Thursday, February 16, 2012

Torsdag i PUNKT!

* OCH, så börjar veckan effektivt att närma sig sitt slut.
Jag älskar torsdagar! Ja, jag kallar dem ibland nyfredagar.
Torsdagar är (nästan) lika sköna som fredagar.
Idag blir dagen EXTRA SOFT!
På Svennefrullen idag vankas nämligen...*TADAM*...SEMLOR!! Jajamen, det blir den enda semlan jag kommer att trycka i mig iår.
De semlorna bakas av mina goda vän Lotta, och hon är en sådan SKICKLIG bagare och kock att jag redan NU vet att det kommer att bli ett fyrverkeri av smaker i munnen.
*Flämt*, I cannot WAIT!!
Åh, får jag inte åka iväg snart....*tittar otåligt på klockan*...
Efteråt tänker jag styra kosan direkt till gymmet. Jomen, jag vet ju att semlor inte precis är viktväktarmat. Men so BE IT! Tror att de är värda 17 points (så var det förr iallafall), Men idag kan viktväktarna fara och flyga. Alla andra dieter också...för den delen.
SEMLAN, here I COOOOOOME!!!!!Den här bilden tog jag av Lottas semlor i fjol. MUMS!!!* Ärligt talat tror inte jag att vi får någon vinter ALLS iår.
Ja, jag tror faktiskt att det är kört. Igår var det som rena, rama marsdagen ute. SEN MARS. Det var strålande sol, 14 grader varmt, småfåglarna sjöng och det var vindstilla. Det här var året då vi hade en enda lång höst som gick direkt till våren.
Screw THAT!!! Jag är verkligen besviken. Ni därhemma i norden har snö så det knakar i skog och mark. VAR glada för det, säger jag. Om det är någon tröst så är jag iallafall sjukt AVIS!!!


* Igår var jag på Barnes and Noble, och därmed STARBUCKS!
Det slår mig ofta hur många det är som sitter och arbetar på Starbucks.
Nästan vartenda bord är upptaget av macar, PC:ar, kaffekoppar och arbetande människor. Otroligt!
Starbucks har blivit nya tidens kontor. Det är där “alla” hemarbetande sitter. Jag kan tänka mig att det måste vara rätt skönt att jobba ifrån Starbucks/Caribou Coffee/Seattles Best mfl ställen någon gång ibland. Kanske någon gång i veckan?
Grabba laptoppen, dra till ett cafe, logga in, köpa kaffe och sen sitta där och knattra. Jag vet själv att det har varit mysigt de gånger jag har suttit där med min dator. Nu var det dock väldigt länge sen jag gjorde det.
Skulle ni kunna tänka er att arbeta från ett kafe? Det måste ju bli svårt om man tvingas tala i telefon. Irriterande för alla som ska lyssna omkring en.* Karolina är en “social butterfly”. Hela tiden har hon saker och ting på gång. Om det inte är repetitioner av West Side Story är det något annat. JAG vet redan nu att vi knappt kommer att se skymten av henne i helgen. HON ska på bio imorrn, sen är det två “Sweet 16” partyn, ett på lördagen, och ett på söndagen. Måndagen är ledig här (President’s Day). Det är fullt upp hela tiden för henne, men så ska det väl vara för en 15-åring.

* TACK, säger jag.
TACK för all feedback på gårdagens nostalgiinlägg. Ni är underbara då jag skriver på temat Nostalgi! OCH jag älskar det, för NI skriver om saker som JAG glömt bort i era kommentarer till mig. Nostalgiinlägg ska det bli många, många fler av i framtiden! DET kan ni skriva upp! OCH, jag har skrivit många sådana inlägg genom årens lopp.

* Speaking of which...borde nog ha något slags arkivsystem här på bloggen.
Jag vet att man kan fixa det hos blogger, men är det svårt? Bökigt? Jag antar att jag själv måste arkivera alla de inlägg jag skrivit. Vilket HÄSTJOBB. Men, smart vore det onekligen, inte minst för mig själv som ibland får leta som en tokig bland gamla inlägg om det är något jag söker.

Japp, nu dags att börja samla sig inför semmeldagen. Kaffe, semlor och goda svenskor. DET är inte dumt det.

Ha en toppentorsdag!!

24 comments:

Sahra said...

Haha. Jag gillar att du är så punktlig. Inlägg från dig kommer lagom till min sena frukost. Du kanske kan använda dig av etiketter. Då får du ju inläggskategorier som länkar ute på sidan.
När jag skrev uppsats satt jag ofta på bästa stället i lilla söta staden. Det är ett lugnt, mysigt o harmoniskt place med gudomlig latte och bullar. Ibland var jag bara tvungen att bryta mönster och se något annat. Det gick toppen att sitta så. Kram

Pettas said...

Håller med Sahra,

jag har anpassat min ettpausen till din inläggstid. :)
Njut av din semla för min del också!:) Jag planterar om alla pelargoner idag, bamsejobb. Vi har många i lådor och stora krukor härutanför när det blir sommar.
I vårt café sitter faktiskt en hel del människor på sommaren och jobbar. Vi har gratis WiFi och flere av stuggästerna har inte tillgång till bredband och har annars också svårigheter att nå ut trots alla sina moderniteter, p.g.a. av bergen runt omkring. På så sätt kan de förlänga sin vistelse på Åland och måste inte fara hem och jobba och betala räkningar. Övriga familjen sitter ofta i trädgården och läser böcker eller dricker kaffe, äter någonting.
Idag skulle jag gärna sända en stor famn av vintrigt solskensväder åt dig, några grader kallt, ny vit snö och en duvblå himmel. Underbart! Nu ut med den gamla blomjorden till kompostkärlet. Jag tänker söööööla

Kramar!

Marie said...

Ååååhhh! Jag åt en semla när jag var hemma över jul, tur det för tror inte jag får nån mer i år! Kanske borde baka själv... :)

Jag kan absolut se charmen med att sitta på ett café o jobba ibland, lite miljöombyte gör susen! :)

Annika said...

Sahra:
AH, BRA!!
Ja, inlägget kommer alltid ut 6 min tid.
Like clockwork!
ja, ngt slags arkiv borde jag ha...
Men är det svårt?
Måste kolla det där...
OCH att sitta på cafe och plugga och skriva kan säkert vara så mysigt. Det har jag också tyckt då jag tagit med datorn.
Kramar!!!

Karin:
HAHA, TACK!
Roligt.
Ja, klockan 13 i Finland/ÅLand blir det ju då.

VAD härligt att NI har wifi gratis för era gäster!!
LOVE IT!!!
Kommer man till Pettas kan man sitta och klattra bort lite rid på datorn.
Ert ställe är ju perfekt!
Jag kommer endera dagen. MÅSTE!!
TACK för vinterkramen!!
Den behöver jag!!!
KRAMAR!!

Marie:
JA, Marie!
DU som är konditor nästan borde verkligen baka ett gäng semlor!!!
HIHI!
Ja, säkert är det mysigt att ta med darorn ner till ett kafe och jobba. Omväxling.
Borde nog ta med min dator till sbux ngn ggn och sitta där och skriva. Länge sen jag gjorde det. Not bad...

tinajo said...

Jag önskar att jag hade kunnat tycka om semlor - jag som i vanliga fall är värsta gottegrisen kan knappt se en semla utan att rysa. Helskumt!

Känner mig riktigt utanför vid den här tiden på året, alla runtomkring jublar åt semletiderna! :-)

Fourmum said...

Du får njuta av vintern hos mig ;) Tänkte skriva att jag inte har ätit någon semla i år, men kom just på att det har jag visst ;)

Ska snart lägga upp dagens vinterbilder. Om det går bra så kan det bli en vinterfilm också. Ha en underbar dag och NJUT av din semla och trevligt sällskap! Nu blev jag sugen på en semla ;)Kram

Annika said...

Tinajo:
OOO!!
Men vad bra egentligen!!
Skulle önska att jag vore sån!
Förstår att du känner dig udda ;-)

Annika said...

Fourmom:
Ja, jag njuter av dina, och andras, fina vinterbilder!
NI är lyllosar ni!
KUL med film också!
Ja, idag blri det njuta av!
Köp en semla du också!!
KRAM!!!

Anonymous said...

Semla! Mmmm... SKA baka nästa vecka!

Annika said...

Brysselkakan:
OCH dessa är GOOOODA!!!
Ja, baka på!!

Mina fotostunder said...

Men så härligt väder ni har, nu är det min tur att vara avis, tänk att få hoppa från hösten direkt in på våren och slippa kalla vintern. Jo jag vet :) du längtar efter snön men då får den ju vara så fin som vi haft iår med bara några kalla veckor. Jag förstår mig inte heller på vart denna världen är på väg med att alla är ständigt uppkopplade med något, snart tappar vi talförmågan helt. Sen så gillar jag verkligen din nostalgitripp nedan, för precis så var det. Njut även av semlan jag vågar inte säga hur många jag har hunnit med :)
Stor kram!

Annika said...

Anneli:
Nej, var inte avis.
Det känns bara så fundamentalt fel att ha blivit snuvad på vintern.
INTE kul alls.
Jag är avis på er och er snö!
KUL att du gillade mitt nostalgiinlägg.
Stora kramar till dig!

OCH ja, bra att du ätit semlor :-) HIHI!!

Desiree said...

De där semlorna ser helt enkelt så himla goda ut! Ja Lotta verkar vara en klippa på att baka. Jag blir otroligt sugen på semlor när jag ser denna bilden. Jag har ju lite bullar kvar i frysen så att vi kan se till att få semlor till fettisdagen. Jag tror inte att det är någon fara att njuta av semlor någon gång om året så tänk inte ens på point utan smaska och njut speciellt som dessa är hembakade. En sådan chans får man ju helt enkelt inte missa.

Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att jobba genom att sitta på café. Det är ju faktiskt väldigt mycket coffice över Starbucks även om man inte officielt kallar det så.

Det är nog precis så det ska vara att vara 15, att ha fullspäckat socialt schema. Helt rätt. I den åldern har man ju all energi i världen så man orkar köra på i den farten som Karolina gör. Hon tar för sig av livet och njuter av vänner och allt annat :-)

Njuuut nu av semlorna. Varenda liten smula.
Kram!

Elisabeth said...

Jag tycker synd om dig som inte fått den vinter du så gärna vill ha! Inte för att jag skulle vara alls besviken över en mild vinter utan snö, utan för att jag förstår din besvikelse. Det är väl ungefär som jag känner när sommaren regnat bort och inte innehållit några varma temperaturer alls.

Café är nog inte riktigt min typ av arbetsplats. Det är liksom trevligt i teorin, men när det kommer till kritan blir det nog för stimmigt för min smak. Eller så är det ensamvargen i mig som inte gillar caféer. ;) Samma ensamvarg i så fall som gjorde att jag aldrig var en "typisk tonåring" som umgicks med kompisar mest hela tiden. Nej, när jag inte i skolan trivdes jag bäst i stallet (där det förvisso var folk, såklart, men det var hästarna som var det viktiga) eller hemma.

Att kategorisera inläggen är inte svårt alls, men med alla dina inlägg kommer det naturligtvis ta en del tid. Ett tips är att inte ha för många kategorier, för då blir det lätt oöverskådligt.

Hoppas att semlan smakade bra!

Saltistjejen said...

Ååååå seeeemloooor! Det vattnas i munnen!!!!!!
Mmmm....!
Och det där att sitta och jobba på Starbucks eller andra kaféer med internet är jättevanligt i staden också. Här mycket för att folk bor så trångt. En av mina kompisar berättade att hon ofta satt och pluggade på Starbucks för att det var lugnare där (!) än hemma då hon delade en liiiiten lgh med 2 andra studenter.
Men själv jobbar jag nog helst hemma ändå. Sitta och läsa och surfa på kafé är mysigt, men jobba vet jag inte om jag skulle vilja.
Stor Kram Annika!!!

alegni said...

Jag skulle aldrig i livet kunna koncentrera mig tillräckligt för att jobba på ett café. Förr måste jag ha alldeles ryst runt omkring mig, men det har jag jobbat bort under årens lopp.
Hoppas semlan var GOD!
Kram!

Coolaannna said...

NEJ, har ju varit mitt ledord för semlor. Mest p ga att jag älskar semlor!!! Kan nog smälla i mig 3-4 om det vore så...ja, du hör ju!!!

SÅ än så länge har det inte blivit någon. På tisdag då det är Fettisdagen då har jag beställt en Semletårta från vårt fina bageri pluss 2 vanliga semlor med vanilj i för dem i familjen som inte gillar mandelmassan!!

Cool tjej du har i din dotter!

Kram Anna

Petra H said...

Ha ha, jag har alltid undrat varför du inte har kategorier på dina inlägg och ett arkiv som man kan leta i (en kalender t.ex) eftersom jag ibland letar efter ett gammalt Annika-inlägg...
O bakade släta bullar igår men formade dem som kringlor men kommer jag ihåg att köpa vispgrädde imorgon ska jag testa att göra fastlagsbullar av dem! Jag hade ju mina spansklektioner på Starbucks i Puerto Rico, kul för vi blev lite av stammisar där.
Kram!

Lotta said...

jag blir avis!!!

Vill ha en semla, kan göra något dumt för att få tag i en känner jag.

Kanske jag ska försöka baka? Förbaskade gasugn. Botten blir bränd och det går ju inte!!
Får dränka med grädda och mandelmassa ;)

Älskar dina nostalgiinlägg. Du kommer på grejer som jag inte har tänkt på så länge. Skivor är en del av vår ungdom.

15 going on 16...en härlig tid!

Kramar finaste och tack igen för allt!

Christina said...

Mums vad gott det ser ut!!
Jag älskar att plugga på café :-) Men jag gillar när det är lite liv runt omkring mig ;-) Kram!

Tankevågor said...

NU har jag äntligen haft tid att läsa ikapp lite här. Har bara hunnit klicka mig in som hastigast i bloggarna de senaste dygnen. Alldeles för mycket jobb har det varit den här veckan. Visst är torsdag så skön. Speciellt när man som jag är ledig på fredagarna. Helgkänslan infinner sig redan på torsdagen.

Härligt inlägg om skivor Annika!

Vad jag minns mina LP-skivor!!! Nog var det lite extra att få köpa dem.

Nuförtiden har jag faktiskt gått tillbaka till att köpa CD-skivor ibland och inte bara ladda ner enskilda låtar. Brukar t.ex nästan alltid köpa någon julsamling innan jul. Roligt att ha.

Det där med att se folk som jobbar på Starbucks med sina datorer kommer jag ihåg att jag såg för många år sen i London. Så var det inte alls i Stockholm. Nu kan man se det ibland på caféer och jag tycker det är lite mysigt själv att sitta med sin dator på ett café. Men jobbar gör jag ju såklart inte då. Mest surfing och eget skrivande.

Har inte ens smakat någon semla än....men EN ska det väl i alla fall bli i år också. :-)
Sååå gott!

KRAMAR i massor!

Annika said...

Desiree:
DE var så goooda!
Underbart.
Sant, jag struntade helt i allt vad dieter heter.
Lotta är en verklig klippa då det kommer till bakning. DET är tur att vi har henne.

Ja, Sbux är verkligen coffice.
OCH jag förstår att också att folk tycker det är mysigt att sitta där och jobba ibland.

Visst. att ha ett späckat schema då man är femton är nog precis som det ska vara :-)
KRAMAR!!

Elisabeth:
Precis, det är just på det sättet. Samma känsla som efter en dålig sommar, suck..
Nej, jag tror inte heller att cafe-jobbandet är för alla. JAG tycker att det skulle kännas vidrigt att sitta där och ringa, och därmed störa alla.
DET skulle vara det jobbigaste av allt.
OCH sen måste de sitta i visst mummel och ljud hela tiden.
Ibland är det säkert helt OK, men jag skulle inte göra det varje dag.
Semlorna var sååå goda, mums!

Saltis.
GISSA om de var GOOODA!
Som en dröm!
Nu blir det inga fler iår.
JAPP; jag kan tro att det är vanligt att folk sitter på sbux och jobbar i NYC. OCH det är lite lustigt att din kompis sitter på sbux för att det ör lugnare än hemma. Men jag förstår det. En liten lgh och två rumskompisar. INTE direkt lugnt.
Just det, att sitta på sbux ibland tycker jag också bara är mysigt, men inte varje dag.
KRAMAR!!

Annika said...

Ingela:
Jag kan förstå att det är många som inte skulle vilja sitta så och jobba.
BRA att du jobbar bort lite av "det tysta".
Semlan var SÅ jättegod.
Kram!

Coola Anna:
I vanliga fall är NEJ mitt ledord till allt sött under veckan, men när det en ggn om året vankas semlor då går det itne att avstå.
SÅ jättegoda var de!
Semmeltårta är ju så gott. DÅ får du njuta!!
KRAMAR!!


Petra:
Du ser, tom du letar ibland ;-)
Det ena jag har är ju det som finns automatiskt i marginalen till höger.
Där får jag ibland leta i sinne!
HAHA!
Nej, måste göra slag i saken!
Hoppas du får lite semlor du också. Men det verkar ju lovande.
Ja, du var stammis på sbux i SJ!
KUL!!
Kramar!!

Annika said...

Lotta:
HAHA, ja ibland skulle jag nog också kunna tänka mig att göra dumma saker för att komma över en semla, fniss!
JAG bakar aldrig, dumt nog.
Men testa att baka, Lotta, även om gasugnen trilskas :-)
Dränk dem i mandelmassa och grädde sen, som du säger :-)
Ja, nostalgi är ju så kul!!
OCH roligt då jag får uppslag via läsare.
Vassego, Lotta!!
Så glad att du gillade det hela.
KRAMAR!!

Christina:
OCH det var gott!
Härligt att plugga på cafe, ibland iaf.
KRAMAR!!