lät precis i min smak! Mums!

Sådär kan förresten vi börja fundera ibland också, är vi kanske inte allt lägenhetsmänniskor som vill bo nära till allt som händer eller är vi radhus och hustyp. Allt går nog i faser, tror jag. Man ändrar behov i livet. Just nu är vi nog radhustyper och hustyper. Jag har svårt tänka mig nåt annat just nu. Men det där mer citylivet med lägenhetsliv är jag helt övertygad vi vill ha nån dag i livet igen.
Ha en riktigt bra söndag, låter som ni har det varmt och skönt!

Förresten, Arlington. Jag har för mig jag sett en film med Heff Bridges för en massa år sedan som hette nåt med Arlington Road eller nåt sånt. Den utspelades i alla fall på ett ställe som hette Arlington. Intressepil.... Kom bara att tänka på det när jag läste du skrev Arlington.

Anne said...

Jeff Bridges ska det stå....

Desiree said...

Kul att ni har hittat en ny bra resturang. Jag antar att ni kommer att gå dit fler gånger framöver. Visst är kedjorna bra men det är också kul att prova nya unika ställen. Här är det fortfarande sommar hos oss också. Höstkläderna är det för varmt att sätta på sig så det får vänta.

Här ute i förorten där vi bor finns det faktiskt mer resturanger än vad det finns inne i stan. Så att flytta in till stan är inte något som lockar. Det finns inte heller några butiker inne i stan allt finns liksom ute i förort. Ha en bra dag.

Annika said...

Tina:
Ja, man kan tacka nätet för mkt, bla för att det har blivit lättare att hitta bra ställen.
Det var en trevlig kväll.

Anne:
Visst är det skönt att komma ifrån kedjorna ibland.
Nej, inga leggings igår. För varmt för det, pust! Blev kjol och blus istället.
Visst går det i perioder det där med att man vill bo på i lgh alt. hus. Vi vill också bo i hus, ett bra tag till! Det är bara det att man blir sugen när man kommer till ställen som ligger så nära alla restauranger. Men nej, vi blir nog kvar här, och sen hoppas jag vi flyttar till hus! Kanske blir det lgh när vi blir äldre.
Arlington Road har inte jag sett, men den utspelar sig i DC, en hel del i Reston faktiskt. Annars är nog Arlington mest känd för sin jättestora krigskyrkogård.

Desiree:
Det är sant, det mesta finns ute i förorterna, helt klart. Samma här...Men när peter och jag kommer upp till Reston tc tex är där så stadslikt att man bli sugen, även fast det är en förort.
Annars är det sant som du säger: nästan alla butiker och restauranger ligger ute i förorterna.
Japp, till Willows kommer vi absolut att återvända.
Ha en bra söndag!

Bloggblad said...

Vilken härlig restaurang!
Då och då får jag lust att byta trädgårdshelvetet mot en lägenhet som ligger centralt. men... så tänker jag på att gå barfota i daggvått gräs innan jag somnar. Och vill bo kvar.

Susanna B. said...

Det stället måste vi testa! Visst är det kul med nya restauranger och speciellt "icke kedjor"! Jag vill rekommendera Bazins on Church till er. Kanonbra ställer i Vienna. Vi hörs.

Annika said...

Bloggblad:
Jag hör vad du säger...Och jag håller med, men det är skönt att ha friheten att bo som man gör, på markplan. Jag vill också bo kvar!!!

Susanna:
DET här stället bara måste ni pröva!! Bland det bästa vi upplevt!
Rekommenderar det av hela mitt hjärta!! Skönt att slippa kedjor, absolut!!!
Ska prova stället i Vienna som du förslår!!! Låter bra!

Panter said...

Du beskriver maten så bra... roligt med nya upplevelser.
Stan /landet, lägenhet/hus - jag är lika velig jag. Nu närmar vi oss de månader, november - februari, då jag alltid vill flytta till stan och en lägenhet. Mörk vinter utan snö, kan göra vem som helst deppad.

Thy said...

Vilken mysig restaurang det verkade vara. Kul att hitta nya smultronställen.

Jag fixade inte förorten. Vi bodde utanför stan i drygt en månad och jag kände mig såå isolerad och avskuren från omvärlden. I Toronto kan man dock hitta relativt billiga, minimala hus med trädgård och bäst av allt - man kan skippa bilen helt och hållet. Så skönt!

Annika said...

Panter:
Ja, och så kan jag komma ut på riktiga landet och tänka att; så här ska man bo! Det vore ngt!
sen kommer man till förorten och tänker; detta är perfekt i hus/radhus. Väl inne i stan tänker man; Men en lghhögt upp med kunglig utsikt vore ngt, plus att man kan gå överallt. Velig? JA! :-)
Ja, maten var god och stället så trevligt.

Thy:
Hej! Välkommen till min blogg!!!
Kul att ni har hittat ett hus inne i Toronto som ni trivs med! Detär ju perfekt. Hus i stan!
Så ni klarar er alltså utan bil? AAmaziing!!!

Fundersam Cecilia said...

Den som ändå hade sommar.Fast här är det ganska skönt idag faktiskt men solen lyser med sin frånvaro tyvärr.Mer och mer gula löv blir det.Fast det kan allt vara mysigt och härligt med hösten också.
Är inte så van vid att äta ute (förutom restaurang gyllene bågen då) men då det händer blir det oftast ställen som inte igår i nån kedja.Kom helt plötsligt att tänka på en massa goa ställen i Stockholm t ex.

JaCal said...

Finns en del helt ok ställen här som inte är "kedjor" - små guldställen som inte ser ut nått för världen utifrån - men som är jättebra när man väl klivit genom dörren...

Vi har haft riktiga "höst" dagar med moln och regn i luften. Meterologerna i sitt esse! Men nu är solen tillbaka igen - men vi får nog inte sådär riktigt hett något mer denna säsong - skönt! Hm... fast det betyder ju att vi nu MÅSTE ta tag i trädgårdsprojektet...

Annika said...

Cecilia:
För mig låter det himla skönt med höst! Längtar tills vi får lite kyligare väder!
Skönt att komma ifrån matkedjorna. I Sthlm finns det en hel del mysiga ställen, ja!

Jacal:
Skönt att slippa kedjorna tycker jag, eftersom det mesta runt här är kedjor.

Låter skönt att ni har haft ngra mulna höstdagar. Synd att det inet håller i sig då!
Det där heta vädret ni hade måste varit en ren plåga. Hoppas att det inte ska bli så hett igen, fast ja, då är det trädgårdsjobb förstås!!