Wednesday, February 01, 2012

Random Chick!

Jaha, här sitter jag på tisdageftermiddagen och samlar ihop mig för att åka och veckohandla.
Jag förstår inte varför jag tycker så genuint illa om att handla mat. Det är ju så trist. Det är den tråkigaste uppgift jag har som hemarbetande.
Ärligt talat vet jag egentligen inte vad det är jag tycker så illa om?
VAD är det som är SÅ jobbigt, liksom? Äsch, det kan jag inte ens själv förklara.


Bara för att jag inte ska vara helt ensam så ska NI få hänga med också, mohohahahaha!!
Det blir väl kul att hänga med MIG och handla?
Ja, jag tänkte väl det. Att ni skulle hoppa i taket av iver över att få hänka med till Safeway. WOOT! Liksom!

Safeway är min närmaste matvarhuaffär. Jag handlar antingen där eller på Harris Teeter. Ibland handlar jag på Whole Foods, men det händer inte så ofta, trots allt. Jag glömmer oftast bort Trader Joe’s, mest därför att jag inte får tag på allt jag vill ha där.
Safeway är en tvättäkta Amerikansk Supermarket!
Liksom Giant, Harris Teeter, Wegmans (där jag i princip aldrig handlar, men Wegmans är finast av alla), Blooms och Food Lion.
Matvaruaffärerna har olika namn över hela landet, men jag tror att Safeway är en rikstäckande kedja.

Visst är ni SJUUUUKT sugna att få hänga med mig via ajfånen nu?
(törs inte fan släpa systemkameran in på Safeway. Snacka om FREAK!!!).
Kan berätta att vi en gång hade "Min mataffär" på Show and Tell, då S&T var nytt. Det var så ruggigt PINSAMT att plåta i affären. Det tyckte vi alla.
Det är lite mindre pinigt med en ajfån, men jag tyckte det var skämmigt iallafall. HAHA!!

Nu drar vi...


Min bil. Utan bil, ingen handling. Safeway ligger ca 2,5 kilometer från mitt hus. Jag tar alltid bilen, såvida det inte är någon småsak jag ska ha. Om det är något litet kan det hända att jag knatar (oftast då i samband med min prommis). Utan bil kommer man inte långt i the burbs, för övrigt...


JAG svär över det sjuka vintervädret. Det var 18 grader varmt igår. Jag bara baxnar och vill ha -18 istället...


Innan tråk-Safeway körde jag Karolina till hennes privatlärare, tutor, i matte. Det här är utanför privatlärarens hus.

"Min" Safeway uppe vid South Lakes Shopping Center. Här har jag handlat otaliga, och åter otaliga gånger...Vad sägs om de här kundvagnarna? Poppis bland barnfamiljer, men de måste vara tunga som BLY att dra. I "bilen" finns en TV som kiddsen kan titta på. Vilka grejjer de hittar på, va?Jag köpte inga tulpaner. Jag köper alltid nya på fredagar. Rutiner, ni vet ;-)


Det är alltid lätt att hitta superfina råvaror! Både ekologiska och "vanliga". Frukt och grönt har impat på mig sen jag kom till USA.


Det märks att Alla Hjärtans Dag närmar sig!


Typisk interiör...

Öl och vin säljs också i mataffären. DET gillar jag!


Chips i parti och minut tar upp en hel gång på bägge sidor!Jag for direkt från affären tillbaka till privatläraren igen för att hämta unga fröken K. Lika varmt, såklart...Det här är post till Karolina (eller till OSS). Det är olika universitet som vill att hon ska söka till just dem! Vi får massor med brev från olika instanser runt om landet varje dag! Igår kom det hela nio brev från nio olika universitet. De håller reda på hennes GPA (grade point avarege). Betyget alltså. Det här kräver egentligen ett helt eget inlägg, och det lär komma förr eller senare. College/universitetsstudier blir snart en del av vårt liv.

Jag ska ta och sticka upp till Barnes and Noble idag.
Det är lika varmt som igår. Ja, lika varmt den första februari.
Galet. Galet. Galet.

Ha en fin dag!

39 comments:

Marie said...

Åh, jag blir så avis på din stora fina mataffär! Jag avskyr de små, trånga mataffärerna i München där man inte kan hitta nånting... Önskedrömmen vore en sån här affär 2,5 km från mitt hus! :)

Annika said...

Marie:
Ja, de är fina här. Jag sticker inte under stol med den saken. Det är de.
OCh denna är bara en helt vanlig, ganska trist affär.
Du ska se butiker som Wegmans. Du hade svimmat. Det gjorde jag nästan första ggn jag såg den. OM man kan säga att en mataffär är vacker så är Wegmans vacker...
Plåtar kanske där ngn ggn om jag handlar där (de bägge i närheten ligger lite avigt till).

alegni said...

skoj att ni bokat en kryssning att se fram emot i vår! min kompis wivan au pairade i miami hos en norrman (och hans familj) som var kapten på en av royal caribbean cruise lines färjor. wivan fick följa med på en tvåveckorskryssning en gång. vilket äventyr det var för henne!
ett tag efter att hon kommit hem från miami, blev en ny färja som byggts här i landet för samma bolag klar, och då blev hon inbjuden att följa med på jungfrufärden från helsingfors till köpenhamn. då var man lite avundsjuk minsann...
jag tycker precis som du om att handla mat. finns ingen tråkiga syssla!!
KRAM

Taina said...

Det påminner om Stop & Shop utanför i alla fall. Annars så ser de amerikanska matvaruaffärerna likadana ut inuti. Men vi har INGET vin i våra!!! Det stavas CT!!! Delstatsregler. Men får ni köpa vin på söndagar? Här lägger de skynken över ölen på söndagar.

Kul att följa med dig på din handling. Nu fick vi ju inte se VAD du handlade, hahahaha! Secret?

Visst är det kul att fota på affären med mobilen? Jag gör det ibland och när jag ser någon som tittar på mig så börjar jag plötsligt låtsastexta!

Ha en bra tisdag. Förlåt ONSDAG är det ju redan! OMG.

Kramar!!!!

Sahra said...

Hahaha. Du är för rolig. Tack för att vi fick följa med i din vardag. Jag skulle gilla att ha så många valmöjligheter. Även om jag är en ambivalent människa och skulle bli snurrig av alla valmöjligheter föredrar jag det än det utbud som finns i mina hoods. Vi har ett Coop som är ganska ok. Men de har inte allt så man måste ofta åka någonannanstans också. Jobbigt. ICA Maxi var väldigt bra när vi flyttade hit, men blir sämre o sämre. Sedan finns det Lidl o Willys men där handlar jag inte. Jag tycker det är så jäkla trist när det ligger rutten, möglig, frukt och potatis. Eller när man hittar varor som har gått ut. Det händer faktiskt. Det är en sak om det står kort datum extra billigt skyltar, men det där slarvet att inte plocka bort gillar jag inte. Är det skillnad i priset på ekoprodukter i USA. Här hemma är det fortf ganska dyrt att välja eko, vilket gör att många drar sig för det.
Ha en fin dag :)

Anonymous said...

Annika, jätte kul att fa följa med dig & handla! Handla mat är det BÄSTA jag vet, speciellt i USA med alla superfina ravaror! Men du maste visa vad du handlade ocksa ;-) Chips? Haha!
Oj vad tidigt de är ute med College info. Ja, fast det är väl bara 2 ar till & sen är Karolina high school graduate! Förresten, hur har Y det i Wien?
Skickar över lite kyla - it's FREEZING!
Kramar, Lisa

Saltistjejen said...

Du det första som slår mig är vad TOMT det är i din affär. Och då menar jag inte varorna i sig utan folk! Men kanske handlar du på tider då få andra handlar? Eller så är din affär GIGANTISK så alla personer liksom "försvinner"? Eller så är det bara stor skillnad på mataffärer utanför och inne i NYC? Eller Manhattan för den delen. Jag handlar ju bara här eftersom vi inte har bil... ;-)
Här är det Alltid alltid alltid mycket folk i affärerna. Oavsett tidpunkt på dygnet. Eller, de stora som Fairway och Trader Joe's öppnar ju redan vid 7 på morgonen och DÅ har jag faktiskt aldrig varit där. DÅ kanske det är relativt lugnt. Men när jag handlar (vilket ändå numera är under dagtid då de flesta jobbar, typ 11-13) då är det oftast mycket folk. Även om det är klart bättre än em eller helger då det kan vara galet trångt i affärerna trots att de är stora!! Inte lika stora som din då, men stora för att vara här. Både Fairway och Trader Joe's är två våningar vilket är väääldigt stort här. :-)
Otroligt med alla brev ang K's utbildning! Att de börjar nu och att de alla skickar så många!!!! Ujujuj!
Spännande!
KRAM!!!

Ulrika i England said...

Kul att få följa med till din mataffär, Annika. Jag håller med dig, det är så himlans tråkigt att åka och handla mat. Först ska man tänka ut vad man ska laga för mat och kanske kolla lite recept (tråkigt), sen ska man se efter vilka ingredienser man inte har hemma (extratråkigt), sen ska inköpslistan renskrivas i den ordning affären har sina varor (tråkigt) sen är det dags att köra och handla (så trååååkigt). Det är inte förrän man är hemma igen och maten är uppackad som det tråkiga äntligen är över. Då är det skönt att veta att nu slipper man handla igen på en vecka iallafall! :)

Tack för alla boktipsen vi fick häromveckan. De böckerna ska jag kolla upp!

Ha en bra onsdag, Annika. Jag har precis kommir hem från mataffären så jag är jätteglad! Kram!

Alexander said...

Tack för åkturen. ;) Fin frukt&grönt-avdelning, verkligen. I Sverige brukar det mesta bara ligga huller om buller.

Jag gillar däremot att åka till affärn och handla mat. Skooj! Fast man blir kanske trött på det?

Ser fram emot att läsa mer om hela college/university grejen. Det är ett SÅ annorlunda skolsystem än vad vi har här.

Desiree said...

Usch ja handla är så TRIST. När man tror man har klarat av det trista och kommit hem så inser man att man har hälften kvar för då ska ju allt också packas upp/packas om. Kör ju också med veckohandling. Lördagar mitt på dan är det veckohandling på schemat (suck).
Men å vad jag skulle vilja byta väder med dig. Du kan få minus 15 och snö om du vill härifrån och jag tar ditt soliga fina vårlika väder any day.
Kramar!

Millan said...

Ah, men jag som alskar att handla mat. Men... aldrig pa en helg eftersom alla andra gar da och aldrig med barnen (stressar mig totalt). Sa, i och med det, sa handlar jag aldrig mat i affaren utan koper pa natet och far levererat hem. Supersmidigt! Kvaliten och datumen pa maten ar oftast kanon sa aven om jag garna skulle vilja ga sjalv och handla sa ar det har en service jag definitivt kommer fortsatta att anvanda mig av.

Kul att folja med pa din shoppingrunda. Haller med om att det ar ruggigt pinigt att fota inne i affarer. Vet inte om jag ens skulle ha vagat ta med iphonen... men det ar klart, man kan ju latsas att man textar nagon :-).

Kram!

Mina fotostunder said...

Tusen tack för rundturen som jag fick följa med på till din supermarket. Det gillade jag, att få se vardagen och dess omgivning. Hur orkar ni med så många brev och ha koll på vad allt handlar om, men det är ju klart när man är inne i det så går det säkert bra.
Kramar!

Annika said...

Ingela:
FETT skoj ska det bli!!
Längtar massor!
OCH nu är det inte så lång tid kvar. Vi bestämde oss hastigt.
COOLT med Wivan!
JAG älskar Royal Caribbean!! DET är ett rederi det!
Extra mkt PLUS för att alla deras fartyg byggs i Finland!
OCH det syns ombord!
Genuint!
Många nordiska kaptener på de stora rederierna. DET gillar jag. Då vi kryssade Dinsey var kaptenen norsk, då vi kryssade RC var kaptenen finsk! Nu blir det nog en norrbagge igen eftersom vi ska kryssa med Norwegiean!!
Men vad ballt att få hänga med på jungfruturen med RC-båten!!
Heja Finland, säger jag igen!
Kram!

Taina:
Jo, det är nog rätt lika. De stora super marketerna.
Inget vin i CT i affären! Vad förvånad jag blir!!
Men det är ju olika regler delstat för delstat.
Jodå, det går utmärkt att köpa vin och bärs på söndagarna också. men inte starksprit. Fast den säljs ju inte på den vanliga affären.
GLÖMDE att plåta min vagn :-)
För jag såg en vidöppen kassa och rusade dit!
Men det var det vanliga trista...
Nästa ggn visar jag!!
Jag låtsades också låtsastexta då ngn gick förbi, haha!!
Kram!

Sahra:
KUL att du hängde med på färden!
Jo, valmöjligheterna är otaliga!
Jag gillar det.
Ekologiskt är dyrare!
Visst är det det.
Här finns även hela matvaruaffärer som enbart säljer ekologiskt, som Whole Foods etc.
Men det är dyrt. många drar sig här också.
Jag köper alltid ekologisk mjölk, ägg men sen är jag rätt dålig på resten...
Många anställda här på butikerna, ofta hög standard på allt. Sällan och aldrig har jag sett rutten frukt.
Kramar!

Annika said...

Saltis:
Jag handlade vid 15 tiden.
OCH du, jag passade ju på att plåta då ingen syntes till...
HAHA. Det får vara ngn måtta med pinigheten!
Men det var rätt folktomt igår, faktiskt.
De flesta kommer lite senare på em. Ja, affärerna är ju stora också, men det är sällan jag känt att jag trängs med ngn. Här har många matvaruaffärer öppet 24 timmar om dygnet. Min Safeway öppnar fem tror jag, och stänger midnatt.
Jag föstår att det är mkt annorlunda på Manhattan, och de butiker jag varit inne i där är rätt små. DET fattar jag. Det finns ju inte en chans att det finns stora supermarkets där. De skulle ju ta upp ett "block" istan :-)
Japp, nu börjas det. Visste inte att unis skickar ut brev så här!!
Lire kul och intressant att ta del av.
Kram!

Ulrika:
Japp, precis så är det.
TRIST i varenda moment. SÅ himla tråååkigt.
Just det, kolla vad man har, slänga ngt i kylen, handla, sen plocka in allt då man kommer hem.
IRRK!
Ja, jag handlar också bara en ggn i veckan.
OCH det är trist nog.
KUL med böckerna!
Kram!

Alexander:
KUL att du hängde med på färden!
Jodå, det är ordning på torpet här vad gäller maten. OCH upplägget i butiken.
Vae glad så länge du gillar att handla :-)
DEN glädjen kan försvinna :-)
Ja, jag lär mig också hur det funkar med unis här nu. Vilken karusell det är!

Annika said...

Desiree:
SÅ in i bänken trist.
USCH!!!
USCH!!
Just det där att packa in då man kommer hem är så trist.
Inte alls roligt.
JA; vi byter väder!!
Jag känner av dessa väderomslag i mina leder också.
BLÄ!!!
KRAMAR!!

Millan:
Gör du?
KUL att du gillar det :-)
Men jag fattar att det är slitigt med två barn i släptåg.
Att handla online är vanligt här också, väldigt vanligt.
Men jag ahr aldrig gjort det.
Har väl inget behov kanske. Ngn måtta får det vara med mig också, jag kan ju åka till affären då ingen annan är där.
JA det är sjukt pinigt att plåta i affärer. RIKTIGT pinsamt.
Jag tror inte att man får heller...
Jag låtsades att jag textade då ngn kom förbi, haha!!
Kram!!

Anneli:
Vad kul att du hände med på färden!
Vardagen är det kul att se på bloggar.
De där breven som kommer är från skolor som vill att K ska söka till dem. De allra flesta åker direkt i soporna. Men det är lite kul att läsa om vad de har att erbjuda på skolorna.
Kram!

Anonymous said...

Ser du min kommentar Annika?
Kram, Lisa

Annika said...

LIIIIISAAAA!!!!
Den missade jag i strömmen!!
BRA att du påminde mig!!
TACK för det!
Ja, mataffärerna ÄR så fina här.
Nej, jag hade tänkt visa vad jag hade i matvagnen. men så fick ajg syn på en kassa och sen var det liksom TOO LATE!!
Ngn annan ggn ska jag visa en typisk varukorg.
Chips?? I WISH!!!!!
JAPP, NU börjar breven komma!! OCH hon ska inte söka förrän tidigast hösten 13.
Visst är det tidiga av sig!
Men så funkar det!
Y har det bra i Wien! TÄNK att ni har så kallt...
VI BYTER!!!!
KRAMAR!!!

Anonymous said...

Bra att kommentarerna kommer upp. Ibland är det lite trixigt med blogger. Ja, vi byter...;-) Ha det sa bra pa B & N.
Kramar, Lisa

Annika said...

Lisa, jag såg din!
Men i skiftet då jag bytte "föll" den bort från mig. DET var mitt fel.
Svarar ju alltid kommentarerna tre och tre.
BRA att du påpekade detta!!
SÅ bra att veta att du läser mina svar också. jag tror inte att alla gör det.
KRAMEN!!

Anonymous said...

Visst läser jag dina svar...alltid!!! Hehe!
Hugs, Lisa

Loppan flyttar västerut... said...

Annika, goding. Min dator som inte kunde gå sönder.... har lagat sej själv på något märkligt vis. Nu kan jag kommentera igen.

Arrgggh, handla mat är väl inte det värsta, all shopping är bra shopping för mej men att komma på VAD jag ska handla är det lite värre med. Ibland har jag järnsläpp och kommer hem med en röd paprika och en balja mjölk.

Borde inte Kalaslotta skicka ut matrecept till oss som vi kan följa? Vore en dröm!

Kram på dej, hoppas att du får lite kyla och vinterkänsla snart. Lustigt egentligen, hur olika människor tycker o känner. Jag avskyr vinter, på riktigt o njuter till max varje dag.

Annika på Barnes and Noble said...

Lisa: bra att veta!!! Kramar till dig!!!

Åsa:
Trist när datororoblem uppstår. Ja, att handla avskyr jag. Innerligt.
Att sedan släpa in o plocka undan allt.
Kalaslotta borde laga maten åt oss också o sen skicka ut den express över östkusten ;)
Ja, tänk vad olika vi alla är. Jag avskyr det här vädret, medan du o många m dig älskar det! Själv väntar jag bara på en stor fet snöstorm! Kram!!!!

Cecilia Svengland said...

Det ser ungefär likdant ut som våra mataffärer här i London, fast den största här omkring heter Tesco's. Känner igen det där med Universitets grejerna....val val och åter val! kram!

Elisabeth said...

Du får åka till Japan (där är det flera meter snö i vissa delar) eller till Ukraina/Rumänien (temperaturer runt -30 grader som kallast!). ;) Eller för den delen till Sverige, där det finns gott om (smutsig och grå) snö och iskalla minusgrader. ;)

Jag minns all den där universitetsreklamen med viss fasa, för den gjorde mig SÅ stressad över a) vad jag skulle välja och b) om jag skulle komma in.

Anonymous said...

Jag var alldeles för hämmad för att våga fota i mataffärerna!;-)

I Detroit var det Kroger som var den stora kedjan + flera Whole Foods & Trader Joe´s - de affärerna eller koncepten skulle jag såå gärna vilja ha här på hemmaplan.=)

I Charlotte var det Harris Teeter precis som hos er, plus en Trader Joe´s & ingen Whole Foods ännu, men de hade precis börjat bygga en. Det kändes som att de inte kommit lika långt med organic-konceptet i södern, men det var mest en känsla jag fick...

Men utbudet i de befintliga affärerna gick inte av för hackor! Att kunna köpa "frisörschampo" o dyl för helt humana priser, & som du säger, frukt- & gröntutbudet är ju på en helt annan nivå!=)

anna of sweden said...

Svisch - så var jag tillbaka i min närbutik, Genuardis. Jag gillade den inte då, men jag blir lite nostalgisk när jag ser dina bilder. Tack för att jag fick hänga med.

Känner igen det där med college-kuverten. Här har det varit likadant den här hösten. I Sverige ploppar privata gymnasieskolor upp som svampar ur jorden. Och alla gör reklam för sig.

Huggies!

Christina said...

Ja jag känner igen det där, handla mat är inte min favorit! Jag har som tur är många mataffärer nära som jag kan gå till eftersom vi bara har en bil :-) Crazy, jag vet :-) Amrisarna ser ut som fågelholkar när jag säger att jag går, cyklar eller tar buss/tåg dit jag ska :-D Tycker att det är jättekul att få följa med i din vardag!! Kram!

Anonymous said...

Fejno! Jag skulle kunna tänka mig att byta väder med dig för någon dag eller två! Hade faktistk 18 minus ute idag ha ha. Att vi har mkt snö vet du ju redan!!
Kramar fr G.O

Jane & Gavin said...

Jag älskar att åka och handla! Men vi har inga superstora affärer här, jo, Walmart en halv timme bort men annars är det Ralphs, Albertsons, Whole Foods och Trader Joes som gäller, matkedjorna verkar vara väldigt lokala i USA. Håller med om råvaror, men ost och korv suger!! Och all frukt ser så fräsch ut, härligt!

Anne-Marie said...

Ett "klassiskt" Annika-inlägg. ;) Du är för härlig. Tycker nog att det känns litet som om man "syns" när man drar med sig kameran in i affären. Har ju ingen ajfån men kan tänka mig att den är litet mer diskret. Tänk jag tycker inte det är trist alls att handla. Så olika vi är. Det ser verkligen tomt ut som Saltis påpekade i din affär. Och Safeway ser PRECIS likadant ut här på västkusten. Din affär verkar ha en mycket större frukt- och grönt avdelning än vad vi har här. Men så varmt. Det är ju nästan svensk sommar. :) Kramar!!

Tankevågor said...

Jag är likadan jag gillar verkligen inte att handla och vill egentligen att det ska gå jättefort. Men det är SÅÅÅ skönt när det är gjort.
Hur ofta handlar du?

Såg att ni ska på kryssning igen... vad roligt! :-)
Verkligen något att se fram emot.
Här har vi iskyla och väntar snökaos idag....men det är VINTER och det finns ju dom som trivs med det eller hur!? :-)

I natt glömde jag stänga av ljudet på min mobil....så plingar det till halv två tror jag. Fniss....jaha du Annika tänkte jag och somnade om. ;-)

Den här omgången fixar jag aldrig!

STOR kram från ett snöigt Stockholm och mig!

Musikanta said...

Jag ser faktiskt ingen större skillnad på vår nybyggda supermarket och er. Barnbilarna finns på ICA i Stockholm där Mirren och jag brukar handla och är inte särskilt tunga.

Dock finns ingen teve i dessa än, vilket skulle ha behövts om man måste ha med sig två vilda pojkar på två och fyra år, vars högsta nöje är att sticka iväg från mamma och mormor.

Eftersom vi bara har EN enda suptermarket av dignitet här i lilla Söderköping träffar man alltid bekanta och vänner där när man handlar - vilket är trevligt.

Kram från Ingrid, som inte alls tyckte det var tråkigt att vara med dig och handla.

Annika said...

Cecilia:
All right, lika alltså. Nice.
Ja, det där med uni lär bara eskalera!
Har jag hört.

Elisabeth:
Ja, jag läste att det var bitterkallt i mellaneuropa.
Men det ser bra ut hos er också.
Jag skulle njutit av det, men det vet jag att du inte gör.
Ja, detta med unis alltså! OCh vi är bara i början, om ens det...
Förstår att det var stressande till max för dig!

Penny:
Ja, det är så jädra pinsamt att plåta i en mataffär, eller i vilken affär som helst.
USCH!!
Inte ens med mobilen kan man vara direkt diskret...

Kroger har inte vi, men den är stor på andra håll i landet, det vet jag.
Ja, Whole Foods och Trader Joes borde ha motsvarigheter i Sverige.
Kan tro att det ekologiska tänket inte kommit lika långt i södern medan det är stort norröver och västerut.

Imorrn ska jag skicka din mugg :-)
KRAMAR!!!

Annika said...

Anna:
KUL att du vill hänga med :-)
OCH ni får info från gymnasier i parti och minut. INTE lätt att välja DET heller minsann.
Tänk vilken skillnad mot när vi sökte in. DÅ var det minsann inga skolor som marknadsförde sig.
Huggies!

Christina:
Nej, att handla mat är ingen höjdare alls.
USCH!
Men det är bra att du kan knata till affären, det kan ju jag egentligen också, men gör det sgs aldrig.
Det är bra att ni klarar er på en bil. Power!
Kram!

GO:
DET
r ju så kallt jag vill HA!!!
HAHA!
Ja, vi byter. Här ser det bara milt ut framöver, 10-13 grader. Vllket skit, vilket skit...VILKET SKIT!!
Kramar!!!!

Annika said...

Jane:
Bra att du gillar det trista.
Walmart försöket jag undvika så mkt jag kan, gillar den INTE.
Ost kan det vara svårt med, men Whole Foods har ju en helt OK ostdisk, likaså Teeter och Wegmans, men de affärerna finns nog inte hos er.
Lokala kedjor är det, förutom Safeway o Whole Foods etc.
Jha, frukten är superfin , och grönsakerna också...

A.M:
Tack, ja det kanske är ett äkta Annika :-)
BRA att du inte ogillar att handla. Det blir ju genast roligare då.
Att plåta i en butik är inte KUL, inte ens med ajfån. Som jag skrev till Saltis pasade jag på att fotografera när det inte var ngn i gångarna, hahaha!!
Ngn hejd får det vara. Men jag tycker aldrig det är direkt trångt i ngn marvarubutik här.
Kan tro att Safeway liknar över hela landet.
USCH, A-M, vi har ett riktigt milt och vidrigt väder...
Kram!

Lisbeth:
Ja, jag vet. Det är så himla tråkigt!
SÅ trist. USCH.
jag vill att det ska gå superfort också.
Jag handlar en gång i veckan.

Det ska bli så KUL att kryssa!
Verkligen!
Avundas er ert väder. SÅ underbart fint!
SÅ ska det vara. Nej, alla gillar det INTE!

HAHA, ja det var jag :-)
Som pingade in på WF! Själv har jag stängt av ljudet helt och hållet på WF.

Lisbeth, du vinner denna omgång...DET tror jag. Det är oerhört jämt mellan oss, och jag har inte mkt kvar...

NJUT av er SNÖ!!!!
Kramar!!!

Annika said...

Ingrid:
Det finns en stor skillnad, inget vin och ingen starköl säljs i Sverige i mataffären ;-)
Annars är det ju bra om de liknar.
Och ja, de där barnvvaruvagnarna är kanske smidagare än jag tror. Bra att de finns.
BRA att du tyckte det var kul att hänga med och handla.
Kram!

Coolaannna said...

Åh, jag har missat detta ljuuuuvliga inlägg! Tack för att jag fick följa med dig och handla! Såna affärer vill jag ha här också!

Vin i affären, så himla lyxigt!

Kram anna

Annika said...

Anna:
HAHA, TACK!!!
Ja, det är en typisk affär!!
Vi i affären GILLAR jag!
KRAM!!

Anna, Fair and True said...

Antar att du tycker det är tråkigt för det är en rutin och något mdu måste göra. Var det bara någon gång då och då så hade du säkert gillat det. Men det kanske blev lite roligare nu när du plåtade? ;)