Wednesday, May 02, 2007

Vårblommor!I ett inlägg nyligen på Jacals blogg kunde vi läsa hur mycket hon saknar syrener! Så här vackert blommar Bondsyrerna här! Och doften är lika ljuvlig som den därhemma. Det finns kanske inte syrener i den utsträckning som i Sverige, men dom finns! Och ja, när man doftar på en syren förflyttas man omdebart till Sverige. Till en svensk vårkväll, mild och vacker! Solen står lågt och man bara känner längtan av sommar i luften! En ljuvlig tid, och lägg därtill doften av syrener!
Kan inte bli så mycket bättre! Jacal! Snart åker du hem! Och du kommer säkert hem lagom tills syrenerna blommar. Du vet vad dom säger; Mellan Hägg och Syren! Den allra vackraste tiden på året.


Den här vackra blomvasen stod på min granne Ingrids bord! Azalea och Liljekonvaljer. Ingrid odlar Liljekonvaljer i sin trädgård. Som ni kanske kan se på bilden är dom ännu inte rikigt utslagna. Jag ska nog smyga mig in i hennes trädgård dom närmaste dagarna, och spionera på konvaljerna och ta ett par bilder eller tre. Konvaljernas doft är nästan lika ljuvlig (ljuvligare?) än Syrenens.


Det här är en såkallad Dogwood blomma. Tror aldrig jag har sett ett Dogwoodträd i Sverige. Det här trädet växer i min granne Saras trädgård. Dogwoods kan man se i färgerna vitt till den ljuvaste ljuvliga rosa!

I nästa vecka ska jag ta er med på min powerwalk runda, och under den rundan ska jag plåta våren här hos mig. Precis som jag plåtade min runda i höstas...

Ha en fin onsdag!!!

26 comments:

JaCal said...

Åhhhhh! Här släpar man sig upp i ottan för lite jobb när resten av huset sover, bestämer sig för att göra en snabb bloggrunda för att få upp ögonen ordentligt - och vad får jag se!!! Åh, vilka vackra syrener!! Jag nästan känner hur de doftar hela vägen hit! Nu fick jag lite mer energi! Snart bara 3 veckor kvar...

Panter said...

Här syns bara liljekonvaljbladen än. Det är märkligt hur mycket dofter styr våra minnen! Snartsnart är vi mellan hägg och syren.

Desiree said...

Underbara blombilder. Liljekonvaljer är min favoritblomma. Jag hade sådana och syrener i min brudbukett. Den doftade ljuvligt. Kul att få se en bild på dogwood.

NIKA said...

För två år sedan planterade jag faktiskt två syrener i vår trädgård och dom blommar fint.När jag tittar på buskarna brukar jag tänka på svensk midsommar av någon anledning.
ha det gott

Anne said...

Åh, vilka fina blombilder. Både syrener och liljekonvaljer är så underbara och mina favoriter också. Samt gullvivor.
Dogwood var ett helt nytt namn för mig, men har sett träd som påminner om din bild, så kanske den finns även här.
Ser framemot din promenad och bilder!

Annika said...

Jacal:
Ja, bara tre veckor!!! Du kommer nog absolut att få se syrener i massor därhemma!!!
Doften är ljuvlig!!! Och minnen väcks till liv!

Panter:
Ja, visst är det. När jag känner vissa dofter är det som en expressresa till Sverige. Vackra blommor, ljuva dofter!

Desiree:
Vilken underbar brudbukett du måste ha haft!!! Låter som en dröm!
Kan du inte lägga ut bild på den?

Nika:
Idag var jag hemma hos en kompis som har flera syrnebuskar på tomten! Härligt!!! Hon sa dock att hennes blad möglar när det börjar bli fuktigt. Är det samma hos dig?

Anne:
Gullvivor är väl en härlig blomma!!! har jag inte sett på år och dag! Tänkte på den häromdagen! Fridlyst, eller hur? Åtminstone var den det när jag var liten.

Anne said...

Jo, nu när du säger det... Gullvivan är nog fridlyst. Precis som du säger vill jag också minnas den var fridlyst i alla fall när jag liten. Kanske det ändrats nu. Men lite tjuvplockande har det nog blivit under åren trots allt...

Humlan said...

Visst är det ljuvligt med syrener! Jag har flera utanför huset, tyvärr har de största träden blåst ner för några år sedan.

Jag har inte sett Dogwoodblomman förut, hur stor är den?

Anne-Marie said...

Nu fick jag hemlängtan. De här vår/försommarblommorna är så underbara. Kunde plocka både syrener och gullvivor när jag bodde hemma hos mina föräldrar eftersom alla möjliga blommor växte i trädgården. En annan blomma vi hade var förgätmigej och den är också väldigt fin.

Annika said...

Anne:
En del blommor är ju inte fridlysta längre, tex liljekonvaljen. Måste kolla på nätet!!! klart man har tjuvplockat lite, fniss...Blåsippor tex ;-)

Humlan:
syrener är LJUVLIGA!!! Och hemma blir dom ju så stora. Tror inte dom blir så stora här!
Dogwoodblomman är nog 7 cm ungefär.

A-M:
Hemlängtan vill gärna slå till när man känner dofter, och ser blommor man är van vid från förr. jag är SÅ redo för min sommarvistelse i Norden nu!!! OJ vad skönt det ska bli att snart få styra kosan norrut. Förgätmigej är MYCKET vacker!!!

Elisabeth said...

O ja, den vackraste tiden på året är verkligen nu i maj! Här har vissa syrener redan börjat blomma (!!), men allting är ovanligt tidigt i år, så egentligen borde jag inte bli förvånad.

Petra said...

Åh så fina blommor...Önskar verkligen att jag hade gröna fingrar, men jag nöjer mig mer än väl med de pappa driver upp åt oss =) Bor i Korsnäs, så inte riktigt Närpes, men nära nog!

Humlan said...

Dogwoodblomman såg stor ut på bilden,,, denna gång stämde bilden med verkligheten! ;D
Ser fram emot din powerwalk i bilder... även om det kanske inte blir så mycket power när man ska fota hela tiden..

sanna said...

hej på dig. jag hittade min man i LA. bodde där med honom men har släpat med honom till sverige. kul att läsa din blogg.

londongirl said...

Visst är det en härlig tid mellan Hägg och Syren i vårt land. Den där Dogwoodblomman är ju jättefin. Vilka speciella blommor. Undrar om man kan få tag i såna i Sverige?

Liljekonvaljer växer ute på min ö. Men än så länge är det bara smala gröna blad som kommit upp.

Annika said...

Elisabeth:
Min favoritmånad i sverige var alltid maj....så vackert överallt. Förresten, maj är nog min favvo-månad här också...Det är bara att njuta...

Petra:
Korsnäs!! Världens svenskaste kommun! Japp, nära Närpes. Vad roligt!!!

Annika said...

Humlan:
Ja, precis...det stämmer med verkligheten, fniss...
NÄ, den dagen jag ska plåta min runda blir det nog inte så mkt power i stegen.

Sanna:
Varmt välkommen till min blogg!! Kul att du fick hem din amris till sverige! Trivs han bra?
Roligt att du gillar bloggen.
Nu kommer jag och kollar in din!

Londongirl:
Vad härligt at ni har en massa liljekonvaljer på ön! Så ljuvligt!
Jag vet inte om Dogwoods finns hemma. Kan inte minnas mig ha sett träden. Blomman är väldigt platt...
Ja, nog är det en underbar tid nu.

malin2 said...

Vilka härliga bilder!!

Mina syrener i trädgården blommar alltid runt 13e maj. Min Gudsons födelsedag.
Min Forsythia är guddomlig just nu.

Millan said...

Harliga var bilder!! Varen ar verkligen suveran. Jag gar ofta hem ifran jobbet (min enda chans till ordentlig motion just nu) och det ar valdigt mycket roligare att gora sa den har tiden pa aret. Alla verkar sa mycket gladare! Tyvarr har jag inte alls grona fingrar och oroar mig mycket over den fina tradgard som vi nu har. Undrar hur manga blommor som finns kvar till nasta ar? ;-)
Vad roligt att du lankade till mig forresten! Jag tankte jag skulle forsoka klura ut hur man gor en lanklista o da lankar jag garna till dig ocksa om det ar ok?!
Ha en harlig vardag (a'et ska ha ring over sig)!

Anonymous said...

test.kram anette

Anonymous said...

Hej Annika!
Nu ger jag upp! Du får ta mej som anonym eftersom det är det enda som verkar funka. Vilka fantastiska blom-bilder.
Jag längtar efter att mina 2 syrener på "plätten" ska blomma.Än så länge får jag nöja mej med mitt körsbärsträd i full blom.Så vackert!
Kram Anette

Annika said...

Malin2:
Hej o välkommen till min blogg!!!
Vad härligt, då har du syrerna på kommande!!! Undrbart. Forsytia är en sådan vacker blomma!
Kommer och kollar in din blogg strax!!!

Millan:
Ja, det gäller att gripa tag i den motion man kan få. Låter bra med prommisar till och från jobbet.
Klart du får länka!!! Det är inte svårt heller (kan jag säga som inte är ngn expert på datorn och blogger precis)
Ha en fin vårdag själv :-))

Anette:
Jamen du får väl gå som anonym då ;-)
Det gör inget ju.
Du har ditt ljuvliga kvar med syrenerna, och körsbärsblommor går inte av för hackor, precis. Våra körsbärsträd har blommat över för länge sen...
KRAMAR!!!

Matildas fikarum said...

Inte undra på att Sverige luktar gott med alla underbara blommor. Jag saknar liljekonvaljer!

Annika said...

Matilda:
Ja, nog är det en vacker och väldoftande blomma!!! helt underbar! Jag skulle vilja se ett hav av konvaljer...

veronika said...

Annika! Vilka fina bilder på blommorna, jag brukar åka till Calaveras Nationalpark på våren och där finns det fullt med Dogwoodblommor i skogen , så vackert.Min Liljekonvaljbomma är en av de första som kommer upp i min trädgård på våren, så den är utblommad sedan länge.Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter på engelska.Den doftar ljuvligt, men gillar INTE Liljekonvaljparfym.
Nu har jag druckit Oboy och ätit Lingonrågbröd med Svensk Herrgårdsost,makens syster är här på besök, så barnen mumsar svenskt godis och läser svenska tidningar, så det är tyst i huset idag.:)

Annika said...

Veronika:
TACK!!!
Liljekonvalj heter Lily-of-the-valley på engelska.
Underbar doft, men precis som du är jag ingen fan av konvaljparfym.
Dogwood är ett underbart träd!!
Mysigt att ni har sverige-besök. Lingonbröd med ost, MUMS!!! Godis..aaahhhh!!! Svenska tidningar...bäst!!!