Wednesday, January 17, 2024

Yippey!! Snölycka!




Godmorgon!


Ja se det snöar, ja se det snöar!
Tänk, vi fick lite riktig vinter iallafall. Efter två års närapå totala snöfrånvaro kom det äntligen en försvarlig mängd av den vita varan!


Jag anade det redan natten mot måndag, jag sa då till Peter då vi gick och la oss—Himlen ser ut som en riktig snöhimmel. Den är alldeles rosa.
Japp, jag fick rätt.
När vi vaknade på måndagmorgonen var marken täckt av snö och det snöade. Tror inte riktigt meteorlogerna räknade med det. De hade spått att snön skulle komma på tisdagen, men den kom alltså redan på natten mot måndag.


Underbart, tycker jag ju jag!
Fantastiskt med lite ordentligt snö. Det är inte bara jag som tycker det. Skolbarnen håller med. I måndags var det helgdag här i USA, Martin Luther King Day. En sådan dag är alla skolor stängda.
MEN igår var det en ÄKTA snödag med stängda skolor! Jo, för kommer det en del snö här så stänger skolorna. De kommunala skolorna i Fairfax County har 14 dagar inbakade under skolåret för just snödagar, eller om skolan måste stänga av andra orsaker. 
Nej, det är inte töntigt eller larvigt. Inte alls.
Fast det kan jag berätta mer om i ett annat inlägg.
Men att skolorna här stänger för snö har jag numera all förståelse för.


Det är en ren fröjd att gå ut på golfbanan och se alla barn, och en del vuxna, åka pulka. Folk åker även skidor på golfbanan när det snöat.
Under de snöiga dagarna på året tillhör golfbanan oss alla.  Då kan alla, icke-golfare, bara ta för sig av den!
Och förresten, inte bara barnen är glada över snön, alla vuxna jag pratat med gläds likaså. Så härligt.


Det är något alldeles speciellt när snö faller, det blir så tyst och det blir så ljust. Ska det vara vinter så ska det vara vinter.
Vi befinner oss under någon slags köldknäpp också. Det gäller stora delar av USA. Här hos mig betyder det minusgrader även dagtid, och ner mot -14 nattetid.


För mig som är vinterälskare är sådant här väder högsta vinsten. Jag tackar och tar emot. Och inser än en gång att en flytt till ett vintrigare klimat skulle gynna mig mycket. Men om det blir så är en annan femma. Jag menar, jag stormtrivs ju här där jag bor. Just nu njuter jag av rådande väder och gläds över att denna snö nog får ligga kvar veckan ut iallafall.
Nästa torsdag ser jag att det blir 16 grader varmt. Ack ja, så tröttsamt. Bäst att leva i nuet. Nu. Nu. Nu.


Häng med mig på en bildbomb.








Lite färg får avsluta.  Tulpaner i mitt kök.


Ha en fin vinteronsdag!

23 comments:

Channal said...

God morgon Annika! Du är precis så som jag var som barn! Jippi vad lycklig jag blev när första snön kom! På en gång blev det fullt av ungar i pulkabacken, tjoho!! Jag har fortfarande lite kvar av den känslan. Vet du att den kom när jag såg din film på Instagram. Underbart härliga du! Du verkligen stålade med dina blå ögon i rosa mössa när du log och dansade i snön! Älskar't! Det är KALLT men ack så vackert! Ett lyckorus! Så GRATTIS till dig och TACK att ditt lyckorus smittar av sig ända till mig!

LYCKOST till alla barn som får vara hemma och ha det kul hos er! Kan förstå att det stängs om inte bilar och skolbussar har vinterdäck! Men tänk om ni har snö hela januari och februari ut. Vad hände då? Igår när det var -20°C ute pratade vi om eleverna skulle få vara inne på rasten, men de fick gå ut! Finns visst en gräns på -22°C.

Njut av snön och ha en bra dag! KRAM Anna

Yvonne said...

Så härligt att du äntligen fick snö, du som längtat så. Hoppas den stannar kvar ett tag så du hinner njuta fullt ut.

Fantastiska bilder som vanligt och även jag som inte är någon vintermänniska som gillar snö och kyla tycker det ser helt underbart ut när jag tittar på dina bilder.

Kul att barnen får ledigt när snön kommer och kan leka i den första snön, den är ju alltid så speciell. Vi har ju en stor och hög pulkabacke precis utanför huset hemma och när snön kommer så är det barn i den från morgon till sena kvällen. Kommunen har t om satt in belysning så den lyses upp till kl 22. Ju längre vintern går så minskar pulkaåkandet och då är det oftast bara förskolorna som är ute med barnen. Är den sen ej åkbar på en vecka eller så är det full fart om det kommer snö en gång till.

Så söta de där fåglarna är, trodde först det var domherrar men dina är ju mycket större och har ju en liten tofs på huvudet och är mycket färggrannare.

Ha en fin onsdag och njuuuut nu fullt ut i snöriket.

Stor kram

Sara i Barcelona said...

Det där med snö... jag minns när jag bodde i Sverige och precis som du säger visst är det ju nåt speciellt när den första snön faller, det är mysigt och allt blir vitt och fluffigt. Men... sen smälte det, blev slask och is, grått och smutsigt och dessvärre mest besvärligt. Jag pendlade till jobbet varje dag och tågen var konstant försenade, bilen behövdes skrapas om man skulle åka i den, alltid under stress förstås, haha...tyvärr blev det negativa för mycket för att kompensera, i alla fall i det typ av liv jag levde då.
Men visst är det vackert med snölandskapet, och kan man bara vara ute och busa runt som man gjorde när man var barn, är det ju underbart! Och ja, du ser ut som ett lyckligt barn där i snön :)
Så vackra fåglar! Här i stan är papegojorna det mest exotiska och färgglada vi har, tycker dom är så söta <3 Jag hade en väninna från Florida här för några år sedan och jag minns att hon tyckte skatorna var så exotiska :D roligt vad som är exotiskt för oss beroende på var man kommer ifrån :)

Sara i Barcelona said...

Och förstås... njut av din dag nu, och gör några snöänglar åt mig också ;) stor kram från Bcn!

Äventyret framtiden said...

Jag är glad för din skull du snöälskande, vinterälskande Annika!
Så ljuvliga foton du bjuder till med idag.
Kardinalfågeln är underbar och lyser verkligen upp i allt detta vita. Ingen direkt skyddsfärg där inte. Men kanske en varningsfärg istället för ev. faror.
Tulpaner, suck, här finns de inte.

Kramar över ett blåsigt regnigt Atlanten!

Mamma C said...

Nu är det vintervitt ordentligt hos dig 😀.
Hoppas den får ligga ett tag nu så du kan stilla ditt lyckorus.
Vilken vacker färg kardinalfågeln har.
Ha en fin dag.
Kram Carin

Annika said...

Anna;
SÅÅÅ sant, jag känner mig som ett bra då det snöar mycket. Lika pirrig och prillig.
Tycker verkligen om vintern.

AWWW, menar du att du fick den känslan då du såg min film på insta? Det gläder mig galet MYCKET ska du veta. Tänkte att jag skulle visa min lycka där vad gäller snön. NU ska jag strax ge mig ut igen. DET är svinkallt, men soligt. Det blir ingen reel idag. Men jag ska fota som en galning.
TACK ANNA för dina fina ord om min reel. DE värmer som bara den!!!

Ja jag vet, jag älskar när skolbarnen får snödagar här. Idag är det mycket kallt, och isigt. Skolorna öppnar två timmar sent. VET att barnen hade velat ha en snödag till. Vi ska hoppas det blir fler i vinter..
Det händer inte, Anna... aldrig att vi har snö en hel vinter. Inte ens chans. OCH ja, det är just vinterdäcken som vi inte har.
Men du, jag viker en punkt åt detta imorgon. DET är ju annorlunda och intressant.

KRAMAR och TAAAAAAACK Anna!!!

Anna i Portugal said...

Vad härligt att du fått din efterlängtade snö! Blir så glad för din skull. Utan att veta anledningen till att skolorna stänger när det är snö så tycker jag det låter härligt att de har möjligheten att vara ute och leka i snön. Det borde alltid uppmuntras med lek :) Kalla fingrar är väl något en gärna tar om en gillar snö och kyla.

Jag blir lite nyfiken dock på hur kallt klimat gynnar dig. Gillar du ytterligheterna eller är det mer av kyla än värme du mår bäst av? Och är det även fysiskt. Nyfiken är jag som vanligt :) Många kramar!

Annika said...

Yvonne:
Ja jag är så glad!! Snön ligger kvar veckan ut iallafall, jag får glädja mig åt det.
Och sen hoppas på mer ;-)


AWWW tack Yvonne, värmans ord! Blir så glad.
Jag blir ju som tokig när det är sådant här väder och kan inte sluta fota. Blir som ett barn, haha.

Det där med snödagar är komplicerat, barnen älskar det och föräldrarna tycker väl ofta det är sådär. De måste ändra om i sina scheman etc. Det är alltid ett krig i kommentarsfälten då skolledningen förkunnar snökdagar, viss håller med och andra är tvärtemot.
HAHA:
Ska skriva mer om det. Jag vet att det är ett fenomen.

Älskar att barn överallt blir så glada över snön, och att de vill ut i den. Som hos dig. VAD fint att kommunen har belysning i den backen.
SÅ BRA!!

Visst är kardinalerna såååå söta. OCH vi ha många av dem! Tycker om att titta på fåglarna. HA, nu lät jag verkligt gammal.

KRAMAR!!

Annika said...

Sara:
Jag vet, det var ju likadant i Stockholm. Snön kom och gick hela vintern. Men ni hade det förmodligen ännu blaskigare och moddigare i södra Sverige.
Här är det lite samma sak, snön ligger aldrig kvar speciellt länge. Som sagt, i nästa vecka blir det 16 grader och då är vi tillbaka på ruta ett igen. Men det är bara att hoppas på mer.
Hehe.
Tycker du gjorde så rätt som flyttade till ett varmare klimat. Det passar dig, och er. Ni gjorde slag i saken istället för att gnälla om vädret jämt. HIHI!!
Nej, men jag bor nog lite på fel plats, skulle behöva ha mer vinter i mitt liv. Samtidigt trivs jag såååå bra här.
HAHA, känner mig som en femåring i snön!! Lika lycklig!!
FNISS!
Ja visst är fåglarna sååå söta. Papegojor i det vilda ÄR exotiskt.
Så coolt.
Vi har inga skator här, men när jag kom till Colorado fanns de överallt ... HA, vilka överraskning ändå för mig. Lite komiskt.
Kna tro att många tycker att de är exotiska, som din kompis i FLA.
Yes Sara, one snow angel is coming up for YOU!!
Kramar!!

Annika said...

Karin:
TUSEN tack, nu vet du att jag gillar läget!
MYCKET!!!
Kardinalerna är sååå vackra, och de syns så väl på vintern. Älskar dem.
Ibland är det bara de fåglarna som lyser upp, när vi inte har snö och det bara är grått och beige överallt.
TACK Karin, blir glad över dina ord.
Jasså, inga tulpaner hos dig? SÅ förvånad jag blir!
Kramar från mig till dig!

Annika said...

Carin:
NU diggar jag läget i kvadrat. Njuter för fullt.
Det verkar som om snön ligger kvar veckan ut. DET får jag vara glad över.
Visst är kardinalen så vacker.
Kramar!

Annika said...

Anna:
NU Njuer jag. TACK Anna!!!
Ska suga i mig allt medan det varar.
Gillar också att barnen är ute och leker när det är snö- Gillar att höra deras glada rop från pulkabackarna på golfbanan.
Damn, kalla fingrar och foton ... det är ingen barnlek, haha. SÅ kall jag blev både igår och idag.
Håller på att värma upp mig nu.

Det är nog så här, jag vill ha ordentliga årstider. En varm sommar, en iskall vinter, en blandad höst och en blandad vår. Jag tycker värmen på sommaren är för jobbig, trivs inte riktigt i den.
jag har nog alltid varit en vintermänniska, minns hur jag älskade den redan som mkt liten.
Egentligen skulle jag nog platsa på en plats som Minnesota där de får vråklallt och mkt snö under en ganska lång period på vintern. Norra VA är lite för långt söderut för mig. Men, vi har fyra årstider, och det är underbart. Jag skulle bara vilja att vintern var strängare. Gillar inte vintern här för att den kasta sig så i tempen, ena den minus och nästa 17. Inte min grej.

Kramar!

BP said...

Hahaha! Welcome to my world sedan den 5 november!!! När jag tittar på dina bilder så har du faktiskt fått mera snö än vad vi fick idag. Ser ut som minst 15 centimeter, en mängd vi fick tidigare under vintern.

Eloge till er kommun som öppnar upp golfbanor för pulkaåkning vid snö. Det gör man då absolut inte här. Och att har ett antal dagar reserverade för "oförutsedda händelser" finns inte här heller. Väldigt smart måste jag säga.

Läste dock idag att man fick stänga en skola i Norrland, då innertemperaturen var för låg. I Norrland alltså. Herreguuu, dom borde väl vara vana vid minusgrader.

Men precis som ni upplever även vi köldrekordnivåer i hela landet faktiskt...

Anonymous said...

Nej men vad kul att du ÄNTLIGEN fick snö!!! Njuuuuut! Ingen snö här och det är skönt tycker jag…hehe…är ju ingen vintermänniska direkt, fast kallt är det och även fast jag inte gillar vintern särskilt mycket så är det ändå härligt att inandas den friska luften…klarblå himmel och sol för det mesta…och det här kanske låter fånigt, men jag älskar min mössa, den är mjuk, varm och skön.
Vilka tulpaner, Annika! Jätte fin färg!
Tiden bara rusar iväg. Snart är det redan februari…men som du mycket riktigt skriver…man ska leva i nuet…here and now…
Kramar, Lisa

Anonymous said...

Blev också jätte glad av att se den fina fågeln. Vilken färg!!!
Kram, Lisa

Elisabeth said...

Förstår att du är glad nu! Hoppas att du får behålla din snö så länge som möjligt, och vem vet, du kanske har fel om nästa torsdag? Det är ju långt fram i tiden så det måste vara svårt att göra prognoser som stämmer.

Här hade vi snökaos i måndags. Bussar som var sena, elever som kört fast, elever som fått pulsa i cirka 20 cm och därför inte kom i tid. Vi trodde att många skulle vara "sjuka", men de allra flesta var faktiskt på plats. Tror att de tyckte att det var lite spännande med ovädret, haha.

Elisabeth said...

20 cm SNÖ ska det stå! Formulerade om meningen och lyckades då missa det viktigaste ordet.

Susjos said...

Va härligt att ni fått snö som du ville ha,och förstår att barnen är glada! Själv tycker jag att det räcker nu, för jösses vilken vinter vi har!
Fortsätt och njut av all snö!
KRAM

Annika said...

BP:
Stockholm har en perfekt vinter i år. Som den ska vara.
Härligt tycker jag. MEN jag vet att du inte håller med mig, hihi.
Ja, jag skulle säga att det kom 15 cm. Men det är bra så, det lyser upp och känns väldigt lagom. Gläder mig inte år mildgraderna en masse i nästa vecka. Blä.
Men vintern är långt ifrån slut, det kan komma så mkt mera.

Ja, mkt bra att golfbanan är tillgänglig för oss som bor här när det snöar. Golfbanan är visserligen en public golf course men ägs privat, inte kommunens. Visst är det bra med oförutsedda dagar inbakade i skolåret. DET har jag alltid gillat.

En gång i världen fick vi ledigt från skolan, det var just då värmen pajade i skolan.
Alla fick gå hem, härligt tyckte vi alla! Men annars var det bara att pallra sig iväg.
Antar att värmen pajade i norrlandsskolan också.

Det verkar vara ngt slags globalt köldrekord nu. PÅ det norra halvklotet.

Annika said...

Lisa:
Ja du bor ju onekligen i ett vinterland numera också. Så det är lite tungt att du inte gillar snö och kyla, hihi.
Älskar också frisk kall luft---aaahhh!!
Mössor är så bra att ha, och det är bra att du älskar din!!
Jag vet, tiden rusar.
En konst att leva här och nu, men vi får försöka!
Kardinalerna ja, de är så fina.
Kramar!!

Annika said...

Elisabeth:
FÅR njuta allt jag kan fram till onsdag eller så.
Sen kommer det nog en mild bölja. SUCK. Jaja. jag vet ju hur det funkar här.

Kaoset hos er har jag läst om. Inte klokt vilken vinter ni har överallt.
Oväder ÄR kul!! Bara man är tryggt förvar.
Förstår att eleverna tycker det är spännande, ffa de som inte är vana vid snö.

Annika said...

SusJos:
Ni har härlig äkta vinter. Jag skulle älska det.
Men ja, jag gläder mig över rådande väder här.
Kramar!!