Tuesday, September 28, 2010

I have something else to say about TV...

BUT it has to be said in Swedish, since I am referring to a Swedish program...

My regular post is below this one. Oh, and that post is about TV, too. In case you've missed it.


NU vill jag tipsa ALLA att se Sommarpratarna på SVT, eller SVT Play. Jag tittade på programmet igår, på inrådan av min mamma, och blev helt tagen av det. Jag fällde en och annan tår, jag nickade i bifall och jag fick spola tillbaka vissa delar av programmet som jag tyckte speciellt mycket om.
Detta är public service av högsta kvalitet. Paulo Roberto (beundrar honom SÅ mycket) är värd för fyra sommarpratare: Annika Östberg (hon höll det BÄSTA sommarprogrammet under hela sommaren, tyckte jag), Magdalena Graaf (respekt), Eva Gabrielsson (Stieg Larssons änka. Vilken personlighet!) och prästen Tomas Sjödin (som fick mina ögon att tåras mer än en gång). Dessa personer möts över en lunch, och de pratar djupt om livet med utgång från varandras sommarprogram. Vilken nerv! Vilken känsla! Hela tiden. Fattar faktiskt inte hur följande Sommarpratare ska kunna leva upp till dessa personer, men jag har hittat en ny serie att följa. Serien sänds i sex avsnitt, och jag kan bara säga, med EMFAS: se programmet!!!

18 comments:

Pettas said...

Tack för tipset, missade det igår, tyvärr!

kram!!

alegni said...

den kom precis i repris (slutade för tre minuter sedan) och jag kan bara säga ett ödmjukt tack för att du öppnade mina ögon för detta program!
kram
ingela

anna of sweden said...

Jag såg det förra säsongen och tyckte jättemycket om det. Visste inte att det kommit en ny säsong. Ska genast kikas på.

Nya huggies!

Steve E said...

Tack för tipset om "Sommarpratarna". Jag skrev den 8 augusti ett inlägg m a a Annika Östbergs program ( http://stevereflekterar.blogspot.com/2010/08/sommar-med-annika-ostberg.html ).

Saltistjejen said...

Tack för tipset! jag älskar ju just Sommar i P1 så detta känns som ngt jag absolut skulle vilja se.
Kram!

Elisabeth said...

Tack för påminnelsen (eller vad man ska säga; jag hade tänkt titta på det, men glömde det, såklart...), jag ska ta och titta på det i SVT Play!

Brysselkakan said...

Såg det förra säsongen men igår fick jag välja vad jag skulle se så det blev Idol. Men ska kolla någon av repriserna för är det bara lika bra som förra året så är det sevärt!

veronika said...

Visst ar det bra!! Sag pa det forra aret och tyckte det var toppen bra. Tack for att du paminde mig om att det ar nya programm pa G!

Lia said...

Ja! du vet ju redan vad jag tycker =) men sommarpratarna varierar verkligen i kvaitet och intresse, det ska ju finnas något för alla! Men just dessa personligheter gjorde sommaren till extra spännande och programmet är väl värt att se!!! Kram

Ida i QC said...

Jag läste ditt tips på FB och såg programmet igår kväll. Och bara rös under hela inledningen. Vilket fantastiskt bra upplägg! Och väldigt vackert med båten och ön... Jätteintressanta personer alla fem - och så roligt att se dem få lära känna varandra precis som vem som helst hade gjort i samma situation. Jag fick tårar i ögonen när Paolo fick svar på sin fråga och jag grät så det gjorde ont i magen när Tomas pratade om att förlora sina barn...

Tusen tack för tipset, Annika! (men jag misstänker att nästa avsnitt inte kommer bli lika gripande. Det lilla jag har sett av Petra Mede bara jag stör mig på... jag tycker Paolo skulle vara värd för alla programmen!) KRAAAM

Millan said...

Ah det maste jag kolla pa! Tack for tipset. Kram

Annika said...

Pettas:
TUR att svtplay finns!
:-)
Kram!!

Ingela:
VISST var det gripande!
SÅ bra!!
Glad att du gillade det också.
Kram!

Anna Swe:
Jag missade förra säsongen, men den här ska jag se!!
huggies!!

Annika said...

Steve:
Ska absolut läsa ditt inlägg!!

saltis:
ETT toppenprogram!!
Hoppas du har tittat.
Kram!

Elisabth:
Prisa svt play!!

Annika said...

Brysselkakan:
Böand det bästa jag sett, kan jag säga...

Veronika:
Missade förra säsongen, men nu är jag fast. men, jag har svårt att föreställa mig hur resterande program ska kunna leva upp till detta...
Kram!

Lia:
SÅ glad att du gillade det lika mkt som jag.
Ska bli spännande med serien.
Kram!!

Annika said...

Ida:
OOO vad GLAD jag blir!!!
Ja, det var ett sådant gripande program!!
Allas livsöden, och historier.
SÅ vackert, sorgligt och fint.
FATTAR inte hur ngt avsnitt ska kunna leva upp till detta vi just sett...
Kram!!

Millan:
GÖR det!!!
Kram!!

Suzesan said...

Jag såg det och det var så bra. Vilken bred samling av människor med olika livsöden, men ändå på samma vis. Jag såg förra säsongen och det är ett bra program.

Kram
/Susanne

Anonymous said...

Håller med till 100%. Såg alla avsnitt förra året, allt var sevärt. Att lyssna på P:1 "Sommar" är så svenskt och intressant. Att sedan SVT gör en uppföljning på TV, gör programmet ännu mer lysande.
Du ville ha tips om svenska TV-program att titta på i ett tidigare. Har du fått tips om "Elvis i glada Hudik"? /Annika

Anonymous said...

Pär Johansson grundare av Glada Hudik teatern är med i Sommarpratarna den 11 oktober. Jag hörde hans Sommar och wow, vilken kille. Har sett ett avsnitt av Elvis i Glada Hudik och ska absolut se alla. Såg även förra säsongens Sommarpratarna och ska absolut se nu också, har inte hunnit än. Tur att de finns kvar ett tag.

Bea i WI