Sunday, September 19, 2010

Så blev det söndag...

...och valdag för er därhemma. Spännande värre.
Jag har redan röstat, och min röst blir en av "utlandssvenskarnas" röster. Ska bli spännande att följa valutgången framåt min eftermiddag, dvs er kväll.
Jag hoppas att det går som jag vill.
Iallafall ska det bli skönt att slippa läsa om valet i svenska tidningar på nätet. OCH, ni därhemma måste tycka att det är osannolikt skönt att slippa höra allt valsnack , debatter och vallöften efter så många veckors tvångsmatning överallt i media. Skönt att det avgörs idag!

Inget val här idag, utan istället gryr en vacker söndag utanför fönstret. Det blir säkerligen en pw/springtur med Peter. Peter tränar inför ett lopp i Arlington om några veckor. Jag ska inte deltaga, och det är jag glad för. OCH jo, jag lovar, imorrn ska det beställas tid hos ortopeden för mig...

Igår åt vi en sådan god middag hemmavid. Det är nästan alltid mysigast att stanna hemma på lördagarna. OCH, man får garanterat god mat. Lördagen bjöd dessutom på väldigt skönt väder, det blev aldrig varmare än 20 grader ute. SÅ det passade ju väldigt BRA att inviga ljussäsongen som nu sträcker sig fram till i början av april, eller så. Lite beroende på när värmen lägrar sig ordentligt igen.

Cabernet Sauvignon och levande ljust strövar genom hösten som två goda vänner...

Vi började med bruschetta, så gott...


Till varmrätt en pasta al forno. Jodå, den vakne ser att carb-intaget, och fettintaget, var högt! Men vem bryr sig en lördag, så säg? DÅ får jag äta vad jag vill, som tur är! Så det så ;-)

Och ljusen fick brinna ut för första gången för säsongen...

Ha nu en skön söndag så ses vi här imorgon igen, om ni vill!

16 comments:

Anna, Fair and True said...

Den bruschettan såg god ut!

Jag tycker också det ska bli så skönt när valet är över! (Sedan kommer jag ha en massa arbete på jobbet relaterat till det ett tag men det är okej.) Nu verkar det ju tyvärr inte gå åt just det hållet jag vill men det får man acceptera när man bor i en demokrati...

Erica Pettersson said...

Vilka mysiga bilder! Ni verkar ha haft en riktigt trevlig lördag!

Ja, visst ska det bli skönt att slippa allting runt omkring valet. Alla debatter, valaffischer o.s.v. som omringat oss under dessa veckor.
Själv var jag iväg och röstade runt ett-tiden, och nu håller jag bara tummarna för ett regeringsskifte -från blått till rött...! Men huvudsaken är i alla fall att Sverigedemokraterna INTE kommer in i Riksdagen!

Hoppas att du får en bra söndag :D
MVH /Erica

Anonymous said...

Jodå, vi får se hur det går i valet. Jag röstade oxå för ett tag sedan på Svenska ambassaden här i Bryssel.
Vår söndagsmiddag är just uppäten och disken i maskinen; det blev lite GI idag fast absolut inget jag tänkte på, det var mer att vi reflekterade över det när vi åt! Vad det blev? Grillad lamm med en sallad med melon, lök och honungsrostade valnötter (inte till T, han fick solrosfrön). Suoergott!

Elisabeth said...

Det ska onekligen bli skönt när valet är över, även om det nu ur min synvinkel ser ut att gå åt fel håll. Jag röstade redan förra lördagen, men den här dagen känns ändå speciell på något sätt. Första gången jag röstade i ett riksdagsval, vilket är några val sedan nu, trodde jag att den känslan hade att göra med just att jag röstade för första gången, men det är precis likadant i år!

Annika said...

Vackra bilder idag Annika! Ljus, vin och den brusciettan såg ju inte helt fel ut :).

Londongirl said...

Åh vilka fina bilder! Ser jättegott ut alltihop. Ja du Annika hösten är härlig när man kan tända ljus och laga en god middag och mysa med ett glas rött. Då är livet gott eller hur?

Valet ja....nu är jag rejält trött på hela cirkusen! Det har varit så intensivt på TV i alla möjliga program och även i tidningarna. Ska bli skönt när det är över....om man ska tro siffror så är det ganska jämt mellan blocken men vi får väl se.

Ha en fortsatt skön söndag!

Kramelikram!

Pettas said...

Egentligen är det synd att de flesta av oss är så genomtrötta på valprogrammen som går nonstop just nu. Undrar hur de kunde förändra propagandan innan val, så att de fick människor med sig mycket mera än vad som sker. Det måste ju vara urtungt att vara politiker när ingen orkar lyssna.:) Åtminstone orkar inte jag utan vrider om till annat program.

Kramar!

Desiree said...

Hej Annika, ja det ska verkligen bli otroligt skönt att slippa allt valsnacket och alla nyheter om val och politik. Men SÅ spännande att se vem som vinner.
Vilka fina höstbilder du tagit man verkligen känner mysstämningen. Du har så rätt i att det nästan alltid är mysigast att stanna hemma och laga mat på helgerna och precis som du också tar upp så får man ju garanterat något gott och dessutom blir det mycket billigare än om man hade gått ut. Jag tog till vara på ditt tips och gick ut och handlade ett vackert ljus som jag nu har tänt på köksbordet. Det behövdes lite mysstämning här hemma.
KRam!

Marianne said...

Det där såg riktigt gott ut! Här blev middagen rätt misslyckad i dag, men det är sånt som händer. Misstänker att köttet hade fått ligga lite länge i frysen.

Nu har valvakan börjat, snart stänger vallokalerna.

KRAM!

Humlan said...

Så gott det ser med både mat och vin!
Jag funderade lite på doftljusen som du skrev om i går, jag har ju aldrig doftljus för att jag får huvudvärk och svårt att andas av de flesta sorter, men jag tycker att det låter så härligt med kanel och äppeldoft, så jag skulle nog vilja testa om jag inte tål det... fast det vore kanske dumt att chansa!

Jag är också trött på allt valsnack just nu. Jag passade på att rösta i går när jag hade en pigg dag och orkade gå ut, skönt att inte behöva pressa sig i dag.(fast jag är rätt pigg i dag också, så jag hade fixat det, men det kunde jag ju inte veta i går) Jag var verkligen inte ensam om att rösta i går, inne på biblioteket var så lång så där vände jag och gick, men på nästa ställe var det en köer som inte tog alltför lång tid. Men det verkar vara många förtidsröster här också.
Jag kommer nog att titta på valvakan i kväll, men sedan blir det väldigt skönt att slippa detta ett tag!

Ha en skön söndag!
Kram!

Anne said...

Du har alltid så mumsiga och mysiga matbilder, jag blir ofta väldigt sugen och lockad. Det ser inte bara gott ut utan också så mysigt. Jag tänkte faktiskt göra pulled pork när vi får våra svenska gäster inkommande vecka. Du skrev om det häromveckan och sen dess har jag haft det i bakhuvudet. Härligt med invigning av ljus, de kommande månaderna ska det verkligen brännas rejält med ljus. Jag tror bestämt jag måste dra iväg till ikea och bunkra lite ljus snart, kanske samma för dig :)

Annika said...

Anna FT:
Den bruschettan var god...
NU är valet över. Nu vet vi hur det gick. Det gick som jag trodde, men jag trodde inte att SD skulle komma in. Det är ju en skräll.
Men, nu är det det över, även om jag har en känsla av att det blir en hel del tjafs framöver.

Erica:
TACK, kul att du gillade dem.
Ja, inte fick du som du ville i valet.
Inte blir det lätt för regeringen som ska sitta nu med SD som vågmästare. Svårt och mer komplicerat än det borde bli.
Usch.
Kram!

Brysselkakan:
Ja, nu är det över, och vi vet.
GOD middag ni åt! Mums!!
Slurp.
Skulle jag inte tacka nej till.

Annika said...

Elisabeth:
DET är en viss känsla att rösta, och jag tror att du kommer att känna likadant hela ditt liv.
Det är ngt speciellt med valdagen.
Ja, nu vet vi hur det gick. En hel del smolk i den bägaren...

Annika:
TACK, vad roligt att du tycker det!!

Londongirl:
Ja, nog går höst och vin ihop som hand i handske.
Så mysigt.

Visst, jg förstår att ni tröttnat på valfäsket till fullo.
NU blir det en hel del strul för regeringen att ta med SD också. Hårda bud.

Kram!

Annika said...

Karin:
Det blir sådan tvångsmatning att inge orkar lyssna. Att vara politiker är tungt, och man får beundra dem för det.
Jag har inte orkat läsa mkt iaf.
OCH jag bor inte ens i sve.
Kram!

Desiree:
JA, nu är det över.
NU får vi se hur det ska ros iland då...
Inte lätt.
TACK, kul att du gillade bilderna.
Visst är det så, mysigast hemma. OCH med garanterat god mat.
Ja, ljus ska ni ha, Desiree!! Mysigt värre, och särskilt hemmavid nu.
Kram!

Marianne:
Ja, shit happens minsann. Det är trist när det blir så.
Det måste vara galet i sve nu såhär dagen efter valet. Rätt skönt att inte vara där.
Kram!

Annika said...

Humlan:
Ja, jag har hört att doftljus kan ha den effekten på folk. Inte kul alls.
jag känner inget sånt, men vet att det är rätt vanligt.

Fattar att du är trött på det hela. Nu slipper ni valfläsket, men jag har en känsla av att det blir tjafs av annan sort nu ett tag pga SD.
Usch.
Kram!!!

Anna, Fair and True said...

Jag trodde nog tyvärr att SD skulle komma in men hoppades in i det sista såklart. Men trodde verkligen att det "bara" skulle bli kanske 4,4% och inte 5,7%! :(