Thursday, February 09, 2012

Från kaffe till brev...

Kaffe igår med BRA tyck, OCH TRYCK, från er läsare.
Det är, som sagt, alltid lika KUL då ni tycker till och skriver kommentarer.
TACK för det.

Idag tänkte jag gå in på det här med BREV!
Från kaffe till brev. Lite besläktade är de nog. Jag har fått en hel del brev genom åren med kaffefläckar på ;-)

Igår befann jag mig först på “The UPS-store” för att sända en sak till Sverige. Det jag skickade igår var en Starbucksmugg som en bloggvän beställt.
Jag har aldrig provat att skicka via UPS förr, och INTE kommer jag att använda dem i fortsättningen heller. Muggen kostade tio dollar i inköp på Starbucks, och UPS skulle ha närmare 100 dollar i porto!
Hur sjukt är inte det på en skala?
Helt. Galet. Överpris. RÅN!!!
Aldrig i livet.
Jag for till posten istället här i Reston. Där skickade jag iväg muggen för 17 dollar. Japp, snacka om skillnad va?
Personligen fattar jag NOLL. Hur in i bänken kan UPS ta SÅ mycket mer betalt?
Är det för att de själva vill packa prylarna? Antagligen är det så.
Kommer inte att använda mig av dem om jag absolut inte behöver.
Tack och lov för att vanliga posten finns.
Visserligen är de sura som ÄTTIKA på postkontoret i Reston, men det är smällar man få ta.
Jag brukar grina lite illa över postens priser också, men det kommer jag härmed att sluta med.

På posten igår köpte jag även frimärken.
INTE för att jag skriver vanliga brev ofta längre, men Valentindagen närmar sig och då tänkte jag skicka iväg ett par kort och lite brev, the old fashioned way...
Jag kan knappt skriva för hand längre. Eller jo, nu överdrev jag en hel del. Men faktum är att jag tycker att min handstil är mer oläslig idag än vad den brukade vara. Jag skriver endast för hand då jag skriver min dagbok, eller då jag skriver någon lista hemmavid.
Egentligen borde vi alla skriva brev för att öva upp vår handstil. Samtidigt gör vi någon annan, mottagaren, mycket lyckig.
För, det är ju UNDERBART att få ett handskrivet brev som dimper ner i brevlådan.Den enda person jag numera skriver brev till är min mormor som fyller 94 år i augusti. HON har ingen dator, förstås. HON har heller ingen mobil. Nej, hon har sin telefon, TV, radio och CD-spelare och det räcker för henne.
Alltså får mormor brev, men inte så ofta som hon borde få.
Idag tänker jag printa ut en massa bilder, skriva ett brev och ett Valentinkort och skicka iväg det till mormor. Hon kommer att bli glad.
Jag skriver inte brevet för hand, utan jag skriver det på “word” (eller vad det nu heter på macen, minns inte...PAGES heter det) och printar sedan ut det.
Inbillar mig att det blir lättare för mormor att läsa ett sådant brev än de kråkor min handstil förandlats till.
Valentinkortet skriver jag för hand.

TÄNK vad MYCKET BREV jag skrev då jag var ny i USA. Det var långt före internet. Jag skrev och skrev och skrev. OCH så fick jag svar.
Det var himla mysigt. Det var alltid riktigt spännande att öppna brevlådan för att se om det låg något privatbrev däri. Ofta gjorde det det.

Peter och jag skaffade oss internet 1998. I början sa jag och flera kompisar hemma att VI INTE skulle börja maila. Nehej då, sicket TRAMS! Riktiga brev skulle det vara, allt annat var tabu.
Gissa hur lång tid det tog innan vi började maila istället?
Just det, några dagar eller så.
Sedan dess har breven fört en tynande tillvaro.
Numera mailar jag varenda gammal vän jag fortfarande har kontakt med, antingen via mailen eller via Facebook.

På 19 år har det verkligen skett en revolution inom tekniken.
NU har vi alla datorer, vi har smartphones och vi spelar Wordfeud (fast jag börjar lessna på WF och jag kommer nog att lägga ner mitt konto) mot varandra medan vi chattar. Vi skickar textameddelanden. Många har iPads (inte jag ännu, men det kommer säkert...).
Jag lyfter knappt aldrig min telefonlur. Jag ringer nästan aldrig till någon längre. Jag håller kontakt via mail, FB eller SMS.
Bloggen hjälper till att knyta band. Bloggen skapar också nya kontakter hela tiden.
Snart kommer jag säkert (fast inte än, är inte sugen) att skaffa en NOOK. Därigenom kommer jag att kunna låna svenska böcker digitalt (DÅ har jag inte bibblanfobi).
Sånger som kommer ut laddar jag ner på min iPod direkt.
Jag lyssnar på en herrans massa svenska radioprogam via min iPhone. Podcasting är en GÅVA!
Jag ser alla de svenska tv-program jag vill se, fantastico!
DOCK är jag en av de få som ännu inte skaffat SKYPE! CAN you believe it!
Men, endera dagen ska det också ske. Tror jag...Saknar ni att skicka brev?
Eller skickar ni kanske brev?
Isåfall till vem? Kanske nångon äldre släkting?
Skulle ni vilja “byta bort” mailandet mot gammalt, hederligt brevskrivande igen?
DET skulle INTE JAG!
Hur mysigt det än var att få brev så skulle jag inte vilja gå tillbaka till det.
What say you?

Ha en finfin torsdag

39 comments:

Taina said...

Kul att du nämner Valentinekort för jag skickade mina i förrgår. Till mina barn i Sverige såklart. Hittade så fina just till Daughter och Son. Från Hallmarks. Sedan skickade jag ett till pappa såklart.

Jag brukar inte skriva brev längre men en hel del handskrivna kort till pappa och min faster. Mina mor-och farföräldrar lever inte längre, men jag skulle nog göra som du, dvs skicka just till dem.

Ibland får jag faktiskt handskrivet brev från Alberts farmor! Hon skriver så fint och klistrar dit små bokmärken som Liisa kan titta på. Hur gulligt är inte det???

Skype är BRA, Annika! DET måste du fixa. Själv lyssnar jag aldrig på radio via telefon men däremot på paddan. WF har jag aldrig testat. Jag har min Sudoku jag.

Ha en mysig lillfredag.

Kramar!!!

Marie said...

Jag skriver ibland, men det blir inga långa brev. Känns lite löjligt att skriva ned vad man gör i brev när dom jag skickar till ändå kan följa på bloggen och fb vad vi håller på med! Men ett litet brev med nån liten sak då och då tycker jag är kul att skicka iväg! Och få! Yes, att få! Så mysigt! :)

Annika said...

Taina:
Japp, och jag måste skicka mina idag, och då kommer de nog fram för sent!
NOOOO!!!!
Det är rätt kul att skriva brev till mormor, men det tar konstigt nog, lite lång tid.
Det är lättare att bara klattra ner ett mail till ngt. Inget porto behövs etc.
Trevligt att du får handskrivna brev ibland. DET är roligt, så roligt att få!
Jag ska fixa Skype, tror jag...
Jag lyssnar på radio ofta över Bose-högtalarna. Funkar perfekt + då jag är ute och går.
Soduko är INTE min grej.
men WF börjar kännas dammig också.
KRAM!!

Marie:
Precis, man vill ju inte skicka brev till de man mailar etc. Känns tårta på tårta...
DET är kul att skicka små saker. Jag gör det alltför sällan...
KUL att få också ja!!!

Fourmum said...

Jag skrev mycket brev förut, men inte nu längre. Minns faktiskt inte när jag skrev ett riktigt brev sist.Vykort skrivs ibland och skickas till de som inte har mobil eller dator, men väldigt sällan. Sitter ju framför en dator hela dagarna samt jobbar med mobila tjänster så det är så enkelt att skriva ett email/sms/mms

Skype borde du prova. Det finns en chat funktion i Skype som jag använder dagligen. Jag ringer inte lika ofta via Skype, men det är bra att ha när vi är hos mamma (som saknar både internet och mobil) och vi kan skypa med syskonen så mamma får se dem, det uppskattar hon. Barnen skypar ibland med farfar som bor 100 mil bort, även det uppskattas :) Ha en bra dag! Kram

Anonymous said...

Använder du inte Skype???!!!
Skypar med sönerna flera gånger i veckan, både med och utan bild. Ovärderligt för mig! Och så har vi Skype-abonnemang för Europa, dvs jag kan ringa till alla fasta telefoner i Europa för ca 55€/år! Använder jag till att ringa släkt och vänner i Sverige och annat. Jag ringer alltså till mottagarens riktiga hemtelefon.

Annika said...

Formom:
Nej, brev är nog ngt som mer och mer hör det förgångna till, tror jag.
OCH som du säger, du sitter vid datorn hela dagen så det är klart att du använder dig av de tjänsterna.
Skype borde jag nog ladda ner ja.Chatten är jag nog mer mer intresserad av än själva talandet.
Ska nog ta och göra slag i saken.
Why not? liksom...
Kram!

Brysselkakan:
Nej, jag har ju inte det Jag är en av de få som inte laddat ner det!
men det borde jag nog, ja...
Schysst deal det där med att ringa så mkt du vill inom Europa via den fasta luren. GILLAR!!!

Sahra said...

Jag skriver inte brev. Det var länge sedan och man märker hur trött man blir i handen när man väl måste skriva något för hand. Barnen får skriva läxor i datorn vilket jag tycker är synd. Det är lätt för dem att sätta på stavningskontrollen och bara rätta orden utan att tänka till. Annars är jag absolut för fb, sms, mail, bloggen för att hålla kontakt. Även om det satt långt inne. Jag gick med i fb i höstas. Jag tycker att det är ett tråkigt sätt att umgås på. Är man inte online så existerar man inte. Man missar en massa saker. Men jag har ändrat uppfattning. Jag umgås nästan mer nu även om det bara är online. Vem har tid att träffas. Iallafall har vi svårt att få till med många barn och mycket aktiviteter. Undrar om jag kom ifrån ämnet lite nu. Det var ju brevskirvandets vara eller inte vara. Hm. Men jag har sparat alla brev jag fick fram till typ 15 årsåldern. Alla.

Millan said...

:-) vad lustigt att du skriver om det har idag for jag skrev nagra till familjen hemma i svierge i morse och insag att min handstil blir samre och samre. Trist! Maste nog ova mig lite ... passar bra nu nar NIls har skrivstilslaxa varje vecka!
Men nej jag skriver inte sa mycket brev nu for tiden, men jag ar bra pa att skicka kort till vanner och bekanta nar de fyller ar.

Appropa kaffe - sa ja jag ar en riktigt kaffemoster. Garna med kakor till da saklart, men icke i veckorna. Jag dricker ca 2-3 koppar kaffe om dagen o eftersom jag maste ha mjolk i sa dricker jag med skinny milk. Samma for mig for ovrigt, dvs det ar bara mjolk i kaffet som dricks.
Annars tycker jag nog att Starbucks gor det godaste kaffet. Cafe Costa ar bedrovligt!!

Vad roligt att se alla foton fran nar Karolina var liten. Hon ar sa sot!! Det ar verkligen roligt att se dina privata foton och lasa om 'gamla' tider for det gor ju att det kanns som om vi lar kanna dig annu battre!

Kram

Annika said...

Sahra:
Sant det är verkligen på utdöende. Tyvärr.
Synd att barnen gör sina läxor via datorn. De måste få en handstil, kan jag tycka. Fast det kanske bara är förmätet att tycka så...
Och stavningsprogrammen särskriver SÅÅÅ gärna. DET är en SKAM!!
FB har jag blandade känslor inför ockå, ska du veta.
Jag tycker det är fånigt, samtidigt som det är kul.
Men mkt där är verkligen bara skval.
Bloggen däremot tycker jag nästan är ett bättre forum. Den är så mkt bredare och folk har en helt annan chans att tycka till.
KUL att du sparat så många brev.
Kram!!

Millan:
HAHA, ja du SER!!
Min handstil blir allt mer "kråkig" och snabbr skriver jag och så får jag ont i handen..
BRA att Nils har skrivstil i skolan. LIKE IT!!!
DU är en kaffemoster, det ante mig.
Det ante mig också att du förbjuder bakverk i veckorna.
Starbucks HAR starkt kaffe, det tycker jag med. Lite för beskt för mig smak.
Hur är kaffet annars i England? Svagt?
TACK, kul att du gillade nostalgitrippen!
DET kan nog bli mer sånt framöver :-)
KRAMAR!!!

Saltistjejen said...

Men Annika UPS är väl mer ett "budföretag"??? Är det inte därför de är så dyra?? Alltså som FedEx? Jag skickar aldrig med bud privat om det inte är så att man köpt ngt online som ska bytas och det ingår fri returfrakt. Då brukar företagen ofta ha just UPS som budfirma har jag märkt. Oftare än FedEx. Fast i Sverige när man var tvungen att buda ngt på jobbet anlitade vi i stort sett altid FedEx. Men som sagt, jag tror att du inte kan jämföra UPS med vanliga posten. om de fungerar ungefär som FedEx så är det ju sådana ställen man kan skicka "konstiga" saker också. Som saker på torr-is t ex. Det gjorde vi en del när jag jobbade. :-) DET kan man ju inte på posten.
Brev var det länge sedan jag skrev. Men det är roligt att få och roligt att skriva. Tyvärr blir det nästan aldrig nuförtiden. Om det ska vara lite mer "högtidligt" skriver jag dock ett brev. Men det sker väldigt sällan nu.
Och Telefon, vi HAR inte ens landline här. Vi brydde oss aldrig om att skaffa det när vi flyttade hit. Det var liksom aldrig läge. Så vi kör med våra mobiler enbart och det fungerar super!
Skype borde du skaffa dock! Det är superlätt. bara att gå in på skype.com (tror jag det är) och klicka på download. Sedan har du det i din dator! Kan även använda Skype-appen på din iPhone och då prata via Skype i den med om du har tillgång till nätet. Super!
Kramar!!

Annika said...

Saltis:
JO jag VET!
Men jag tycker det är fan så HUTLÖST iaf.
100 dollar!!
SJUKT!
Visst, de kör ut det med bud. men ngn måtta får det vara.
USCH!
Ofta får man ju det man betäller online via fedex pch UPS, och jag tycker aldrig att det portot är speciellt chockerande. Men oh well...
Nej brev är på utgående, helt klart.
Många är det som helt är utan landline och varför inte? Det funkar ju det med.
Skype, vi får se...
Jag vet att det är enkelt, men jag vet inte varför jag inte får ändan ur.
One of these days maybe?
Men ni övertygar mig mer och mer :-)
KUL!!
Kram!!

Vform said...

Hej Annika!
Som 13-åring sökte jag brevvänner i Hemmets Veckotidning och fick MASSOR med brevvänner :O)
Skrev otaliga brev per vecka ... klagomål fick man från mor som måste betala portot! Inte minns jag vad frimärkena kostade på den tiden (som du förstår var det på stenåldern ;)) men antagligen mycket!
Men VET DU VAD ... EN av dessa brevvänner finns för mig ännu!!!
Nästa år har vi skrivit till varandra i femtio år ... men vi har aldrig träffats! Inte blir det ju så ofta vi skriver, ibland bara till jul, men ändå! Hon bor i Åtvidaberg.
Annars skriver jag nog ett stort antal julkort och andra kort också, för hand!
Visst mailar jag ibland också ...
Ha det bra!
KRAM!

Annika said...

Vivan:
KAN tro det ja!!!
DET var ju jättevanligt förr med brevvänner!!
KUL!!
Kan tro att din mir klagade över dyrt porto, haha!
GUD så KUL att du har kontakt med en brevvän ÄN IDAG!!
DET är POWER!!
DU har så vacker handstil, och du gör ju kort och annat så jag förstår att det blir en del skrivet för dig!!
KRAMAR!!!

Camilla said...

Tyvärr blir det inga brev skrivna alls för hand nu för tiden. Annat var det förr då jag skrev massor av brev. Men kort brukar jag försöka få iväg.
Jag tycker att det är smidigt med mail då det går på ett klick. Jag brukar ju annars ha svårt att komma ihåg att gå till brevlådan;)

Däremot tycker jag att du borde testa Skype. Det är väldigt smidigt och dessutom gratis. Bara en sådan sak.

Kram

Caroline said...

Skype måste du fixa! Du som bor så långt ifrån familj och vänner i Sverige! Jag använder skype hela tiden. Ibland från datorn och ibland via appen i mobilen. Oftast skypar jag med bild och ibland inte. Jag skypar ofta med mina föräldrar och vänner även om de bor i Sverige för det är ju GRATIS :D Sen skypar jag mycket med vänner runt om i världen, toppen ju! Det känns som man är nära när man i själva verket kan vara på andra sidan jorden ifrån varandra. För mig är skype den bästa uppfinningen i världen! :D Kram

Anonymous said...

Älskar att skriva brev & vykort. Men nuförtiden skickar jag bara handskrivna jul- och födelsedagskort & sa kanske vykort fran semestern. Usch ja, min handstil blir ocksa bara sämre & sämre. När jag var i USA skrev jag brev nästan varje dag & precis som du skriver, det var sa spännande & pirrigt att öppna brevladan. Hade dessutom brevvänner i hela världen när jag gick i skolan & det var kul med alla frimärken & olika handstilar. Man sag direkt om brevet kom fran ett engelssprakigt land, Japan, Sverige, Tyskland etc. Jag saknar brevskrivandet enormt, men jag skulle ända inte vilja byta bort mailandet.
Kramar, Lisa

Desiree said...

Riktiga brev och vykkort har blivit så ovanliga numer att det känns som en sådan lyx när man väl får något sådant. Jag saknar riktiga brev, de känns mycket mer personliga. Men det känns nästan också lite smålyxigt när någon tar sig tid och skickar ett personligt mail också.
Galet med muggen som skulle kosta så mycket att skicka med UPS. Det är också så att det nog faktiskt är lättare och mer praktiskt att skicka muggen med vanlig post som paket istället för med UPS. UPS och Fedex funkar väldigt bra inom USA men här i Sverige är det ju inte alls anpassat för det systemet. Man måste se till att vara hemma då de kommer, de lämnar inte paket vid dörren då de blir stulna här. Ibland har jag fått ta emot grejer med UPS och då har jag fått ringa dem först och sedan fixa en fullmakt så att de kan göra ett undantag och lämna brev/paket i en påse som jag hängt på dörren då jag inte kunnat vara hemma och invänta att de ska komma.
Jag borde nog se till att också själv skicka iväg mer handskrivna brev. Julkort och vykort då vi är ute och reser brukar jag se till att skicka iallafall.
Kram!

Jane & Gavin said...

100 dollar i porto??? Herregud. Jag brukar använda UPS rätt ofta, anledningen är att det går snabbare och saker brukar aldrig komma bort. Med vanliga posten så har ett antal paket aldrig kommit fram. Men dyrt är det.

Anonymous said...

Jag kan verkligen sakna "riktiga" brev som man aldrig får längre. Du minns väl när våra brevpapper användes flitigt? :-)
Jag kommer ihåg när du skrev till mej o tyckte vi skulle börja mejla.
"Nej, det vill jag inte, tycker det verkar jobbigt o tråkigt"
Ha, det var ett tag sen!
De enda brev/kort jag skickar idag är till julen. Inte ens Valentinkort skickar jag (tyvärr)
Jag skulle medverka i en tävlng härom veckan o då skulle man skriva svaret på ett vykort o skicka in.Det trodde inte jag existerade längre. Nu är det ju alltid mejl till tidningar.
Kramar från Anette!

Anonymous said...

Det här var ett inlägg som fick mig att ta till tastaturen. En e-boksläsare måste du ha, just för att kunna låna böcker på bibliotek. Jag har bibblo-fobi, men av andra orsaker, jag glömmer alltid att lämna tillbaka i tid och så får jag stå där och skämmas... Nu lånar jag i min bookeen och behöver inte komma ihåg att lämna tillbaka böckerna, så smidigt!

UPS är jag irriterad på fast som mottagare. Beställer man varor från utländska företag kör de ofta med UPS, UPS åker då ut till mig på dagtid och ringer mig och talar om att jag inte är hemma. Eftersom det finns ett UPS-utlämningsställe nära hem så har jag bett dem lämna paketen där. MEN, det får de inte göra om de kommer utomlands från. Då får de bara lämna dem på två ställen i Stockholm, varav Arlanda är det ena. Det de kan göra är att ställa paketet utanför min dörr om jag sätter en lapp på dörren. Jamen, hur tryggt är det? Korkat företag!

Och så måste jag hålla med Desiree om att det känns lyxigt att personliga brev nu för tiden. Som jag skickade brev när jag var yngre, jag hade brevvänner lite överallt, Algeriet, Holland, Sibirien, Polen och England, och flera i Sverige.
/Tysta C
denlillaboklådan

Elisabeth said...

Jag skriver sällan brev, även om det händer. Däremot skriver jag en del annat för hand, anteckningar och liknande, för jag är nämligen så omodern att jag inte skriver sådant i mobilen (icke en smartphone). Som för övrigt kanske inte ens har en sådan funktion, slog det mig nu. Eller det måste den väl ha, men inte som i smartphones och liknande.

När jag var på ridläger, någon vecka ett antal somrar i mitten på 90-talet, bytte vi adresser med varandra och skrev sedan just brev för att hålla kontakten. Det känns på något sätt inte så länge sedan, men var ändå en annan värld på det området... Och ville vi ringa hem fanns EN telefon att tillgå. Den stod vi i kö till på kvällarna. Långt, långt från mobiltelefoner det.

Channal said...

Jag saknar handskrivna brev! När jag var yngre hade jag brevkompisar. Kärleksbrev som jag pratade med Date :-)) Har kvar fina brevpapper som jag har sparat! Jag får aldrig några brev idag! Men jag är glad för vykort! Det får jag o skickar även det själv! Kul!!
Kram du vackra själ! Anna

Coolaannna said...

Ja tänk den tiden då det låg ett brev i postlådan! När jag var i USA som Au-pair skickade jag många långa brev hem till kompisarna! Och lycka var att gå ner till tanten som satt vid infarten av den där countryclubshuset och hämta post <3

Men du vad dyrt det var att skicka 100 dollar. Ghha!!

Ha en fin dag :)

Kram Anna

Tankevågor said...

Nej jag skriver inte heller några brev längre...men handstilen är nog så prydlig ändå eftersom jag skriver så mycket med mina små i skolan.
Tänk vad mycket brev man skrev förr!! Hade en brevvän i Finland bland annat och vi skrev till varandra ofta.
Nu skickar jag lite vykort ibland, till vissa och jag tycker själv att det är roligt att få såna.
Men jag skulle aldrig vilja ha tillbaka enbart brevskrivande. Det går ju så fort med mail och man når ju varandra i samma ögonblick man tänker tanken nästan. :-)

WF börjar jag också tröttna på....blev så full i skratt när jag läste det här hos dig. :-) Ska nog ta en paus där ett tag.
Men något som jag är MER trött på så är det FB!! Är nästan aldrig inne där längre. För mig känns det bara som en massa blaj och mest yta. ( det finns såklart undantag)Det är som sagt lite dubbla känslor där.
Bloggarna känns mycket mer innehållsrika och har mer djup i sig tycker jag.
FB kan aldrig ersätta bloggarna.

Ha en skön fortsättning på torsdagen! Den nya fredagen eller hur? SKÖNT att vara ledig i morgon.

Kramar i massor!

Anonymous said...

Jag höll på att svimma! $100 är ju rena rama rånet! Sanslöst! Att dom inte kursar med den prissättningen har jag svårt att förstå! Jösses!

Min Mans Mat said...

Åh vilket bra inlägg, så tänkvärt...
Man tänker så sällan på hur fort det faktiskt gått, på alla brav man skrev förut, och som du skrev hur fantastiskt kul det var att få brev i brevlådan.
Nu mailar man, och smsar och så sällan man får ett riktigt bre, skrivet på brevpapper, sällan, nej det sker ju aldrig, vad tråkigt eller...
Jag letade vykort för två somrar sen, när vi var vid Västkusten, inte ens det var så vanligt sa damen i kiosken där vi tillslut hittade vykort.
Nej men det är ju så snabbt o enkelt att sända mail, så svisch kan man prata eller kontakta någon på andra sidan jordklotet, Häftigt otroligt
Ha en bra afton o helg
Kram från Småland, vi har haft minus tjugo och rejäl vinter här i veckan :)

Lotta said...

Vilken sen kommentar idag. Jag hamnade framför en bra film ikväll ;)

Att skriva är roligt! Jag tycker om att vårda min handstil
Den är min och högst personlig. Kommer ihåg i skolan och
på papper hemma hur jag skrev mitt namn överallt. Testade min signatur. Skrev småord. När jag hittar gamla brev och dagböcker kan jag känna igen var jag var i min "handstilsutvecklingsfas"

Det är mycket trevligt med handskriva brev och kort! Jag saknar det.

Kramar!!

Christina said...

Jag saknar handskrivna brev ibland. Hittade en hög hemma i Sverige när jag gick igenom lådorna i flickrummet. Dom var så fina och personliga, ett mail är så lätt att det glöms bort eller slängs. Men med det sagt så nej, jag vill inte gå tillbaka till brevskrivandet men jag tycker det är kul att skriva ett litet kort eller några rader i ett brev när man skickar saker till Sverige och jag tycker det är kul med "riktiga" inbjudningskort och inte bara ett event på Facebook ;-)
Kram!

Annika said...

Camilla:
Nej, det blir inte många brev längre.
Så är det...
Kort och sånt måste jag bli bättre på.
ABSOLUT!
Skype ja...Ja, i får väl se. Endera dagen är jag nog där.
Kram!

Caroline:
Hej, vet inte om du är ny här?
VÄLKOMMEN!
Ja, Skype ska jag kanske skaffa.
Det gör jag nog, som sagt. Snart.
Jag vet ju att det är smart.
OCH gratis :-)
Kram och välkommen tillbaka!

Lisa:
Jag är som du!
MEn tom julkorten börjar jag förtrycka nu när jag gör mina egna.
DET är inte bra.
Dock skriver jag alltid ngt personligt på dem.
Det är ju jättekul med kort och brev så egentligen borde man satsa på mkt mer sånt
Brevvänner, så roligt det måste ha varit.
OCH ja, nog har man skrivit brev i sina dagar!!
Kram!!

Annika said...

Desiree:
Ja, det är verkligen lyxigt att hitta ett ritkigt brev i brevlådan, och det är extermt sällsynt numera.
Den enda som skickar är min mormor.
Ja, jag vet, hur fan kan UPS ta 100 dollar i porto!???
Det är fasiken helt och fullt SJUKT!!!
SÅ sant, UPS och FEDEX passar superbra här i US, emn det är bökigare hemma på alla sätt och vis.
Posten ska jag inte klaga på så mkt i framtiden...
Kramar!

Jane:
SJUKT!
HAR aldrig använt mig av dem, och aldrig har vanliga paket på posten kommit BORT för mig. Vilken OTUR du haft under din yttekorta tid i USA.
Tycker nog att posten är tillförlitliga för det allra mesta. DÄREMOT har ett paket en ggn från Sverige och hit försvunnit, men aldrig tvärtom. OCH det har bara hänt en enda ggn på 19 år.
Så du måste ha haft en EXTREM otur.

Anette:
JA; jag MINNS!!
Det är ett av mina tidiga internetminnen då du tyckte det skulle vara för jobbigt (!!!!???) att maila. HAHA!!!
Numera skulle man ju inte vilja gå tillbaka till brevskrivande, fniss..
Men kul var det, och fina brevpapper hade vi!
Precis, numera blir det bara julkort...
Och ett par Valentinkort.
Kramar!!!

Annika said...

C, Lilla boklådan:
Ja, men inte ännu. Jag är inte redo för det ännu. Min man har en NOOK som han verkligen älskar.
Men vi får se när jag tar steget.
Inte än.

UPS verkar vara SVÅRT och bökigt utanför USA.
Här är det så lätt med dem, och med Fedex, men det verkar inte funka utanför USA.
Lustigt att de har sådana regler.
HÄR behöver man INTE vara hemma då de kommer.
SÅ, i det fallet är det det mkt bättre med vanliga posten, for sure.

Brev är lyxigt numera.
Får man ett brev är det KUL!

Elisabeth:
Ja, brev är verkligen inte vanliga längre. Kul att du skriver lite ibland.
Jag har gått över till att skriva ner en del i min ajfån. Men shoppinlistor o sånt skriver jag för hand. Liksom min dagbok.
Du ser, mitten på 90-talet känns inte så avlägset, och ändå har så mkt hänt sen dess.
Just att knyta kontakter och hålla kontakt via brev var verkligen speciellt.
Nu är det Fejjan som gäller.


ChannaL.
Ja, visst kan man sakna dem.
DET var ju SÅ speciellt förr, att komma hem och se om man fått brev.
Känns så avlägset.
Jag borde börja skicka mer kort.
Kramar tillbaka, du vackra!!!

Emmama said...

Japp det blir en del brev och kort, inget mail i världen kan slå "riktig" post.. Skickar några i månaden i alla fall. Kul!

Hoppas livet är gott!
Kram!

Annika said...

Coola Anna:
Under min au.pair tid i USA slog jag alla mina personliga rekord som brevskrivare.
Jag skrev jämt!
Hela tiden.
Hade en låda full med olika brevpapper, frimärken, pennor pcj klistermärken. SÅ speciellt.
Jadu, vilket sanslöst pris va?
100 jädra DOLLAR för en 10 dollars mugg.
Kramar!!

Lisbeth:
SÅ sant!
Du som lärare måste vårda din handstil.
DET förstår jag.
DET är BRA!
Nej, aldrig att jag skulle vilja gå tillbaka till att skriva brev heller.
Tacka vet jag mailandet!
Ja, WF har jag verkligen börjat lessna på.
På s¨många plan.
Snart ryker den appen från min ajfån.
Fejjan ja...
Den kan ALDRIG ersätta en blogg, aldrig.
OCh det är ett SKVAL därinne, jag sovrar rätt hårt, ska du veta. Blockerar en massa strunt, och tar bort annat...
Precis, nyfredag kallas torsdagar av mig numera ;.)))
Kramar!!

Penny:
Sjukare än sjukt.
Din mugg kommer via vanliga posten.
Keep your eyes open!!
:-)

Annika said...

Helena:
TACK!
KUL att du gillade inlägget!
nej brev är sällsynt. SÅ sällsynt.
Är det sant?
BÖrjar vykort också gå ur tiden?
DET är faktiskt sorgligt.
De borde kunna få leva kvar, tycker jag.
Mail är verkligen tidens melodi, vill inte ha det på anant sätt heller.
Ha en finfin helg i kalla Småland!!

Lotta:
JA, det var sent för att vara du :-)
Vilken film var det?
Bra att du vårdrar sin handstil!
Jag försöker göra det i mitt dagboksskrivande.
Ja, sådär satt jag också.
Numera kan jag sittao ch skriva namn när jag minst anar det :-)
Familjemedlemmars och vänners namn :-)
Kramar!

Christina:
Ja, då man hitter gamla brev är det som att föras tillbaka i en tidsmaskin.
Otroligt är det.
Det är verkligen speciellt.
Jag är så dålig på att skicka inbjudningskort med posten, allt går via e-vite numera. Så trist har det blivit.
kram!!

Annika said...

Emma:
OJ, du är en sällsynt ros i den här gruppen.
WOW!
BRA att du håller "konstarten" vid liv.
Jag mailar nästan bara numera, förutom till min mormor.
Kram!

Anna, Fair and True said...

Saknar ni att skicka brev? Ja, jag hade många brevvänner som barn (några få har jag fortfarande kontakt med) och det var något speciellt. Men men, mer effektivt med mejl.

Eller skickar ni kanske brev? Ibland men väldigt sällan. Det blir mer ett dubbelkort och att jag skriver över hela det.

Isåfall till vem? Kanske någon äldre släkting? Delvis men även till vänner vid ett särskilt tillfälle såsom födelsedagar, jul, barnafödelse osv.

Skulle ni vilja “byta bort” mailandet mot gammalt, hederligt brevskrivande igen? Nä. Man skrev kanske längre förut men inte lika ofta som nu. Och med Facebook och annat kan man ju ha mer regelbunden kontakt. Så jag gillar tekniken och gör det mesta av det!

Anna, Fair and True said...

Jag skrev förresten personliga tackkort till alla nu efter Isoldes ettårsdag och även efter hennes dop och födelse förra året. Sådant gillar jag att göra.

Annika said...

Anna:
Exakt, jag vill inte heller ha tillbaka gamla tiders brevskrivande.
Hellre tar jag allt via mailen.
prisa tekniken.
Numera blir det mormor som får brev.
TACKKORT tycker jag ska vara handskrivna också!! O JA!!!
Så ska det vara.
Inte via mailen.

Fröken Nattfrost said...

Jag skriver fortfarande brev, har två brevvänner. Dock har vi under årens lopp hörts mer och mer på msn/sms och liknande, så det blir inte brev lika ofta. Men vi växlar fortfarande då och då, skulle inte vilja sluta. :)