Tuesday, January 30, 2024

A true January record!




Hello Tuesday!!


Well, well and well, we’ve had a RECORD breaking weekend here in my part of the world.
On Friday the mercury reached 80F, or 25C.
People, it was UNREAL!!
UN-REAL!!
As I stepped outside—around 7:15 on Friday morning— it was already, 62F, or 16C. To top it all off, it was humid as well. Yes, I let out a little scream, haha. I got SO taken aback on how warm it was.


But, as I said, we reached a new winter heat record for this area. 
What can one do? 
Even if it feels super weird, and wrong, one has to make the best of a strange situation. Embrace it.
SO, in the evening we had our Friday Happy Hour on the deck. We lit up our Solo Stove and we hung out on said deck until 21:00. Friends of ours came by as well. It felt so odd, yet so good, to be able to hang on the deck on January, 26. Now, that is first! Believe me. 
And we did not even get cold. But, of course we had the fire going the entire evening.


 

A most unusual January evening on the deck.  Ignore all the little sticks and leaves on the deck. I would never, ever have thought this would have been possible at the end of January.


Saturday was warm as well, but not as warm as Friday.
Peter and I went to Georgetown and strolled around there. Georgetown is a super cozy part of Washington DC, it is DC’s old town. We love walking around there.


 

On the other side of the river lays Rosslyn, Virginia.  I was an au-pair there 34 years ago.  FML, I cannot believe it's been that long.


Georgetown is also home to very selective, and outstanding, Georgetown University. It is lovely to walk around its campus. The buildings are so beautiful. We had lunch in Georgetown as well. And sure, we got all our steps in—and more. Urban hiking is sometimes SO rewarding.


 






And Sunday gave us rain, rain and more rain.


In centigrade the temp dropped ten degrees per day, 25 on Friday, 15 on Saturday and 5 on Sunday. Now it is back to the more normal lower temps again.
No snow in sight. No rain in sight for the foreseeable future, and that IS good. We do not need any more rain for a very long time.


I hope you have had a very nice weekend!

27 comments:

Yvonne said...

Helt galet med vädret även hos er och så temperaturen kan växla över en helg. Skönt så klart att få en dag med +25 i slutet av januari, men samtidigt skrämmande till max.

Mysigt att gå på stadsvandring, minns att det var kul i realskolan att få gå på stadsorientering, roligare än vanlig orientering tyckte jag.

Så många vackra hus och vilket pampigt universitet. Gillar även gator med små affärer, men kanske julgranarna på Aprés Ski affären har gjort sitt för denna gång, hi hi.

Huset som är inbäddat i murgröna (tor jag det är) är häftigt, men borde skräpa rätt rejält.

Tack för promenaden genom dina fina bilder, så kul att få se olika delar av ställen i närheten av där du bor.

Ha en fin tisdag säger jag och skickar en storkram från ett på gångvägarna riktigt eländigt väglag med blankis, man får verkligen kolla ordentligt var man sätter ner fötterna för att inte stå på öronen. Såg precis en dam som kom med sin hund som drog som bara den nedför den branta backen utanför oss och hon hade verkligen fullt sjå att inte ramla. Usch hoppas verkligen det töar bort nu, verkar som inte sanden biter på underlaget heller.

Anna i Portugal said...

Vad härligt med lite vårvärme tänker jag, men visst är det märkligt hur klimatet beter sig. Happy Hour tycker jag låter så härligt, det är lite som vår fredagsfika på sommaren då vi tar lite nötter och en drink eller ett glas vin i skuggan på eftermiddagen. Kanske ska döpa om det, för fika är det ju inte egentligen med det innehållet :) Roligt att få hänga med genom Georgtown! Hoppas din tisdag blir bra, vi ska besöka ett antal soffbutiker idag, håll tummarna för oss! Kram

Sara i Barcelona said...

Men Annika, vad lyxigt ändå att kunna sitt på ert deck utan att frysa sådär i januari, med tanke på att ni hade massor med snö, bara förra veckan😃 Häftigt ändå och ja, lite märkligt också förstås. Bara att hänga med i svängarna förstår jag, haha...
Så vackert i Georgetown, mysig promenad och många fina foton🤗 så fina hus, förstår att det är dyrt att bo där. Och det är alltså en stadsdel av Washington DC som jag förstår det? Kännssom att det har figurerat i någon film man sett😊 Tack för turen! Ha en fin dag, kram!

Mamma C said...

Verkligen ett märkligt väder. Men låter toppen ändå att sitta ute 26/1 på däcket.
Verkligen vackert i Georgetown. Och den filmen glömmer man inte. Man kunde inte sova på veckor efter man sett den 😉🙈.
Ha en toppendag.
Kram Carin

Monica said...

Skulle vi behöva, ett par dygn med era plus 25☺️nej är ju inte så normalt det heller men då kunde isen smälta. Tittar ut och det är sjöar överallt omramade av höga iskanter som borde tagits bort så de inte byggts upp så. Folk kunde inte gå ut med hundar i helgen, dubbar, piggar, ja vad som helst på skorna hjälpte inte. Och tjock dimma på det eller om det är Sahara. Tror isen är värst i Uppland och Södermanland.
Det ser underbart ut med fina gator på er utflykt. Och att se övergångsstället med markeringar, länge sedan här. Så fin stad. Murgröna fanns på en del hus här, var vackert men allt togs bort vid fasadrenoveringarna och klätterväxter med sugfötter bannlystes.

Tycker du gjorde så rätt med lite party utomhus i värmen. Och nu har du fått det lite svalare och det är förstås skönt. Jag väntar på våren, vill sätta ut lite vårblommor men inser att både februari och mars kan bli värsta vintermånaderna, får glädjas åt att solen går ned först kl 16.00 nu ändå och lite senare var dag. Fast dåligt med sol. Otroligt grått, isigt och trist väder men fåglarna börjat sjunga. Var fågelräkning i helgen som vänner är djupt engagerade i. Tror vi oengagerade hörde fler, fåglarna sjöng bara de såg oss. Medan de fick leta i skogen men det hela går ut på att räkna de som kommer till husen och äter. Och skicka in resultat.

Ha en fin och bra vecka nu Annika, kram

Annika said...

Yvonne:
Overkligt.
Det är bara att göra det bästa av en konstig situation en sådan gång. Att liksom omfamna den.
Men ja, visserligen kan vi ha varma luckor under vintern, men 25 grader ...
Nej!
Ja stadsvandringar är riktigt trevliga, inte minst det att man kan äta lunch under tiden. Alltså slå sig ner och äta en bit.
GILLAR!! Just det, vi fick också orientera oss i stan ngn ggn under skoltiden. Det var roligt. Absolut roligare än orientering i terrängen. Tyckte väl det var sådär.
Gtown är mysigt, alltid.
Så fina hus, massor med affärer och krogar. HAHA, jaaa .... jag tänkte detsamma--bort med granarna för tusan!
:-D
S^glad att du hängde med, och gillade.

Ert väder, INTE ROLIGT! Värsta tänkbara vinterväder. Just halka alltså. Undrar hur många det är som kommer in för benbrott till akuten i dessa dagar?
Sanden sjunker kanske bara igenom när det fryser på natten? Skulle salt vara vara bättre.
OTREVLIGT.
Vinters absoluta baksida. GÅ försiktigt! Använd broddar!

Kramar till dig!!

Annika said...

Anna:
Det var bara att göra det bästa av allt. Om naturen nu ger en en sådan dag, använd den! Men det är märkligt, det är det.
Nu är det tillbaka till normalt väder igen.
ja, fika är det ju inte då ... mer än Happy Hour, du får döpa om det, hihi!!
Alltid såå mysigt på fredagen då vi tar oss ett glas vin och äter lite snacks innan middagen. Älskar det.
ALL lycka till idag med soffan! Ingen lätt uppgift, jag vet.
Kramar!!

Elisabeth said...

25 grader hos dig i januari är verkligen galet, och lite härligt också, får jag erkänna. Ni gjorde i alla fall helt klart det bästa av det. Hur varmt har ni förresten haft tidigare som mest, vet du det?

Här har all snö och is försvunnit (okej, snöhögarna är kvar på sina håll), och det är verkligen skönt att slippa tänka på halka. Naturligtvis kommer vi få mer snö i vinter/vår, men då är det bra att det inte ligger is under snön. Till och med hos mina föräldrar, där det verkligen var mängder med snö, har det mesta enligt min mamma försvunnit.

Roligt att få se bilder från Georgetown och universitetet. Det ser verkligen pampigt och klassiskt ut. Endast 12 % antagna av alla sökande är inte mycket, men jag kan tänka mig att det är populärt. Att studera statsvetenskap där måste ju vara en dröm, med närheten till så mycket makt.

Min helg var helt meningslös, känns det som. Det enda jag gjorde (förutom att nyttja min bokade tvättid) var att ligga i tv-soffan och sova/vila för att bli frisk från en störande förkylning (eller vad det nu var). Hade tänkt kommentera ikapp på din blogg, men inte ens det orkade jag, haha.

Annika said...

Sara:
Jomen absolut, det är bara att göra det bästa av allt. Är det märkligt varmt väder, ja då får man digga läget. Men en trettio graders skillnad var det, fredag till fredag.
Det var mysigt att sitta därute.
Georgetown är en stadsedel i Washington DC, ja. Det är DCs gamla stan.
Urmyssigt.
Absolut, du har sett Georgetown i en massa filmer. Excoristen, Saint Elmos Fire (som handlade om studenter på Georgetown University. The brat pack var det i de rollerna, haha), sen i House of Cards, A few good men, Ingen utväg, Wonder woman 1984 och sååå många fler.
Tack för att du hängde med.
Kramar från mig!!

Annika said...

Carin:
Det var mysigt, det är bara att gilla läget och göra det bästa av det.
Excoristen ja ... fy tusan vilken hemsk film. Skräck av värsta sort.
Och ja, den utspelar sig i Georgetown. Och den där trappan är tuff att gå upp och ner för, phew ....
Ha det bäst, Carin!

Kramar!!

Annika said...

Monica:
Så trevligt att ha dig här på daglig basis igen :-)
Ja 25 grader varmt en januarifredag är inget som direkt hör till vardagen här.
Ni har er tjäle att dras med, och det blir såååå jobbigt. Halka är hemskt, vattnet kan inte tränga ner i jorden. Jag förstår att det är otäckt ute, och ständig risk för halka. Fördelen här är att det kan komma mkt snö, men när den smälter, ja då smälter den.
Ingen tjäle i jorden här. Mest på gott är det, måste jag säga.
Du måste ta det mkt lugnt då du är ute och går.
Georgetown är sååå mysigt, alla årstider.
Älskar att gå omkring där.

Precis, inte ens hos mig går att det att plantera förrän i april, och då i mitten. Inte före.
Så än är det vinter kvar, säger mor.
Mkt sådan också.
Speciellt hos dig.

Så härligt med fågelsång, Monica.
Och ljuset, men morgnarna är så mörka än.
Bara tanken på att ha sommartid året runt svindlar. Skulle inte vilja ha det just pga av hur mörka morgnarna blir. På kvällen märks stor skillnad.

Stor kram till dig Monica!!

Annika said...

Elisabeth:
Ja 25 grader, och dessutom fuktigt. DET var verkligen så märkligt. MEEEN, det är bara att digga läget och göra det bästa av allt. Det var faktiskt lite skönt.
Vi kan ha luckor av värme på vintern, absolut. Tror inte ens det har med klimatförändringarna att göra. DOCK, 25 grader är högst onormalt här i januari. Men förr om åren har det allt varit runt 20 ngn dag här och där. 15 grader är inte helt ovanligt heller.

HÅLLER med, det är grymt skönt att slippa oroa sig för halka. MIN stora skräck. Jag njuter också nu när jag kan ta ut stegen på mina rundor istället för att stappla fram av rädsla.
GLAD att det är så hos dig nu också. Det gör allt så mkt lättare.

Oh ja, Political Science är absolut ngt GU slår stort på. OCH deras Law school är en av de bästa i hela USA.
För de studenter som vill in i politiken är det en perfekt skola att läsa vid. Men DC har även George Washington University, American U och Cathollic U som också har dessa studeier.
Men mest selektiv av dem alla är GU. Sen finns Howard U också, och det är en skola som många svarta går på, tror HU är lite av deras Ivy League. Såg det finns många unis inom fyrkanten Washington DC.

Men ååå, har du varit förkyld. Fasiken alltså, sååå många är det. Antar att du kollat att det inte är Covid? Men flunsa kan det ju vara, eller RS. Jag är glad att du mår bättre, KRYA ännu mer.
OCH ja, jag HAR märkt din frånvaro här, hihi. Glad att du orkar skriva lite idag :-D
Stanna nu hemma tills du mår bra igen!

Channal said...

Hello Annika! Förstår ditt skrik när du klev ut... likt Ronjas vårskrik! Lite läskigt att det är så varmt och att temperaturen växlar så fort. Här har vi några plusgrader, mulet och fulsnö. Februari går fort. Snart vår! Hoppas på en varm sommar.

Tack för alla bilder du delar med dig av. Otroligt vackert universitet. Älskar äldre byggnader i sten samt de med rödtegel. Georgetown har otroligt fina hus, älskar't! Så pittoreskt! Måste vara mysigt att få flanera runt där.

KRAMAR Anna

Anonymous said...

Men vilket väder, Annika! Helt galet med 25C i januari! Fast i Spanien är det också jätte varmt just nu. Folk badar redan.
Rosslyn känner jag väl till och Georgetown är verkligen supermysigti. Tänk att få studera på GU. När jag var i Florida hade jag en keps på huvudet från GU och folk blev så imponerade…haha…
Kramar, Lisa

Keith said...

Really wild weather on Friday! Truly extraordinary to have hung outside that evening, too.
Georgetown has such a beautiful campus. Makes me nostalgic. I Love College! Haha!

Brysselkakan said...

Lite knäppt med så varmt i januari, och lite läskigt också.
Här har det varit så dimmigt idag att hela domkyrkan försvann i dimman.
Hoppas du får lite mer normalt väder framöver även om det såg mysigt ut på ert deck!

Annika said...

Anna;
Haha, fast tvärtom ... av bestörtning. Fattade liksom inte vad det var jag kände. HAHA:
Men ja, ett vinterskrik en vintervårdag var det onekligen. HAHA.
ja jag såg ju hur halt och dant ni har det. INTE kul.
Det är vinterns baksida. USCH.
Georgetown är sååå mysigt, en fin stadsdel. TACK för att du hängde med.
Kramar!

Annika said...

Lisa:
SÅÅÅÅ varmt. Helt galet.
Men nu är det mer normalt igen och ska så förbli. Bra det.
Men vi gjorde det bästa vi kunde.
KUL att du känner till både Georgetown och Rosslyn.
HAHA, jag gick omkring med en t-shirt från Berekley på den tiden, haha. Folk blev impade av det också. Idag skulle jag inte göra de, fniss. Alltså gå omkring med en t-shirt från en skola jag inte gått på. Har Elon, men jag är ju mamma till en som gått där, fniss.
Kan tro att folk blev impade av dig också då du kom med GU-keps--- you went to Georgetown, wow ;-)
Kram!!

Annika said...

Keith:
I cannot believe that we hung out on TBD until nine.
"I wanna go to college for the rest of my life. I love college, heyyy, I like parties, heeeyy"
Classic.
Move into that frat house again. Zig Ep for life, hahah.

Annika said...

Brysselkakan:
Mkt konstigt väder.
Mkt märkligt.
Nu är det mer normalt igen, och det är bra. Tycker inte om när tempen kastar sig sådär.
OCh du har dimma galore hos dig.

Från Glam till Damm said...

Tack för en tur i bilder! Så mysigt.
Jag älskar Georgetown.

Kramen,

Anneli

BP said...

Tiden är ur led som det heter så fint nuförtiden när man pratar om vädret. Och det är den, fast (tyvärr) inte här i Skandinavien. Inte på samma sätt som hos dig och i Sydeuropa faktiskt.
Georgetown - ja den staden måste man ju bara älska! Älskade "kulturkrocken" i din bild med Rosslyn i bakgrunden. Som gemene man tror man (läs: jag) ju alltid att större delar av de amerikanska städerna ser ut som Rosslyn, inte alls som Georgetown. Älskar dina sightseeingturer som visat mig ett helt annat USA än det som förmedlas via BBC och CNN. Tack:-)

Äventyret framtiden said...

Visst är det så som du skriver. Man kan bara omfamna det märkliga vädertillståndet och göra det bästa man kan av det.
Tydligen har många känt av den oväntade vintervärmen, t.om här....
Det lär vara 40 år sedan som januari var så varm här som nu.
Sahara gör sig också påmint
Tack för en fin promenad i Georgstown!
Kramar, varma med lite rödfärg i från Sahara.

Annika said...

Anneli>
TACK!!
Ja Gtown är så mysigt!!
KRAMAR!!!

Annika said...

BP:
Det är verkligen så. Visserligen kan vi ha lite konstiga varma dagar under vintern ibland, men detta va ju flängt.
Nu är det mer normalt igen, och ska väl så bli, efter vad jag kan se iaf.

Georgetown är en stadsdel i Washington DC, Rosslyn ligger i Virginia. Inne i DC proper får inga skyskrapor byggas. Inget får nämligen överskugga Washington Monument på the Mall.
Men på andra sidan Potomac, alltså i Rosslyn solm ligger i Arlington, är det helt OK tt slänga upp skyskrapor, vilket jag gillar, hehe.
Dock ja, DC är unikt i USA. Det finns inga skyskrapor i hela stan.

AWWW, tack BP! DET är verkgligen roligt att höra. Blir JÄTTEGLAD!! :-*

Annika said...

Karin;
Bäst att bara digga läget och göra det bästa av det.
Nu är det normala temps igen, och det ser ut att fortsätta. Skönt.
Ja, rankings ändå det där med att januari varit så mild, överallt.
Och ni känner av Sahara fastän du är så långt ute i Atlanten.
Gtown är fint, visst är det.
Kramar från mig där det det återigen faller ngt slags regn från skyn ...

Anonymous said...

Instämmer, idag skulle jag aldrig gå omkring i college/university gear från en skola jag eller min man inte gått på. Men på den tiden…hehe…😉