Friday, November 10, 2023

Kom med in i en julbutik :-D (just det, nu är det SÅ dags IGEN!)




Hej fredag!


Om två veckor är det Black Friday. Denna dag som Sverige så glatt tagit till sig.
Min kompis Brysselkakan skrev till mig och berättade att man till och med kallar hela november för Black month inom handeln.
Jag garvade lite, det kallas den inte ens här. Black Friday följer ju Thanksgiving, vilken alltid inträffar en torsdag. Numera finns Cyber-Monday (måndagen efter Thanksgiving) och Small Business Saturday(lördagen som följer BF). 
Tycker det är lustigt att Sverige, och kanske andra länder också, har tagit just Black Friday till sig. Det är väl den dagen under långhelgen som är som mest kommersiell.
Visst, man kan absolut fynda den dagen. Vi köpte en TV på Black Friday en gång, och vi köpte även en iPhone på just BF. Men inte tusan står vi och köar i timmar innan. Aldrig. Aldrig.
Nej, Black Friday för oss är gemenskap, film på bio, god lunch, drinkar och sen en god middag ute.


OCH ja, som ni ju vet vid det här laget så är det jul direkt efter Thanksgiving här i USA.
Likaså förstår ni också att affärerna nu är fyllda med pynt och julsaker. AND this girl loves it!! Det vet ni också.


Jag brukar ju ta med er till olika affärer i juletid. Det ska jag göra i år också (ni får se det som ett hot eller löfte).
NU ska ni få hänga med mig till butiken HomeGoods. Just det, det var där mitt kort blev DECLINED! Men innan dess hann jag fota som en liten galning. Dessutom hade jag ju ett annat kort att betala med. Phew, fattas bara att de hade behållit grejerna jag ville ha på affären, haha. THE horror!!


Så häng med in på HomeGoods, vettja!




Såklart, ljus i mängd!



Med denna julbomb så önskar jag dig ett fint veckoslut
!

31 comments:

Channal said...

”A mega pint of wine” Johnny Depp tänkte jag på när jag såg det stora vinglaset. Haha! Black Friday är smartare än mellandagsrean. Gillar att fynda julklappar innan än att se priset sänkas efter jul när man redan har köpt alla klappar. Eller hur? Jag har redan fått Mail om Black november, så det har redan kommit igång. Har köpt julklappar för 50%.

Hmmm… jag går förbi alla julprylar… inte än! Förutom årets Blossaglögg. Ser så många roliga klipp ang att starta julen den 1 november. Tänker alltid på dig då🥰 KRAMAR Anna

Yvonne said...

Wow, vilken härlig promenad jag fick i julens tecken. Skulle nog gå helt bananas om jag kom in i en så välförsedd affär. Kanske inte handla så mycket då jag redan nu har alldeles på tok för mycket julåynt. Men säkert hade jag kunna gå där inne i timmar och njuta av allt juligt.

Black friday har jag aldrig handlat på, tror det mest är bluff, de höjer priserna ett tag före och sen drar ner det till just den dagen. Skulle heller aldrig stå i timmar och köa till en affär för att handla nåt just den dagen, never ever.

Tusen tack för en härlig promenad i julens tecken, så kul att få hänga med och se allt som bjuds.

Ha en härlig helg säger jag och skickar en stor kram

Äventyret framtiden said...

Den gröna tomten på första fotot gillar jag, din teburk också. Men i övrigt så hade det mesta fått stanna kvar, ev. någon bordduk kanske hade fått komma med hem.
Fast i år har jag varit inne i juliga utbudsaffärer, kan du tänka dig, t.om smått och gott har kommit med hem. Vi ska ha gäster på julafton och då vill jag förstås jula till det lite extra med smått pynt.
Tack för titten Annika, det ÄR roligt att hänga med på dina juliga rundor.

Ha en fin helg!
Kramar!

Anna i Portugal said...

Helt galet med all kommers som kopplas till allt. Erat sätt att fira black friday tycker jag låter perfekt.

Rosa hör inte hemma på jul, håller med.

Wine please - den har fel färg, men så kul, och den hade stått framme året om här :)

Tack för ljuspåminnelsen, har fått ett jättefint ljus av en vän i somras, det ska jag ta fram nu!

Dr Jo said...

Hejsan,

Ja det är lustigt det där att det ibland känns som att dagarna släpar sig förbi och så rätt var det är så har man ändå kommit till November.
Jo vi har försökt att tajma och skicka runt önskelistor till julen innan Black friday så att man kunde vara effektiv men får se om vi gör samma i år. Nej skulle heller aldrig orka och köa för något. Det blir näst intill alltid onlinehandel för oss.

Mycket fint i affären. Håller med om att rosa inte är en julfärg. Haha skrattade åt din "He's the reason...or so they say". Håller med till 100%. Superfina dukar, kanske ska köpa en ny julduk iår.
Ja man undrar ju när det godiset gjordes, men så är det kanske med allt man stoppar i sig nu för tiden. Jättefin teburk, bra köp där.
Hmh Peppermint popcorn, är lite skeptiskt där.

Oj oj så många doftljus, tänk vilken marknad. Den med snögubben var väldigt söt.

Tack för den julbomben, det uppskattades mycket!
Ha en härlig fredag och helg!
Kramar Johanna

Mamma C said...

Nu skojar vi inte längre, hujedamej så mycket julpynt.
Låter som ett bra firande av Black Friday som ni har.
Ha en fin fredag.
Kram Carin

Anonymous said...

Ojojoj vilken bildbomb. Blir helt matt av allt som finns att köpa. Själv tänker jag inte köpa en endaste pryl, har hur mycket pynt som helst. Slutade även med julklappar för ett antal år sedan. Hur trist låter inte det…haha…
Mysigt hur ni “firar” BF.
Kram Lisa

Humlan said...

Jag har sett reklam för "Black-allt-möjligt" den senaste tiden, här är det verkligen dag/vecka/månad som gäller. Jag köpte min mobil på Black Friday, men jag hade tittat på olika modeller under en längre tid, så jag hade bra koll på priserna före och vilka modeller som var intressanta, så det blev en bra affär (på nätet, inget köande). Det var väl 5 år sedan nu och mobilen hänger fortfarande med men batteriet börjar bli dåligt, men det blir ingen mobil i år, jag har inte koll på vad jag vill ha och vill titta i lugn och ro innan jag slår till.

Ja, varför känner man sig generad när ens kort inte fungerar? Jag hade krångel med ett ICA-kort som bara fungerar i affären, det tog flera försök och samtal innan det löste sig, men först gången kände jag mig som jag att det var mitt eget fel. :-)
På tal om kort; I veckan har jag suttit i lång telefonkö för att jag insett att jag har blivit lurad på nätet och betalat för varor som jag inte fått. Pratade med kortföretaget och vi var överens om reklamation och trots att inget annat har dragits så spärrade han kortet och skickar ett nytt. Men här är det jag själv som har klantat till mig, så ingen har ju stulit från en äkta sida. Däremot hade jag ju kortet på Amazon precis som du, men jag har inte märkt något fuffens därifrån.

Mer telefonkö: Jag sitter just nu och väntar på att bli uppringd för att få boka tid för influensavaccin och covid (om jag har tur, jag är för ung men i riskgrupp). Det vore skönt att vara fullvaccinerad om jag orkar ta mig ut i julträngseln.
En nära vän till mig har covid just nu och har varit rejält dålig, så dålig att blev orolig ett tag. Trots vaccinet så kan man bli väldigt dålig.

Vilken härlig julbomb det blev hos dig i dag! Jag såg några saker som jag gillade på dina bilder men jag vet inte om jag kommer att handla något julpynt i år, det är ju inte så att jag är utan saker. Jag blev lite sugen på någon ny julduk och så är det ju den där perfekta julmuggen som jag letat efter i flera år. Vem vet, kanske springer jag på den detta år. Det är ju inte så att jag är utan muggar, men jag har fått för mig att jag vill ha en speciell julmugg (kaffe- eller temugg spelar ingen roll).

Tack för att du påminde mig om vädret i mars. Jag satt och tittade på historiken på elförbrukningen i går och funderade på varför den var så mycket högre i mars i år än förra året, nu vet jag!

Ha en bra helg!
Kramar!

BP said...

"Jesus has a lot to answer for" skulle jag säga på tal om "Jesus is the reason for the season".
Tänkte faktiskt på dig idag, då jag letade efter nåt helt annat hos Rusta. De brukar har mest "julskräp" mätt i antalet pryttlar. Och det hade Rusta även idag. Men jämfört med din affär hade de absolut ingenting;-)
Ha en skön helg med eller utan julpynt!

Susjos said...

Härligt att du går fullt in på julen, gillar dina bilder med julgrejer, även om jag själv tyvärr blir stressad av julen! Just nu känns julen långt borta här i värmen!
Tack snälla du för fina kommentarer för min nya klänning i vitt och rött, tro det eller ej, men hittade den här i Puerto Rico på en souvenirbutik. Köpte först en i vit och svart mönster, den passade så bra, så kvällen efter gick jag tillbaka till den tacksamma kinesiska familjen och köpte två klänningar till ,en i rött och en i blått, gissa om de blev tacksamma i butiken! Jag är så förvånad och glad att hitta något som jag gillar, vi får väl se hur länge de håller ;-)
Ha en fin helg!
KRAM!

Eva I Dalarna said...

Det verkar vara Black week som gäller här. Jag noterar det bara, nåt särskilt firande av vare sig veckan eller black Friday ägnar jag mig inte åt. Känns inte som att det skulle vara nånting att fira, det är ju ingen helgdag direkt. Men som alltid: var och en blir salig på sitt vis!

Elisabeth said...

Det var verkligen mycket julpynt! Jag kan ibland bli lite överväldigad när det finns för mycket; det blir liksom en känsla av att jag inte vet var jag ska börja och att jag samtidigt för dåligt samvete för att jag känner så. För några dagar sedan beställde jag dock lite julpynt med kattema, bland annat ett änglaspel med katter i stället för änglar! Jag har letat efter kattjulpynt, men inte hittat något förrän nu. Ska bli roligt att få hem beställningen!

Förra året fyndade jag på Apotea på Black Friday. Tror att de hade 25 % på allt, vilket jag naturligtvis utnyttjade. Och det var verkligen billigare, köper t.ex. ofta hudvårdsprodukter från Weleda, så jag har rätt bra koll på priser. Jag tror att Black Friday generellt är stor i Europa. Den verkar vara precis lika stor i Tyskland som i Sverige i alla fall, åtminstone om man ser till vad man kan läsa på internet. På ett sätt är det lite lustigt hur stor BLack Friday har blivit. Samtidigt är det helt logiskt i ett kapitalistiskt samhälle, där ju marknaden styr, och marknaden hade tjänat betydligt mindre på att marknadsföra själva Thanksgiving, så att säga.

Elisabeth said...

Snöslunga var ett bra tips, men dessvärre är delar av det som ska skottas en grusgång, och det fungerar ju inte så bra med snöslunga, haha. En kollega testade med sin grusgång och gruset flög överallt! Egentligen är också det största problemet snövallarna kommunen plogar upp, för de blir så hårda att en snöslunga nog inte klarat dem. Dessutom är min mamma lite av den gamla sorten, om du förstår hur jag menar. Trots att hon tycker att det är jobbigt att skotta snö anser hon samtidigt att snö, det skottar man minsann för hand med spade. Man ska inte underlätta saker för sig inte. ;-)

Beträffande elevernas rökning verkar det fortfarande vara mycket traditionella cigaretter. Ja, på fest röks förstås en del tyngre saker också...

Brysselkakan said...

Så mycket julsaker så jag nästan blev matt!!!
Nä, just julsaker blir det nog inga i år heller, skulle vara om något verkligt snyggt dyker upp men än har jag inte sett något!
Ja du, det är mycket black hit och black dit här just nu. Köa i butiker skulle jag inte få för mig men att klicka hem online funkar fin fint. Och jag har en liten lista med saker att spana bra priser på, sånt som vi ändå behöver och som jag har koll på priserna på. Och som någon annan skrev; det brukar vara bra rabatt på online-apoteken så det lär bli hudkrämer, schampo mm därifrån.
Man får vara lite om sig och kring sig och ha koll på priser, för det går att fynda! En del som kan ekonomi tror att det kommer bli mer sänkta priser än normalt för detaljhandeln går inte bra just nu när folk har mindre kvar i plånboken pga inflation och höga räntor.
Vi får se!

Annika said...

Channal:
OCH jag tänkte på Cougar Town, om du minns den serien med Courtney Cox. Hon hade ett stort vinglas som hon kallade The big Carl.
Jomen jag kan absolut hålla med om att reor innan jul är mkt roligare än de efter. Givet. Tycker bara det är så komiskt att BF fått så stort genom slag i Sve att det tom kallas Black Month ibland ...fniss. DET har jg aldrig hört här.
Älskar att du taggar mig i de där klippen, Anna!! Tycker bara att det är såååå roligt.
Kramar!!

Annika said...

Yvonne:
HAHA, kul att du gillade det hela. Det är roligt för mig att göra sådana här inlägg då de uppskattas, haha.
Det finns alltid en hel del kul att köpa, det blev inte så mkt för mig denna gång. MEN jag har ju såååå in i bomben mkt redan.
Det kan nog ofta vara så på BF, att de höjer och sen sänker.
Ofta är det nog så. Men ibland kan man göra kap, det kan man. Fast aldrig att jag skulle köa en natt innan (vilket en del gör) Hur värdelöst som helst.
TACK Yvonne för att du hängde på. Min helg var usel totalt usel.
Kramar!!

Annika said...

Karin:
Men jag tycker det är kul att du gillade ngt iaf, haha. Det finns ju sååå mkt, en del skulle jag aldrig aldrig vilja ha, annat ok, annat ja!!
Teburken var så fin, kunde inte motstå den. Den ska min svägerska få.

JAAA!! Jag tycker det är så roligt att du ska jula upp iår. GILLAR!!!
Du kommer att göra det så mysigt för er.

Kramar!!

Annika said...

Anna:
Det är faktiskt knäppt. Vår BF är jättemysig och den går helt i vänners tecken. Gillar det. Skulle aldrig köa inför BF, aldrig. Vissa kan tom köa två nätter utanför en affär. På så sätt missar de hela Thankgiving, men jag gissar att det är värt det då ... sååå märkligt.
Gillade också Wine Please!! Håller med om att det är fel färg. Rosa, not. ÄLSKAR den färgen annars, på kläder etc. Men inte på jul och inte direkt i inredning heller kanske.
Jag hade också haft den framme hela året.
GÖR det. fram med alla ljus nu!
Det är det bästa!

Annika said...

Dr Jo:
KUL att du gillade, tack!!
Jag har en svensk kompis här som brukade låta sina flickor beställa kläder och annat innan BF. De fick välja vad de ville ha. Sen när det blev BF la föräldrarna in beställningen och sen blev det julkappar av det.
Ett bra sätt kanske? att dina flickor kan välja nu inför BF och att du sedan beställer den dagen.

He's the reason ja ...
Jo det kan diskuteras eftersom så mkt med julen är hedniskt också. Men det vill inte de evangeliska låtsas om alls.
Men så är det. Kommer ihåg första gången jag såg det där, He's the reason ... jag bara, va??

Stort tvek på peppermint popcorn, håller med.

Doftljus ja, finns i parti och minut.

Kramar och tack för att du gillade.

Annika said...

Carin:
Eller hur, här snackar vi jul, haha.
Ja vi har en mkt bra BF i min familj.
Kramar!!

Annika said...

Lisa:
OCH det borde inte jag hellre göra!
För jg har ju ett berg av grejer. Men några doftljus fick allt följa med hem och ett par kökshanddukar.
Vi har ett mkt bra sätt att tillbringa vår BF på.
Helt oK att ha slutat med klappar, underlättar ju massor.
Kramar till dig!

Annika said...

Humlan;
Ja ni verkar ha tagit detta ett steg längre. Hela månaden är svart, haha.
Men ja, visst kan man fynda på BF. Om man är ute efter ngt speciellt är det bara att börja kolla innan BF på vad som kommer att sänkas i pris den dagen. Som en mobil eller TV eller ngt annat.
Numera är det ju så lätt att handla online också.
Så ja, man kan absolut fynda. Fem år är bra för en mobil!!


Jag vet Humlan, jag känner lika! SOM att det är mitt fel när en transaktion inte får igenom. Helt galet att man känner så, men så är det.
JOBBIGT är det ju, och man blir så bekymrad.
USCH vad jobbigt det är sådant där som du var med om, först telefonkö, sen prata med dem och sen få ett nytt kort kanske som man måste mata in på olika ställen där man har auto.
Jag har ingen aning om ifall det var Amazon, absolut noll aning. Jag bara misstänker det. Men jag vet absolut inte. Har beställt såååå mkt därifrån genom åren utan minsta problem.

Visst är det så, vaccinet skyddar nog inte alls speciellt bra från smitta. Men från allvarlig sjukdom och död. Läste just chatten på Dagens Nyheter med Magnus Gisslen.
Bra att du tar vaxxet. Jag måste nog vänta för jag har varit totaltdäckad i helgen av en förkylning, inte c, har testat två ggr. Men vad sänkt jag har varit, och är ännu.
Så på onsdag kan jag nog inte ta mina sprutor. Hoppas Peter kan ta sina.

Ja, HomeGoods har mkt, mkt, mkt och det är kul att flanera där. Stod och tittade på dukar också, men köpte ett par kökshanddukar jag gillade.
Sen ljus och inte så mkt mer.
Håller med om att det är mysigt att ha en speciell julmugg. Hoppas du hittar din.

Mars var så VINTRIG! Landade ju i värsta snöstormen och for till min mamma i taxi i rena rama white outen. Taxin kunde inte ta sig till henens port, så jag fick släpa upp för backen. Sen fortsatta mars att vara så, inte mig emot. Men vad jag avskydde halkan i stan. VIDRIGT!

Stor kram till dig, fina Humlan!

Annika said...

BP:
He does, doesn't he ...
Jodå, så är det onekligen.
Jomen nog kan jag tro att Rusta mfl vräker på nu med julen i allra högsta grad.
'Tis the season :-)

Annika said...

Susjos:
Alltså jag fattar, och jag tycker ju att alla ska göra som de vill. Exakt som de vill. Tycker inte om att julen stressar, men jag vet ju ATT den gör det för väldigt många.
Förstår ju också att den känns långt borta för dig just nu, ni har det ju sååå himla mysigt därnere i solen och värmen.
Din klänning var suverän!! SÅÅÅÅ snygg!!
Och vad bra att du köpte fler. Bästa köpet skulle jag säga. Eller köpen!!
BRA!!
Kramar!!

Annika said...

Eva:
Nej hos ER är det verkligen ingen helgdag. Här är det dock årets absolut största klämdag, så den har en helt annan innebörd här än hos er.
Som sagt, fattar inte hur den ens fått fäste hos er ...

Annika said...

Elisabeth;
OCH det kan jag med ...
Bli överväldigad. OCH HomeGoods ide är att vräka upp massor på hyllorna.
Jag kan också bli lite trött ibland, tro't eller ej.
ÅÅÅ jag kan tro att du köpte lite kattpynt. Gulligt.
Borde kolla mer efter sånt här också, eller ugglepynt kanske.

Inte bara i gamla Svedala alltså, utan i hela Europa.
Ja, jag kan tro det ...
OCH visst kan man fynda en BF. Det gäller att hålla koll, absolut.
Som sagt, vi har gjort goda fynd där. Men aldrig köat eller så.

Nej, Thanksgiving skulle inte funka hos er. Den är verkligen så amerikansk den kan vara. Ni har ju en tacksägelsedag också, men det i oktober.
Så ja, visst blir då lockande att ta BF till sig. OCH sen göra den större.
Vi lever i ett kapitalistiskt samhälle så visst har du rätt där.

HAHA, ja men din mamma låter lite som min ...
MAN ska inte göra det lätt för sig. Lika bra att kämpa på då och svettas. Sen kanske din mamma tycker det är lite skönt också, kanske?? OCH ser det som ett träningspass. Men jag vet ju själv hur slut man kan bli efter skottning.
Så snöslunga funkar inte. Nej, det går nog inte på grus nej.

Så är det absolut här, röks det på fest är det marijuana. Absolut. Eller hos de yngre är det mkt vaping också, men även gräs. Rest assured.
Så är det nog både bland kidsen och de äldre. Jag vet det, av erfarenhet, hehe. RÖK det inte inomhus bara för lukten är påträngande vidrig :-)

Annika said...

Brysselkakan:
Haha, jag VET!! Och jag kan hålla med.
Mna blir lite matt. Är så van vid HomeGoods nu så jag vet hur de lägger upp allting på hyllorna. MYCKET!
Så är det, fynda på BF kan man verkligen. Dessutom vet man i förtid också vad som kommer att reas ut.
Har inga problem att beställa online heller, men skulle aldrig falla för door prices etc. Förr iaf kunde folk köa i två nätter innan BF. Helt sjukt, Minns hur jag brukade se folk sitta insvepta i täcken utanför Best Buy onsdagskvällen före Tgiving. Sen satt de där tills BB öppnade någon gång på natten mot BF. Sjukt.
Ekonomerna har säkert rätt denna inflationens tid.

Anonymous said...

Black Friday här också. Det har varit mycket prat om att priserna höjs före så det ska se billigare ut efter rea. Inte blir det handlat för mig inte.
Undrar nu med alla julgrejs att har man adventkalendrar där över? Här finns det kalendrar för barn, vuxna och djur. Billiga och jättedyra! Från godis till smink, skönhetsprodukter, öl, whiskey.. you name it..
Hälsningar Nina

Annika said...

Nina:
tror du är ny här. Välkommen!!
Så kan det nog vara många ggr, ja. Det är därför det är bra att ha koll på priserna innan. Men man kan göra fina fynd den dagen. Det kan man verkligen.
Jo, adventskalendrar finns! men mer som paketkalender då. OCH för vuxna finns det en myriad. HAHA. Whiskey en storsäljare. Förra året hade jag en med yankee candles. Har haft tekalendrar också.
Godis och chokladkalendrar är poppis bland barnen också. Så svaret är---JAAA!!
haha.
Varmt välkommen tillbaka!

Eva I Dalarna said...

Det beror helt och hållet på att handeln vill tjäna pengar.

Anonymous said...

Tack tack! Ååh det vore kul att se nåt inlägg med adventkalendrar också.
Hoppas du hittat nån trevlig en. Jag köpte en tekalender åt mig själv.
Ha det gott!