Tuesday, October 17, 2023

The best weekend in a really long time! And, this IS a true picture explosion!!




Good Morning!!


O, what a wonderful weekend we’ve had in the Shenandoah Valley. 
We loved our AirBnB in Woodstock, Virginia. And, yes we were right by the Shenandoah River.


Shenandoah is a dreamy name and it is also a dreamy area.
It is SO beautiful out there.

This will, indeed, be a new tradition for us. We have known Susanna and Marc for 30 years now! Peter met Marc while the dudes were taking a Swedish class toghether. And just like that I met Susanna from Järfälla and we’ve been really good friends ever since. So call this trip an anniversary trip, if you’d like.


 

Susanna and Marc on the deck


We settled in just great in our rental house.
The house is called The Muse House and it is located right next to Muse Vineyards and the state park Seven Bends.
The Muse House is OLD, it is built in 1792! So it had its charming quirks. The floors were so uneven at places that you felt drunk even if you were stone sober, haha.
But, it is a beautiful house, and super cozy, with the best vibes you can imagine. All four of us LOVED it!!


 


This old house,  check out how crocked the old roof is.


The house is surrounded by big Walnut Trees, so you had to watch out for those big falling walnuts. To get one of those on top of ones head would not have been pleasant. AT ALL.



 

Yes, walnuts are big!!



The weather turned out so much better than we expected.
We got lucky there. Yes, it did rain at times, but it was never a problem for us.


 



In the evenings, we hung out by the HUMONGOUS fire place in the big room.
We sat there for hours and hours just talking, sipping wine and playing a game that I brought.
Now I can tell you that our clothes, and everything we brought with us, were reeking of smoke once we got home again.


 



We hiked, we went to the nearby winery, we met the owner of the entire winery, The Muse House and all the surroundings.
She was really nice and gave us a bottle of wine. We hung out in the living room corner just talking, we drank a lot of wine and ate good foods. Basically it was the best weekend!

Much more fall like than it is here in Reston. BUT, we are on a fast track to real fall even here.



I wish you all a beautiful Tuesday!

26 comments:

Anna i Portugal said...

Vilken otroligt vacker miljö, och så fina bilder! Förstår det blev en magisk helg. Huset ger mig så supersköna vibbar av karaktär. Tack för att jag fick följa med på resan :)

Anonymous said...

Så fin helg ni fick. Bättre väder än du trodde. Skönt.
Så vackert. Både huset och omgivningarna. Hösten kan verkligen vara vacker då löven får så fina färger.

Och huset - alltid mysigt med böcker. Och soffor. Och fåtöljerna.
/Cari

Dr Jo said...


Godmorgon!
Vilken härlig helg ni verkar ha haft, supermysigt bilder.
Tänk va roligt och ha vänner som man känt så länge, en riktig lyx.
Och vilken brasa, verkligen härligt. Upplever du att även detta huset "drar" alltså att det inte var riktig tätt. Är det en "vanlig standard" i amerikanska hus vs svenska. Tänker att det delvis är olika klimat men också olika byggstandarder. Det såg väldig mysigt ut iaf. Vad var det som ni inte tyckte om med köket? Såg ut som att det inte fanns någon fläkt?

Har aldrig tänkt på att man får akta sig från valnötter, men kan tänka mig att dom inte är så härliga att få i huvudet.

Jag följde inte upp och testade om det var Covid. Hon får ofta förkyldningsastma och i detta fallet hade hon feber i två dagar men sedan var hon okej igen. Men det verkar lite som att Covid är och lurar i buskarna. Men precis som du säger så är det inte något man testar så ivrigt för längre.

Hehe jag testad TikTok och jag kan se hur det skulle kunna vara smidigt, för matlagning, stickning eller ja massa olika. Men det är så mycket misinformation och reklam också, pust. Får se om det är något som jag fastnar för.

Men tack för att man fick följa med på er helg!
Nu gäller det att tagga resten av veckan, börjar bli väldigt mörkt på morgonen.
Snart sommar igen ;) Bara en jul emellan.

Kramar Johanna

Mamma C said...

Vilken härlig helg ni har haft.
Det ser verkligen vackert och fridfullt ut.
Huset var mycket charmigt som ni bodde i.
Tack för alla fina bilder.
Ha en fin dag.
Kram Carin

Annika said...

Anna:
TUSEN tack! Det var sååå himla MYSIGT!!!
Gav så mkt fin energi av bästa sätt.
TACK Anna!!!
Ha en fin dag!

Annika said...

Cari:
VI hade en sådan enorm TUR med vädret. Inte klokt. Visst, vi fick regn då och då, och lite dimma och mulet. Men det gjorde inget.
TACK Cari, ett riktigt trevligt hus var det, omgivet av vacker natur!
HÖÖÖÖG mysfaktor i det där huset!!
Ha en finfin dag!

Channal said...

Hej Annika! Vilket härligt ställe ni har varit på. Kul att kompa ihop med vänner också. Huset ser så typiskt amerikanskt ut. Tänker lite på filmen Gilbert Grape. Vackra vyer och höstfärgerna är på G. Precis som här. Förstår att detta blev lyckat för er. Ha en fortsatt fin vecka! KRAM Anna

Annika said...

Dr Jo:
Ja, vi fick verkligen en underbart fin helg tillsammans i en fantastisk miljö, både invändigt och utvändigt.
Det är väldigt svårt för mig att bedöma det här gamla husets eventuella brister vad gäller drag. MEN jag vet ju att de byggde rejält förr i världen. Det är ju ett stockhus, och de byggdes nog efter konstens alla regler då.
Kan inte säga, Jo. Det blåste inte, jag kände inget drag.
Däremot var nog lufttrycket andra kvällen inte det bästa med tanke påhur mkt vi eldade, det rök in en det. MEN det kan det göra i vår sommarstuga också när vindar och lufttryck spökar till det.
Fönsterna var utbytta nyligen, men de passade mkt bra in i miljön.
Köket var lite som en eftertanke, vet inte ... det var liksom inget mysigt där. Medan de andra rummen var 100% vad gäller mysfaktorn. Men ett funktionellt kök där allt fanns.

Valnötter, de är sååå stora och man vill inte ha en i skallen. Vi slapp det också, hehe.

Skönt att det är bätte, covid eller inte. Ja, det där med förkylningsastma är nog ganska vanligt.

Våra kompisar, som vi åkte med, älskar TikTok!! Så prova du ett tag till, hehe.

Kramar!

Annika said...

Carin:
Ja en jättefin helg.
En energirik sådan av bästa sort.
ÄLSKADE huset!!!
Tack för dina ord!
Kramar!

Annika said...

Anna:
Det var sååå härligt!! Så mysigt.
Huset är en äkta colonial, många hus som byggd idag ser ut på liknande sätt. Iaf utvändigt, men med mer Flair. Men det är en äkta stockstuga också så den är nog mkt genuint byggd.
Ja, mkt härligt att åka med vänner vi känt så länge.
HA det bäst, Anna!!
Kramar!

Brysselkakan said...

Vilken mysig helg det blev! Och förstår att ni vill göra detta till en ny tradition!
Det där med lufttryck och brasor är knepigt, vi kan tex inte använda köksfläkten när vi eldar i braskaminen (det är ju öppenplanlösning mellan kök och vardagsrum) men det är egentligen inget problem man får bara komma ihåg det och tex om andra är med och lagar mat så de inte slår på fläkten. Och sedan kan vi märka att det är svårare att få fart på brasan i bland och det högst troligt beror på lufttryck och temperatur ute.

Annika said...

Bryssekakan:
URMYSIGT!
Bästa tänkbara!!
Jaa, det är verkligen skumt med lufttryck och vindar. Hur de ligger. Vi har exakt samma problem i vår sommarstuga. Och ni med alltså med fläkt och kamin.
Det är tamejtusan en vetenskap detta, hehe. Första kvällen bara gick röken rakt upp utan noll problem. Andra, not. Vi öppnade varenda fönster innan vi gick och la oss på övervåningen. Men även några på nedervåningen.

Yvonne said...

Vilken härlig helg ni har haft. Huset är ju jättefint och så en stor öppen spis att elda i och sitta och mysa framför, oslagbart! Vandringen såg ju inte helt lätt ut och dessutom ha ett knä som trilskas är det inte så kul. Hoppas knät mår bättre efter några dagars vila från klättrande.

Tack för att jag fick följa med er i helgen, så härlig helg på alla sätt verkar ni haft. Hängbron skulle jag definitivt inte gått över, så läskigt.

Ha en fin tisdag

Keith said...

My mind is blown by the photo explosion! Quaint spot and gorgeous surroundings! The Shenandoah Valley is lovely this time of year.

Anonymous said...

Gorgeous!!! What an awesome weekend you guys had! Bildbomb galore…me like…hehe…tack för att vi fick följa med. Höstlikt här med och kallt…brrr…2C imorse.
Ha en bra vecka!
Kram, Lisa

Elisabeth said...

Vilken fantastisk natur, och ett så mysigt hus ni hade hyrt. Vandringen såg dock ganska jobbig ut, med tanke på de branta stigningarna. Intressant att hösten kommit längre uppe i bergen än i Reston, att höjdskillnaden påverkar så mycket.

För att svara på dina frågor till mina kommentarer:
* Det var inte några problem att låna vuxenböcker även som ungdom, men kanske berodde det på att min pappa jobbade på biblioteket, vem vet. ;-D Så konstigt med en sådan regel, för det är ju knappast speciellt mycket "barnförbjudet" i böcker, i alla fall inte sådana som finns på bibliotek.

* Tro det eller ej, men tyskarna är experter på att låna in engelska ord! Några exempel:
- Användare i datorsammanhang heter "User". Eftersom tyskan dessutom alltid måste markera genus finns alltså ordet "Userin" för en kvinnlig användare. (Det FINNS ett ord för användare, "Benutzer", som skulle kunna användas.)
- Distansundervisning kallas bland annat "E-Learing" eller "Distance-Learning". (Borde heta endast "Distanzunterricht", för det är vad distansundervisning blir på tyska.)
- Det finns inget tyskt ord för att strömma/streama filmer etc. Visserligen använder ju många svenskar också "streama", men det finns åtminstone ett svenskt ord!
- Det finns inte (vad jag vet i alla fall) några tyska översättningar för hårdvara och mjukvara, utan de använder de engelska orden.

Därtill använder tyska ungdomar på Youtube (som jag tittar på ibland, haha) fler engelska ord än mina elever generellt gör! Saker är "cute" (istället för "süss", de äter "porridge" (istället för "Brei") och så vidare. Kommer dessvärre inte på fler exempel nu.

Det roligaste av allt är dock att mobiltelefon heter "Handy". Haha!! De har liksom gjort ett eget ord som låter som om det är engelska. ;-D

Erica said...

SÅ mysig helg ni ser ut att ha haft!
Fantastisk natur (Canon hade gått VARM!!) och underbart mysigt hus.
"Hemmabiblioteket" var ju To Die For! En av mina drömmar (förutom ett kökspantry att gå in i) är ett hemmabibliotek med bokhyllor fulla av böcker :-D

Det låter så trevligt att göra en parweekend sådär, speciellt när det är med vänner man känt så länge.
Låter toppen att ni hade så pass tur med vädret också! Inte roligt om regnet stått som spön i backen och det inte hade varit möjligt att ta sig utanför dörren. När man betalat för något vill man ju kunna utnyttja det till fullo.


Hoppas du fått en fin start på den här veckan också!
Kramar från Piteå!

BP said...

Alltså The Muse House är ju helt fantastiskt. Så stort som en lodge faktiskt. Mysig och charmig. Skrattade förresten åt tv-storleken - den var nog den minsta tv jag sett på länge.
Vädret var ju fantastiskt det också liksom hela omgivningen. Å då huset var så stort behöver ju gästerna inte direkt nöta på varandra. Bra där!
Valnötter - har aldrig sett ett valnötsträd, och absolut inte "fallfrukten" heller. Det var ett otippat utseende av en valnöt...

Susjos said...

Vilken härlig helg ni fick, wow! Underbara foton! Har inte heller sett valnötsträd, älskar valnötter, men man vill nog inte få fallande valnötter i huvudet!
Huset ser ju magiskt ut! Förstår att ni njöt.
Ha det gott!
Kram

Annika said...

Yvonne:
Ja det var verkligen en urmysigt helg på alla sätt.
Huset älskade vi!
Vandringen blev så oväntad, vi trodde vi mest skulle gå utan minsta stigning. Men sen tog vi en led och den var så brant att det var rent otroligt. Jag sa då till de andra att, jag går inte nerför här med mina knän utan stavar. men ner skulle vi ju och den rutt vi tog var kanske ngt mindre brant, men ändå en utmaning. Har inte så stora problem att gå upp, men det är inte kul att gå ner. Då hjälper stavar mkt.

Hängbron var faktiskt läskig, jag gick inte över den heller. Susanna och jag tog bara ngt steg ut på den och sen var det bra. HAHA.
Den gungade verkligen.

Kramar till dig!

Annika said...

Keith:
SO lovely, Keith!!
It is so beautiful in Shenandoah!

Annika said...

Lisa:
Ja det var helt underbart!!
Bästa tänkbara helg.
Tack för dina fina ord.
Ha en bra vecka i kylan!
Kramar!

Annika said...

Elisabeth;
TACK!!
Huset var underbart, och det var så speciellt att det var så gammalt.
Naturen därute är fantastisk.
Vandringen blev så oväntat jobbig eftersom vi inte hade räknat med att den skulle bli det, haha. Just nedstigningen gjorde så ont i mina knän.
Men stigningen var ingen picnic heller, hehe.

Bra att du kunde låna vad du ville.
Tycker det är konstigt att tonåringar inte får låna vuxenböcker, eller barn borde också få låna om de vill läsa sådana. Undrar om det hjälpte att din pappa jobbade där?

AHA! Tack för att du skriver lite om hur det är med engelska låneord i Tyskland. Trodde fasiken inte det.
Men där ser man alltså!!
De lånar friskt och böjer dem friskt. Men det gör ju svenskar också, det blir ju så ... streama, maila, snooza ...
Det kanske är så att många äro de språk där man lånar in engelska ord och utryck. Har förstått att islänningarna inte gör det, tror inte finnarna gör det så mkt heller (men jag ska låta det vara osagt eftersom jag bara är i finlandssvenska trakter).

KUL också att höra om de ungdomar du kollar in på YT, hur de pratar och lånar friskt. Se där, det är absolut inte bara svenskar som gör det.

Vad tycker du om tyskars engelskakunskaper överlag? Jag har träffat min grannes systerdotter flera ggr då hon varit här på besök fr Bayern. Hon är runt 32 nu, tror jag. Varje gång har jag slagits över att hennes engelska är så KNAPP, hon kan nästan inte prata med oss. Henne mamma, som är född 59 kan ingen engelska alls.
vet ju att man dubber mkt i Tyskland, och jag har alltid trott att det spelar stor roll. Men vet du hur det står till med engelskundervisningen i skolorna?
OCH, är det så att de tonåringar som idag är lika gamla som dina svenska elever är är bättre på engelska än en person som är 15 år ¨äldre?

Mobiltelefon är handy, det är faktiskt lite gulligt ju!! HIHI!!

Annika said...

Erica:
Tack, det var en underbart fin helg!
Naturen är så ljuvlig därute.
JA, din Lady Canon hade gått varm. Min fick inte ens följa med :-(
Jag måste skärpa mig!
VISST är det härligt med alla böcker i huset!!
Jag skulle också vilja ha ett bibliotek om jag hade rum. Ett mysigt murrigt ställe med skinnfåtöljer och dova färger. Love it!!!
Ja det var roligt att åka med S o M som vi känt så länge.

Erica, stora kramar till Piteå från mig!

Annika said...

BP_
The Muse House är drömmen!! ÄLLSKADE det!!
HAHA; ja vi sa det ... TVn är galet underdimensionerad med tanke på rummet stl. Men de väl inte att ma ska glo på den medan man vistas i huset. Vi satt och glodde på brasan istället i timmar varje kväll.
Mkt bra med stort hus, vi hade varsitt badrum i anslutning tillvara sovrum.
Vi synkade på extremt bra i våra vanor, och ovanor, haha.

Jag vet, valnötter är STORA och därinne ligger sen nöten som vi är vana att se dem.
När de föll till marken brakade det rejält kan jag säga. Man vill inte ha en sån i skallen, nej tack!!

Annika said...

Susjos:
TACK!!
Det var verkligen en underbart fin helg.
Valnötsträd är läskiga på hösten, extremt höga träd och sen dessa stora nötter som faller med brak.
Får man en sån i skallen svimmar man väl ...
Stora kramar!!