Thursday, May 24, 2007

Rosor och tänderDet här är rosor från min rosenbuske. I fjol trodde jag att hela busken skulle dö, men iår kom den tillbaks med full kraft igen. Tyvärr hade vi ju skyfall för någon vecka sedan, och det regnet slog ner min buske i marken så gott som. INTE kul. Jag vet inte ens om jag kan, eller törs, binda upp den i det skick den är nu. Men rosorna blommar! Och stora, feta knoppar väntar på att få slå ut.Jaha, och vad sägs om resultatet i American Idol då? För er som har sett det.
Jag röstade inte i tisdags, iddes inte eftersom Melinda inte var en av finalisterna. Melinda som ju borde ha vunnit hela tävlingen.
Nu vann Jordin, 17 år. Det är den yngsta Idol-vinnaren någonsin. Är hon bra? Jo, hon har en fin röst, stor röst. Och tänder som glänser som de vitaste pärlor så fort hon ler.
Tänderna fascinerar mig. Nej förresten TÄNDER fascinerar mig. Jag tänker mer och mer att jag borde bleka mina egna gaddar. Jag tror att tanken kommer allt närmare handling. Men, efter att ha pungat ut med tusentals dollar till tandläkare och tandkirurger det senaste året så tror jag inte budgeten tillåter en laserblekning just nu. Men O vad jag skulle vilja! Fram till dess får jag njuta av andras vita leenden, som Jordins tex...


Bild från Americanidol.com

17 comments:

Matildas fikarum said...

Jag skaffade hela kittet för blekning när jag var hos tandläkaren tidigare i år, men har inte orkat använda det. Usch vad lat jag är, men jag tycker om att dricka kaffe på kvällarna och gummiskenan ska sitta på i 45 minuter per kväll precis innan man går och lägger sig. Men snart så! Det var ganska dyrt, närmare $500 Australiendollar, vilket är $410 USD. Kostsamt, men då räcker förpackningen ett tag om man vill köra en extra gång senare.

Anonymous said...

Vilka vackra rosor du har Annika!
Tur du inte kastade den förra året!
Visst är det snyggt med vita tänder.Jag tycker oxå att jag allt oftare tänker på folks tänder.Jag har vänner som gjort skena o köpt alla grejer hos tandläkaren o även på nätet men jag vet inte om jag tycker resultatet var värt priset.
Jag har inte tittat på American Idol men har däremot fastnat framför de två första avsnitten i"Pussycat Dolls".Vad ska man säga...??? Kramar från Anette

Desiree said...

Wow vilka härliga rosor! Du måste verkligen ha gröna fingarar. Otroligt vackra. Du får njuta av dem. Det skulle vara trevligt att få sina tänder blekta. Men det är ju tyvärr ganska dyrt. Vet inte hur effektiva alla de olika gör det hemma själv kitten är. Förmodligen blir det bäst om man går till tandläkaren och gör det.

Annika said...

Matilda:
Jag vet. Själv tycker jag ju också om kaffe, te och rödvin...Låter ändå rätt bra med ett sådant där kit, tycker jag. Fast tänk att få sätta sig hos tandisen och få tänderna blekta med laser på en timme.
Det vill jag göra.

Anette:
Rosorna är otroligt vackra iår. Synd bara att dem nästan befinner sig i marknivå.
Vita tänder är verklgigen vackert. Jag vill!!!
Jag ska, ngn ggn!
Har inte ett Pussycat dolls...
Kram!

Annika said...

Desiree:
Nej, jag har inte speciellt gröna fingrar, tyvärr...
Hade väl tur iår, antar jag. Synd bara att dom är så däckade nu.
Tänderna ja. Det kostar 700 dollar att laserbleka. Det känns lite mkt...Men det är fasen så mkt roligare att betala 700 för blekning än 1900 för en rotfyllning. suck...
Snart, snart vill jag bleka...

SweFlo said...

Vilka vackra rosor! Vågar mig inte på dem, de är tydligen tuffa att ha här i FL pga diverse ohyra. har alltid haft urtuffa tänder, men efter blekning (hemmastyrka) har jag nu ilningar i tänderna. Men om man vill vara fin får man väl lida pin, som det heter...

Anne-Marie said...

Underbara rosor! Jag kan riktigt känna hur de doftar. American Idol utan Melinda var inte riktigt vad jag hade hoppats på. Men nog sjöng Jordin bra mycket bättre än Blake. Jag var glad att det var hon som vann. Kram!

saom said...

Oj, det är nästan så att man vill smaka lite på dom där rosorna, dom ser ju så goda ut!

Mie said...

Underbara bilder! Du fångar känslan på dina bilder!
Hälsningar från en som gillar både te o rödvin o vars tänder heller inte är så kritvita längre:-(

JaCal said...

Jag hann inte följa AI i år - men försökte titta in på Melinda - maken såg henne och gillade skarpt! Synd att hon inte var i finalen.

Fina rosor!! Det luktar sååå gott! Fast bäst är ändå syréner... ;-)

Kan lungt säga att jag tänker allt oftare på det där med tandblekning - det trodde jag aldrig. Men mina vänner här har alla bländande vita tänder - känner mig ibland som kusinen på landet... Vet dock inte om jag gör något av de där tankarna...

Annika said...

Sweflo:
Jag har hört det där om ilningar i tänderna efter tandblekning, men jag tror att jag skulle stå ut med det ;-)
Som sagt, vill man vara fin...


A-M:
Tack!
Vet du, dom doftar inte speciellt mkt, är bara vackra.
Absolut! Det skulle ha varit Melinda o Lakisha igår!!!
Kram!

Saom:
Välkommen till min blogg!!!
Ja, man skulle nästan vilja äta dom :-)
Nu ska jag kolla in din blogg!!!

Mie.
Visst märker man hur tänderna har mörknat med åren...Trist. Men kaffe, te och rödvin är för gott! Tyvärr. Hey, man kanske kan dricka dryckerna genom sugrör ett tag??

Jacal:
Snart, mycket snart får du känna doften av äkta bondsyrener. Underbart. Mina rosor doftar inte starkt alls, knappt alls. Är bara vackra.
A shame with melinda...oh well...
Visst är det så att man börjar fundera mer och mer på blekning. Åldern!

Monica said...

Javisst är det konstigt det där med våra tänder här och hemma i Sverige. Jag har aldrig tänkt på att mina tänder skulle vara varken speciellt ovita eller sneda förut. Men så kommer man hit där alla verkar ha helt perfekta tänder (såg ni Yamin på American Idol, han hade ju fixat till sina gaddar).

När jag gick till tandläkaren för något år sedan så sa han att han skulle kunna fixa till mina tänder så att jag skulle kunna börja le med självfötroende igen...what? Du, jag ler väldigt mycket, mina ovita och ej helt jämna tänder till trots! :)

Panter said...

Visst blir man ledsen när något inträffar med blommor och växter man pysslat om. Hoppas att de klarar sig igen.

Jämna och vita tänder... inget jag tänker på till vardags, men jag märker att det amerikanska sättet att tänka kring detta kommer hit också. Hör det när tonårstjejerna i skolan diskuterar.

(Ordverifiering: vsbyw - Annika! Du vet vad jag tänker.)

leopardia said...

du får passa på när du är over here och hälsar på. det där med tandblekning. ta en billig färja till estland och göra det där. har hört att folk gärna gör det...
annars är det ju rätt charmigt om man skiljer sig från mängden :)

Annika said...

Monica:
Jag vet. Jag minns när jag kom till US, allt snack om vita tänder och allt det där + perfekt hår. I could NOT care less back then. Men nu är det som om det sakta filtrerat sig in i hjärnan, och jg VILL ha vita tänder :-) Tänder är SÅ viktigt här. Snacka om att alla ortodontister gör sig en hacka på alla små barn, och alla rädda fldrar som är asrädda för att deras lilla pojke/flicka ska få fula tänder. Monica, det värsta är att jag blivit likadan själv...
Elliot Yamin, ja. Min stora favorit från i fjol. Nu med perfekta tänder! Ack ja!!! Och Carola H-kvist ska vi bara inte nämna...

Panter:
Jag hoppas att rosorna ska klara sin egen tyngd...
Jovisst, har tandtänkandet kommit till Sverige också. Har ju märkt det hos artister framförallt. Ibland ser det bara så FEL ut...

Och JO!!! *suck* Jag vet vad du tänkte på i din ordverifiering...Längtar...

Leopardia:
Ähum...Kanske det, kanske ;-)
Eller, nej förresten...Avstår.
Det kan vara charmigt att inte se ut som alla andra i munnen, bara tändrna är hela och rena (snacka om klysha).
Leopardia...ÅTERIGEN har jag probelm en masse att kommentera din blogg. Så LYNNIG den är...Din och alla andra webloggs...TRIST!!

Bloggblad said...

NÄe.... synd att jag råkade få syn på vem som vann... Här är det inte klart än, de kör 2 kvällar i veckan - och Melinda trodde jag absolut skulle vinna.

Annika said...

Bloggblad:
Nej, för 17...SORRY about that one!! Verkligen...Menade inte att skriva en "spoiler".
melinda åkte ut som trea, Lakisha åkte ut som fyra. Otroligt orättvist. Melinda, eller Lakisha borde ha vunnit.
Alla här trodde också att M skulle vinna...