Wednesday, September 08, 2010

Jamen, det gick BRA!

Jaha, men då kör vi då.
Nu är det andra morgonen vi kliver upp i svinottan innan det ens är ljust ute. Hårda bud, och värre blir det ju längre hösten lider.
Men, en glad flicka kom hem från high school igår! Nöjd med fösta dagen, men hon hade gått vilse på väg till sin biologilektion. Skolan är enorm, och den har nyligen fått en ansiktslyftning för nätta 50 miljoner dollar. NI läste rätt. Skolan är stor, totalrenoverad och därmed ljus och fin. Men BAMSIG, som sagt. Jag förstår att Karolina gick vilse.
Redan på första engelskalektionen imorse skulle sommarläxan lämnas in. Alla blivande nior på SLHS har nämligen haft läsuppgift över sommaren. Det var att läsa, och sedan skriva om, boken Life of Pi. Karolina tyckte mycket om den, men hon fick sitta i timmar medan hon fyllde i analyser och frågor om boken.
Igår fick hon också en rätt stor läxa i algebra, och den läraren var tydligen ”tokläskig”. Typiskt att just matteläraren ska vara av det mer opedagogiska slaget. Jaja, de ska väl gå att ro algebran i hamn också, det har det ju gjort hittills.

Personligen kände jag mig lite egendomlig till mods hela dagen igår. Jag funderade och undrade...

OCH, jag inser att det blir att packa lunch även i framtiden. Karolina sa att alla kompisar hade lunchlåda med sig medan hon köpte. Lika trist mat som på MS uppenbarligen, igår var det tydligen nachos. Ja, skolmaten i detta land ÄR sorglig. Ni i Sverige och Finland vet inte hur BRA ni har det då det kommer till skolbespisningen. Tänk på det, ni!

Själv fastnade jag framför TV4 Anytime igår eftermiddag. Kan tipsa er alla som bor utomlands att köpa in er där. Det kostar bara 49 kronor i månaden, och då har man tillgång till allt som är producerat i Sverige (och det är det man vill åt, inte sant?). OCH man slipper precis ALL reklam, bara en sån sak är ju guld värt!
SÅÅÅÅ, jag tittade på svenska Biggest Loser och kunde konstatera att det följde den amerikanska versionen till punkt och pricka. Jag kan tycka att det var mindre peppande i den svenska, och att man inte fick några somhelst kostråd, vilket är ett stort minus. Men, det kanske kommer?
Biggest Loser är hursomhelst ett bra program, det har jag alltid tyckt. Nu ser jag fram emot att den amerikanska säsongen ska dra igång igen.

OCH sen började jag kolla på ”Sommar med Ernst”---alla avsnitt finns ju tillgängliga---och jag säger bara: ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, I think I love him!!
Tänk om man hade en egen liten Ernstfixare. Allt han gör blir ju till högsta mysfaktorsguldet. OCH för att inte tala om vilken underbart god mat han lagar.
Japp, där kom den hungern som ett brev på posten.

Idag skriver vi alltså onsdag. Efter PW/jogg och annat sticker jag iväg och gör ett par ärenden ifrån mig!
HA nu en riktigt fin dag!

25 comments:

Pettas said...

Ernst har härliga program:), men knappast skulle man få en Ernstfixare hemmavid för noll pengar.
Men helt klart så skulle en sådan behövas.

Kram!

Anonymous said...

Nervigt med ny skola och allt! Till och med jag tycker tiden gått fort, är det dags för high school redan!

Annika said...

Karin:
men jag vill ha en egen Ernst som ständigt ska fixa härhemma med allehanda ting. Ordna mysfaktor och trerätters hela tiden...
Ja, de som "får" honom antar jag betalar en nätt summa. TV4 står väl inte för allt?
Kramar!!

Matilda:
Ja, jösses...NU är det dag 2 och hon har just dragit iväg.
VISST har tiden gått fort. DÅ jag drog igpng bloggen skulle hn sluta FYRAN!!! Otroligt!!

Sporty Spice said...

I löööve Ernst! Bara hans program gör ju att det är värt 49 spänn i månaden. Hoppast att han kör ett "Jul med Ernst" i år igen (förra året var det ju Pernilla Wahlgren och det var inte alls lika bra, du kan kolla in gamla Jul med Ernst, de ligger i arkivet).

Har du inte sett Arn än kan jag rekommendera det. Och Berg flyttar in är superkul (hoppas på nya avsnitt i höst). Sen gillar jag ju allt som har med inredning att göra så jag glor på Äntligen hemma och Bygglov. Och även fast jag inte gilar tårtor eler sötsaker så ser jag gärna på Leila, hon har så fint i köket. =)

I höst ser jag fram emot nya svenska Robinson. Lite guilty pleasure sådär. Såg att vi utomlands inte kunde se Fångarna på fortet pga upphovsrättsskäl. Men det är inget jag sörjer direkt.

Sen har jag MASSOR av tv-favoriter på svt, trean, femman, sexan och åttan. Men mer om det en annan gång. =)

Katarina på Filippinerna said...

Vem var mest nervös, mamma eller dottern!?,, Vilken upprustning skolan gjort, inte dåligt!

Oj, vad lika ni är, det säger maken min också! Hi, hi..

Tänk om jag också kunde få in den där kanalvalet,, ska kolla det då jag flyttar till grannlandet snart..

Kram

Annika said...

Petra:
GOOOOSH!!! I love it :-)
Vi är så för våra program att vi kan ta varandra i hand!! Fan vad kul att du är lika tv-intresserad som JAG!!
Snart får vi ta och skriva våra höst-tv-inlägg!! OCH de ska gälla både amris-tv och svenne-tv. SYND md Fortet, det hade jag velat se. jag är ju en SUCKER för ameris-survivor så jag borde nog ta en titt på Robinson bara för att jämföra.
Ernst is my MAN! GUD, jag fattar inte att folk inte gillar honom. VAD kan man inte gilla med honom???
Idag ser jag fram emot att se två program. TACK för jultipset. KAN tro att det är grym mysfaktor där.
HIHI, ja man skulle kunna glo på dumburken 24/7 om man ville.
KUL Petra!!
Snart måste vi skriva våra tv-inlägg som sagt!!

Marianne said...

KLART att det gick bra för Karolina! Men hjälp vad mycket jobb det verkar bli för henne i år. Det är nog bra, då lär hon sig mycket också.

Är inte mattelärare alltid av det mer opedagogiska slaget? Jag tycker nog aldrig att jag hade någon bra. Det är nog därför jag är så dålig på matte, det var aldrig roligt och intressant.

Märkligt att skolmaten är så dålig i US och UK! Men det är ju bra då att hon får med sig mat hemifrån så att hon får vettiga saker i sig.

Kram!

Annika said...

Katta:
Jadu, ingen dålig upprustning på den skolan. Den brukade vara rätt bunkerlik, nu är det ngt helt annat.
TACK, ja vi är nog rätt lika!!
Jag är MER NERVÖS än K!! ATT jag är!!
Ja, du har massor med tv vid dina fingertoppar, och som sagt 49 spänn i månaden är inget att orda om!!
KRAM!!

Annika said...

Marianne:
Ja, det gick fint, och vi kan pusta ut..ELLER, det ska jag inte säga, mkt kan ju gå galet på dessa fyra år. men so far so good...
Skolmaten är USELT dålig!!
Bedrövlig. FATTAR det inte.
RÄTT, mattelärare är fan inte roliga...JAG har aldrig haft ngn bra heller. Tvärtom. jag var livrädd under matten. OCH i gymnasiet tog jag inga mattelektioner. JAG var för rädd. Sen när jag skulle utbilda mig till dekoratör hade jag ett lite helsike med skala etc...
TVI fär mattelärare som bara ser allt svart eller vitt.
Ja, nu får vi se hur det går för K!!
men än så länge är det bara bra.
Kram!!

bettankax said...

Spännande och skönt att skolstarten gick bra. Bilden av Karolinas rygg(föregående inlägg), när hon är på väg till bilen...aj mitt hjärta!! Och låttexten..kommer ihåg vi diskuterat detta tidigare, med hjärtsnörp och så....:)
Uppskattar så att du skriver om skolan/skolsystem. Intressant att jämföra.
Ernst ja, han gör verkligen mycket fint. Skulle gärna vilja ha honom som personlig vaktmästare och Gordon Ramsey i köket;):)
Nu har "hemma hos mig" börjat på 4:an. Visst kollade du på det någon gång?
Nu åter jobba jobba..KRAMAR!!

Saltistjejen said...

Vad härligt att det gick så bra. Att hon verkar nöjd. men visst en del konstiga lärare lär hon tyvärr få dras med under hela sin skoltid tror jag. Tyvärr. De skiftar bara lite mellan varven. De där med skollunchen har jag förstått är katastrof mer eller mindre så varför ens servera någon undrar jag? Skulle man inte kunna spara in de pengarna eftersom alla ändå verkar ta med egen lunch?
Stor kram!!!

bettankax said...

Kom just på det kan bli trångt i köket med både Ernst och Gordon. Jaja, dom ska nog få plats =)

Annika said...

Bettankax:
ÅÅÅ, jag vet...
OCH jag fick inte ens följa med till BILEN!!!
Så visst är det lite av en hjärtsnörp!!
Men, det gick fint igår, OCH jag hoppas att det är bra nu också. Nu är det drama som gäller i skrivande stund, Spännande att hör om DET sen i em.
Ernst och Gordon Ramsey...OMG:::JA TACK!!!!
HIHI, jag ska MINSANN kolla på ½8 hos mig på torsdag. Hela veckans avsnitt. Mitt stora favvisprogram!! LÖÖÖÖV it!!
Jobba lugnt!!
Kram!!

Saltis:
Usla lärare finns det alltid, i alla årskurser. TRIST!!!
men så är det.
Skolluncherna här är verklgien UNDER all kritik. FATTAR de ingenting de som komponerar menyerna??? Dietister? Hört om såna...
Märkligt är det. ja, nästan alla Karolinas kompisar tar med lunch.
kramar!!

anna of sweden said...

Ja, nu är den avklarad. Den första skoldagen. Skönt. Det kommer väl att vara lite svajigt några dagar nu innan barnen fått koll på sina olika lärare och vad de har för "egenheter" och krav. Men sedan blir det skolvardag igen.

Huggies!

Annika said...

Bettan:
VI kan tränga ihop dem!! Undrar om de kommer att komma bra överens...HIHI!!

Annika said...

Anna Swe:
JA, om ngra veckor har nog allt hamnat på plats. Då blir det normalt för både oss och dem!
Huggies!!

bettankax said...

Ja just det!! Halv åtta hos mig, heter det. /KRAM
Förresten önskar sååå du var här med mig på jobbet. Har en helvetes krypterings-manual på engelska, förstår inte??? Blir galen!!! Kommer ingen vart..(ja det var lite skönt att beklaga sig)

Annika said...

Bettan:
JESSSSS, ska kolla imorrn, tar då hela veckans avsnitt på ett bräde.
OMG, låter inte som om det skulle vara ett lätt jobb för mig heller...
GOOD LUCK!!
Kram!!!

Marie said...

Och jag som cyklade förbi min gamla skola idag vid lunchtid och kände den gamla skolbespisningsdoften... uäck! Men den är nog iallafall nyttigare än den amerikanska, men särskilt god är den icke. Kryddor tror jag inte existerar i skolköken!

Och Ernst... Ja, du vet ju att jag älskar Ernst... Och det där huset blir så coolt när det är klart! Snacka om cool sommarstuga! (Men jag undrar som många andra, var ska man duscha egentligen?)

Elisabeth said...

Jag har haft tur med mina mattelärare, även om inte alla varit så pedagogiska har de åtminstone inte varit läskiga, och då har jag ändå haft en hel del matte under skoltiden. (Men är det några som BORDE vara extra pedagogiska så är det ju mattelärarna.)

Idrottslärarna däremot!!! Värst var det på högstadiet, då vi hade en HEMSK idrottslärare. Hon vägrade att godta läkarintyg (exempelvis skulle jag på grund av diverse orsaker slippa skridskoåkningen, men det ville hon INTE acceptera... nu struntade jag i det ändå och fick godkänt i betyg, men bara en sådan sak att hon tyckte att hon visste bättre än läkare liksom!), vägrade att inse att ridning var en sport (ett tag skulle vi "aktivera oss" minst 60 minuter i veckan utanför skoltid, ridning godkändes inte) och var allmänt oförstående för alla som inte älskade idrottslektionerna. Fy, jag ryser bara jag tänker på det. På gymnasiet blev det som tur var bättre. Och lyckan var fullkomlig i trean, då vi inte hade någon idrott alls.

Visst är det bra med vettig skolmat! Okej, maten vi fick var inte alltid den bästa, men speciellt på gymnasiet fick vi verkligen god mat, med salladsbord och allt. Vi som var vegetarianer fick dessutom egen (god!!) vegetarisk mat bara vi anmälde detta i början på terminen.

tinajo said...

Ja tänk - high school, vad häftigt! :-) Det är ett tag kvar tills mina kottar kommer till det stadiet, min äldsta är än så länge lycklig över att just ha börjat 2:an! :-)

Hoppas du har en bra dag!

Anonymous said...

Jepp, I love him too yuo know :-)
Har han överhuvudtaget några brister den karl'n? E tycker att "han bara e för mkt" men vem lyssnar på vad hon säger.....?
Kul att Karolina gillade skolan! Härligt med en nyrenoverad o fräsch sådan. E:s renoverades för 2 år sedan (fast inte för så mkt pengar!)så den duger den oxå:-)
Mramar från Anette!

Annika said...

Marie:
HAHA, jag kan nästa känna den där skolbespisningsdoften när du nämner den.
Men skolmaten hemma ÄR bra. Karolina var så impad då hon följde med kusin Ebba till skolan en ggn.
Fast, säkert kan den kryddas och fixas mer.
Ernst's the GUY!! Jag sitter mest och suckar rakt ut när jag ser allt han gör...Vilket hus. Snart har även jag kommit till sista avsnittet. Och maten...
ÅÅÅÅ...
Äsch, de får väl bada i forsen, tihi!!

Elisabeth:
DU har haft tur. För som du säger är det ngra som borde vara pedagogiska så är det mattelärarna. Japp, idrottslärare är också ett släkte som borde skärpa sig ordentligt.
Din upplevelse låter inte KUL alls, usch.
Låter bra det där med skolmaten också, att ni fick veg.kost sen på gymnasiet. SÅ skall det vara!!

Tinajo:
Ja, det är ett tag kvar för dig. Men rätt som det är har tiden flugit dit.
HÅLL i hatten :-)
Kram!

Annika said...

Anette:
OOO ja...och det är här huset han jobbat på denna sommar: OMG!!! Vilket ställe!!!
Han HAR inga brister. JO, att han envisas med att vara barfota i tid och otid ;-)
Frågan är vad säger din make om honom???? ;-)))))
Ja, K trivs bra än så länge. Glad att E också trivs!!!
Kram!!!

Anna, Fair and True said...

Vad skönt att första dagen gick så bra (får läsa vidare men antar att det fortsatt att gå bra)! Kommer du gå upp med henne varje morgon? Trist att det aldrig händer något med skolmaten.

Ernst är ju värsta übermenchen (stavning?)! Lång, snygg, inredare, kock... listan kan göras lång!