Thursday, May 17, 2007

Torsdag

Häromdagen hade Lindalotta en ganska kul lista på sin blogg. Hon listade googlesökningar som kommit in på hennes sitemeter. Det är ganska kul att se vad folk söker på. Ibland är det rent konstigt att dom hamnar på ens blogg. Jag blev inspirerad att göra en liknande lista. Detta är något av det som kommit in igårkväll och under natten.

* Blog Umeå
* Ringa till Australien
* Spöken som går igen
* Kristi Himmelfärdsdag (har jag skrivit om den???)
* Mors Dag
* Närpes kameran
* ESC
* Fira Midsommar utomlands
* Nämpnäs
* Vädret i Florida

Jag märker själv hur lätt det är att hamna på bloggar när jag söker något på den stora sökmaskinen. Men ibland är det verkligen "far fetched"...Jaja, lite kul är dert ju iallafall.

Idag är det Torsdag. Det blir Powerwalk i det lite mulna och kyliga vädret. Sen har min kompis Lotta Svenne-lunch. JAG fick välja efterätt!! Jag valde nougattårta med mandelmassa!!! YESSS!!! Idag kommer en extra person att vara med. Det är A som flyttade hem till Sverige för snart två år sen. Nu är hon tillbaks i US igen, besök på tio dagar. Ska bli kul att träffa henne, och få lite inside information om hur det är att bo i good old Sweden igen.

SKRÄLL i American Idol igår. Min favorit, och måga andras, åkte UT!! Den klart bästa sångerskan dom kanske någonsin har haft i Idol! Otroligt! Karolina sa att nu ska hon SLUTA titta på programmet. Hon vill inte ens se finalen i nästa vecka...
Men vi lär väl sitta där och glo ändå.

Igår drog säsongens första riktiga åskväder in över bygden!! Precis när jag hämtade Karolina från skolan. Det tjongade och ven i luften, och sen kom REGNET!!! Alltså, när det åskregnar här är det inget vanligt regn. Nej, det är som om någon skulle hälla sjok av vitt vatten från himlen. Det var bara för mig att svänga in på närmsta p-plats och vänta ut det värsta. Jag KUNDE inte köra, vågade inte. Såg knappt någonting.

Sommaren ÄR här!

Ha en fin Torsdag!!!

18 comments:

SweFlo said...

Det blir power walk här med idag. Jag har själv sökt med Googles blog+sökmaskin, och resultaten har oftast inte mycket att göra med det jag sökte efter...

Annika said...

Sweflo:
jag vet...Ibland kan det faktiskt vara rätt irriterande att bara komma till bloggar :-)

Hannele said...

Det finns mycket för den som söker.

Humlan said...

Själv dricker jag mintte, mot förkylningen, och sorterar blombilder. Jag har fortfarande ingen fotoskrivare, men funderar på att köpa en och ska få testa den hos en bekant. Eftersom han är en kritisk fotograf, så vill jag ju visa upp bra bilder och väljer därför noga..:)

Matildas fikarum said...

Farfetched. Långsökt.

Åh, kan du inte fråga din kompis om du får blogga lite om hennes erfarenheter av att flytta hem till Sverige igen? Det skulle vara SÅ intressant att få höra! Jag undrar ofta hur det skulle kännas.

Annika said...

Hannele:
ATT det gör...


Humlan:
Kul att du får prova din kompis fotoskrivare. Du tar sp HIMLA bra foton. Vad har du för kamera???
Hoppas förkylningen ger med sig. Mintte är gott! Alltid något!!!

Matilda:
Långsökt är ordet...
JO! Jag kan ta och intevjuva henna lite i em...Och kanske blogga om det imorrn...Jag tycker också det ska bli intressant!!

Anne-Marie said...

Jag har också undrat hur dessa sökmotorer fungerar eftersom det blir väldigt konstiga resultat ibland. Nougattårta med mandelmassa låter smaskens!
Men vad är det med folk - hur kunde de rösta bort Melinda? Men hon får säkert en otrolig karriär ändå. Finalen blir avslagen nu när hon inte är med längre. Kram!

Mie said...

Ni verkar ha en mysig sammanhållning, ni amerikanska "svennar".. Det måste kännas skönt när man ibland drabbas av hemlängtan!
Härligt att sommaren kommit, även om den kanske inte måste vara så brutal;-)
Ha det fint o kram!

nika said...

Ja du, när det kommer sådandär skyfall så brukar jag också parkera...man ser ju inte ett jota.
Era svenneluncher verkar vara en höjdare...jag menar nougattårta med mandelmassa...snyft...jag blir så sugen.
Ha en fortsatt bra torsdag

JaCal said...

Hi hi - ja, man får verkligen konstiga träffar ibland. Prova med att slänga ordet "alien" i din blogg-titel... då blir det roliga saker... "how to find an alien" eller "how to hang an alien in the window"...

Den där efterätten måste du nog ta kort på.

(fjärde försöket att posta kommentar... blogger är inte snäll mot mig idag!)

SweFlo said...

Jo glömde att nämna att om du fortfarande letar efter textilpennor så såg jag ett stort sortiment hos The Oriental trading Company. www.orientaltrading.com. De hade alla möjliga sorter till OK priser!

SweFlo said...

Kom inte med: Sök på "markers"!

Annika said...

A-M:
Beklagar verkligen att Melinda inte är med längre. SKANDAL!!!
Det känns ruttet.
Buhu!!
Kram!

Mie:
Jo, det är en väldigt trevlig tradition, tror vi har hållit på sedan 2000.
Idag är det en ganska sval dag...OCH det är skönt!!!
Kram!

Nika:
Dom är läskiga, skyfallen. Urläskiga. Man ser ju ingenting.
Tårtan var GOD!!! Underbar! Och sällskapet trevligt!

Jacal:
Hmmm...How to hang an alien in the window??? THAT is Interesting!! What the??? Komiskt.
Foton från idag finnes...Hi, hi...

Sweflo:
Tack för tipset! kan vara bra att veta tills nästa ggn!!

Monica said...

Aaaaahhh, jag ville verkligen att Melinda skulle vinna, hon är ju redan ett proffs och dessutom så ödmjuk!

Kul med dina googlesökningsord!

Fundersam Cecilia said...

Jag tror att det kan gå bra för Melinda även utan att vinna.Jag som hade hoppats på Lakisha och Melinda i finalen...som jag missar med en dag.Men jag lär nog få veta ändå vem som vinner...hoppas jag.Gud så gott det lät med nougattårta.

Annika said...

Monica:
Jag ville att LaKisha skulle vinna!!! Och sen melinda!!! Jag är så besviken! Melinda gav ett så fint intryck. men, hon kommer att lyckas ändå!!!
Ja, google var kul!!! Hi, hi!!

Cecilia:
Japp, tror Melinda är "all set"...OCH det är hon värd!!! heja Melinda!!
Visst kommer det gå fint för Melinda. Förhoppningsvis för LaKisha också!!!

Rosvikstjejen said...

När jag var i San Fr för många år sedan var det ett mega stort åskoväder. Jag var så rädd hela natten. Vi packade våra väskor och satt med kläderna och skorna på i sängarna. Ja inte värdparet utan jag och min kompis. Men lika snabbt som ovädret kom lika fint var det dagen efter. Märkligt!
Hur kan det komma sig att Idol skapar sådana känslostormar hos oss människor. Man lever sig in i det och blir så himla besviken när ens favorit åker ut. Jag förstår att ni inte vill fortsätta titta. :) Ha en trevlig helg. Kram

Annika said...

Rosvik:
Ibland kan verkligen program som Idol skaka runt på känslorna! Den tjejen som åkte ut var kanske den bästa sångerska dom ngnsin haft på Idol. Hon skulle ha vunnit. Men nej, hon var kanske inte tillräckligt "hipp"? Dock, hon lär få en guldkarriär ändå!
Japp, åskvädren här är inte att leka med. Dom slår till totalt skooningslöst. Jag förstår att du och din kompis var rädda. Och ja, vädret kan verkligen skifta, från 2 grader en dag, till 22 dagen därpå.
Trevlig helg till dig också!!!
Kram!