Saturday, November 24, 2007

Black Friday

Här kommer lite bilder från gårdagen som verkligen blev en heldag. Hela dagen spenderades i Reston Town Center.
Kallt och blåsigt, men soligt.
Undvek affärer, men inte bio och restauranger...

Häng med, vett'ja!!Bilder från Julparaden i Reston Town Center. I South Lakes HS skolmusikkår spelar vår gulliga granne Abby tvärflöjt. Abby är tredje tjejen från vänster sett.

Den andra bilden föreställer "Jack Frost", Kung Bore säger man hemma...
Susanna och jag tyckte synd om dessa dansöser från den lokala balettskolan, som dom måste ha frusit igår...


Här kommer de våra, UNICEF, Peter syns till vänster i bilden...Karolina syns i bild, tyvärr är Melanie skymd.

På andra bilden syns Kristina, Melanie och Karolina.Efter paraden begav vi oss till Cosi där vi åt lunch. Det var jätteskönt att komma in från kylan och värma sig en stund.
Efter lunchen väntade bion. Vi dåg filmen "Fred Claus" som vi alla tyckte mycket om!!!
Och sen var det middag, av den tidiga sorten...


Efter middagen ville Karolina leka paparazzi så jag fick jaga henne med kameran ett tag...hi, hi...Karolina poserar vid renarna utanför Clyde's...

Pepparkaksbyn inne på Reston Hyatt Hotel.
Karolinas föräldrar tar ett glas vin innan allsången. Karolina själv dricker en "Shirley Temple".Bild från Allsången, och bild av den stora julgranen i Reston Town Center
Och ja, efter detta begav vi oss hem och spelade "Balderdash". Det spelet går under namnet "Rappakalja" i Sverige. Det är jätteroligt, tycker vi.
Kan också tala om att vi ramlade isäng tidigt.

Idag då? Joo'då idag ska jag sätta upp utebelysningen.

Alla önskas en fin lördag!!!

29 comments:

aurorabuddha said...

God morgon! Det verkar som om ni stiger opp senare och senare for varje dag hemma hos er - precis som vi gor har i huset. Till och med hundarna! Idag ska vi oxa satta upp var utebelysning, vi har bara icicle ljus i olika farger - men det ser fint ut pa vart vita hus! Det finns andra som fyller hela sin gard med figurer och allt mojligt, jag ska ta en tur och titta pa det i alla fall!

Sa mysigt att dom ordnar med sa mycket julstamning dar du bor. Jag maste saga... jag tror inte vi har det har i SA? Vi har ju en stor gran framfor the Alamo, saklart... och jul-ljus langs hela the Riverwalk... men det ar *lite* svart att fa upp stamningen nar det oftast ar 25-30 grader varmt... Julafton har kanns for det mesta som Midsommar i Norrbotten. :o)

Annika said...

AuroraB:
Och du är först!! Precis som det ska vara, ha, ha!
Och ja, senare morgnar blir det nu på helgen eftersom vi slipper gå upp till jobb och skola. Så därför kommer inläggen in lite senare också...Fniss..
Förstår att det är svårt att piska upp julstämning i södra Texas...Fast lite kul är det säkert också.
Midsommar i norrbotten, ha, ha...Jo det kan jag tro.
BTW, nu måste jag länka dig här på bloggen!!! Så jag lättare hittar dig! Hoppas det är OK!!

Susanna B said...

Fina bilderna blev, Annika. Ja, fy bubblan vad kallt det var! Men trevligt...undrar hur mycket pengar som samlades in för Unicef?

Annika said...

Susanna:
TACK! Ja, jösses, nog var det kallt alltid, och idag med...Vet inte hur mkt pengar som drogs in igår. Ska höra med grannarna senare..

aurorabuddha said...

Tack sa mycket! Du far garna linka till mig, saklart! Jag ska lagga upp linkar ocksa, pa min blogg. Sen idag. Nu ska jag gora smycken med mina nya beads!

Tina said...

Leka paparazzi :-), du verkar ha talang för det! Vilken härlig dag ni haft. Alltid kul att följa med dig och se dina bilder! Tack för det :-)

londongirl said...

Helt underbara bilder!!! Vad roligt med allsång! Trodde nästan att det bara var vi här hemma som höll på med sånt.

Vilken vacker gran och ljuvlig Karolina! Hon har sånt glitter i ögonen den ungen! :-)

Jättekramen!

Marie said...

jag vill se fred claus! hoppas den kommer till sverige. balettdansöserna hade ju iaf uggs på fötterna, så där frös de nog inte! :)

Humlan said...

Vilka härliga bilder! Jag börjar bli riktigt sugen på jul och julpynt... Själv har jag varit på julmarknad i Gamla Stan i dag, i SOL!! Vi har haft gråväder den senaste tiden, det har varit så där novembermörkt som det kan vara här. Så i dag när det äntligen var ljust igen jag fick massor av energi och blev på betydlig bättre humör.

Panter said...

Ja, nu kan julen allt börja, så känns det verkligen. Ska letarätt på advendsstakarnaoch kolla att alla lampor fungerar. Utebelysningen skaupp snarast för det är så MÖRKT.
Jag funderade lite över Thanksgiving; hålls den levande den ursprungliga tanken? Jag menar vet barnene varför Thanksgiving firas? Jag tycker att vi är dåliga på sådant i Sverige när det gäller våra traditioner.

Lullun said...

Vad mysigt ni tycks ha haft det, trots kylan! Tack för titten! :-)

Panter said...

Hoppsan där hade jag bråttom och det är ju bra med mellanslag också :)
Ni verkar ha haft det sådär alldeles underbart,men det ser kallt ut.

Annika said...

Vad roligt med alla foton du lägger in! Jag tänkte också på att det var lite synd om de lättklädda balettdansöserna... Alla andra människor hade typ tjocka jackor och mössor :-).

Anne-Marie said...

Ni verkar ha det riktigt kallt nu. Här är det ordentligt kallt på nätterna. Vad roligt att få se hur ni tillbringade fredagen. Fina kort som vanligt! Black Friday måste vara affärsmännens högtidsdag. Kram!

Naranja said...

Hejsan! Visst �r det s� att amerikanare �r v�ldigt bra p� att julpynta eller �r det �nnu en f�rdom? Tittar man p� dina bilder s� l�ngtar man ju ����nu mer efter julen! Gillar den stora granen.

Bloggblad said...

WOW! De där granarna verkar vara släkt med en del jag såg i Berlin, här i stan har vi bara vitt ljus i utegranarna... än så länge. Det märks att influenserna från over there är på väg... så snart så...

Hannele said...

Tufft med parad i kylan.

Annika said...

AuroraB:
Skall ske idag.

Tina:
Kul att du ville hänga med genom bilderna!
Ja, lite kul med paparazzilekarna, fniss...


Londongirl:
Det är inte ofta man har allsång här, det är helt sant. Det är endast till julen, tror jag. Och kanske ngn ggn till under året.
Ja, visst är granen fin!
Tack för berömmet över Karolina ;-))

Kram!!

Marie:
Vi gillade "Fred Claus" jättemkt. Ja, vi ska hoppas att inte dansöserna frös för mkt. Ugg'sen hjälpte väl lite iallafall...

Annika said...

Humlan:
Härligt med både julmarknad och SOL! Och julmarknaden i Gamla Stan...ÅÅÅÅÅ vd mysigt!
Ja, visst är det härligt med pyntet nu!!

Panter:
Ja, nu är det väl helt OK att leta rätt på lusstakar och annat som kan göra livet ljusare. Visserligen en vecka kvar till Advent, men ändå...
Jo, barnen blir itutade tidigt varför man firar Thansgiving..pilgrimmerna som kom till Plymouth Rock och som sedan delade en måltid med indianerna i "det nya landet". tror varenda unge vet varför...
Julen däremot...eftersom man inte får lära ut religion av ngt slag i skolorna så är det nog många som inte vet varför vi firar jul...
Hi, hi...ibland är det lätt att glämma mellanslagen, jag vet, jag vet...been there many times...

Lollo:
Det var en trevlig men kall dag. KUL att du hängde med på bildturen...


Annika:
Jamenvisst...hörde sen på lunchstället där vi åt, att dasnöserna varit så kalla, inte att undra på. Det var många dansöser inne på restaungen som drack varm choklad :-) Det behövdes!!

Annika said...

A-M:
Tack, vad roligt att du hängde med på fototuren. Jo, nu har vi det rätt kallt, men det ska visst bli 12 grader nu ett tag. Det får gärna vara kallt för min del. Jag klagar inte.
Black friday är nog verkligen en högtidsdag för handeln.
Kram!

Naranja:
Ingen fördom. Det är HELT sant!!! Både privatpersoner och butiker och städer och små byar är otroligt duktiga på att pynta och fixa!!! Jättekul, tycker jag.
Granen i Reston TC är verkligen vacker!

Bloggblad:
Det är vackert med vitt ljus i granarna tycker jag, stilrent. men det är ovckså väldigt festligt med kulörta ljus. Säkert kommer influenserna till sverige snart...Lite kul :-)


Hannele:
OCH det konstiga är att det varit iskallt denna fredag efter t-giving under alla år vi varit med i paraden. Iskall fredag, men jättemysig.

stina said...

Men vad ni har haft det roligt, och vad fina bilder, jag blir riktigt avundsjuk, så där skulle jag också vilja leva. Fin julgran, ja allt är underbart. Och här är det som vanligt, lika tråkigt.

Annika said...

Stina:
Äsch, inte är väl allt så trist hos dig...
Det går nog upp och ner här också.

Anne said...

Vad mysigt ni verkar ha haft det! Roligt med Karolinas "Shirley Temple"-drink :) Paradbilderna var fina, julgranen du har på bild såg maffig ut.
Härligt att det "officiellt" är ok börja med allt julpynt nu också....

Desiree said...

Härliga och jättefina bilder. Kul med julparaden. Låter som en riktigt mysig och trevlig dag.

Annika said...

Anne:
Ja, nu är det bara att tuta och köra och pynta upp! Jag har börjat lite smått.
Det var en skön helg. Synd att den är slut.

Desiree:
Tack!!! Ja, det har varit så skönt, och helgen har gått så fort. Suck!

Karneval said...

Jag älskar parader, vi har ju Hammarkullefestival i Göteborg, sönerna spelar i orkestern:

Annika said...
This comment has been removed by the author.
Annika said...

K-Hannele:
Visst är det mysigt med parader!
Kul att du har sönerna i orkestern. Då blir det ju ännu mer speciellt!!

leopardia said...

aaah, vilka härliga bilder!! jag återkommer med lite mer ta igen-gluttande i din blogg imorn... ser dessutom nu att jag bara kan kommentera om jag har googlekonto... oh, well...