Saturday, May 05, 2007

Föreställingsdagen!!!

Idag var det då föreställningsdags för "Back to Broadway"!!!
Förbedelser hela dagen för oss. Vi övade repliker, vi fixade håret, vi lade en ordentlig scen-make-up. Det är skrämmande att se sin 10 åring i full make-up! Man blir liksom tagen av hur vuxen ens barn ser ut. Nej, nej, stoppa tiden!!!


I full make-up och löshår, som Dame Ellen Terry.

Jag är inte längre nervös när Karolina ska upp på scenen. Otroligt nog har jag ett barn som är säkerheten själv på scenen. Så nej, nervös är jag inte. När Karolina var ny på RIA så var jag gruvligt nervös innan det var Karolinas tur.

Så hur gick det idag då?
Det gick bra. Dansen från Cat's gick bra! Och sen när Karolina skulle föreställa Dame Ellen Terry, spöke som går igen på en teater i New York, gick det också fint.Tyckte vi iallafall, hennes mamma och pappa. Men, jag såg direkt på Karolina i finalen att hon INTE var glad. Kände att något gått fel.
Mycket riktigt, min flicka var upprörd, nästan gråtfärdig, över att hom missat några ord i en replik. Hon trodde att ALLA märkt av hennes misstag.
Det hjälpte inte att hennes dramalärare sa att hon varit "fantastic".
Karolina och jag pratade länge sen vi kom hem om att det är OKAY att missa repliker ibland. Det spelar ju liksom ingen roll, speciellt när ingen i publiken ens märker det. Karolina är ju den enda som VET vad just hon ska säga.
Kvällen slutade iallafall i dur! Vi for till The Lebanese Taverna och åt en god middag. Efter middagen traskade hela familjen B upp till Hallmark, där kapitulerade jag och blev ägare till dessa:Ja, det är sant. Nu äger även jag ett par asfula Foppa-dojjor! Ska bara ha dem till trädgårdsarbete...Dom rosa är mina, dom andra är Karolinas

19 comments:

JaCal said...

Nämen vad skådar mitt öga - ett par crocs!! Haha! Vi får väl se om du smyger ut med dem utanför trädgården... (kan meddela att de är fantastiskt sköna att ha på fötterna när man flyger).

Lilla stora tjejen Karolina - kan inte annat än beundra hennes strävan efter perfektion - BRA att du pratar om att det är ok att det inte alltid går exakt som man tänkt sig.

Måste vara så otroligt coolt att vara förälder i publiken och se sitt barn vara så duktigt! Stort grattis till Karolina!

Panter said...

Så skönt att det gick bra! Att kunna improvisera och få till det när det blir lite galet utan att det märks, det är det som gör en "mästare" Stort grattis till alla.
Hmmm, Foppa-tofflor - jag avstår från kommentar. :)

mintid said...

Ja dom tofflorna är populärare o populärare.
På Lindex kostar dom runt 129:- tror jag o Foppas upp till 500:-?!!
Vad får ni ge i USA?

FAst dom är nog sköna för annars skulle inte var o varannan människa ha dom?

Kraaaaaaaaaaaam

Humlan said...

Tänk vad mycket bättre det måste vara med en förälder som förklarar skillnaden mellan att gör sitt bästa och att göra det perfekt, istället för att kräva att barnen ska vara bäst och bråka med alla som konkurrerar med dom..

Annika said...

Jacal:
Allvarligt, jag trodde ALDRIG att jag skulle köpa ankfötter, aldrig. Men vet du, nu sitter jag här och har ankfötterna på mig. Jo, jag kan tro att ankfötterna är sköna när man befinner sig i luften.
Precis, det kan inte alltid gå som på räls när man spelar teater, även de allra största skådisarna glömmer repliker eller får blackout. K blev glad igen framåt kvällen, och jag vill ju inte att hon ska känna skräck eller motvilja att gå upp på scenen igen.
Idag ska vi dit igen och se högstadie och gymnasieungarna uppträda.

Panter:
Precis vad jag sa till K. JAG märkte inte ens av at hon glömde en del av en replik, och jag har verkligen läst mot henne. Det som K verkligen tog hårdast var att hon sagt en mening två ggr, och att folk "skrattat".

Jag vet, Panter, jag tyckerverkligen Foppisar ÄR fula, anskrämliga. Men bra när man ska in och ut i huset hela tiden (OCH sköna)...

Mintid:
Jag vet, dom är sköna. OCH FULA!!!
Vuxen-crocsen kostar 30 dollar och barn-crocsen kostar 25 dollar.

Humlan:
Ja, jag vet. Det finns nog många sådana fldrar här i världen. Men ser man sitt lilla barn ledset o upprört så gäller det att förklara att alla glömmer sig ibland, att det gick BRA ändå! Känns ju i hjärtat iallafall. Nu är det 7 mån till nästa uppträdande. Skönt med lite lov nu innan dramat börjar igen i sept.

Matildas fikarum said...

Här kan man köpa crocs för en $5 ungefär, typ 30 SEK. Men det är säkert luriga piratkopior så det tänker jag inte ge mig på att göra. Blir det nåt så blir det original. De är fula men ser så himla sköna ut!

Fia said...

Skicka ett STORT GRATTIS till Karolina!! Du är verklien en sådan mamma som alla skulle få ha!

Nu har du ju redan berättat för henne att hon inte måste vara perfekt, men varför inte späda på med att berätta hur stor Björn Skifs är och att han på en av melodifestivalerna (detta kan du mkt bättre än jag men var det inte med Jenyy, Jenny i Paris?) som han helt glömde texten (som han själv skrivit!) och sjöng tralalala medans stora delar av Europa titade på?

Eller hur en del stora aktörer och aktriser är kända som "loose canons" därför att de VÄLJER att inte följa sina repliker bara för att se om deras medspelare kan hänga med? Några som är kända för detta är Thomas Bolme, Inga Gill m flera, alltså inga "amatörer".. Vill du använda dig av exempel som hon har hört talas om kan du nämna George Clooney och Julia Roberts.

Söndagskram!

Matildas fikarum said...

Vad söt Karolina är där hon står med blombuketten i famn.

Annika said...

Matilda:
Man kan köpa kopior här också, men om du ska ha ett par ska du nog satsa på originalet. Titta efter krokodilen som sitter vid spännet.

Fia:
Tack för berömmet. Inte vet jag om jag är så himla bra mamma, ibland känns det inte så. Men igår var det bara så solkart allting.

Precis, Björn Skifs är ett PRAKT exemplar, men det var "Det blir alltid värre framåt natten" han sjöng. Kan säkert ha varit i Paris...Jag minns det mkt väl...
Jag ska ABSOLU tala om det för K.
OCH jag ska tala om för henne hur stora skådisar ändrar sina repliker på scenen också...
DET kan hon behöva höra...

Tack Fia!!! KRAM!!!
PS. L. Berghagen sjöng "Jenny, jenny" :-)))) jag ÄLSKADE den och hade den på singel. :-)))

Matilda:
TACK!!!

londongirl said...

Vad skönt att kvällen slutade i dur i alla fall. Hoppas Karolina tar till sig att hon var duktig och att hon fick höra det från sin lärare också!

Hon är otroligt fin, har så vackra ögon!

Nä, Crocs är verkligen inte snygga, men säkert sköna...

Anne-Marie said...

Vad roligt att det gick bra - trots Karolinas lilla "missöde". Jätteviktigt att tala om för barn att det är okej att inte alltid behöva vara perfekt. Har aldrig ägt "crocs" och har inga planer just nu men kanske en vacker dag. Kram!

Bloggblad said...

Vilken söt tjej! Att se vuxen ut är väl ännu vanligare att man vill Over there? Fast - jag skulle gärna ha sminkat mig rejält om jag bara fått när jag var i den åldern. Gjorde det i smyg... men sen tyckte jag inte om när min dotter gjorde det...

Hälsa och gratulera!

Anne said...

Vad roligt att det gick bra och att K efter den första besvikelsen blev på gott humör och att kvällen slutade bra. Som Fia skrev, du verkar vara en väldigt bra mamma!
Kul med bildern igen också.
Kram Anne

Annika said...

Londongirl:
Tack dina ord värmer!!!
Jag hoppas också hon tar till sig vad läraren säger. Hennes ord väger ju tyngre än mina.

Kram!

A-M:
Ja, det är ju viktigt att lära sig att allt inte kan gå som planerat efter manus varje ggn på scenen, mycket viktigt.
Kramar!

Bloggblad:
Tackar!
K bryr sig inte om smink om hon inte står på scenen. men hon berättade, med avsmak, att en tjej i hennes klass sminkar sig.
Jag tycker inte att man ser så många "över-stylade" tjejer som man kanske kunde tro. Bra det...Pust...Tids nog kommer det ju...
Och jag kommer inte heller att gilla det den dagen sminkningen sätter igång på riktigt. Hjääälp!!!

Anne:
Jätteskönt när vi kände att K's humör började vända till det bättre igår...Lättnad.
Nu har vi precis varit på föreställning två (äldre barn), och där var det också en o annan som hakade upp sig. Bra för K att se!
Kul att du gillar bilderna.
KRAM!!!

LindaLotta said...

Så fin hon är på bilderna!!
Roligt att allt hade gått bra, vad är några missade ord???

De där skorna ser inte alls bekväma ut, tycker jag.
Jag har sett dem på så många och undrat om de inte flyter omkring inne i de där plastbåtarna :)
Men det finns skor i gummistövelsmodell, låga, som jag skulle kunna tänka mig att ha i trädgården. Och av någon anledning tror jag inte alls att man flyter omkring i dem....... *fniss*

Annika said...

Lindalotta:
Tack!
Precis...vad är ngra missade ord???

Kan tala om att ankfötterna, så fula dom är, är mkt bekväma, och jag har ännu inte märkt ngn flytvarning :-) men, jag har inte hunnit bli för varm i dom heller. Jag vet vilken sorts modell av gummistövel/sko du pratar om. Kan nog vara en viss flytvarning o dom är jag rädd. Fast, ja, dom är nog lite snyggare än ankfötterna. Å andra sidan finns det lufthål i Crocsen :-)

Tina said...

Men lilla Karolina inte ska hon bli besviken på det! Det är inte replikerna som gör en till bra skådespelare :-). Kram till lilla tjejen!

Hon ser oerhört proffsig och stjärnaktig ut på bilderna!

Grattis till dina..... rosa :-)

SweFlo said...

Vad kul att det gick bra! Jag kan tänka mig att du är mäkta stolt...

Jag har hållt mig borta från Crocs, för jag har på känn att om jag skaffar ett par kommer jag inte ha något annat på mig... Tyvärr ha rjag flip-flop sandaler på mig typ 10 månader om året... Ingen vacker syn!

Annika said...

Tina:
Svarade nog lite fel i hastigheten på kommentaren ovan.
Japp, på fredag åker tänderna ut...
Tack för din ord!
Det händer alla skådisar ngn ggn att dom missar ett ord eller två, inge nstor sak...

Jodu, nu har man då ett par fula, jättefula Crocs. Fniss.

Sweflo:
Visst är jag så stolt över henne!!!

Jodå, Crocsen är sköna. Men jag vägrar att ha dom utanför hemmets gränser. Nu har jag sett att det finns lite "finare" crocs. Kanske kan vara ngt för dig som lever i flip-flops :-)