Tuesday, November 07, 2006

Bilar

Idag när jag hämtade en kompis( med min Jeep )till Karolina märkte jag hur det droppade grön vätska från motorn. Riktigt otäckt. Tyvärr vet jag noll om bilar. Bilen jag skriver om är en Jeep Grand Cherokee som nu är 10 år gammal. Gamla bilar kreerar problem. Faktum är att vi nog redan lagt ut tusentals dollar på den här Jeepen. Deppigt.
Nu tror jag nog att bilen sjunger på sista versen, och vi kommer att bli tvingade att köpa en ny bil. Trist, för Jeepen är betald sen länge. Så, ja, nu får vi väl en ny utgift i familjen om vi tvingas köpa ny bil. Volvon är en toppenbil. Vi har ännu inte haft problem med den bilen, och jag hoppas den bilen ska kunna rulla länge till.
OM det blir en ny bil vill jag helst av allt ha en Toyota Prius. Känns helt rätt att köra en någotlunda miljövänlig bil.
Iallafall, nu är Jeepen på verkstaden. Får se nu då...

8 comments:

LindaLotta said...

Det är så tråkigt när man får problem med bilarna.
Vi hade inbrott förra året och blev av med stereon. Det tog sin tid och det kostar ju pengar, trots försäkring.
I år körde Micke och krockade och vi var utan bilen i nästan två veckor och även det kostade en massa pengar.
Bilen är en stor spargris med hål i botten... :(

Tack för dina fina kommentarer hos mig. Kram

Annika said...

lindalotta:
Bilen är ett problem...Man har inget annat val än att betala alla dyra rep.kostnader. Fick just veta att Jeepen blir mkt dyr att fixa...FAN!
Men bilar är plåt och skrot utan själ. Jag vet vad du går igenom nu, så en bil är verkligen inget att oja sig över in the long run...
Kram!

Linn said...

Ville bara säga hej! :) Tycker det är så kul att läsa andra 'utlandssvenskars' bloggar även om dom är från helt andra ställen än där jag bor - Inte bara jag som sitter och längtar hem alltid! Känns lite ensamt ibland...
Så här kommer jag att kika inn igen! :)

Fortsatt trevlig Torsdag!

Annika said...

Linn! HEJ! Välkommen hit!!!! Titta in så ofta du vill! Jag tycker också mkt om att läsa andra utlandssvenskars bloggar. Man känner så lätt igen sig i tankegångarna...Välkommen hit igen!

Linn said...

Ja visst är det så! Även om man bor helt olika ställen så har man liksom alltid nåt gemensamt på nåt sätt..
Jag kommer att stanna i Skottland ganska länge verkar det som. Skulle först studera i fyra år,men när dom fyra åren var över visade det sig att jag satt 'fast' med en fästman och husdjur..

Annika said...

Linn: Så går det...Jag skulle vara au-pair i USA i ett år...Blev fast, och kvar...Trivs bra här, men hemma bäst :-)

JaCal said...

Hihi - vi har också en Jeep som firar 10års jublieum iår. Avbetald och klar vilket är trevligt, men drar desto mer reparationskostnader, vilket är mindre trevligt. Den ska dock få hänga med till nästa sommar tror vi.

Som nybliven 2-barnsmamma (vara det enda barnet en stark, envis, trots 3-åring) med ständig brist på armar drömmer jag dock om en bil med automatisk dörröppning med en tryckning. Om den fixar att spänna fast ovilliga toddlers själv utan min inblandning är det ett extra plus.

Annika said...

Jacal:
Okay, ni också alltså...Har ni massor med rep.kostnader också? Typ var sjätte månad? skitbil! Har kostat oss multum genom åren. Vår är också avbetald sedan länge. Maken vill behålla den ett tag till. Jag vill göra mig av med plåtburken o köpa en Prius istället.
Två småbarn för dig alltså. Tufft, men kul, förstår jag. Ju större bil desto bättre. Antar att ni funderar på mini-van???