Saturday, November 11, 2006

Vilket väder!

Okay, så vilken årstid är det? Sommar? Höst? Ja, inte vet jag. Idag, och nu när klockan snart är 10 på morgonen, har vi redan 22 grader med strålande sol. Vindstilla. Nu är det bara för mig att gå ut i trädgården och dra upp blommor som har frusit till döds tidigare denna underliga höst, samt kratta en MASSA löv. Nu har träden tappat det mesta av sina löv och ser sådär vackert kala ut mot den klarblå himlen.

9 comments:

Sara said...

How many days till Christmas now? Seems from the weather like it should be several months away! Today I'm wearing flip-flops! Disgusting!

Annika said...

I hate it! Now, look, can we have the cold weather back, please? Today it was actually gross outside. TOO warm.

Linn said...

hehe.. det tog ett tag innan hösten kom hit också, men nu verkar den ha kommit fram... fast egentligen borde det ju vara vinter nu?

Annika said...

Linn: vädret är totalt ur led. Global warming, inget snack om saken. LÄSKIGT. Idag 8 grader och regn, igår 25 och sol. sjukt. Jo, kan tro att det borde vara vinter där du befinner dig. Snart, snart ska vi hoppas.

Matildas fikarum said...

Så där håller jag också på, med minnen alltså. Jag får stoppa mig själv varje dag från att börja mina inlägg med "Jag minns när....". Det måste vara någon sorts 40-årskris för min del. Precis som att jag nu måste leva på minnen och inte kan blicka framåt. Jag blir så irriterad på mig själv för det här.

jill said...

Varierande väder här också. Men inga toppar på 22, det hade varit något.

Annika said...

Matilda:
Jag tror också det kan vara ngn sorts 40 årskris. Inte omöjligt alls. Minnen kommer som strömmar. ELLER så är det hemlängtan på något plan. Vet inte...INTE går det att stoppa heller.

Jill:
Det var faktiskt nästan äckligt i lördags med 25 grader (som det blev framåt dan). Kändes så totalt vrickat.
Idag 8 grader och regn, likadant igår.

Matildas fikarum said...

Jag får doftminnen också. Eller kanske mer som dofthallucinationer. Helt plötsligt kan jag känna ladgårdslukt eller björkskogsdoft eller vad som helst. Bara för en sekund. Och så kommer minnena rinnande.

Annika said...

Matilda: Så där kan det var för mig också. Helt plötsligt kan jag känna doften av tång! Eller often från min mormors linneskåp. Har vi bott utomlands för länge nu?
Eller är det bara ren nostalgi?