Sunday, November 11, 2007

Ett Filmtips!
Igår var det en sådan där skön dag då vi bara gjorde vad som föll oss in. Inga planer alls. Våra tänkta middagsgäster fick lämna återbud pga magsjuka. OCH, alla som känner mig vet att jag är paniskt rädd för att få in magsjukebaciller i huset. Ingen middag igår alltså, och lika bra det :-)
Istället for vi tre och åt en tidigt middag på PF. Chiang's, som är en av mina favoritrestaunger, och där jag åt min senaste favoriträtt: Singapore street noodles, mums!! Fast, jag har kommit på att dom godaste nudlarna finns hos min allra närmaste asiatiska restaurang uppe i South Lakes, och det är jag glad för.

Iallafall, efter middagen körde vi till närbelägna Tysons och såg filmen:
Dan in Real Life. Det är så roligt att vi numera kan ta med oss Karolina på dessa filmer. Hon förstår dom, uppskattar dom och har roligt åt dom. Med "dom" menar jag vuxenfilmer; PG-13, tillåtna från 13 år. Visserligen är hon ju bara 11, men här töjer vi själva regelerna lite :-)
Filmen så; handlar om Dan, änkling, och hans tre döttrar i åldrarna 9-17. Den utspelar sig under tre dagar runt Thanksgiving i Dans föräldrars hus i Rhode Island. Hudet ligger precis vid havet i den vackraste natur. Dans familj är stor, bullrig och rolig (påminner mig om min egen crazy familj). Full av syskon, svågrar, svägerskor och barnbarn. Dan har varit ensam i fyra år sedan frun dog, har inte dejtat, och har inte velat dejta till familjens stora sorg som önskar honom en ny kvinna.
Dans mamma skickar iväg Dan för att vila upp den första dagen på Thanksgivingshelgen . Han åker till en närbelägen bokhandel och träffar där en kvinna som han blir helt betagen av, man ser också att hon blir lika tagen av honom. Men kvinnan är upptagen, hon har precis inlett ett nytt förhållande. Dan får iallafall hennes nummer. Han åker hem till den stora familjen och blir mottagen av sin yngre bror och svåger sopm frågar hur han mår eftersom han strålar av lycka. Han berättar för dom om kvinnan han har mött och alla bli glada, ja lyckliga för Dans skull. Dans yngre bror har under tiden fått besök av sin nya flickvän: gissa vem? Just det, kvinnan i bokhandeln. Jag ska inte berätta mer här nu. Ni ska själva gå och se filmen, tycker jag!!
Jag tyckte mycket om den, och sa till Peter efteråt att den här filmen vill jag äga på dvd när den kommer ut. Visst var det ofta förutsägbar, och visst satt jag ibland och tänkte "typiskt", men i det stora hela är det en underbar film med hög "feel good" faktor!
Steve Carell (från "The 40-year Old Virgin, och amerikanska "The Office") spelar Dan.
Juliette Binoche spelar Anne-Marie, kvinnan i bokhandeln.

17 comments:

Panter said...

Sådana filmer behövs också. Lägger den i ett fack minnet.

Panter said...

i minnet... att jag alltid ska ha så bråttom...

Bloggblad said...

Ska också jag hålla den i minnet!

londongirl said...

Tack för tipset! Låter som en film jag skulle tycka om. Men undrar just hur länge vi får vänta på att den kommer hit.
Ha det så bra!

Annika said...

Panter och Bloggblad:
Ja gör det. den var riktigt gullig, och rolig!

Londongirl:
Tror du skulle gilla den. Verkar som om vi har samma filmsmak i mångt och mkt. Hoppas den kommer till sve snart.
KRAM!

Rosvikstjejen said...

Tack för det tipset. ska hålla utkik efter den. Vi håller tummarna att den kommer till sverige inom snar framtid.
Ha det gott!
Kram

Annika said...

Rosvik:
Kanske till jul? Då brukar det ju komma en massa bra. Både här och där...
Kram!

Anne said...

Vilken trevlig lördag ni haft. Det där med att få in magsjukebaciller i huset. Huuu, jag är också nästan sjukligt rädd och hispig att få besök av magsjukt folk som säger "vi hade magsjuka igår men mår ok idag, så vi kommer över".
Filmen har jag tänkt på länge, de visar ju trailers på tv lite nu och då. Har länge tänkt den skulle vara en bra feel good movie. Den här årstiden brukar den sortens filmer komma, så mysigt!

Jemayá said...

Juliette Binoche - en av mina favoriter!! Hur ska jag komma ihåg filmen sen då det någon gång blir tid över att börja hyra/köpa dvd:s (och först måste jag köpa en dvd :)...får fråga dig om tips! hej, förresten :), nu ska jag läsa neråt vad du haft för dig! kram!

SweFlo said...

Låter kanon! Blä för magsjuka!

Saltistjejen said...

Å det låter som en jättemysig film. Ska lägga den på min "att se lista". Ibland är det så himla skönt att bara göra något spontant och helt enkelt få "rå om varandra". Det låter som er lördag var sådan. Härligt!
Det var förresten länge sedan jag såg en film med Juliette Binoche!

Annika said...

Anne:
Jag är sjukt rädd för magsjukor. Ok med förkylningar ; kom över, no problems!!
Men när denna familjs båda pojkar bägge haft magsjuka i omgångar var det inte kul. Vi har nu skjutit upp det till onsdagen före Thanksgiving. Bättre så...
Filmen ja!! SE DEN!!!

Jemaya:
Ja, och jag tycker att du liknar henne också!! Jättemycket!! Hon är en sådan fin skådis!!!
Så fin film! Skaffa en dvd-spelare pronto :-)
KRAM!!


Sweflo:
Ja, den var bra! Om än förutsägbar!

Saltis:
Jag tyckte mkt om den. Feel good movie!!!
Skön höstfilm!
Visst, det är jätteskönt när dagarna bara blir vad dom blir.
Juliette Binoche är jättebra! Verkligen!!!

aussiekicki said...

Låter som en film som jag ska skaffa på DVD så småningom. Tack för tipset!

Usch, för magsjuka! Inget man frivilligt utsätter sig för!
Kram!

Monica said...

Annika, vad komiskt. Jag och en kompis ska träffas på onsdag för middag+bio och vi dividerade om vilken film vi skulle se. Mina 2 förslag var just Dan in real life och så filmen Bella. Jag tror dock det blir Bella denna gången och så får vi se om vi hinner med Dan innan det får bli dvd-tittande på den istället. Du beskriver filmen precis som jag trodde den skulle vara. Kul!

Matildas fikarum said...

Jag tycker jättemycket om Steve Carells filmer. De är roliga på ett SNÄLLT sätt. 40-year old virgin kan jag se hur många gånger som helst.

LindaLotta said...

Säkert en sådan film jag också gillar.
Men det dröjer väl en evighet innan den kommer hit..

Annika said...

Kicki:
Ja, jättebra...Mysig och fin!! den ska du skaffa när den kommer ut!!
Magsjuka...Min skräck!!!
Kram!!


Monica:
Bella är nog jättebra! Sen kan ni se Dan senare. Filmen är mysig och förutsägbar, men ibland är ju det vad man behöver också!
Kul att ni ska både på bio och ut och käka!!!

Matilda:
Jag VET!!! Jag gillar också Steve Carell jättemkt!! Stengillar 40-year old virgin! Se den här filmen när den kommer till er. Kan nästan lova dig att du INTE blir besviken!!!

Lindalotta:
Hoppas det inte dröjer för länge...Kanske till jul?