Wednesday, November 22, 2006

Den största av HELGER!
Thanksgiving är, utan tvekan, den allra största högtiden på året här i USA. ALLA firar den, alla religioner, alla nationaliteter. På något sätt firar man. Som jag har sagt förut älskar jag helgen. Den är så opretantiös, man träffas och äter och dricker. Givetvis spelas det NFL fotboll på TV, men även det hör till på något sätt.

Vår egen tradition i min lilla familj går till så här...
Imorgon bitti vaknar vi lagom till 9. Vi fixar frukost som vi sedan äter i sängen medan vi tittar på Macy's Thanksgiving Parad från New York på TV. En morgon som imorgon äter vi croissanter till frukost! Helst med mandelmassa i, mmm...
Vid 14 tiden kommer vi att infinna oss hos min svägerska. Jag ska ta med vin och smårätter (appetizers), och sen äter vi middagen vid 16 tiden.
Middagen ja...Den är rikigt god ska ni veta; kalkon, sweet potatoe pie med marshmallows, potatismos, gratäng på gröna bönor, sk dressing eller stuffing (brödkrutonger med selleri, lök och en massa kryddor) och en mycket god sallad.
Till efterrätt pumpkin pie och pecanpie.
Efter en sådan måltid är man så mätt så man ligger och flämtar på soffan.

Thanksgiving är faktiskt en större högtid än julhelgen. Idag, onsdag, är det dagen då många, många befinner sig på resande fot på väg mot olika destinationer runt om detta stora land.

Lovar att ta lite bilder imorgon, som jag sedan lägger ut på bloggen.

14 comments:

Hannele said...

Croissanter? Jag trodde ni åt bagels med jordnötssmör...

Annika said...

Croissanter imorrn. Ater nastan aldrig jordnotssmor. Bagels ar gott, men med cream cheese eller skinka...

LindaLotta said...

Å så gott det låter!
Thanksgiving, då tänker jag på alla underbara avsnitt av Vänner.
Det är nog det närmsta Thanksgiving jag någonsin kommer :)

Eva i Gbg said...

Åh, vad jag saknar Thanksgivingsfirandet...Sååå god mat. Å andra sidan kan man ju försöka ordna en Thanksgivingmiddag hemma i Sverige också. Men det är ju ändå inte samma sak...
Bagels nämner du. Jag önskar att det var lättare att hitta bagels i livsmedelsbutikerna här hemma... Mums med cream cheese och salmon!!
Njut, alla ni som ska fira, av Thanksgiving imorgon!

Annika said...

Lindalotta:
Just det! Det finns många härliga avsnitt av "Vänner" som firar T-giving. Min favvis är den när Monica o Rachel var i HS och Ross och Chandler i college. när Monica var tjock. Klassiker!

Eva:
Ja, jag kan förstå att du saknar T-giving. En speciell helg.
Nej, det blir nog inte lika att fira i Sverige, kan jag tro. Fast, ja, man kan ju försöka.
Bagels så, skulle önska att det var lättare att hitta i affärerna därhemma. Men det kanske kommer? Det finns ju så himla mkt därhemma som finns i USA redan.
TACK! Det ska bli trevligt imorrn!

Monika said...

Happy thanksgiving!! Jag har ju bara firat den ett par gånger "over there" men jag minns också maten som mycket god. Dock tyckte jag det var lite skumma saker också första gången (i Maine, när jag var au pair). Jag minns att vi fick någon sallad à la Cole Slaw med rivna morötter och marshmallows, samt att vi fick kanelbullar till maten istället för bröd!
Njut nu av morgondagen, makens ledighet och croissantfrukosten :-)

Matildas fikarum said...

Ha ett underbart högtidsfirande! Det låter så gott med all den där maten.

Annika said...

Monika:
Hmmm...Ja, skumt med kanelbullar till maten. Den där salladen tror jag att jag har smakat, fast minus morötterna då.
Nu är klockan strax 9. Dags för paraden OCH croissanterna, mmmm....

Matilda:
Tackar! Det ska bli gott! Och mysigt, hoppas jag...

Anonymous said...

Hej. Visst, det är en dag som mest går ut på att äta. Själv bidrar jag med potatismos och gröna bönor. Det där med frukost i sängen är en mysig tradition. Ha en bra dag. Vi ses imorgon. SB

Annika said...

SB.
Jag vet att du gör gott mos! Hoppas ni får en jättebra dag idag...Ses imorrn!!

Sara said...

Det låter mysigt, Fente, ha en riktigt mysig och lång helg!!

Annika said...

Sara:
Det var mysigt och mättande, förståssss!!! Nu ska vi strax bege oss av till julparaden i Reston TC! Blir bildblogg sen ikväll!!!

JaCal said...

Låter som ni brukar ha en härlig dag! Vi har inte riktigt hittat rutinen för dagen. Sweet potatoe pie me marshmallows låter ju väldigt spännande...

Annika said...

Jacal:
Himla GOTT är det faktiskt...
Nej, jag kan förstå att det är jättesvårt att hitta rutiner för t-giving om man inte har ngn familj i USA. jag hoppas ni hade det mysigt!