Sunday, November 04, 2007

Jag har hoppat av...

...Facebook. Det var aldrig min grej. Begrep aldrig dess storhet. För mig personligen fyllde den ingen funktion. Alls.
Kände bara att den var något som jag gick in på när någon skrivit på min "wall". Blev aldrig besatt över fenomenet att ha "många vänner". För mig funkar det bättre med alla mina kära bloggar, mail och chat. DET är allt jag behöver.
Eller också är jag kanske lite för gammal för hela grejjen, vad vet jag?
Fast, vem vet...endera dagen kanske jag går med igen. Man vet aldrig? Eller...njeaaaeeeee....knappast, förresten.
Så nu vet ni, mina vänner, Annika B har hoppat av Facebook.

TACK till Victoria (en fellow avhoppare ;-) ) som visade mig hur man gjorde!!!

18 comments:

Elisabeth said...

Jag förstår inte heller Facebooks storhet. Det var lite roligt ett tag, men nu har jag inte loggat in på säkert en vecka, för jag vet liksom inte vad jag ska göra där. Föredrar också bloggar och mail, det är mycket bättre. (Och de personer jag verkligen hade velat hitta, gamla barndomskompisar som jag inte träffat på sisådär tio år, de verkar inte ens finnas på Facebook.)

Lia said...

Hmm, Annika, jag hoppade av facebook förra veckan, efter ca 2 timmar där. Kände bara onehag och meningslöshet. Om jag, som är 25 år inte tycker FB är så kul, så lär det inte bero på åldern? Somjag sa till Fia, det e roligare att syssla med sådant och sådana människor som ger en positiv energi! Härligt för oss alltså: för nu har du ännu mer tid till din underbara blogg!! hihihi

Evas blogg said...

Jag har aldrig gett mig in i Facebook världen. Känner att jag inte har varken tid eller lust.

Tina said...

Och jag som inte börjat än.... tror inte jag gör det heller :-)

Gillade bilden på er glasåtervinningsbidrag i inlägget nedan :-)

Fia said...

Jag försöööker verkligen förstå detta med Facebook, men jag tror jag kommer att ge upp också...

Lullun said...

Som jag också skrev till victoria: Jag har heller inte fattat grejen, och kommer att hoppa av inom loppet av några dagar. När jag får tid till att överhuvudtaget logga in. Och som Lia skriver, tror inte det är åldersrelaterat. Det är bara inte speciellt kul. Jag håller mycket hellre kontakten med folk genom att skriva "riktiga ord", via emails, hemsida & blogg.

Anne said...

Nu har jag kollat på bilder och läst i kapp, vad trevligt ni verkar ha haft det. Du, jag kan lätt tänka mig gästerna shoppade rejält med tanke på dollarkusen. Jag kommer ihåg då jag fortfarande bodde i Sverige och var på resande fot i USA 2000-01 och det var svindyrt (inte mycket shopping då inte), då låg dollarkusen på nästan 11 kr jämfört med nåt dryga 6 (eller vad den nu är nu).
Facebook ja...förstår inte heller storheten med det och kommer nog aldrig göra heller. Men hänger väl kvar ett tag till i alla fall...

Pernilla said...

HAHA!! Nä, facebook är inte det lättaste att förstå sej på :) Hade jättesvårt för det i början men tycker nog nu att det är ganska ok faktiskt.
Det är ju jätteroligt när man hittat vänner man inte sett på nästan 15-20 år.. men det är väl iof den enda fördelen med facebook :)

Jaså Annika, du har varit i Romme och åkt skidor :) Det ligger ungefär 2 mil från där jag bor.
Kram

Annika said...

Hihi, här är en till som aldrig begrep sej på Facebook. Jag trodde jag var den enda som inte fattade vad som var så kul med Facebook men det finns tydligen många fler :-).

Annika, börjar ditt efternamn på B? Det gör nämligen mitt också. Och så har vi samma andranamn också, såg jag förut när jag läste i nåt av dina äldre inlägg. Lite lustigt, va?

Matildas fikarum said...

Jag blev uttråkad av Facebook efter fem minuter. För struligt!

Annika said...

Elisabeth:
Jag fattade nog aldrig heller riktigt vad man skulle göra där. Iddes inte sätta mig in i det hela heller. Det är verkligen inte min grej.

Lia:
Ha, ha...TACK, men den tid jag spenderade på FB var minimal.
Håller med om att det var förvirrande där i mångt och mkt.

Evas Blogg:
Jag lovar, du missar inget...Ärligt!!

Tina:
Fniss, den bilden säger allt :-)))

Annika said...

Fia:
Jag kanske inte gav FB så mkt tid som jag borde ha gjort, men jag känner verkligen att det inte var ngt för mig.


Lollo:
Så sant som du säger; det är bara inte speciellt kul.
Verkligen sant!!!
Bloggar och mail fyller en mkt större funktion!

Anne:
Shopping it WAS!!! Otroligt! jag bara guidade runt och förundrades över inköpen, ha, ha!!!
Minns när dollern stod i 11 spänn...VAD mysigt det var att komma hem till Sverige och handla då...AAAHHH!!! Men desto värre för alla som kom hit.
FB...tjaa...tror inte jg trillar dit igen.


Pernilla:
Du har vant dig. Du har spenderat tillräckligt med tid där för att vänja dig. jag letade aldrig upp ngn jag kände där. Orkade inte sätta mig in i hur man skulle göra. Ointresse från början, helt klart.
JAJAMÄÄN, jag har åkt skidor i Romme Alpin flera ggr. Tyckte det var kul där...Nära Sthlm också så man kunde åka upp över dagen...

Annika:
Vi är nog mååånga som inte fattar storheten. Fniss...
Jodå, mitt efternamn börjar på B och är fyra bokstäver långt.
Det är lustigt att vi båda har samma förnamn och mellannamn och så även samma begynnelsebokstav i efternamnet, fniss...
På de bloggar som vi gemensamt läser har jag börjat kalla mig "Annika i US" och jag såg att du börjat kalla dig "Annika i Sve", kul :-))

Matilda:
Håller helt med!!!

Saltistjejen said...

Ha Annika, jag har inte ens "hoppat in"....! ;-)
Jag skrev ju om detta i ett inlägg för ett tag sedan, men har ännu inte fått tid (eller tagit mig tid rättare sagt) till att göra någon profil. Däremot har M gjort det och han är helt lyrisk!
Men så har han inte heller någon egen blogg där han kan ha kontakt med folk.... ;-)
Men som sagt, kanske ger jag ändå FB en chans senare. Många tycker ju att det är ett superbra sätt att hålla kontakt med vänner runt om i världen. Men det är intressant att se att så många bloggare här inne inte har blivit frälsta.

Annika said...

Saltis:
OM jag inte haft en blogg och läst så många bloggar hade kanske även jag känt annorlunda. Men för mig känns det verkligen som tårta på tårta...Och inte heller fattar jag vitsen.
MEN, dom allra flesta verkar ju totalt gilla det hela så du ska absolut prova om lusten och andan faller på...Ska bli intressant att höra vad du tycker!

Annika said...

Jo, jag tyckte det var lika bra att börja skriva Annika i Sve, det kan bli lite förvirrande annars kanske.

Mitt efternamn har 5 bokstäver så då har vi inte samma efternamn i alla fall, haha :-).

Annika said...

Annika:
Absolut!!! Det blir ju det!!! Ibland när jag ser ngn annan "Annika" som kommenterat hajjar jag till...Varför typ? Vi har ju inte direkt ett ovanligt namn...
Annika i US :-))))))))

JaCal said...

Ja, vi får se hur det blir med Facebook och hur det där utvecklas. Jag är så nyfiken på nya saker att jag bara måste testa och se. Fast jag gör det lätt för mig och feedar upp min blog på min Facebook sida... ;-)

Jag tror att FB kommer tappa massor av besökare om man inte hittar applikationer/saker som är mer användbart för vi i den "äldre" (hahahah - trodde jag väl aldrig jag skulle kalla mig för det!) generationen som kanske umgås på annat sätt än poke och smasch och allt vad det heter.

Jag gillar dock att se hur communinty fenomen utvecklar sig och förändras. Jag hänger nog kvar ett tag till - även om jag inte är speciellt aktiv.

Fast det jag skulle vilja ha är ett smart sätt att kommentera på bloggar på ett och sanna ställe... nu när jag haft lite mycket så har jag inte hunnit med att ta mig runt till alla mina favvisar...

Annika said...

Jacal:
Ja, jag vet att du är både duktig och nyfiken när det kommer till nya tekniska grejjer...
Jag teror också FB måste rikta sig lite mer mot "oss äldre". Jag kände mig som en förvuxen tonåring bland alla "top friends" och drinkar...orkade och ville inte fortsätta. Såg att Google ska lägga upp ett liknande program...Får se vad det blir av det. Intressant.

Jag har märkt att du haft mkt omkring dig eftersom jag saknat dina kommentarer både hos mig och hos andra gemensamma goda bloggvänner...
Kul att ha dig tillbaks!!