Tuesday, January 09, 2024

Rainy weekend and guests.




Hello Tuesday people!


Yes, let’s continue with the posts in English every Tuesday, shall we?


The first weekend of the new year came, and went.
Saturday was rainy AF. We're talking downpour galore.


Both Peter and I have to admit that we are pretty tired after the holidays.
It feels kind of nice to ease oneself into winter now.
Slow times. Downtime. Just-to-be-time. Recharge time.
I have nothing against the months of January, February and March. 


Yes, I like the stillness of winter. I just hope that WE will get some snow as well. But if that does not happen, it does not happen---fine.


We got some good energy from our visitors on Saturday night. 
Brysselkakan and her hubby T were our guests. They live in Sweden, but T is here on business and L (@brysselkakan on Instagram) came along as well.
Brysselkakan used to run her own blog (I still miss it) for many, many years. Today she is very active on Insta.
Anyway, B and I are old blogging friends. We got to know each other thru bloglandia ages ago when she lived in Brussels. And just like with so many other people I have met thru the blogosphere, B and I clicked IRL as well (we've met before).
We had such a nice time with B and T. Drinks here at our place, and then dinner out (my stove is acting up, so I could not really cook dinner here at home. A new stove is coming soon. BELIEVE ME!!!!). The visit gave us energy, B and I will see one another this upcoming Thursday again. 




Sunday was just a very quiet day.
You know, grocery shopping, reading and I made a superfood vegetarian shepherds pie with the help of my slow cooker and the oven.
We also watched the Golden Globes. Yay, it is Award Season in Hollywood again and we are both here for it. Peter and I are really nerdy when it comes to these kind of shows.


Anyway, I hope your weekend was good!
I wish YOU a nice Tuesday!

24 comments:

Yvonne said...

Så trevligt att ni fick träffas irl igen. Tänk vad bloggvärlden är härlig ändå, inte bara för oss som läser och lär oss mycket utan för er som skriver och får goda vänner därigenom.

Nyttigt att läsa din blogg på tisdagar också och damma av sina engelskakunskaper, ha, ha. Tänk att det sällan och aldrig är något man inte förstår på engelska även fast man är äldre. Dagens barn slänger ju sig med engelska redan från 6-års åldern och det beror väl på både TV, spel och allt man kan hitta på nätet. I skolan börjar de väl med engelska redan i 1:an eller 2:an och det är ju jättebra.

Kul att kolla på Golden Globes förstår jag, såg i någon tidning alla tjusiga blåsor damerna hade på sig, undrar om de använder dem mer än en gång eller kanske de bara får "låna" en för kvällen, vem vet.

Tycker det är skönt nu när alla helger är över, blir lite väl många på kort tid. Nu är det först till påsk det blir röda dagar igen och då är man beredd igen. Vi åker hem den 25 jan, men åker ner igen 10 mars och till påsken flyger vi upp till Köpenhamn/Malmö över helgdagarna då vårt mellanbarnbarn konfirmeras, sen flyger vi ner hit igen och är kvar i 3 v till.

Ha en fin tisdag säger jag och skickar en stor kram

Anna i Portugal said...

Vad fint med energizing besök av vänner! Förstår verkligen att ni är lite slitna efter alla helger. Bloggosfären är onekligen en fantastisk möjlighet att lära känna nya fina vänner, att lära sig nytt och få vidgade vyer med en personlig touch. Jag älskar det! Ha en fortsatt skön tisdag! Kram

Sara i Barcelona said...

Mysigt och spännande att träffas IRL sådär😊 Jag har fortfarande kontakt med dom bloggvänner som jag "lärde känna" när jag först startade blogg, redan 2004 (-ish). Vi har aldrig dock träffats i verkligheten men följer varandra via sociala medier, och det känns verkligen som att man känner varandra, iom att man har följt varandra genom livets skeenden under årens gång🤗

Äventyret framtiden said...

Det är skönt att julen är över, nyåret med, fastän jag inte har plockat ner allt riktigt ännu. Det blir inkommande helg, har jag bestämt oss för😉
Roligt att få se Brysselkakan, få ett ansikte på henne. Härligt är det med besök, bloggen är toppen på många sätt att nå andra med, att bli vänner över gränser.

Ha en skön tisdag!
Kramar över havet!

Mamma C said...

Så skoj att träffas och gå ut och äta ihop med.
Jag känner igen de där nicket. Tror jag kollade hennes blogg förr.
Det är kul med blogglandia att man hittat så mycket vänner. Några har man sett i verkligheten och några har man bara kontakt med.
Kram Carin

BP said...

Det var ett kort inlägg för att vara du alltså;-)
Jättekul med en irl-träff med en bloggkompis. Det är nog inte så ofta man får svenska besökare i Reston, eller...

Det är ju ofta så att ett "intensiv" firande som jul och nyår resulterar i en rejäl anticlimax. Och som du har jobbat med att få upp allt och sedan få ned allt pynt, så förstår jag helt och hållet att du behöver pusta ut...

Annika said...

Yvonne:
Ja den är verkligen det!!! Det är så givande på ALLA håll. Älskar det!!
OCH jag har träffat rena läsare också, det är lika givande det och så roligt. Säger det igen, tack för att du läser här!!


BRA där Yvonne!! När ni är i Spanien, talar ni engelska med lokalbefolkningen eller blir det spanska (jag kan NOLL spanska, men jag antar att ni kan mkt mer).
SÅÅÅÅÅ sant, idag tror jag barnen blir fena på engelska sååå tidigt. Mkt tack vare att Sverige inte dubbar program (tack och lov) samt alla spel de lär sig. Och ja, visst börjar de läsa engelska i skolan jättetidigt?? När jag gick i skolan tror jag det var trean??

Vad gäller GG tror jag det är lån från olika designers, detsamma gäller smycken. Det är lån. Det kan säkert hända att ngn designer skänker en blåsa till en skådis också. Eller att ngn b och c-listare får köpa sin egen, haha.
Ja kul att se iaf, och röda mattan inte MINST!!!

Tycker faktiskt också det är skönt att det är vardag och lugn vinter igen.
Känns bra.

Älskar ert liv, ni gör det absolut bästa o njuter och lever fullt ut. DET är livskvaltet.

Kramar i massor!!

Annika said...

Anna:
Ja besöket gav god energi!
Och jag är lite trött efter de väldigt intensiva helgerna.
JAG MED!! Av alla sociala medier håller jag bloggarna högst. Det är en ynnest att få ta del av andras liv på ett personligt plan. OCH ja, vilka vänner det går att få via bloggarna. Härligt är det.
Kramar!!

Annika said...

Sara:
Bästa Sara, det är såååå trist att jag INTE kan kommentera hos dig. Men jag tror det är min dator som kanske spökar, såvida du inte skriver under ngn portal som blogg.se har. Isf är det kört. Där går det inte att kommentera alls för oss i utlandet.
Bloggvärlden är otroligt fin!!
Sara, hittar jag dig på Insta???
Kramar!

Annika said...

Karin:
Riktigt skönt är det. Ser fram emot en riktigt lugn helg nu. Ja redan på tisdagen, haha.
Skönt att du plockar bort resten av julen nu till helgen.
Och ja, där har du Brysselkakan. Ännu ett fint bloggbesök!!
Bloglandia är en otroligt fin plats. Håller den så högt!
Kramar till dig, bästa Karin!!

Annika said...

Carin:
Ja jättekul!! Min spis spökar och har sig, annars skulle jag gjort mat härhemma, vågar inte riktigt använda den. Snart blir det en ny!! HAHA!
Kul att du känner igen B från bloggvärlden.
VISST är bloggosfären en otroligt fin plats. Många vänskapsband knyts där.
Kramar!!

Annika said...

BP:
HA! Ja det kanske det var? Kort alltså. Blir längre senare i veckan, promise.
Du menar svenska bloggläsare och bloggare på besök? Nej det händer inte så ofta, men det har hänt förr.
Länge sen jag hade besök fr Sverige överlag faktiskt. Alldeles för länge sen. Tror fasiken det var 2017 jag hade ngn på besök. Eller nej, i fjol var ju min kompis Monika här på en härlig vandringsvecka med mig. I stand corrected.

Sant, jag behöver pusta ut lite nu efter den intensiva julen och allt fix.
Ser fram emot en lugn vinter (förhoppningsvis).

Channal said...

Hej Annika! Här har vi vinter och solsken! Så vackert ute och idag är det inte så kallt, bara -4°C. Skönt!

Kul att få ett ansikte på Brysselkakan. Minns hennes blogg. Trevligt att kunna träffas på riktigt! Hoppas regnet har slutat hos er. Hellre snö än regn faktiskt.

KRAMAR Anna

Annika said...

Channal;
Härligt. Perfekt JU!!!
Vi har ösregn av rang, idag igen. PUST!!
Absolut heller snö än regn, och idag blir en verkligt blöt dag. LESS!!
Ja kul med B!!! Saknar hennes blogg.
Kramar!!

Anonymous said...

You’re back, yeah! Missade helt när du skulle börja blogga igen. Trodde av någon anledning att det var den 12.01. Haha…🤭 Blogglandia är verkligen fantastisk. Minns Brysselkakan väl. Läste hennes blogg ibland. Kul att ni har träffats IRL flera gånger.
Tycker också att det är skönt att julen är över. Men jag gillar INTE januari månad. För mig den absolut tråkigaste månaden på hela året! November är inte heller så kul men då har man julen att se fram emot. Hoppas veckorna går fort. Det är kallt och fuktigt här (rå kyla) och det regnar en hel del. Ingen sol alls. Men, det blir redan ljusare…
Nu ska jag läsa ikapp.
Kramar, Lisa

Elisabeth said...

Kan tänka mig att det blir jobbigt med många helger när man har många människor att träffa och gör mycket socialt! För min del är det ju tvärtom; julen och nyåret blir en tid för vila och återhämtning, inte minst för att jag dessutom har ledigt. Nu är det tillbaka till vardagen igen, med jobb och studier.

MEN precis som du har jag inte heller något emot januari, februari och mars. Dels gillar jag vardag, dels älskar jag det faktum att ljuset kommer tillbaka. Redan nu märks det skillnad på eftermiddagarna, och det är underbart.

Roligt med bloggträff! Mindre roligt med spisen, hoppas att en ny anländer snarast. Så störande när spisar och annat inte fungerar.

Brysselkakan said...

Tänk att jag fastnade på bild! Håller mig ju oftast borta från sånt!
Kul att det gav er energi att träffa oss, vi uppskattade mycket att ni ägnade er lördagskväll ihop med oss. Och på torsdag ses vi igen utan våra gubbar.
Det regnar något otroligt mycket här idag, grått och rått.
Ha en fin tisdag!

Sara i Barcelona said...

Men vad märkligt att du inte kan kommentera, jag vill minnas att du har kunnat göra det tidigare... hm... väldigt konstigt! Jag bloggar via Nouw, och sitter ju själv utomlands och skriver och har aldrig märkt några problem.
Ska kolla på mina inställningar.
Jo, jag finns på IG också: gracia_girls heter jag :)
Kramar från Bcn!

Annika said...

Lisa:
BACK I am!!
Började förra torsdagen, som du ser.
Kul att du är tillbaka också.
Blogglandia är verkligen HELT otroligt! En knutpunkt där man verkligen blir kompis med både läsare och andra bloggare.
KUL att du minns Brysselkakans blogg.
Många tycker januari är tuff, men hang in there.
Stora kramar till dig!!!

Annika said...

Elisabeth;
Låter skönt.
Det kändes nästan lite too much med hetsen i julas. Trevligt förstås, men lite väl mycket.
Tycker det är skönt nu när allt är i gamla spår och i helgen planerar jag just ingenting ...
SKÖÖÖÖÖNT!!!
Ja ljusets återkomst märks på em, men inte på morgonen. Tänk alla de som vill ha sommartid året runt, jag bara NEEEEEJ!! Morgnarna blir hemska då.

Jättekul med bloggträff. Och ja, ny spis kommer snart. SKÖÖÖNT!!

Annika said...

Brysselkakan:
DÄR är du ju :-) PÅ bild och ALLT!!
SÅÅ kul att träffa er bägge. Ser fram emot imorgon också.
Vidrigt igår, riktigt hemsk dag vädermässigt.
Vi ses imorgon!!

Annika said...

Sara:
DET är oerhört STÖRIGT!!
Ibland tror jag att det är min dator. Den är för gammal för mkt, jag kan inte ens uppdatera den längre. Ibland tror jag att det är ngt annat.
Men jag avskyr att det inte funkar.
Ska testa igen, men om inte det funkar får det bli via mobilen. Men föredrar ju datorna att läsa bloggar på.
TACK för att du skriver här!
Ska leta upp dig på insta direkt.
KRAMAR!!!

bettan said...

Inte klokt jag missat du väckt bloggen till liv. Har nu läst ikapp.
Underbart bildbomberi.
Skönt helgerna är över. Har förvisso haft det förhållandevis lugnt men gillar vardagslunken.
Så roligt du träffat Brysselkakan. Jag läste hennes blogg med behållning.
Bloggar är ett fantastiskt vis att vidga sina vyer och lära sig en massa.
Saknar en del bloggar, bl a en svensk kvinna som hade sitt liv på Grönland. Så spännande och lärorikt.
För att inte tala om dig kära Annika, som jag älskar din blogg där du så generöst delar med dig av så mycket intressanta fenomen, reseberättelser mm.
Önskar er, dig och B-kakan en trevlig torsdagsträff.

KRAMAR en masse

Annika said...

Bettan:
Asså jag får nog skriva det på instagram, hihi. Du är inte den enda som missat det. GLAD att du är här igen, käraste Bettan!!
!Saknar också Brysselkakans blogg. Mkt. Hoppas hon börjar igen.
Älskar blogglandia. SÅ mkt jag lärt mig genom bloggar, och så många vänner de gett mig. Priceless. Jaaa, Lullun på Grönland. Hon är på insta nu. Hon bor i DK numera och är omgift.

AWWW, tack fina Bettan. Dina ord värmer denna gamla bloggerskan hjärta mkt.
Du är bäst!

Kramar!!!