Thursday, January 25, 2024

Tack, YouTube, Favoriter, Ombord och Boktips.




Godermorgon denna torsdag!



* Tack!

Så roligt det var att få ta del av era tankar igår angående mitt inlägg om The Ultimate Cruise.
Alltså att resa med Seranade of the Seas på en nio månaders kryssning runt jorden. En kryssning som pågår i detta nu.
Jag läste, och svarade (såklart) på era kommentarer med allra största intresse.

Somliga av er var lite sugna och nyfikna. De flesta var det inte.
Jag tror att man måste vara gjord av ett speciellt skrot och korn för att greja denna resa. OCH, vi får väl anta att de flesta ombord är det. De allra flesta är redan vana kryssningsresenärer.

Som jag skrev igår, det ÄR fascinerande att följa detta. Det är verkligen det.
Och det är en omtalad, och omskriven, kryssning likaså.
Läste nyligen att något rederi har en planerad TREÅRSKRYSSNING i sin linda. Nope, den skulle jag inte ge mig ut på ens med spons. Det finns liksom gränser …
I det fallet låter nio månader som rena barnleken, haha.

Kostnaden för The Ultimate Cruise.
De billigaste biljetterna för insideshytter per person börjar på 60.000 dollar per person.
De dyraste, i en The Royal Suite — 760.000 dollar per person!!!
I den kategori jag skulle kräva, alltså hytt med balkong, börjar priserna på 83.000 dollar per person.
Hell to the EFFING NO att jag skulle betala det priset ur egen ficka. MEN det har ju faktiskt alla ombord gjort.



* YouTube

YouTube är ett fantastiskt medium, ja jag tycker verkligen det.
I förra veckan skrev jag lite om just sociala medier, bland annat om hur Instagram har tagit över många exbloggare. Jag skrev även om hur dalande jag ser på Facebook.
Vi var iallafall— rörande överens— om att bloggar är det allra bästa mediet.

Men, det är YouTube också! Jag glömde att nämna YT i förra veckan, men faktum är att DÄR finns det bra grejer att hämta bland skickliga vloggare (youtubare).
De uberduktiga vloggarna på YT äro många. Det finns flera resevloggar Peter och jag följer där.
Dock, för att bli en skicklig vloggare måste det till ett otroligt flyt i snacket, och det kräver sin fotograf BIG time!
Att följa en skakig kamera är som att be om att bli åksjuk. Nej tack!

Men tro mig, på YouTube finns det vloggare som lätt skulle kunna ha sina egna tv-program.
De filmar med precision och de är underhållande till max. Det går att leva ett mycket, mycket gott liv på att sysselsätta sig som youtubare. OCH det är det MÅNGA som gör. De har det som både (mycket) välbetalt yrke och livsstil.

Här kommer några av Peters och mina storfavoriter på YouTube …



* Favoriter.

Kara and Nate.

Kara and Nate har varit youtubare i snart åtta år. De har inget fast hem, utan de reser jorden runt och dokumenterar resorna på bästa tänkbara sätt. De kommer bägge från Tennessee och de är runt 35 år gamla. De reser också mycket inom USA. Under pandemin skaffade de sig en husbil och kuskade riket runt med den. Nyligen cyklade de över hela USA.
Men mest befinner de sig på resor utanför USAs gränser. I mitt tycke har K&N den ultimata YouTube-kanalen och de har de perfekta personligheterna för just detta medium.

Bild från Business Insider. 


Eamon and Bec. 

Eamon and Bec har också en jätte, jättebra kanal. De bor i Kanada, i världens mysigaste stuga vid en stor sjö strax utanför Toronto. Eamon är Mister Handyman Himself.
Innan de slog sig ner i stugan vid sjön dokumenterade de sitt liv i husbil. De kajkade USA, Mexico och Kanda, runt. Men de reste också i Afrika och Europa med sin husbil, Trinity.

Bec, som är runt 30 år, har nyligen gått igenom en cancerresa vilken paret dokumenterade på YouTube hela tiden.
Nu har de fått en liten dotter. Paret har inte uppdaterat sin kanal på länge, men de säger att de snart ska börja igen. Jag tror de vill ta tid på sig nu när de har en liten nyfödd.


 
Bild från Audible.com


* Nikki Delventhal.

Nikki har också ordets gåva och filmar som en gudinna.
Nikki som en gång medverkade i The Bachelor. Hon är även gammal modell och dansare. Hon har också rest jorden runt som guide åt ungdomar.
Numera lever hon sitt liv i husbil med sina två hundar. Nikki kör sitt alldeles egna race, och är numer så långt ifrån en “Bachelor-brud” man kan komma. Nikki började sitt liv på vägarna med att bo i en Toyota Prius, i den bodde hon i tre år innan hon blev med husbil.


 
Bild från YouTube.


* Cecilia på Svalbard.

På Svalbard bor svenska Cecilia Blomdahl, hennes svenske man Christoffer och hunden Grim. Där bor de i ett hus som är så mysigt att det är galet. Det trots det eviga mörkret nu under vintern. Cecilia älskar polarnatten. Hon kör sin kanal helt på engelska med stort flyt och fantastiskt foto.

 
Bild från New York Times


Vi följer även andra YouTubare, och har en hel lista med folk vi prenumererar på. Ja vi följer även Mister Beast, han är den högst betalda YouTubaren i världen just nu. Mister Beast är toppen eftersom han kör med SÅ mycket välgörenhet på sin kanal.

Jag kan även rekommendera YouTube-kanalen Sailing La Vagabonde.
Den drivs av ett ungt par med två små söner som seglat jorden runt i många år.  Deras liv är mycket, mycket annorlunda och väldigt intressant.

Peter och jag följer även vandrare på YouTube, men det är mer nischat.
Sanningen är ju den, på YT finns något för alla.



* Ombord

Ja som jag nämnde igår följer Peter och jag några som är ombord på den stora kryssningen också.

Empty Nesters Phase 2 (empty nest, full life).

Är ett pensionerat par från Michigan.
De bor exakt i en sådan hytt jag skulle kunna tänka mig att ha (om jag fick spons, haha).
De är gulliga bägge två, ett väldigt samspelt par. De berättar om sina dagar ombord, om exkursioner de gör när de är iland och om sina tankar till sjöss.
Än har de inte klagat på något alls. Ett gulligt och trevligt par att följa. Kudos till att de kör YouTube nu för första gången. De är hyfsat populära också och har en bra kanal.

Angie Linderman.

Angie bestämde sig för att ge sig ut på denna kryssning efter att hennes mamma och pappa bägge dött i cancer före 65 års ålder. 
Angie fick själv veta att hon bär på cancergenen, BRCA2. Angie är singel, men hon, hennes bror, svägerska och deras två barn är också ute på denna kryssning.
De använde sig av det arv de fick efter föräldrarna och drog ut på kryss. Både syster och bror kom överens om att det var just detta de ville göra med pengarna. Deras motto är, vi lever här och nu.

Angie har en kanal som är helt OK. Hon blir säkert skickligare med tiden. Men hon berättar om dagarna ombord, och i land, precis som det är.
Angie finns även på Instagram, det är lätt att hitta henne där. Sök bara på hennes namn.

De två syrrorna som har en insideshytt vloggar också, men jag har lite svårt för dem. Orkar inte följa dem, tycker de filmar för dåligt (de lär sig säkert bättre med tiden).
De är i 20-årsåldern och vill du leta upp dem heter de Brooklyn & Madison Schwetje.

Det finns flera andra som kör YT också ombord. Med tiden hittar jag säkert flera som jag gillar. Om du är nyfiken är det bara att söka upp kryssare på YouTube, Instagram och TikTok. Sök bara på hashtaggen Ultimateworldcruise.



* Boktips

Till sist idag tänker jag tipsa om en fantastisk bok jag nyss läst.

Det var min trogna läsare, Yvonne, som tipsade mig om denna bok vilken jag då genast laddade ner på min Kindle.

Boken är The German Girl av Armando Lucas Correa.

Vi befinner oss i Berlin under förkrigstiden 1939. Staden är orolig, Hitler sitter vid makten och nazisterna gör allt de kan för att tillfångata de judar de känner till i staden, och de är många.
Vi får följa den 12 åriga flickan, Hannah Rosenthal, och henne välbärgade föräldrar. Föräldrarna förstår att de måste fly Tyskland och Europa. Eftersom de har råd att resa skaffas biljetter till fartyget Saint Louis som ska ta dem till USA, via ett par månader på Kuba.

Ni som minns er historia kommer också ihåg ödet för just det fartyget.
Det nekades att lägga till när de väl kom till Kuba, inget annat land ville heller ta emot båten. Fartyget fick vända om till Hamburg igen. Några få fick gå av båten på Kuba. Jag säger inte mer om det hela här.

I en parallelhandling befinner vi oss i New York City 2014.
Här bor Hannahs döde brors barnbarn, hon heter Anna och hon är 12 år gammal. Hannahs och Annas livshistorier löper samman.

Tack Yvonne för detta tips. Det här är en bok som även jag verkligen rekommenderar.


 
Bild från Amazon


***


Jag önskar dig en jättefin torsdag!

26 comments:

Anna i Portugal said...

Tack för följar- & boktips! Jag blir gärna inspirerad av andras livsval, för jag älskar när folk gör aktiva val och lever utanför normen. Men... jag brukar tröttna fort på YT:ers. Kara o Nate ska jag kolla in i af. Ha en go dag, jag får besök av en kompis som kommer hit en stund och tar en kopp morgonkaffe med mig. Kram

Dr Jo said...

Härligt inlägg med lite tips!

Om du tycker om Cecilia så måste jag slå ett slag för Jonna Jinton också. Om man gillar den nordiska naturen så kommer man uppskatta hennes YT kanal. Hon filmar så bra och det är verkligen som att ta en härlig paus från alla andra som kör influenserstuket. Jag har följt henne så länge (säkert 10 år) och hon är verkligen duktig. Hon gör smycken tillsammans med sin man och så målar hon tavlor och filmar/fotar naturen.

Annars så följer jag inte så många YT, har dock fastnat för någon som städar gratis hos andra människor. Ofta är det människor som har svår depression eller mentala besvär så det är superstökigt och äckligt. Men det blir en bra kontrast när det blir rent. Ja lite märkligt tidsfördriv men ibland tillfredställande :P

Ha en härlig torsdag, nedräkning inför helgen har börjat!
Kramar från Johanna

Sara i Barcelona said...

Gomorron!
Ååh, roligt! Youtube ja, jag har också flera favoriter, inte så många resebloggare dock, isf vanlifers :)
Eamon and Bec följer jag också, hon fick cancer strax innan mig så det var med kluvna känslor dock. Hennes kemoterapi var ju oerhört jobbig så jag det påverkade mig en del när jag skulle starta min...
Cecilia på Svalbard följer jag med, så fascinerande att se hur dom lever där på Svalbard, extremt exotiskt :D
Jag är också oerhört förtjust i Jonna Jinton som någon nämnde, hon blev min räddning under pandemin och lockdown, då jag drömde mig bort till ett litet hus långt, långt bort bland skog och berg :)
Jag följer också Isabel Paige som bor i ett litet tiny house uppe i bergen i USA nånstans, Kalle Flodin och hans sambo med timmerstuga uppe i skogen i Dalarna,
Som vanlifers följer jag Ribeka och Martin,vanlifer med bebis och två hundar
och Lisa och Chris som nu iofs befinner sig på Bali utan van :)
Jag gillar alltid att följa youtubers innan de blir för stora och komersiella, då det är lite mer stillsamt och äkta, sen förstår jag ju att dom måste få ihop sitt levebröd såklart :)
Sen följer jag en hel del mindre kanaler om det är vacker cinematography, gärna mycket natur :D

Ha en härlig dag! Kram :)

Mamma C said...

Jag tycker att YT är toppen. Där kan man hitta allt som man söker eller letar efter.
Så följer jag några vloggare också som du. Eamon & Bec tex. Tackar för de andra tipsen som du kom med.
Kram Carin

Monica said...

Intressant med alla tips och det finns otroligt många kreativa människor, glädjande är det.
Cecilia har jag följt en del, rätt fascinerande med livet där men vet inte om jag fattat rätt, några nyinflyttade som är pensionärer redan vill de inte ha där. Kan bli för mycket problem med vård och sådant som inte finns på plats. Så får fortsätta så här😊.

Jonna följde jag i många år, ända sedan hon stod på toan i kurskorridoren på högskolan och tänkte att detta orkar jag inte. Det löste sig bra när föräldrar var så kloka och med vad hon kunde göra istället. Sen tyckte jag det var något hemskt när en stalker for upp ända dit och förstörde så mycket, mängder med tavlor hon hade och andra som var nästan färdiga, förutom hemmet. De fick varning och så klokt av dem att åka iväg innan, det är svårt att få skydd, innan det händer, så resonerar myndighet.

Tyckte de klarade så bra att komma igen och de är ett superteam.

Roligt att läsa om kryssarna och att följa som ni gör. Ha det fint Annika

Channal said...

Hej Annika! Eleverna pratar mycket om olika youtubekanaler, även mina barnbarn. Själv är jag rätt så dålig på att kolla där och veta vad som finns. Har några sminkvloggar jag brukar kika på då och då. Det är verkligen en djungel med all mediautbud. Vissa poddar har jag lyssnat på. Det kan vara lite kul. På lördag ska jag på bok- och poddfestival.

KRAM Anna

bettan said...

Snacka om "tajming", igår på TV4 hade de ett inslag från just den kryssningen jag läst om här hos dig. Jag kände mig så uppdaterad och och som en som har koll på vad som är på gång i YT-världen.
I sanningens namn kollar jag nästan aldrig på YT. Ska nog bli ändring på detta tack vare dina tips. Så kul att bli inspirerad.

Tro det eller ej men idag skiner solen i Lund. Ska strax ge mig ut på en runda med mina stavar.

KRAMAR!!

Brysselkakan said...

Tänkte först att den boken har jag läst men kollade och jag har läst en annan bok av samma författare; Dotterns berättelse
Att den kändes bekant var nog det där med resan till Kuba, New York och Berlin. Känns lite som författaren återanvänder händelser. Ska lägga denna på min läs-lista!

Äventyret framtiden said...

Mycket,mycket, muitos att läsa hos dig. Jag kommer in till dig igen, när jag får lite mera tid, just nu på äventyr. Vill bara ge kramar så länge 😁

BP said...

Du kommer inte att tro det, men jag älskar youtube, fast på grund av helt andra orsaker. UT har nämligen gått samman med DAZN-Live & On-Demand Sports Streaming och UEFA och visar damernas Champions League i fotboll. Gissar att det inte säger dig så mycket, men fotbollsnörd som jag är så ÄLSKAR jag YT.

Ska dock kolla dina länkar och hoppas att jag inte blir sugen på en kryssning;-)

Hannas krypin said...

Jag gillar inte alls youtube, föredrar att läsa. På samma tid som jag tittar på en vlogg hinner jag ju besöka ett gäng favoritbloggar. Sen håller jag med om att det finns många som är otroligt duktiga på det. En nio månader lång kryssning är inget för mig heller. Jag som blir sjösjuk av bara tre timmar till Gotland.... Men vilken upplevelse det måste vara ändå och vad mycket sysselsättning det måste vara för att man inte ska tröttna.

Yvonne said...

Kul att du gillade boken, jag hade svårt att lägga ifrån mig boken, så inte mycket nytta blev gjort innan jag var klar, ha, ha.

Hemma igen och det är helt ok, lite annan temperatur men man vänjer sig.

Ska kolla in lite mer på YT. är ganska dålig på det. Måste bli bättring!

Kramar

Annika said...

Anna:
ja, det är verkligen fascinerande med somligas livsval. Just det alternativa, att våga göra något helt annorlunda. Följer ett par vår ålder också som lever på samma sätt, men minns inte deras namn just nu. Kan återkomma. De kryssar ofta, men reser även på många andra sätt.
YT är bra, de är skickliga många som kör sina kanaler där.
Ja, Kolla in K&N. DE är sååå bra.
Du kan välja och vraka bland deras spellistor.
Vad trevligt med kompisen, mysigt!!
Kramar!

Annika said...

Dr Jo:
Vad kul att du tycker det, TACK!!!
Jodå, jag har Jonna Jinton på listan också, även om jag inte nämner henne här.
Hon är bra!
DET är hon, och hon filmar också så vackert. Hon lever ett verkligt bra liv.
Infuenserstuket skippar jag mer än gärna. SÅ less på det.

Det finns såååå mkt bra på YT. Verkligen allt finns där.

Kramar!!

Annika said...

Sara:
Så kul att följa de som lever i van/husbil. Så du följer också Eamon and Bec.
Ja, hennes cancerresa var TUFF. Oj oj vad dåligt hon mådde.
Nu när de haft så långt uppehåll undrar jag ibland om hon kanske drabbats igen ...
MÅ det inte vara så. Hoppas det bara beror på bebin.
Jag förstår att du hade svårt att se Bec då du själv drabbades :-(
Jonna J har jag också på min YT-lista. Jag ser inte allt hon lägger ut, men hon ÄR jättebra. DET är hon.


TACK för tipset om Isabel Paige, ska genast leta upp henne. Låter som ngt helt i min smak! TACK!!! Samt Kalle, låter också som ngt för mig.
Tusen tack för DINA tips.

Ja, jag vet ... jag har svårast för när alla YT:are kränger varor, som AG1. Men jag tycker ändå att K&N, Eamon and Bec gör det bra, trots att de är så stora.
Men somliga låter sig tas över.
Fast ja, det är klart, de lever på detta och måste kränga en del.

TACK för alla fina tips.

Kramar!!!

Annika said...

Carin.
Ja det är ett fantastiskt medium.
På YT finns verkligen ALLT, man hittar rubbet där.
Eamon and Bec så bra, hoppas de snart uppdaterar igen.
Kramar!

Annika said...

Monica:
Ja Cecilia lever ett fascinerande liv däruppe i mörkret. Hon älskar det verkligen.
Skulle gärna prova på att bo där i ett år.
Det kan ju vara så, att man helst ska vara ung och frisk för att bo där. Intressant ja, hur ser sjukvården ut där?
Jonna J är bra, jag har henne på min YT-lista också, men jag ser henne bara då och då. Men visst är hon BRA och hon kan verkligen filma och lägga ut vackra inlägg. Hon gjorde så rätt som flyttade från stan och till landet.
Visste inte om att hon hade en stalker (följer henne inte sååå troget ändå), men så hemskt att behöva få en dåre på halsen. LÄSKIGT!

På YT finns verkligen allt. Det är ett fantastiskt medium, alltså verkligen.

Monica, kul att ha dig här igen. Uppskattar det.

Ha det bäst!

Annika said...

Anna:
ALLT finns på YT. Alltså verkligen. Det finns sååå många duktiga kreatörer där.
I all åldrar.
Älskar YT.
Poddar med, men mest lyssnar jag nog på Sveriges Radio.
Kramar!

Annika said...

Bettan:
SÅÅÅÅ kul!! Ja du minns var du läste det först, haha!!
Så himla kul att de tog upp det. Denna kryssning är verkligen omskriven!
Du kommer att hitta sååå mkt bra på YT!! Alltså allt ligger där.

Mysigt och fin med sol i Lund. Här är det äckligt milt och regnigt.

Kramar!

Annika said...

Brysselkakan:
KAN det vara samma bok, tro?? Måste kolla vad den heter i översättning?
DET var det inte, kollade just. Det lät så snarlikt det du skrev.
Ser att den du läst har exakt samma tema. Vi får se om jag biter tag i den, inte säkert.

Annika said...

Karin:
Jo jag har nog läst mellan raderna att du har mkt, mkt att göra. vet ju att du har mkt på din agenda.
TACK för kramarna. Skickar tillbaka massor av dem!!

Annika said...

BP:
YT for the WIN!!!
Som sagt, ALLT finns där.
Så kul att du kan kolla på just fotboll där också. Perfekt.


ÅÅ just dessa överst har inte kryssningar som specialitet, även om de kryssar då och då. Däremot har de resor och äventyr.
Vem vet, en dag kanske du drar ut på kryss också!

Annika said...

Hanna:
Jag gör bägge, både läser och slår mig ner framför YT.
Har YT som app på min Apple Tv, så jag och P ser ofta våra favoriter på YT på vår TV, ungfär som vi ser TV-program kvällstid. Love it.
Jag tycker om både bloggar och YT:are. Men de måste vara bra, och de måste vara kvalitet. MEN det måste de bloggar jag läser också ha.
Kryssningen ja, ja snacka om undertaking. Sjösjuka bör man nog inte ha om man ska ut på den.
Spännande ja. jg skulle dra ... mot spons, haha.

Annika said...

Yvonne.
DEN var sååå bra.
Jag med, jag bara ville läsa, läsa och läsa. Det var verkligen en gripande bok.
OCH jag minns ju det fartyget från när vi läste om Förintelsen i skolan. Minns hur hemskt jag tyckte det var att ingen tog emot dem.
STORT tack för det tipset, Yvonne.

Välkommen hem igen!
Så härligt ändå att byta miljö som ni gör.

KRAMAR!!

Anonymous said...

Roligt att läsa om YT. Tack för alla tips. Det verkar som om många är rese-baserade så då ska jag i min tur tipsa om våra vänner som driver blogg och resemagasinet Freedom Travel. De bor på husbåt i Stockholm, reser kors och tvärs i både Sverige och överallt i Europa i sin husbil Freedom och besöker sedan hela världen via tåg, båt och flyg och förmedlar väldigt proffsig information via blogg, nyhetsbrev och video. De har just tillbringa flera månader ”på luffen” på riktigt på Filippinerna och är nu i Kapstaden. De har varit i hela världen men aldrig i USA!! Jag förstår inte varför och försöker locka dem med en massa fantastiska ställen att besöka men det verkar tveksamt. Konstigt! Men jag ska tipsa dem om dina tips. Kika in på deras blogg för egna tips, inte minst i Sverige (de var nyligen i Finland också, undrar om inte Närpes fanns med på deras lista av besökta ställen). I senaste utgåvan av deras nyhetsbrev tar man precis upp det du också gör: kommer Facebook och Twitter vara kvar, kommer bloggar att finnas och vad kommer att komma istället så det är verkligen ett aktuellt tema! Jonna Jinton har jag också följt ett tag men tycker att det är lite för mycket naturromantik även om det verkar mysigt och sympatiskt. En influencer av rang har jag följt periodvis på YT, Bianca Ingrosso, av pur nyfikenhet och fascination inför fenomenet! Du har kanske sett att hon haft en egen pratshow i Sverige och där var hon väldigt proffsig. Och hennes sminkprodukter är faktiskt också väldig bra! Vi har nyss haft Förintelsens dag här som överallt i Europa - viktigt så att man blir påmind. Jag blev det redan som tonåring, min pappa var pilot under andra världskriget och stred som frivillig i Finska Vinterkriget så mina föräldrar visste redan direkt efter krigsslutet vad som hänt. Vi bodde då också i Skåne dit de vita bussarna först kom. Ha en fin snöfattig vecka, det är likadant här i Svalnäs! Kram från Monet.

Annika said...

Monet:
Jag följer dem.
Helena kommenterar här ibland. Och jag följer dem på Insta.
Gillar dem mkt!
Speciellt kul i somras då vi verkligen nästan sågs också. De var i Österbotten på resa i svenskfinland, men det blev inte av pga olika omständigheter. Men absolut, jag följer dem.
Läser bloggen till och från, you bet.
Men tror inte de har ngn YT-kanal. TYVÄRR!!!
Det är så kul att följa husbilar och van-lifare på YT.
Hur som, jag känner mkt väl till dem och vi följer varandra sedan åratal tillbaka på Insta och bloggar.

Jonna J, hon filmar sååå vackert och det är så vackert allting. Jag kollar henne då och då, inte som mina andra YTARE som jag följer kronologiskt hela tiden.

Jajamen,det är samma här, 27 januari är Förintelsens minnesdag här också och det uppmärksammas alltid. Det var ju så många som kom till USA efteråt. Deras kultur lever starkt här.

Kram till dig på Svalnäs!!