Friday, November 02, 2007

Det gäller att handla, då...

Dollarn är rekordlåg, besöket kollar ekonomisidorna och inser att det gäller att handla mer än någonisn.
Fraser som hörs i butikerna är;
"Jamen det är ju LÖJLIGT billigt!!!"
"Fan, i Sverige kostar det här mer än dubbelt så mycket!!!"
"Nä, nu måste vi HANDLA"...
Och jag hänger med! Guidar runt i affärerna, kör till köpcentrum efter köpcentrum, introducerar besöket till Target (en enorm favorit) och Dick's mfl affärer.
Själv handlar jag nästan inget alls (förutom diskmedel och mjölk, ha, ha), och det är ju inte min mening heller.
När vi kommer hem på eftermiddagarna är vi nerlastade med kassar. Besöket börjar oroa sig för packningen, och undrar lite smått om dom kanske måste köpa en resväska till? Kanske det, kanske...
Idag är det näst sista dagen och det gamla vanliga står på agendan.
Ikväll ska besöket krönas med en NHL-match inne i DC! Washington Capitals vs. Philadelphia Flyers! Stor förväntan!!! Jag tycker också att det ska bli kul, fast jag inte bryr mig om sport... ;-)

Happy Friday!!!


På Halloween gjorde vi en utflykt till Shenandoah National Park och Skyline Drive. Gunnar kör bilen :-)


Uppe på Skyline Drive.









Och den 1 november firade detta par tio-årig förlovningsdag!!! Naturligtvis införskaffade vi en flaska skumpa! Och sen gick vi ut och åt en god middag...

13 comments:

Petchie75 said...

Jag förstår att de vill shoppa, min familj planerar redan inför julshopping i PR, de tänker ta med praktiskt taget tomma resväskor ;-)
Vad kul med ishockeymatch!! Det var min stora dröm i över 10 år att få se en NHL-match, och trots att jag besökte Canada tre gånger under den tiden så lyckades jag aldrig pricka in hockeysäsongen, men 2005 blev det NY Rangers mot NJ Devils med O! Vilken lycka, och vad spanjoren inte fattade mycket, ha ha!
Ha en trevlig helg!

Anonymous said...

Guu vad kul med alla dessa bilder. Hoppas ni har det så himla kuuul over there. Vi ses när ni kommer hem, Kinn å Gunnar.Hälsningar från Hajan the good neighbour på Yxvägen.

Anonymous said...

Åh va jag blir avis! Vill oxå va i usa och mysa och tokshoppa! Det verkar va riktigt fint där du bor!

Annika said...

Petra H:
Vad roligt att familjen planerar att shoppa loss när dom kommer ner till PR!!
TÄNK att du åker så snart!!! Otroligt!!!
Hockey är roligt...Det är en enorm stämning. Tydligen räknas matchen ikväll mellan Wash och philly som ett derby! det lär bli drag :-)

Hajan:
Välkommen hit!! Gunnar och kinn förbereder sig för en dag i butikerna idag ;-))) IGEN!!!

Panki:
TACK!!! ja, jag trivs så bra här i området.
Bra shopping för er här just nu!!

Millan said...

Oooo jag vill ocksa aka till USA och shoppa :-). Vi haller alltid koll pa dollarn eftersom vi (foretaget) saljer mycket till fjarran ostern och far betalt i USD. Ingen hojdare alltsa att det sjunkar sa just nu... Inte sa skoj for er heller gissar jag!
Hoppas ni far skoj pa hockyn!!

Anonymous said...

Vad vackert det verkar vara i Nationalparken! Aker ni ofta dit? Sa det ar okey for din bror att kora eran bil? Har i Kalifornien har forsakringsbolagen harda regler pa det, tyvarr. Gar inte ens att kora kompisens bil, sa det blir for alla som kommer att halsa pa att hyra sin egen bil ifall de vill kora sjalva.
Det var val det jag anade att de behover kopa en till resvaska..:)

Ha sa kul pa NHL matchen ikvall!!
Vart at ni middag igar? Nyfiken ..har bestamt att hela familejn ska aka in till stan och ga pa The Melting Pot efter ditt inlagg. Vad rekommenderar du pa menyn?

Trevlig helg!

Desiree said...

Jättefina bilder från Shenandoah. Dit är jag verkligen sugen på att åka någon gång framöver. Jag gillar också verkligen Target. Det är en riktig toppenaffär. Hi hi kanske dags för att shoppa en ny resväska för att de ska få plats med allt.

Lia said...

Åh, jag är grön av avund över all shopping och chansen att få vara med om en riktig halloween! Jätteläskigt, och tjusigt du har pyntat, så roliga grejer finns det ju inte att få tag i här hemma. Tillåt mig också lägga en kommentar om att du har en riktigt snygg bror, hihihi. Antar att du har hört den förut?

Jag hoppas sista dagen på ert besök drar ut på tiden, så ni har en låång och kul dag framför er. Här är det fredagsmys i vanlig ordning! Kram

Annika said...

Millan:
JA! Kom över! En kompis till oss var i england nyligen på semester och han var chockad över priserna. Inte kul för oss att dollarn är så fjantigt låg, men bra för alla turister!!


Veronika:
Ähummmm... this is a valid point...VET faktiskt inte hur det står till med körningen och försäkringar. Har fått för mig att det är OK om jag är med i bilen, men så behöver det absolut inte vara...Jag har. ärligt talat, NOLL KOLL!!! Ska kolla upp!!!
Vi åt middag på Macaroni Grill...Kände du igen dig? :-)
KUL att ni ska till The Melting pot. Ta the big night out på menyn när ni går dit. Då får du allt. Var beredd på att ni kommer bli chockmätta!!! MEN, det är det värt!
vi ska se hur det går för besöket med packningen idag...Blir kanske så att en väska måste införskaffas.
Kram!

Desiree:
Shenandoah är fantastiskt vackert!!! Och det ligger så nära oss! Ett plus!
Japp, skulle inte förvåna mig alls om vi måste köpa en ny väska idag, fniss...

Lia:
Tiden går alltför fort, tyvärr...
Idag är det dags att packa ihop.

KUL att du tycker GO ser bra ut!!! Det har jag hört många ggr ja, både om Gunnar och hans tvilling Staffan (enäggare).
Kram!

Annika said...
This comment has been removed by the author.
Evas blogg said...

Alltid trist när långväga besök åker, det brukar bli så tomt.

Saltistjejen said...

Vilka underbara bilder! Och vädret verkar ni ju haft tur med. Så du behövde ju inte oroa dig att du önskat "mer höst" tidigare....

Hockey!!! Å vad skoj!! Det är nästan enda sporten jag vekrligen verkligen gillar attt kolla på! Jag är en gammal hockey-fan och blir jättensotalgisk ifall tre kornor spelar. Jag trodde jag skulle få grannarna att ringa polisen när jag kollade på OS-finalen mellan Sverige o Finland. Hoppade upp och ner och skrek som en galning, så M hyssjade mig. Klockan var ju bara 9 en söndagmorgon här i NYC när matchen började...

Petra!
Vi var också och såg Rangers vs Devils fast förra hösten! Här på Madison Square Garden ihop med några vänner som var på besök då. Så himla kul!!!!! Vilken stämning!!!!! Sedan var det ju ännu roligare eftersom Henrik Lundqvist är målis i Rangers och i slutet av tredje perioden stod i stort sett hela publiken upp och ropade "Langquist, Langquist". SKOJ!!!

Annika said...

Evas Blogg:
Ja usch vad trist och tomt det kändes när dom åkt igår. Dessutom är det nervöst att ha "folk i luften" hela natten också...

Saltis:
Vädret blev i det närmaste perfekt!!!
TACK för det!!

Hockey ja, det är nog den enda sport som inte ger mig direkt andnöd. Sedan är det ju sådant flyt och drag på matcherna också.

Ha, ha!!! SAMMA här...I OS-matchen 2006 mot Finland trodde jag att jag skulle få hjärtslag vrålade som besatt!!! Gick ut på golfbanan och vrålade så fort sverige gjorde mål. men visst började matchen redan klockan 8? Astidigt.
DET var en match...
ÄNNU mer hjärtslagsvarning var det när FOPPA avgjorde vinsten mot Kanada i OS 94!!! JÖSSES!!
JA, det är faktiskt kul med hockey. men det roligast att se när man har ngt riktigt fan bredvid sig!!!

Precis, att se NHL matcher här är ju sådant DRAG eftersom fansen är så taggade, och det är så mkt SHOW!!