Wednesday, May 23, 2007

Boktips!

Nu har jag precis läst ut Marian Keyes "Is anybody out there?". Det är den fjärde boken om dom dynamiska systrarna Walsh. Den här boken handlade om Anna Walsh, näst yngst i syskonskaran om fem systrar, deras exentriska mor och deras lugne far, som ständigt befinner sig i bakgrunden.
Den första bok av Keyes jag läste, och ÄLSKADE, var "Vattenmelonen" som handlar om äldsta systern Walsh, Claire. Sedan läste jag "Rachel's Holiday" (som är min favvisbok om systrarna), den följdes av "Angels" som handlade om systern Maggie (den boken tyckte jag faktiskt inte om), och så nu "Is anybody out there?" som ju handlar om Anna. Anna som bor i NYC, som lämnade Irland för ett välbetalt jobb inom skönhetsindustrin. Anna träffar Aidan i NYC, en irländsk-amerikank kille från Boston. Dom blir kära, och gifter sig. Anna vaknar sedan en dag i sina föräldrars vardagsrum i Dublin med sönderslaget ansikte och sönderslagna händer. Hon vet inte vad som har hänt. OCH, jag tänker inte tala om det heller, ni får läsa!
Men det är en bok som grabbar tag i läsaren. Som vanligt är Marian Keyes otroligt underhållande att läsa. Hon blandar allvar med humor, ofta svart humor. Det här är den mörkaste boken om systrarna Walsh, ibland väldigt sorglig.
Marian Keyes lär ha sin största läsargrupp i Sverige. Där är hon mer poppis än någon annastans, utanför Irland. Jag hoppas att ni som väljer att läsa "Is anybody out there?" ska tycka lika mycket om den som jag gjorde.

Bild från Amazon.com

17 comments:

Fia said...

Men asch då nu blir jag ju tvungen att köpa den boken och läsa den...drabbades hon av minnesförlust efter en misshandel eller var den en "Dallas" hon hade bara drömt att hon flyttat till NY??
Kram från Georgia!

Matildas fikarum said...

Visst är det ett fenomen det där med att vara mer populär i något annat land. Som svenska filmer i Australien! Kanske det är något lite exotiskt med det som är annorlunda, även om det är västerländer emellan.

Annika said...

Fia:
Nähädu!!! Du får se när du läser...Men det var inget "Dallas-syndrom" Anna drabbades av...
KRAM!!!

Matilda:
Ja, jag tyckte det var så roligt när du skrev att "Såsom i himmelen" är en sådan hit i Australien. Så, visst är det kul!

Humlan said...

Jag satt faktiskt och tittade på hennes böcker i boktidningen i går och funderade på om det inte är dags att läsa henne...
Fast jag har ju inte ro eller koncentrationsförmåga att läsa just nu, så det ligger mycket på hög här..

Fia said...

Sicken retsticka du kan vara...morr..ska nu kunna hitta på något och ge igen....

Desiree said...

Jag har läst många av Marian Keys andra böcker så jag ska nog iväg och köpa denna också. Gillar hennes böcker. Spännande recession du gjorde, nu vill jag veta varför hon inte minns nåt.

Har förresten precis läst ut Astrid och Veronika. Har du hunnit läsa den ännu? Vad tyckte du? Jag tyckte boken var bra men tyckte att radioprogramet var mer gripande på nåt sätt.

Millan said...

Just precis den boken haller jag pa att lasa just nu :-) Jag har last alla Marian Keynes bocker men det har gatt sa lang tid mellan dem att jag pinsamt nog inte fattat att det handlar om samma familj... Oj! Hur som helst haller jag med dig. Den ar jatte bra!!

Annika said...

Fia:
Ti-hi! Iväg med sig nu till bokhandeln, så, så...
;-)))

Desiree:
Om du gillar Keyes kommer du att gilla den här också!
Håller på med Astrid o Veronika. Har läst kanske 4 kapitel. Håller med sig, so far. Programmet var mkt mer gripande.

Millan:
Jo'rå..det är samma systrar. Ska bli kul att höra vad du tycker om boken sen.
Av alla Keyes böcker gillar jag nog "Rachel's Holiday" mest av alla. Men tyckte också mkt om "Sushi for beginners".

JaCal said...

Japp - står i bokhyllan - läste förra året. Men inser när jag läser din post att jag inte själv kommer ihåg varför hon vaknar hos föräldrarna... *rodnar*.. jag slukar ju böcker och har uppenbarligen helt glömt hur denna slutade - fastän jag gillar Keyes. Kanske något att läsa om i sommar. Läste faktiskt om alla Walsh-böcker innan jag läste den här för att komma ihåg alla systrarna. (hm... betyder det att jag har extremt dåligt minne tro??)

Petra H said...

Jag får nog också ta och köpa den nya boken - även om jag har bokköpsstopp för tillfället!
Jag har läst de flesta av Marian Keyes böcker, men jag har retligt nog blivit av med Rachel's holiday - visst är det irriterande med folk som inte lämnar tillbaka vad de har lånat och ännu mer att jag inte kommer ihåg VEM det var (jag skriver alltid namn i mina böcker så ingen kan skylla på att de inte visst vems bok det var).

LindaLotta said...

Den boken kommer förhoppningsvis till min brevlåda på måndag :)
Jag älskade också Vattenmelon!

Men du, vad hette nu den författaren som skrev ungefär likadant, som du har tipsat om en gång, jag har tappat bort min anteckning.
Vet du vem jag menar?

Mammas och mitt favvo-svengelska-ord: "Snakebunk"

:)

Annika said...

Humlan:
När du får tid ska du absolut läsa lite Keyes. Hon är mkt bra!
Hoppas dina högar minskar i stl snart.
Trist att du har lite för mkt på g!

Annika said...

Jacal:
Jamen, det är inte så konstigt att man glömmer bort böcker.
Jag läser också en enorm mängd hela tiden.
Bra ide att läsa om Keyes böcker om systrarna Walsh. Dom är ju så bra!

Petra H:
Jamen vad jag HATAR när man inte får tillbaks böcker man har lånat ut. SÅ trist...
Undrar varför det blir så?
Rachels Holiday är ju den bästa Walsh boken (tycker ju jag då'rå).
Jag kan verkligen rekommendera boken om Anna W!!!

Lindalotta:
Mysigt! Så du ska läsa den så snart!!! Jag hoppas att du kommer att gilla den...
Ja, vad kan det ha varit för bok?? Nu blir jag nyfiken och måste gå tillbaks i arkiven...Vill veta vem jag skrev om.
Snakebunk...good one!! fniss!!

Sara said...

Hey Annika,
I've been wondering if you had any good book recommendations...I'd love to have a few good chick lit books for the summer. Lately I don't have much energy for heavy reading but now that Idol is over I have nothing to watch...So since I can't read this post is it a recommendation of the Marian Keyes book?

Annika said...

Sara:
Indeed it IS!!!
It is a great book! I have read all her books, and this is a very good one. You can borrow it if you'd like to! And other Keye books as well...

Jojjo said...

Åh, jag älskar verkligen marian keyes böcker!! När jag läste min första av henne, Vattenmelonen, skrattade jag så jag nästan grät, fast jag satt på ett tåg och läste... gissa om folk tittade lite konstigt på mig!! :-D Nu måste jag ju bara läsa den där...

Annika said...

jOJJO:
nu SER jag dig här! har enorma problem att kommentera din blogg!
Din och så många andras.
Visst är Marian Keyes underbar!!! Den här kommer du att gilla!!