Monday, November 20, 2006

Ett amerikanskt fenomen?

Nu är det snart jul. Det märks tydligare och tydligare för varje dag som går. Ett tydligt tecken är alla jultröjor man ser på damerna runt omkring sig. Jultröjor är ett plagg som jag INTE förstår mig på. Alls.
Vet ni vad jag talar om? Vet ni hur dem ser ut? Jag ska försöka hitta några tröjor på nätet om en stund och lägga ut dem här på bloggen så att ni själva kan se detta vackra, och inspirerande plagg.
Jag ska härmed försöka förklara plagget för er, eller för all del ensemblen:
Börja med en bomullströja i modell L eller XL. Tröjan får gärna vara lite för stor, lite för uttänjd efter åratals användande. Basfärgerna är givetvis rött eller grönt, lägg därtill en massa applikationer i form av julgranar, julkyrkor, glitter, tomtar, snögubbar och bjällror som ofta kan vara påsydda så det pling-pling-plingar lite käckt när man kommer gående. Hänger ni med? Till denna tröja bär man med fördel urtvättade jogginbrallor, bomullsbyxor med resår i midjan eller sk "mommy-jeans" som är acid-tvättade med hög midja. Vi kompletterar ensemblen med vita sneakers där vi gärna hänger bjällror i snörena. Lite extra julstämning sådär...
Givetvis har vi strumpor med julmotiv på fötterna. Indeed we do! Som accessoarer bärs med fördel örhängen i form av julgranskulor eller julgranar eller tomtar...Ja, ni fattar vad jag menar.
Det här mina vänner, är en SANN bild av den amerikanska kvinnan runt jul. Henne ni ser på köpcentret nedlastad med julkappar. Såg min första jultröja för säsongen på basketmatchen i lördags. Ni kommer aldrig, aldrig att få se Yours Truly i en sådan outfit. DET kan jag lova er...HUR mycker jag än älskar julen och allt det där, julfreak som jag ju ÄR.
Frågan är: Finns dessa kvinnor i andra länder? Dessa utspökade varelser som tycker att dem SPRIDER julglädje omkring sig? Eller finner vi dem endast här i Amerikatt?
14 comments:

JaCal said...

Hahaha! Tja, den där blå med julflamingosarna och chica fluffiga kragen kanske...

Här går gränsen även för min julhysteri...

Annika said...

Jacal:
Skitsnygg, eller hur?
Näpp, där går GRÄNSEN!!!!

Linn said...

hmmm... fiint! :D Ähum.. :p
Dom påminner mig lite om dom tröjorna Bridget Jones och Mark Darcy får av Marks föräldrar ;) När det gäller julsmycken och liknande så finns det här ja, men jag har bara sett det i butikerna, har aldrig sett nån som faktsikt använder dom! Så det är nog mera amerikanst än britiskt skulle jag tro ;)

Annika said...

Linn:
Det stämmer, ja, att Bridget Jones o Mark Darcy just fick jultröjor.
Jo, kan tro att det nog är amerikanskt mer än ngt annat. Suck...

Eva i Gbg said...

Hejsan! Jag är en tjej som bor i Göteborg och hittade av en slump din blogg häromdagen. Det är jag jätteglad för. Måste säga att den är väldigt trevlig och underhållande att läsa. Jag har själv bott i Florida i 1,5 år och känner igen mycket av det du skriver om det amerikanska livet.
Hoppas du fortsätter att blogga!!
Mvh Eva

Annika said...

Eva:
Tackar, tackar för ditt fina beröm! VARMT välkommen till min blogg ska du vara! Jag bloggar sgs varje dag. Så titta in igen precis när du vill!
Roligt att du känner igen dig i det jag skriver. Kul att ha dig här!

Panter said...

Nu bekräftar du mina fördomar (?) om Amerika...:-)
Det känns VÄLDIGT mycket 80-tal över bilderna och det du beskriver. Snarlika plagg fanns väl här också då för tiden..?

LindaLotta said...

Jag har ett exemplar här på jobb... En kvinna som spöka ut sig, VARJE jul. En liten levande julgran helt enkelt.
Man blir trött bara man ser henne...
Och hon är ganska glad för fjädrar när det är påsk också...

Matildas fikarum said...

Sådana där tröjor finns här också, fast kortärmade. Det är väl ändå inte lika vanligt som örhängen, STOR örhängen med julmotiv. Man kan köpa örhängen som ser ut som julgranar, julklappar och vete fasiken allt julrelaterat.

Annika said...

Panter: Sorry, men det är den hemska sanningen. Jultanterna finns överallt!!! Trist att jag nu bekräftar dina fördomar, men...Visst känns det 80-tal. Undrar om jag törs smygta en bild på ngn tant? Eller tant och tant...Hon kan lika gärna vara 30 år.

Lindalotta:
Visst är det tröttsamt med sådana här julglädjespridare!!!
Antar att damen på ditt jobb ÄLSKAR precis allt som har med jul och påsk o midsommar att göra. Hon har säkert en liten midsommarstång på bordet också, och kanske örhängen i samma form. Suck!

Matilda:
Örhängen och broscher och halsband, you name it...ALLT finns!
Klart ni har kortärmade tröjor i Australien när det blir jul :-)

LindaLotta said...

Har du träffat henne???
Du vet ju precis!

:)

Annika said...

Lindalotta:
Ha, ha...Känner typen...Hon är inte amerikanska månne???

Stina said...

Nej sådana tröjor har jag nog inte sett skymten av på hallpin, men kanske dom kommer med tiden.
Men jag vet inte om jag nu skulle vilja ha en sån. Nästan för mycket.
Räcker nog med det jag dekorerar här.

Annika said...

Stina:
Nej, jag tror ni i Skandinavien är väldigt befriade från sådana. var glada för det...