Tuesday, January 16, 2024

The un-call.




Good morning Tuesday!


IT IS SNOW in my neck of the woods.
By the moment, at least. Woooohoooo!!! 
Pics will follow in a separate post. We’ll see how long it’ll stay? Will it be five hours? Or a couple of days? Or, the entire week?
One will just have to see …


I hope your weekend was a good one.


Sometimes the mountains un-call you. They will announce that maybe it is not such a good idea to hike on its ledges and ridges.
Maybe, the wannabe-hiker should rethink and adjust. That is what happened to us over the weekend. Peter and I were all set to go hiking near Bear’s Den (on the Appalachian Trail) on Saturday. But, no …


We’ve had an obscene amount of rain in this winter. More rain than ever before this time of the year. The thing is, we do not need another drop of rain for a very long time.
Peter and I did read posts (on social media) of people that were out on the trails and they all said the same thing, it is so wet, sometimes the trail itself is like a creek, and it is very slippery.
So, we did not go to the mountains. Instead, we headed to Old Town Alexandria for some urban hiking.


Old Town Alexandria is located right on the Potomac River, and it was SO flooded down by the waterfront.
Sometimes, the path we walked was so over flown and we had to find other ways.


But, come along and I’ll show you some pics.







Club sandwich, that's for lunch.



With this I wish you a very good Tuesday.

22 comments:

Anna i Portugal said...

Och smilbanden åkte upp direkt när du skrev om shortsmannen. Så sant! Min förutfattade hjärna säger "engelsmän" men det är det så klart inte alltid. Så jobbigt med allt vatten. Vi undrar om vi får så mycket mer regn här, har som alltid regnat för lite. Men bara halva januari har ju passerat så vi har åtminstone tre månader kvar med risk för regn, så håller tummarna. Förstår det är jobbigt för städer nära vatten när översvämningarna kommer. Önskar dig en superduper tisdag! Kram

Sarai Barcelona said...

Ja, vädrets makter kan vi inte rå över, och det får man respektera. "Sometimes the mountains un-call you", stämmer väldigt bra, och man får gilla läget😊 Här skriker vi efter regn, men det lyser med sin frånvaro och det är oerhört torrt, alla stora (och många små) fontäner är avstängda😔
Haha, shorts ser man här också, i kombo med flipflops tom ibland, när man själv går runt i full vinter- outfit😄 Men ja, vi har ju faktiskt runt 17 gr här nu, då det är ju relativt varmt ändå, men min hjärna är i vintermood😁

Mamma C said...

Oj, en vattendränkt stad ni tog en vandring i. Men kanske bättre än att halka runt uppe i bergen och slå sig fördärvad.
Den här veckan hos oss har vi ovanligt varma temperaturer för årstiden. Så shortsgubben finns det massor av just nu här hos oss. Men de dyker även upp när temperaturen är låg.
Ha en bra dag.
Kram Carin

Yvonne said...

Bra beslut att inte gå i bergen, kan ju blir riktigt halkigt och eländigt av regnandet.

Men fy så mycket vatten i den stan, stackars de som bor där. Brukar de råka ut för sådana översvämningar eller är det ovanligt med så där mycket vatten överallt?

Läcker Club Sandwich in åt.

Shortsfolket, ja det ser man ofta här också och som vår dotter påpekade när de bodde i Spanien permanent att det är alltid turister som går klädda så på vintern och mycket troligt är det så. Man måste ju skicka en bild hem och visa hur bra man har det och att det är sååå varmt, även om det skulle lämpa sig bättre med vinterkläder. Jag har haft långbrallor varje dag sen vi kom 29 dec, nyårsafton klänning såklart men annars. Här inne går jag med en härligt lång tröja på, hatar att frysa.

Ha en fin tisdag och njut av snön som jag såg på Insta att ni fått.

Äventyret framtiden said...

Här säger man också att det är turister som går lättklädda den här årstiden men likväl så är vi många som gör det även om vi inte är turister. Vi har + 25 grader så gott som varje dag trots att det är Inverno, vinter.
Oj, det var mycket vatten det där. Tänkte på era skodon? Men ni hoppade förmodligen kråka hela vägen och klarade er torrskodda?
Här fick vi besök av Irene i natt med buller och bång, hård storm, massor av vatten och åska. Nu har hon dragit vidare men svansen svänger rätt hårt ännu. Vatten har vi fått och det med besked, reserverna fylls på så vi klarar torkan i sommar.

Ha det bäst Annika!
Kram från ön i Atlanten

bettan said...

Hemskt med översvämningar och klokt ni inte begav er upp i bergen. Vatten är fantastiskt men vad det kan ställa till med ödeläggelse och kostsamma saneringar. Alla dessa som vid ihållande regn får vattenfyllda källare och massor med jobb och förstörelse.
Av bilderna att drömma hade ni kanske stundtals haft nytta av var sin kajak.
Min granne T han går i shorts året runt.
Igår -12°C jomenvisst bar han shorts och dunjacka och stickad mössa.

KRAMAR!!

Annika said...

Anna;
HAHA, ALLTID!!!
Amerikaner är lika goda kålsupare som engelsmän i det här fallet, haha. Det kan vara minusgrader, som idag, och man ser killen med shorts. Ibland i flip-flops också ... Det är helt sjukt.
Jag blir lika störd varje gång, hahaha.
Ja det blir problem med stadsdelar som ligger så lågt, som Old Town Alexandria. De har drabbats av otaliga översvämningar genom åren.
Och ni behöver regn ... skickar gärna lite.
Men sant, det återstår ännu mkt av vintern så ni kanske får er del? Iallafall delar av den.
Kramar!!

Annika said...

Sara:
Exakt, det är bara att digga läget. Är glad för social media sådana gånger, man får så mkt info där om leder etc.
Det var ingen ide att åka dit i lördags, för våta leder. USCH. Jag är ju så rädd att ramla också, har dåliga leder och dåliga knän.
Jaa jag förstår att ni har lite torrt där på Iberiska halvön nu. HOPPAS ni får lite välbehövligt regn.
HAHA jaaa.... jag blir lika provocerad varje gång jag ser en kille i shorts när det är vinter. Get with the season, tänker jag oavsett temp! Du med alltså, fniss!!! JAA. flip flops här med ibland. OCH det kan vara fricking minusgrader och man ser det ...
GAAAHHH!!
Kramar!!

Annika said...

Carin:
Ja, det är så vattensjukt på sina platser att det inte är sant.
Bergen var det nog klokt i att vi struntade i ändå, får blött och för halt. OCH jag är så rädd för att halka omkull. Men det var trixigt i Old Town också med så väldigt många översvämmade platser.
Shortsgubbarna på vintern ... gotta love them!!!
HAHA!
Ha det så gott!
Kramar!!

Annika said...

Yvonne:
Ja vi tordes inte ge oss upp på slingriga leder som är som bäckar och därtill svinhala. Jag är så röda för att halka omkull också.

Old Town Alexandria är såå utsatt för vatten när Potomac stiger. De får ofta sådana översvämningar vid stora regnstormar. Inte lätt för dem. Det är ju en ganska gammal stad också, i amerikanska mått mätt, och de visste väl inte riktigt hur illa det var när de anlade staden. Det är gamla Washington DC. DC i sig ligger någon mil längre in längs floden.

Det var en god club sandwich. Åt supergod clam chowder som förrätt. MUMS!!

HAHA, herregud shortsfolket ja ... Jag blir faktiskt lite störd på de där gubbarna. Det är alltid killar och gubbar. Vad försöker de bevisa? Här kan man se dem även i snö och minus (som vi har nu). Du har säkert rätt, i Spanien är det alla gånger turister som ska visa hur varmt det är fastän det kanske bara är 16 grader och blåsigt, så det känns som 10! HAHA. Tycker det är töntiga.
Hur varmt har ni nu?
Jag är som du, hatar verkligen att frysa.

Vi har såååå mkt snö, Yvonne, Jag älskar det!!

Kramar!!!

Annika said...

Karin:
Ja, jag kan tro det .. tursiter med shorts. OCH gubbar va? HAHA.
Här är det inte turister, utan boende i trakten. FATTAR inte.
Det har alltid stört mig. Fattar inte vad gubbarna ska bevisa. de fattar inte att de enbart är töntiga, haha.
NU har vi mkt snö och minusgrader. Men jag kan slå mig i backen på att jag kommer att se en gubbe i shorts idag när jag åker ut på ett par ärenden senare.
25 plus ÄR shortsväder, utan tvekan.
Vi hoppade kråka och undvek de översvämmade delarna av promenaden. Men det är otroligt konstigt att se en stadsdel så översvämmad.

ÅH bra, så fint att ni har fått så mkt regn. Det är ändå lugnande för depåer och er som bor där. SÅ viktigt.

DU med, Karin, ha det allra bäst.
Stroa kramar från ett snöigt och kallt Reston.

Annika said...

Bettan:
Javisst, sååå mkt vatten. Vi har haft så mkt regn denna vinter. Helt otroligt.
SÅ glad att vi inte för till bergen och gick där. Det hade inte varit kul alls. Lederna blir ju till bäckar när det verkligen vräker ner regn. Och jag är så röda för att ramla omkull.
Ja det är sant, alla dessa som har hus som nästan alltid svämmar över vid stora regn. Mardröm.
Jag är tacksam över att vårt hus inte har de tendenserna.
Nu har vi så mkt snö, Bettan. Jag älskar det.
HAHA, du är granne med en shortsgubbe. Tycker det är så stolligt. Har du frågar honom varför?
HAHA. Alltså även i -12 ... RYSER!!
KRAMAR!!!

Channal said...

Hej Annika! Grattis till snön! Håller tummarna att den får stanna. Här har vi kallt och massor med snö. Så FINT! Älskar't! Ska det vara vinter då vill jag ha en riktig vinter.

Tack, min helg har varit bra! Fullt hus med julgransplundring! Så nu är julen även slut här. En skön känsla!

Klokt att ni hoppade vandringen i bergen, låter lite farligt! Alldeles LAGOM med en stadsvandring i Old Town Alexandria. Kolla så det ser ut, fy vilka översvämningar, jobbigt!! Hoppas det lägger sig. Annars såg det mysigt ut där.

Fin vecka till dig! KRAM Anna

Annika said...

Anna:
TACK!
DET hoppas jag med. Är så glad över den. Den kommer nog stanna veckan ut, vi har kallt och mer snö på kommande. HÄRLIGT!!

Ja jag såg hos dig hur mysigt och julgranspludrigt ni haft det. Ljuvligt.

Old Town är sååå mysigt, men de är drabbade av översvämningar så fort det blir större regnstormar. Jobbigt.

Kramar till dig!!

Bloggblad said...

Men så förskräckligt för alla som drabbas av översvämning - och mer lär det bli när glaciärerna smälter ...

Shortsgrabbar har vi många av här i Sverige också. Jag häpnar ... Fast ungdomarna som går 200 meter från skolan till ICA och köper godis och läsk i st f att gå till matsalen, de verkar vara av samma virke. Hur kallt det än är har de flesta ingen jacka... Brrrr....

Keith said...

Good thing you didn't head to the mountains. Would have been a letdown, I'm sure. Fascinating to see the flooding in Old Town. Still looked like a lightly traveled day down there. Such a change in the weather we've had in a span of a few days. Even though the snow shuts everything down around here. The kids will be out in force sliding down the snowy hills!

BP said...

Tiden är ur led, helt klart. Ditt område verkar ha drabbats lika illa som större delar av England förra veckan. Och med tanke på hur det såg ut "i stan" hos dig var det nog ytterst smart att inte gå på en hike i naturen. Det räckte nog med översvämningen i stan.

Club sandwich -- en gammal klassiker. Dregel, dregel!! Så gott det ser ut. Har jag inte ätit på minst 25 år. Dregel, dregel!

Elisabeth said...

Det var helt klart ett bra beslut att ni inte gav er upp och vandrade i bergen, även om det förstås alltid är tråkigt att behöva ställa in en vandring. Jag såg ju på Instagram om översvämningarna, och här blev det ännu tydligare. Verkligen otrevligt och jobbigt!

Skrattade för övrigt åt Bloggblads kommentar om de unga killarna som inte verkar frysa. ;-D Känner så väl igen den typen, och just det där att det inte främst handlar om mode, utan om att de faktiskt inte ser ut att tycka att det är kallt.

Annika said...

Bloggblad:
Ja översvämningar är hemska. Och som du säger, mer lär det bli. USCH!!

Killar i shorts alltså, haha. FATTAR inte.
Ibland tänker jag att det är lättja, ibland att de inte bryr sig ... men de måste ju för tusan frysa.
OCH utan jacka och allt.
SKUMT!! Fattar inte hur de står UUUUUT!!!

Annika said...

Keith;
It was aa good thing. It would have been too wet and too slippery.
Yes, from a fairly mild Saturday to a very windy and cold Sunday. And then snow!! Love it.
Me and the kids.
:-D
I¨ll go out on the course in a sec. It is very cold today.

Annika said...

BP:
Det är verkligen inte kul då det blir översvämningar av detta sätt. OCH Old Town är så utsatt, det ligger så lågt.
Jag är ganska besparad här i Reston vad gäller just översvämningar *ta i trä*


YESSS!! Club sandwich är verkligen GOTT!! HOPPAS du kan sätta tänderna i en snart :-)

Annika said...

Elisabeth;
Det var klokt. Det hade varit för blött och för halt och jag är alltför rädd för att snava omkull.
Old Town är så otroligt utsatt för översvämningar. OCH det såg vi verkligen nu. Har aldrig varit där tidigare då det varit översvämmat. USCH!!

Asså killar och shorts när det är vinter ...
FATTAR inte. HAHA.
Ibland undrar jag om det är ren lathet, ibland att de inte bryr sig, ibland att de bara ska in och ut nånstans på väg från gymmet. MEN, de måste ju frysa. Eller så är de otroligt varmblodiga.