Thursday, May 31, 2007

Sista Maj!

Full sommar råder här, och av någon SKUM anledning har min väderikon på högra sidan bloggen slutat funka, undrar varför?? Kanske borde jag ladda ner den igen från webb-sidan. Datorer lever sina egna liv, och plötsligt får dom för sig att "knuffa bort" någon ikon. Inte snällt, inte alls...
Som sagt, sommaren är här! Vi pratar temperaturer på över 30 grader varje dag nu. Efter min, oftast dagliga, powerwalk kommer jag hem genomsvettig och rödbetsröd!
Ganska skönt.
Poolen får besök av mig och dottern nästan dagligen nu också.

Läste en notis i Washington Post idag att det varit ett paddelrace mellan Sverige och Norge nere i Georgetown, DC igår!!! Länderna hade tävlat på Potomacfloden utanför svenska ambassaden på den svenska ambassadörens förslag! Och JA! Sverige vann!! Nu ska det tydligen bli ett årligt evanemang mellan ländernas ambassader. Lite kul!

På tal om paddling måste ni gå in på www.essingen.com (kan visst inte länka idag heller. DATORER, som sagt!!!) Det är en kompis till mig som är en gudabenådad fotograf, och en otroligt skicklig paddlare! Kolla in hans bilder! OCH läs om en ovanlig resa till Grönland! I am impressed beyond words! Sådana upplevelser skulle man ha med sig i bagaget! You go BJÖRN!!!

Nu väntar powerwalk och sen Svenne-lunch!

Ha en mycket fin torsdag, och jag hoppas solen lyser varmt på alla och envar!

17 comments:

Anonymous said...

´Nu ska du inte vara elak o skriva om ditt vackra väder! Vart tog min favvomånad-med-fint-väder vägen??
Så kallt o så tråkigt.
Ta' med dej solen när du kommer!

Kramis från Anette

Millan said...

Oj vad avis jag ar pa er som har sa fint sommarvader. Har har sommaren overgatt i vinter kanns det som. Det regnar och ar kallt - varje dag!! Men jag hoppas att sommaren bestammer sig for att komma tillbak snart. Jag behover sol! Visst ar det harligt med powerwalks? Jag har borjat ga bade till o fran jobbet nu for jag har insett att morgon prommisen ar kanon for att vakna till liv!
Jag maste ocksa fraga nagot jag funderat over, men helt orelaterat till dagens inlagg. Appropa det dar med hemlangtan osv. Har ni nagonsin funderat pa att flytta hem eller har det aldrig varit pa tal?
Ha en harlig sommardag!
Kram

Annika said...

Anette:
Hmm...Ja, den 20 juni måste det vara sommar i Sverige :-) Då anländer ju vi! men vi ska hoppas att ni får full sommar snarast!
KRAM!

Millan:
Inget höjdarväder hos dig heller alltså, vad trist.
Att flytta hem? Njeaaeeeaaa...Förr, under mina första år här, kändes det vikigt att en dag få flytta hem igen. Nu känns det inte så längre. Nu har det här blivit "hemma". jag har det bästa av två världar eftersom jag kan vistas i sverige så mkt iallafall. men utan somrarna därhemma skulle jag inte må så bra, och skulle förmodligen lida av hemlängtan en masse...
Hur känner du?
Kram!!

Matildas fikarum said...

Över 30 grader? Det skulle vara alldeles för varmt för mig. Som tur är blir det inte så varmt alltför ofta i Sydney, mest bara december-februari.

Millan said...

Ja just nu ar jag val i nagot slags mellanlage. Vi har alltid sagt att vi ska flytta hem om 'ca 2 ar' men sa har vi flyttat den dar gransen hela tiden. jag tror de dar hemma har gett upp hoppet, och ganska ofta kanns detta hemma nu. Men anda inte. Nar jag far en attack av hemlangtan maste jag alltid fa bekraftat av Ben att vi definitivt kommer flytta hem nagon gang i framtiden.. men jag vet inte..
Snurrigt alltsa!
Vi aker hem till goteborg 22 Juni, sa nastan samtidigt som er. Jag hoppas ocksa pa fint vader da saklart!

Desiree said...

Håller med om att sommaren har anlänt. Här är det också över 30 grader varje dag nu. Vet du min väderikon har också knuffats bort. Såg det igår, inte kul:-(
Hoppas den kommer tillbaka. Ha en skön torsdag.

Annika said...

Matilda:
Idag på min powerwalk blev jag nästan rädd. Höll mitt vanliga benhårda tempo, plötsligt blev jag yr o pulsen slog i hela huvudet. DET var så satans varmt. Pressade nog mig själv lite VÄL hårt där. Det är en het, code orange dag, här dvs luftkvaliteten är usel och vädret hett.
Nej fy fan...Hem och tog en ljum dusch o drack en massa vatten.

Millan:
Har Ben bott i sve ngn ggn?
Jag känner igen det där med att hela tiden få saker bekräftade: Ja, vi ska flytta till sverige...
som du kanske redan har börjat märka så mattas känslan av efter årens ggn.
Tror inte det är lätt att flytta hem heller (se inlägg längre bak på min blogg).
Hur länge stannar du i sve i sommar?

Desiree:
Urhett...otäckt varmt idag.
Vad är det med väderikonerna då???? Vi kanske får lägga in nya???
skumt. Dom är så bra att ha på sidorna, tycker jag.

londongirl said...

Nu blir jag avis på er VÄRME!! Här har det varit ruggigt, mulet och duggregn MED kalla vindar idag! :-(

Vi har haft "skolans dag" i min skola och Rosvik och jag har skött en loppmarknad med barnen och vi FRÖS på slutet....ska nog gå och lägga mig i ett varmt bad nu....Kram

Tina said...

Ta det lugnt när det är så varmt! Tittade in på Björns sida och vilka underbara bilder! Blev helt salig, han är verkligen duktig!

Bloggblad said...

Hm.... jag har haft yllekallingar på mig idag och min jättetjocka mohairtröja... och jacka...
Fast ungarna badade...
Sommaren har absolut inte kommit hit ännu!

Anne-Marie said...

Ja, nog har sommaren kommit alltid. Här är det superhett nu. Litet för varmt för mig faktiskt. Det är samma temperatur som vi brukar ha i juli/augusti. Jag brukar promenera senare på kvällen när det är så här varmt. Kram!

LindaLotta said...

Jag tycker det låter härligt med 30 grader - jag älskar sommaren och värmen :)
Vi har haft riktigt skönt väder i Skåne idag, ja faktiskt hela veckan så jag är så nöjd så!

Vilka fantastiska bilder "den där" Björn tar!!

Glöm som sagt inte att flla på med ordentligt med vatten.

Vad blev det till lunch?

Humlan said...

Ja, vad vi har för väder har ju L-girl berättat, så du förstår kanske att jag har hållit mig inne i garnaffären i två dagar (inte HELA dagarna, dock!). Affären hade 2-års kalas i går och stick-kafé i dag, så jag köpte garn i går och började sticka i dag. Har tänkt att jag ska bli klar till på tisdag när jag ska ut med vänner, så här gäller det att sticka på..
Min stickbok från Amazon.com har äntligen kommit, det tog 24 dagar från USA! Så nu läser jag om garn och stickar.. gissa vad jag drömmer om på nätterna.. Kram

Millan said...

Nej Ben har inte bott i Sverige men har spenderat nagra manader dar till o fran. Vi har ju var lilla lagenhet i Goteborg som gor att vi bade kanner oss lite mer hemma nar vi aker dit men han har aldrig bott dar pa 'allvar'. Jag tror som du, att det ar tufft att flytta hem. Ju lange man bott borta dessto svarare blir det nog. Fick idag ett mail fran en van som flyttat hem med sin engelske pojkvan och lilla sonen. De flyttade for 18 manader sedan men pojkvannen har aldrig rotat sig och nu ska de separera. Sa ledsamt! Och en valdigt skrammande tanke!
Jag vet inte om det blir nagon sverige flytt i framtiden, men just nu blir det i alla fall inte!
Kram!

Millan said...

Just det... glomde ju. Vi kommer bara vara hemma i 10 dagar nu i juni men sedan aker vi tillbaks igen i tva veckor i borjan av augusti. Ska ni vara hemma i 7 veckor?

Annika said...

Londongirl:
Jodå, värmen är nog skön. Speciellt i skuggan och på kvällen. Idag var det otäckt på min prommis. jag för skylla mig själv, gå med sju-milasteg utan vattenflaska men med en varm caffe latte i handen---idiot!
Så du och Rosvik stod och frös idag, INTE kul.
Hoppas badet värmde!
Kram!

Tina:
Visst tar Björn helt fantastiska bilder!!! Jag satt bara och GAPADE!! Totalt impad!

Bloggblad:
Jösses vilka temp-skillnader som råder mellan våra länder nu!! As hett här och svinkallt hos er. Gyllene medelväg kanske?
Snart får ni nog sommar!

A-M:
Precis, det är högsommarvärme som kommit. Alls inte speciellt skönt. Jo, i skuggan och nu på kvällen. 25 grader är perfekt värme. Mer sånt och mindre 30+...
Kram!

Lindalotta:
Jo, värme är skönt men den kan vara otäck också. Och nu är det INTE skönt! Jo, när jag skriver det här är det kväll. Karolina och jag har varit vid poolen. Skönt.

Visst tar Björn otroliga bilder! Helt otroliga!
Kul att du kollade in hans hemsida.

Det blev sallad och bröd idag...GOTT!

Humlan:
24 dagar!!! Jösses vilken TID det paketet tog på sig! Det är ju nästan SKANDAL!
Låter mysigt med stick-cafe! Låter som om det är bra väder att sitta inne i stugvärmen och sticka i...
Kramis!!

Annika said...

Millan:
Hemskt med paret som bröt upp. Roligt att BRA att ni har en liten lgh i Gbg som ni kan bo i! Det gör det hela lite lättare!
Pratar Ben svenska?
Fördelen för dig är att du bor i england, lättare att ta sig hem på kortare tid etc.
Jo, K och jag är hemma i 7 veckor. P i ca 3 veckor.
Kram!