Tuesday, November 21, 2006

PC

Var på SVES, Karolinas skola idag och hjälpte till på GRACE arts. Barnen skulle göra lerskulpturer i skulptören Henri Moores anda. Jag och tre andra mammor var där för att hjälpa till. När vi satt och skar upp leran undrade den mamma som skulle leda klassen om hon kunde nämna att Henri Moore gått i söndagskola som liten. Hon menade att det kanske inte skulle anses som Politiskt Korrekt att nämna det kristna ordet "söndagsskola". YESSS TRUE!!! Alla vi mammor var RÖRANDE överrens om att hon VISST skulle få säga ordet. Kan ni ens fatta att något sådant kan bli en grej? Men, det kan det i detta ibland mycker vridna och skruvade land. Vi mammor kom också att tala om julen, och att barnen här inte får ha julfester, eftersom det inte heller är PC, Politically Correct. Bort med julgranar från skolan, bort med skolkören och julsånger, bort med att önska någon "Merry Christmas"! Att säga Merry Christmas kan ibland jämföras, numera, med att säga "F¤¤¤ you". För, man vet ju inte om man talar med en person som firar JUL eller inte. Herreminje, personen kan ju vara jude eller muslim eller ateist! Och då vore det lika med döden att ens nämna JULEN. Så, ja, ni hör att man måste vara PC hela tiden. Själv struntar jag i det här, och har glatt önskat folk "Merry Christmas" utan att veta vilken religion dem tillhör.
Nä, helst ska man ska hålla sig till det generiska "Seasons Greetings" eller "Happy Holidays"---Give me a break!
Men idag var vi fyra mammor på SVES rörande överrens om att PC i julsammanhang, och i mycket i övrigt, stinker!

5 comments:

Matildas fikarum said...

Ja, det har gått till överdrift. Så där var det ett tag här i Sydney också, men det har vänt tillbaka. Nu firas det jul som aldrig förr!

LindaLotta said...

Men... står det inte jul i almanackan? Sen om man firar det eller inte, det spelar väl ingen roll??

Annika said...

Matilda: Dubbelmoralens mecka eftersom alla affärscentrum, stadsgator och minsta affär julskyltar till max...Suck, men du kan inte säga "god jul" till en männska du inte känner. OCH det är totalt oacceptabelt med jul i dem kommunala skolorna, så glöm julfester!

Lindalotta: Jodå, det står jul i almanackan, men du får inte kalla det för jullov...No, winter vacation...Lovely!

Panter said...

De tendenserna finns här också, men inte alls i samma omfattning. Fattar inte att det kan betraktas som respektlöst att bara var lite hövlig...

Annika! Jag har länkat om rondellhundar i inlägget.

Annika said...

Panter:
Jaha, så det kommer till Sverige också...Trist...Jo, jag minns när jag läste om att man inte fick sjunga "Den blomstertid" andra versen i vissa skolor i Sverige...VRÅÅÅL!

Tack, ska kolla din blogg!