Wednesday, September 12, 2007

Irritationsblogg

Varför är vissa dagar redan från början "dömda"? Dömda att bli jobbiga, eller förresten, inte så jobbiga kanske. Det är mer det faktum att JAG retar mig på saker. Har jag väl börjat reta mig på en sak kan det fortsätta så resten av dagen...In typical Annika fashion...
Ibland känner jag mig som en stressad dåre utan något som helst tålamod.
Som tex igår: Körde Karolina till skolan, som vanligt. Vi måste då passera en korsning med hyfsat mycket trafik på morgonen, men inget överjobbigt eller så. Jag svänger vänster på den här vägen, och på trafiklyset finns ingen pil för vänstersvängare utan man måste helt enkelt "Yield to traffic", ibland är det så mycket trafik så vänstersvängen måste ske när det är gult. Men igår (vi var även lite sena) var det en dam som var ute och gick sin morgonpromenad. Hon tryckte på knappen så att hon skulle få grön gubbe. När någon har grön gubbe här så stannar hela korsningen upp. Ingen får köra. Det är grön gubbe på fyra håll, suck!!! Där satt vi, alla, och jag svor över henne som TRYCKT och inte kunde vänta på luckor i trafiken. Vettigt av mig? NEJ, klart hon hade rätt att trycka. Det var jag som skulle coola ner mig. Och ja, vi hann till skolan.

Igår var det även lite regn, och det tycker ju jag är skönt! Tog min power-walk som vanligt, och som vanligt gick jag upp till Starbucks. Kom in både svettig, röd och BLÖT av regnet. Tyvätt var de rätt lång kö. Framför mig stod två tjejer i 30- årsåldern snackandes med sina high-pitch röster. När dom sen skulle beställa var det ingen vanlig beställning, utan det lät så här;
Oh, Good Morning!! Can I have a half-caf Frappuccino please...Oh, and wait, make it half one procent milk, and half skim...Oh, and are those muffins sugar free? Oh, just fat-free...Well...What do you have that is sugar free or LO-CAL???
Men, vad sjutton, tänkte jag---Bestäm dig!!!!!
Den andra donnan lade fram en liknande beställning. Det tog sin tid. Irritationen steg...
När jag slutligen begav mig ut i regnet igen med min grande vanilla skim latte (se, en lätt beställning :-) ) hade det börjat regna mer. Men det var bara att gå hemåt. När jag är nästan hemma lägger min ipod av, bara sådär. Fattar ingenting, men det är en mini-ipod som har några år på nacken så det är väl dags för den att lägga av nu då. FAAN!!!
Hemma igen var det duschen som gällde, och sen skulle jag till min tandkirurg.
Wow!! Fantastiskt nog gick det bra där! Ja, förutom att jag fick vänta i 30 minuter på honom!!! BLIR tokig!!! Men skruven är helt OK, och proceduren med implantatet kan nu gå vidare! Yay!
Skulle sen åka hem, backa ut min volvo s-60...Jaha, och hur LÄTT är det att backa ut en relativt liten bil när det bara är SUV:ar och Mini-vans överallt? Det är riktigt läskigt. Ibland känns det som om det går på Guds försyn när man sakta backar ut ur sin p-ficka och bara har stora bilar på alla håll och kanter. Blir galen!!!

Så, ni hör, en irritationsdag igår. Jobbigt, speciellt när det mest är smågrejjer man irriterar sig över också. Det mesta är ju ändå MITT problem, och min irritation. Fast, jag hoppas såklart att den här dagen ska bli mindre irritationsframkallande. Iallafall är det vackert väder och 18 grader och ingen fukt!! Alltid något!!! Borde inte äntra Starbucks totalt röd och svettig iallafall...Se där, alltid något!!

Ha en fin och irritationsfri onsdag allihopa!!!

26 comments:

Petra H said...

Jag känner med dig Annika, jag har också sådana dagar - väldigt ofta kan dagen bli förstörd bara för att jag inte får upp mina nycklar/mobiltelefon ur väskan i tid - grrr.
Folk som inte kan bestämma sig är såå irriterande!
Min pappa säger alltid till mig att räkna till tio och ett annat av hans favoritvisdomsuttryck som jag inte kan ta till mig är "bli inte irriterad på döda ting, det tjänar ingenting till" - det vet jag väl, men det hjälper inte!
Sitter hemma och är sjuk idag, inte kul alls...

Annika said...

Petra H.
Och så känner man sig så löjlig för att man irriterar sig...Som kvinnan vid korsningen, hon hade ju ALL rätt att gå över gatan! Kvinnorna på S-bucks däremot...vette 17!! Sånt gör mig faktiskt irriterad.
Visst, det där med att inte få upp mobilen i tid, eller att nycklarna inte hittas på en ggn i väskan känner jag mkt väl igen! Morr...
Det där uttrycket du skrev om ovan är BRA!! Skulle önska att jag kunde leva efter det. men ofta, ofta har jag nog sparkat på en möbel eller irriterat kastat ifrån mig mobilen.
Petra, KRYA på dig!!! hoppas du orkar skriva ett inlägg på din blogg idag ;-))

Petra H said...

Förresten, vilken fin bild på din blogg - är den från Reston?
Japp, har skrivit ett inlägg på min blogg nu när jag äntligen fått tag på en grannes wireless - det tog tid!

Annika said...

Petra:
Ja, det är det! Bilden är av sjön Lake Thearreu ca 2 km från mitt hus. Den går jag förbi varje dag, och den kör jag förbi varje dag. Älskar den. Alla årstider.
KUL då kikar jag in hos dig när jag är hemkommen från prommisen igen!!

Millan said...

Ja visst ar det sa att vissa dagar gar allt bara helt fel. Det brukar kanns som om man har extra otur den dagen. Sa irriterande!!
Hoppas att du far en mycket battre dag idag!

Annika said...

Millan:
So far, so good ;-)
Nu är jag bara svettig och slut efter prommisen. Nu ska jag ta tag i ett trist moment: Städa källaren!!
Hoppas du har en bra dag!

Rosvikstjejen said...

Vilken härlig bild som pryder din sida.
Jag sitter och garvar över hur din dag var. Förlåt! Men ibland är det så himla lätt att störa sig på småsaker. Tänk som så,,,de är utsända för att du ska öva! (Kay Pollak)
Kram

Desiree said...

Jodå sådana dagar har jag också ibland. Jobbigt är det. Men förhoppningsvis får du en bättre dag imorgon. Andra dagar går allt sett och fel vad man än fösöker sig på. Det är som om vissa dagar borde man aldrig klivit ur sängen.

Fia said...

Det är bara att inse, Murphy har fortfarande kvar sin heltidstjänst...så ibland allt som kan gå fel kommer att gå fel. Som min make alltid säger dock: This is like a kidneystone, it too shall pass...
Hoppas du hittar något kul i källaren och att du känner dig nöjd då du är klar. Kram!

Annika said...

Rosvik:
Vad kul att du gillar bilden i headern.
Jo, jag garvar också åt andras dagar som beskrivs på detta sätt. Jag garvar åt min egen också.
Ibland är det liksom bara kört.
Bra citat det där av Kay Pollak.
Kram!

Desiree:
Och dom kan liksom börja snett redan från början. Så fort man kommer ner i köket vet man vilken "ton" dagen har...Och idag är det bra!!

Fia:
Ha, ha..ATT han har, Murphy! He¨s probably getting paid more than ever, too!!
Källaren behöver en ruskig genomgång. Jag har bara skummat ytan sas...Ha, ha!
Bra citat av din make, och SÅ SANT!!
KRAM!

JaCal said...

Haha - ja, du, det var en riktig irritationsdag! Tänk hur de kan dyka upp och ALLT är bara irriterande och jobbigt! Hoppas idag blir bättre!!

Fin bild!

Annika said...

Jacal:
TACK! idag är det mkt bättre. Men vissa dagar är det kört redan från början. Känns ju så fånigt också att reta upp sig på småsaker.
Kul att du gillar bilden. Det var ju inte svårt bara man behandlade bilden i photoshop först.

Anne said...

Känner sååå igen mig. Det behövs inte mycket alla gånger för att man ska bli superirriterad. Jag var ute och promenerade nyligen, laddad och på hugget. Då lägger ipoden av (jag MÅSTE ha den när jag går), tappade helt lusten fortsätta när jag inte hade nåt att lyssna och gick hem. Sur och grinig. Ibland har man såna där dagar bara....
Hoppas du får en fin-fin onsdag i alla fall!
KRAMAR!!!!

veronika said...

Ja du Annika vissa dagar ska man stanna innanför husets dörrar..:)Jag kan också ha sådana dagar(det kan vi nog alla) och det är precis som att allt man gör går fel. Med åren har jag verkligen ansträngt mig för att bli lugnare, folk som lär känna mig idag tycker ofta att jag är en lugn person sedan träffar jag mina gamla kompisar därhemma och då håller de på att
skratta ihjäl sig då jag säger att folk idag tycker jag är lugn. Både min man och jag är hetsiga och vi båda kan inte förstå hur vi har fått sa lugna barn.

Annika, du beskrev de två donnorna såväl att jag verkligen såg dom framför mig. Håret fixat, välsminkade och med träningskläder på eller? Det kryper i mig då jag hör kvinnor här med den high-pitch rösten burr.
Hoppas resten av dagen blir bra!
Jag har precis gjort en stor beställning från Bokus så vill du låna nya pocktböcker snart så säg bara till.
Ps. Härligt med regn för er.

Sara said...

Dagens I-landsproblem, sis....;)

Annika said...

Anne:
Vet du, jag kan inte gå ut och promenera utan min ipod...Helt galet, men så är det. Så du har också problem alltså? Vad har du för modell? Jag har en mini, fr 05.
Japp, jag förstår att du gick hem igen. Det skulle jag nog också ha gjort. Jotack, idag har det varit en mkt bättre dag...
Kram!

Veronika:
Visserligen har du ingen blogg (hint, hint), men jag tycker nog att det verkar som om du ÄR lugn. man får liksom det intrycket av dig.
Och dina kompisar därhemma skrattar när du numera säger att du är lugn, fniss...

Dom där donnorna igår var inte iklädda träningsoveraller, nej snarare i jobbkläder...med sin "badge" hängande runt halsen. Högröstade och pipröstade, ja du vet...Naturligtvis med välfriserat hår och snygga naglar...Yes, you know them...MORRRRRRRRRRRR....Små/stora kravmaskiner...

Oh vad roligt med dina böcker!!! En öppning om böcker vore inte så dumt för din nya blogg ;-)))

Sara-Sis:
ATT!!! DU har helt rätt...

Mie, Absolut Guldkant said...

Såna dagar kommer oftast en gång i månaden för mig, konstigt;)
Hoppas resten av dagen blev bättre!
Kram!

Anne-Marie said...

Ja du, sådana där dagar har nog alla. Jag brukar försöka ta ett steg tillbaka, komma in i en annan sinnesstämning (positiv) och sedan brukar det bli bättre. Skönt att ni inte har så fuktigt längre. Kram!

Tina said...

:-))! En dag när man känner är en dag värd att minnas :-))) Kram

Annika said...

Mie:
Really, har aldrig tänkt på att det skulle ha ett sammanträffande, men det är mkt möjligt. Jodå, det har varit en bra dag idag...
Kram!!

A-M:
Det är sant...Och problemet ligger ju hos mig.
Ja, just nu är tempen underbar här!!
Kram!

Tina:
Ja, man lever åtminstone :-)

Matildas fikarum said...

Jag sitter här och skrattar åt ditt inlägg, för jag känner igen det där så väl. Vissa dagar är man bara så himla irriterad på ALLT. Om någon andas blir man irriterad på det också.

Lia said...

Annika!
Eftersom det är rätt uppenbart att du är mänsklig så måste jag ge dig en röd ros idag! Hittade till din sida via nälla Nika, och måste säga att den underhåller mig mycket! Har själv precis börjat blogga, och känner inte riktigt att jag fått upp tempot än, men med inspiration från bloggar likt sin, så ska det inte vara nåt broblem ju! Kolla gärna in hos mig, jag saknar någon här i swea som förstår skillnaden mellan vårt så kallade skolsystem och det vi kan ha eller inte ha. Kram på dig!
Lia

LindaLotta said...

Jag vet precis, känner igen mig så väl :)
När man väl fått ett par dagars perspektiv så förstår man inte varför man blev så upprörd, men när man är mitt i det så skulle det inte förvåna en om himlen också trillade ner :)

Hoppas den här dagen är bättre!

Annika said...

Matilda:
Det är SANT! man blir tom irriterad på hur ngn sväljer...Hur sjukt är det på en skala?
Jaja, det är väl mänskligt, och vi har alla dessa dagar.

Lia:
Varmt välkommen hit!!! Så roligt att du hittade min blogg!
Klart jag ska titta in hos dig, det kan du lita på!!!
Kram, och välkommen!


Lindalotta:
SÅ sant!!! Inget förvånar en sådana dagar. Allt som går fel liksom bara känns "jaha, klart DET skulle hända, men varför inte? Allt annat är ju skit också"
Sen vänder det och man känner sig "normal" igen. Eller , förhoppningsvis då...

SweFlo said...

Ja sådana dagar blir det ibland, jag kan bli alldeles kallsvettig över småsaker som egentligen spelar noll roll i det kosmiska. Men har man påbörjat en sådan dag är det svårt att bryta sig ur det humöret! Hörde att Apple har kommit ut med en ny generations iPod, det kanske är läge för en sådan? Ha en bra, lugn torsdag!

Annika said...

Sweflo:
Jomen. vissa dagar är bara fel!!! Inser ju att det är ett sant i-landsproblem jg skriver om...Men ändå, irritationen finns ju alltid.
Ja, jag såg ipods nya modeller. Snygga. Men just nu verkar min lilla mini funka igen. Weird!!