Thursday, November 16, 2006

Inga tornados...

...dök upp här, men JÖSSES vilket väder det var...
Flera, flera gånger under dagen blev det mörkt som på natten. Regnet drog som sjok över oss. Mina vänner som kom hit på lunch hade fått stanna sina bilar på väg hit. Vänta ut det allra värsta regnet.
Otäckt, rikigt otäckt.
Nu har de värsta dragit över och imorrn, fredag, kan vi vänta oss en dag med solsken och ca 14 grader varmt. DÅ ska jag ut och gå min promenad igen. Längtar!!
TYVÄRR fick vi tidigt under dagen höra att North Carolina drabbats av våldsamma tornados. Vad vi vet nu är åtminstone sju personer döda.
Ja, tornados är något som skrämmer mig mycket. Vad gör man om en sådan storm drar in? Inte mycket. Det man kan göra är att gå och sätta sig i tvättstugan i källaren. Det är det rum i mitt hus som inte har några fönster. Måtte det aldrig hända...Skräckttanke.
Godnatt från ett, nu lugnt, DC område...

4 comments:

JaCal said...

Usch! Otäckt! Läste om det på CNN för ett tag sen. Trodde Reston låg hyfsat säker i förhållande till andra områden, men allt väder verkar ju lite upp och nervänt nuförtiden. Hoppas ni har en lugn natt och vaknar till strålande solsken i morgon!

(och appropå naturkatastrofer så är det lite lustigt att jag tydligen ungefär samtidigt skrev om jordbävningar... något som är mer påtagligt än tornados här, på andra sidan kontinenten)

jill said...

Förutom Gudrun så kan vi i Sweden inte ens en gång tänka oss hur mycket det blåser vi tornados. Måste finnas i bakhuvudet när man bor som ni. Men det finns ju faror överallt. Läste intressanta skrämmande siffror om orkanan Katrina igår. Typ hur många barn som försvunnit, likaså pedofiler och brottslingar.

Matildas fikarum said...

Uj, uj, vad skrämmande det låter. Gå ner i tvättstugan? Tänk om vi skulle få sådan storm här där det inte byggs källarvåningar i husen.

Annika said...

Jacal:
Jo, Reston ligger hyfsat säkert till. MEN, det har hänt att tornados slagit ner även här. Dock inte vanligt. Alls.
Tack och lov! För så fort man hör en varning om det på TV eller radio blir man ju så nervös! Idag strålande sol och vindstilla...

Japp, ni har era jordbävningar att våndas över. USCH! LÄSKIGT! DET skulle jag vara jätterädd för.

Jill:
Jag har aldrig sett en riktig tornado. Döremot vet jag hur det låter när en tornado är i faggorna. Det viner på ett kusligt sätt, luften blir helt grön och det blir totalt mörkt. Tack och lov har vi sluppit eländet. ÄN så länge.

Katrina ja...Riktigt otäckt med allt som uppdagades i och med den orkanen, och så här långt efteråt också.

Matilda:
Visst...Igår slog ju tornadon i North Carolina ner i en sk Trailer Park. Dem människorna hade ingen källare att gå ner i, och Trailers är ju mer eller mindre som husbilar. Dem flyger ju som tändstickor i en virvelvind. Hemskt.