Thursday, January 04, 2024

Tillbaka i Bloglandia igen med punkter från helgerna som gått!




God fortsättning på 2024!


Tänkte att jag ska börja smyga mig in i Bloglandia igen så här tre veckor sedan sist jag skrev.
Det är dags nu!


Dessutom är det torsdag ju!
Och saken är den, jag tänker fortsätta med min torsdagspunkter tills vidare. Jag menar, varför sluta med dem? Haha, nej vi kör!


* Julen

Den 23 december var Karolina på kompisfirande. 
Nästan alla hennes bästa vänner från high school har flyttat härifrån, två bor numera i Boston, en bor i Missouri och en av dem har flyttat in till DC. Men alla vi föräldrar bor kvar i Restonland. Så när det lackar mot jul kommer alla hem till sina föräldrahem, och så ses bästisarna igen.


 
Peter och jag for till Arlington Cemetery den 22 december och pyntade min svärmors grav.  Arlington var så mäktigt och vackert. SÅ fint med kransar på alla gravar.



Julaftonen firade vi med våra vänner Susanna och Marc.
Det var lika mysigt som alltid, och jag uppskattar verkligen denna tradition så oändligt mycket. Hoppas att vi alltid kommer att fira på det här sättet.

Juldagen, halleluja!
DEN var precis lika hektisk som den brukar.
Julstrumpor, julfrukost, öppna paketen under granen, laga lite mat, åka till Peters pappa. Där delas det också ut klappar och det var ett enda kaos. HAHA, jamen vad kan det annat bli när det är 18 personer som ska få klappar. Gissa vem som fick flest, just det—Theo!
Sen blev det en kalkonmiddag för 20 personer eftersom min svågers föräldrar dök upp efter julkappsutdelningen.

Ju äldre jag blir desto svårare får jag får jättestora sammankomster av det här slaget. Man hinner knappt prata med någon och det är ett liv och ett kiv. Somliga ÄLSKAR sånt, men jag får nog sälla mig till dem som inte gör det.
Jag vill göra om juldagen, det vet ni. Men det går icke och det får jag bara tugga i mig under några år till.


 


Annandagjul.
Mike anlände från New Jersey och det var så roligt att ha honom här igen under de tre dygn han stannade. Vi spelade massor med spel, åt god mat och pratade.
Vi tog en biltur ut till Harpers Ferry, och det var första gången Mike besökte den mysiga lilla staden i gränslandet Virginia/West Virginia/Maryland.


* Mellandagarna

Hyfsat lugna och sköna. Egentligen är mellandagarna bäst. Mellandagarna och tiden före jul, ha! Lugna, sköna och mycket stämning. Det kan vara så att tiden före, och efter, jul är den allra bästa ...


Tog de här bilderna den 23 december innan Karolina åkte hem till en av sina vänner.


* Nyår.

Firades hos min granne Marty.
Det var det första stora nyårspartajet sedan 2019 med grannarna. Det var kul! Vi dansade och det var ett tjim som måste ha hörts vida omkring. Men vem bryr sig? På nyår FÅR det låta.
Peter har en nyårslista på Spotify full med bra låtar som de flesta älskar att dansa till.
Jag hade på mig högklackade skor hela kvällen och fick sen SOTA för det i form av ledvärk i fötter knän och rygg. SÅ är det när man ska vara fin, då får man fasiken LIDA pin också. Men det var roligt att återgå till det som var innan pandemin kom.
Det känns faktiskt som att precis allt är som förr igen (som det var innan pandemin) och det är UNDERBART!!


 



* Nyårsdagen

SPARE ME!!! DET är dagen som slavpiskar min rygg med besked. Nyårsdagen är dagen då Peter och jag monterar ner julen. Ett äkta dagsverke.
Peter klädde av granen, bar lådor, organiserade och jag fixade med allt annat pynt och allt det andra som gardiner, textilier med mera.

Granen, som vi haft härinne sedan den 25 november BARRADE INTE ALLS!!  Helt otroligt!! Det kändes nästan hårt att slänga ut den, men ut for den. Nu ligger den och väntar på att bli uppplockad av firman som kommer och samlar ihop alla gamla ledsna granar.

Ja nyårsdagen är en arbetsdag som heter DUGA. Jösses vad vi slet med nedplockningen.

DESSUTOM for Karolina tillbaka till LA igen för att ytterligare strö salt i sår. Usch vad jag AVSKYR förändringar och avsked. Dulles Airport var knökfull såklart. STOR resdag. Vi sa att i fortsättningen hoppas vi att Karolina INTE ska behöva åka just den 1 januari. Det är ingen rolig dag att resa på. Men flygresan fick fintfint (fullpackat plan, what else is …) och hon landade som hon skulle i Los Angeles  nästan 6 timmar senare. 

Peter och jag fortsatte “julgransplundringen” utan någon som helst glädje.



Bilder från grannfesten på nyårsafton.



* Att plocka bort julen

Jomen det har jag nu hållit på med i tre dagar.
Nyårsdagen är tuffast, men även i tisdags var det just bortplockning jag ägnade mig åt mer än halva dagen. Jag plockade bort julen från framsidan och decket.
Det är inte KLOKT vad mycket grejer jag har. Det är inte KLOKT vad mycket som ska stuvas undan. OCH det MÅSTE stuvas undan på ett BRA sätt så att det inte råder kaos om tio månader då det ska fram igen …

Återigen, tack och LOV att jag smyger fram julen efter Halloween. Egentligen borde jag smyga med nedplockingen också ...

Fast ja, saken är ju den att SÅ fort nyårsklockor tystnat är ALLA helger över här in The US of A. Då är verkligen glada julen slut slut slut. Ja så slut den bara KAN bli. Då vill jag bli av med den så fort det bara går. Men jag vill ha den kvar över nyårsafton, så ÄR det.

Somliga här i USA firar förstås trettonhelgen, men det är ingen helgdag och ingen dag som observeras på något sätt.

Yes, och julplockandet fortsatte även igår. Då satte jag upp nya gardiner i vardagsrummet, plockade bort julsaker i källarrummet (det är lätt) och städade bort det ABSOLUT sista av julen 2023. Hur det känns? Bara bra och SKÖNT!!


 

Fler bilder från nyårsafton.


* Vinterljusslingor

Det är ju vinter nu, och kommer så att förbli ett bra tag till. Fram till i mitten av mars iallafall. Sedan några år behåller vi några ljusningar utomhus hela vintern. De lyser upp så vackert tills jag plockar ner dem i början av mars.
Jag har även granris kvar utomhus i krukor. Det får också vara kvar ett bra tag till. Det saknar ju julpynt nu, såklart. Men jag tycker att granris hör vintern till.

Inne i huset har jag fairy lights och ljusslingor året runt. Vita. Tycker så mycket om dem.


 

Mitt vardagsrum just nu.  Totalt julfritt sedan ett par dagar tillbaka :-D


* Nyårslöften?

Ger inga sådana.
Gör du?


  ***


Det är så trevligt att sitta här bakom mitt tangentbord och skriva igen.
Det känns så bra att sparka igång de vanliga rutinerna igen. 


Varmt välkommen tillbaka hit önskar jag DIG!
Jag hoppas att dina helger varit fina och bra likaså!
Och må 2024 bli ett riktig fint år för oss alla. året bli bättre för världen också. Det känns som om det är ett ödesår på många sätt. Som sagt, måtte det bli bättre. Må det börja kravla sig upp ur all gyttja som nu råder.


God fortsättning önskar jag DIG!!

18 comments:

Äventyret framtiden said...

Så var glada julen slut, slut, slut och allt har burits ut, ut, ut...
Här är det lite jul kvar ännu...trettondagen åker det mesta ner i låda och kappsäck...men inte allt riktigt ännu. Jag vill ha stjärnorna uppe ett tag till, de lyser så vackert kvällstid.
Ni har haft det skönt och härligt, det märks även om nyårsdagen gick i arbetets tecken och avsked togs från Karolina. Avsked är att dö lite grann, så är det bara.
Så mysigt ni har det med era grannar! Tummen upp...

Många varma gott nytt år-kramar över havet!

Yvonne said...

God fortsättning på det nya året, kul att du är tillbaka i bloggvärlden igen.

Ja, nu är verkligen glada julen slut, så även nyårsafton och här har vi bara trettonhelgen kvar så är det vanlig vardag igen. Jättemysig jul hade vi med barn och barnbarn och det blev så tomt när alla åkte den 27. Hann iaf plocka bort allt juligt (utom köksgardinerna) innan det var dags att åka till Spanien den 29. Skönt att komma hem och inte ha allt att plocka bort och göra det den 25 januari hade inte alls varit kul.

Nyår firade vi med goda vänner och det var så trevligt med god mat och dryck. En ny dag hade börjat då vi promenerade hem vid 02-tiden.

Ser med fasa på TV vilket snöoväder hela Sverige har och i norr fruktansvärt kallt, säkert klimatförändringarna som ställer till det. Såg att i Älvsbyn hade de -38 grader och strömmen hade gått, brrrrrr. Husen måste bli svinkalla på en timme i den kylan utan värme.

Här i Spanien har vi varmt och skönt på dagarna, kallt på kvällar och nätter, säkert också klimatet som ställer till det, igår +23 vilket inte är helt normalt för årstiden det heller.

Hoppas detta år, 2024 blir ett bättre år i hela världen, som det är nu är det verkligen inte bra för många människor, usch och fy! Galna krigsherrar som triggar varandra till vansinnesdåd överallt känns det som.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram.

Anna i Portugal said...

Hurra, välkommen tillbaka! Jag har saknat dina inlägg.

De stora sammankomsterna är inget för mig längre. Har nog aldrig riktigt uppskattat dem, men inte kunnat undvika dem då. Nu slipper jag :) Tiden före jul är absolut bäst tycker jag. Läst om flera som inte haft barrande granar i år. Preparerar säljarna granarna på något sätt numera? Tog ju bara 2 dagar förr innan golvet var fullt av barr. Så fint och ljust hemmet blev, det är en underbar känsla tycker jag när allt pynt är borta och hemmet liksom återgår till det normala.

Ett fantastiskt 2024 önskar jag dig!

Kram

Mamma C said...

Halloj! och välkommen tillbaka till blogglandia igen.
Låter som du har haft 3 fina veckor med lite gott och blandat.
Så mysigt att få ha en nyårsafton som ni hade innan pandemin kom.
Här har det lilla julpyntet också försvunnit i huset.
Ha en fin och bra torsdag.
Kram Carin

Channal said...

Hej Annika! Vilken härlig jul och nyår ni har haft. Vi har haft en fridfull jul och nyår. Efter detta år har jag också svårare för jättestora sammankomster. Är man värdinna hinner knappt prata med någon. Förr fixade jag det och trivdes med det men nu blir jag bara helt slut. Nästa helg ska vi ha julgransplundring hemma hos oss med barnbarnen. Det blir pepparkakshusplundring, dans runt granen o ut med den, pizzabuffe och fiskdamm! KRAM Anna

Brysselkakan said...

Gillar inte heller stora sammankomster och efter pandemin har jag bestämt mig för att inte delta bara för man förväntas, jag stannar hemma istället. Vi skulle åkt ner till T:s föräldrar i mellandagarna och jag valde att avstå men sedan blev det inte av pga att vi ju blev sjuka. Nästa stora sak blir när svärfar fyller 80 i mars, då kommer jag nog inte undan.

Jag plockade bort all ju, eller det lilla vi har framme, innan nyår. Men mest för att jag ville ha bort det och ha tid med annat inför vår resa i morgon.
På något sätt känns det bra, som en nystart på det nya året!

Och förstår precis hur mycket du saknar K när hon åkt... Hoppas ni ses snart igen.
Nyårslöften har vi aldrig några heller.

Idag har vi strålande sol och svinkallt, kring -10. I Skåne sitter flera hundra bilar fast i drivsnö... det var 1000 först men räddningstjänsten och försvaret har lyckats gräva fram flera. Vissa var fast i sina bilar upp mot ett dygn... Syrran bor i Lund och hon sa att det var otroligt dåligt väder i går.

Dags att ta tag i det sista med packningen, rensa lite i kylen och kolla mina listor!

Annika said...

Karin:
Så var den slut. Finito, over and out ...
Du har lite kvar att plocka bort. Behåll stjärnorna du, mina ljusslingor fyller det behovet. För det är ju vinter nu, och ingen vår kommer att siktas på länge.
Det är vackert med allt som lyser upp vintertid.
Att skiljas ja, det blir INTE lättare med åren, det blir värre.
USCH!
God fortsättning till dig, fina Karin!
KRAMAR!!!!

Annika said...

Yvonne:
God fortsättning till dig!!
OCH stort tack, det är roligt att vara tillbaka här igen.
NU är glada julen verkligen slut och julegranen har burits ut.

Vad härligt det låter för er, och fattar att du saknade alla då de for den 27. Men bra att ni hade fina dagar ihop. DET är det viktigaste.
Helt rätt, jag hade gjort som ni, att ta ner julen innan ni for till Spanien. Det hade inte varit kul att ta ner den sent i januari. Inte alls.
Såg att ni hade ett bra nyår på Insta. TREVLIGT!!!

Ja herregud, jag tar också del av vädret i Sverige. JÖSSES vilket kaos det är, och vilken ISKYLA i norr. Min bror i Umeå skickar bilder och det är fascinerande att se. Man kan verkligen se hur KALLT det är bara genom ett vanligt foto. Det är något i luften som ändras vid sträng kyla. Ganska häftigt, men lite väl ...
På måndag får de plusgrader. Så knäppt. Men så är dt ju, klimatet ändras och det blir mer extremväder.
Strömavbrott i -38 i Älvsbyn, vilken MARDRÖM!! Alltså kylan äter sig ju in direkt. Alla kan inte elda i öppna spisar eller kaminer heller ... USCH och FY!!

Du har rätt, det är inte som det ska hos er i Spanien heller. Alltså med klimatet. Läskigt.
Här är det väl som "det ska" för årstiden, runt 5 grader och ingen snö.

Ja suck ,,, ett ödesår är det. Krig och elände. Galna krigshärjade gubbar och terrorgrupper. Ödesval här i november. Tänk om det värsta sker då ... att en viss person kommer till makten igen. Orkar inte ...

Men vi ska ha det så bra vi bara kan, Yvonne.
Stora kramar till DIG!!!

Annika said...

Anna:
TACK!!!
OOOO vad GLAD jag blir över att höra det. TACK ANNA!!

Nej, jag har nog heller aldrig gillat stora sammankomster direkt. OCH ju äldre jag blir desto mer ogillar jag såna. Vill helst bara träffa några få åt gången.
Fester går an förstås. Men just när alla ska äta middag och sånt tillsammans och det blir ett herrans oväsen då går min energi ner.
elder en julklappsutdelning då det bara rivs upp klappar och ljudmattan är massiv. Nope. Sensory overload.
Jadu säg det ... men denna gran tappade knappt ett barr. Vet att den kom från North Carolina, men vet inte när den höggs. Vi köper alltid gran vid en kyrka här och de brukar ha toppengranar. Denna gång var det otroligt. I fjol barrade den ganska mkt. Men i år ... otroligt. Visst kan det vara så att man preppar dem på ngt sätt ... den var svindyr dessutom.

Tack Anna, det är skönt att hemmet nu är återställt. Njuter av det nästan lila mkt som jag njuter åt julen då den är färdigdekorerad i november.

Massor av kramar till DIG!!!

Annika said...

Carin:
Hej och tack för fina ord!
Känns bra att vara här igen.
Ja det har nog varit rätt blandad konfekt över jul och nyår. Inga direkta surisar, men lite som jag rynkat näsan åt--haha!!
Gillade festen på nyår. Fyra år senare kunde vi ha en sådan sammankomst igen.
Skönt att julen är borta hos dig med.
KRAMAR i massor!!

Annika said...

Channal:
Den var bra, julen och nyåret.
Lite för hektiskt ibland, men ... ja bra ändå såklart.
Jag vet, hade ju julfest innan jul ... och det tar på krafterna att vara värdinna. Som du säger, man hinner inte prata vettigt med ngn.
Och detsamma gäller för den delen då man är gäst också. Menar då mer på en middag för 20 än på en grannfest tex. Fester är fester och står för sig. Men just sammankomster ... nä orkar inte med stora samlingar där längre.
tror att det blir mysigt med er plundring med familjen. För det är ju den närmaste skaran.
God fortsättning till dig, Anna och STOR KRAM!!!

Annika said...

Brysselkakan:
Så är det, mäktar inte med sådana längre riktigt. Blir trött och vill egentligen bara gå hem. Fester kan funka bra, men det är ett annat koncept. men just sådana här andra sammankomster där det är mkt folk och alla pratar och det röjs och stojas. Orkar inte riktigt med det längre.

Ibland tror jag att vad gäller svärisar så vill de nog hemskt gärna bara träffa sitt barn ibland. Jag vet ju det själv, jag vill träffa K utan Mike (även fast jag är sååå förtjust i honom), men jag njuter när det bara är K.
Tror att nästan alla föräldrar känner så.
SÅ, jag tycker du gör rätt när du stannar hemma ibland. det blir en win-win för alla.
Jag hänger inte med till min svärfar heller varje gång.

Det är riktigt skönt när julen är bortplockad. Jag tycker verkligen det. Förr ogillade jag det väldeliga. Det kändes så kalt och kallt och omysigt. Nu känns det bara rent och fint och ljust. Gillar.

Ja, jag vet att du vet hur det är att skiljas ... det gör ont.
Vi vet inte när vi ses igen, vi vet verkligen inte. Vi har inga planer på ngt håll ... lite tungt ...


JAAAA jösses, jag läser ju Dagens Nyheter varje morgon. Läste om kaoset i södra Sverige idag på E-22. Otroligt. FYYY tusan alltså. Fascinerande ändå för din syster att få vara med om ett sånt oväder. Det händer ju inte så ofta.

Fö, fattar att du packar nu. Imorgon bär det av. Är det SAS-planet ni tar via Kastrup?
Såg på insta att du inte riktigt vet vad du ska packa för ytterkläder. Kör lager på lager. Vädret här ska bli skumt. Oväder i form av snö eller regn i helgen, sen 12 grader i början av nästa vecka. Sen blir det runt 5 igen.
Men jag skriver via Insta lite mer.

Brysselkakan said...

Syrran kom lindrigt undan då Lund och Malmö på något märkligt sätt slapp det värsta. Hon var inne i Malmö igår kväll då sonen fyllde 20 och de skulle äta på restaurang. Inte kul att åka taxi hem men bättre än bussen som de tog dit. Men det är snö och blir ju drivor fort i Skåne.

Skrev till dig via Instagram!

Annika said...

Brysselkakan:
Precis när Skåne får snö då få de snö. Jösses. TUR att de kom hem.
All right, ska kolla!!!

BP said...

God fortsättning till dig med:-)
Vågar jag säga att det onekligen har sina fördelar att INTE julpynta?! Jo, jag tycker nog det. Man slipper tre dagars hårt arbete.
Huvudsaken är dock att ni verkar ha haft riktigt roligt - stundtals alltså. Och att Theo fick flest presenter var nog ingen svår gissning.
Sedan skrattade jag lite åt alla svarta kläder på nyårsafton - det är väl ingen begravning eller;-)

Annika said...

BP;
TACK!
OCH ja, hahaha- Jag sa till Peter när vi hade det som slavigast---vi skiter i pynt nästa år. MOHOHAHA. Kommer inte att hända. Men jag visst har det fördelar, BP :-D
HAAA! BP!! Äkta BP! Men glittriga strumpor och halsband JUHHH!! På nyår alltså ...
Och lite glam får du ge mig ;-D

Susjos said...

Vilka härliga foton du delar med dig av! Så nu är julen slut ordentligt hos dej!
Vi har en barrande men fin gran kvar, den kom ju in så sent, den 22/12, fast nog känns det som att julen ska ut nu, håller med dig. Här hämtas granarna upp utanför vårt hus fram till den 8 januari, så vi måste helt enkelt klä av den, och jag undrar nu ängsligt hur vi ska låta bli att få hela hissen full med granbarr?!
Tänk att lilla Theos fina "lekbord" som han sitter i, exakt ett sådant köpte vi till vår Samuel förra året, känner igen leksakerna på det! Va roligt!
Önskar dej en fin start på det nya året!
KRAM

Annika said...

Susjos:
Tack!
Ja nu är julen sååå väldigt över.
Så trist att er gran barrar så mkt trots att den inte varit inne länge. Ibland undrar jag när granarna huggs? Hur länge står de innan de säljs?
Exakt, inte lätt att baxa ut en barrande gran. Det bästa är väl nästan att slå av alla barr inomhus så att granen nästan är kal då den åker ut. Sen får ni sopa, sopa och till sist dammsuga.
PUST!!
ÅÅÅÅ kul med lekbordet. Theo älskar att sitta där.
Du med, Susanne, ha en riktigt fin start på 2024.
Kramar!!!