Tuesday, September 01, 2009

This Wek: Growing Up...

Morning, glories!

Today’s the day for back to school shopping. School is starting in a week, and almost everybody is ready for their kid to start school next week but me. I think these are super nice times. I wish that summer vacation could go on just a little bit longer. I am not sick and tired of it.

Karolina and I are about to brave the mall.
Well, that should be no problem for us since we both like shopping. We both like clothes (I more than her) and we both like spending time in the mall.
I will just have to go pick her up in a second. She has been spending the night at a friend’s house.

My girl is a total social butterfly!
Her phone rings or beeps constantly. Gone are the days when friends called on the home phone. Now all of them have cell phones, and in that way you can always by-pass the parents. I don’t know if that is a good or a bad thing…? The text messages keep on coming in and the Facebook account is smack full of people that she somehow knows.
Little girl of mine.
NOW, I have to get in line. Now, I sort of have to book a day with her in advance, otherwise she’s busy.
It is all right, because she has friends. What would I do if the phone never rang, what would I do if she never had anybody else but me to hang out with? I think I would be devastated.
You want your kid to have friends; you want your child to be out there.
Karolina is busy by the pool almost every day, she’s busy with all the neighborhood friends up at the playground, she has sleepovers and she goes to parties.
Nice.
Peter and I, since we just have one child, have to get used to the “grown up kids” life more and more. But, she’s still only 13, in so many ways a little girl. And lucky for us, she loves hanging out with us as well, and to do stuff as a family (I am very well aware that it might change sooner than we think).
So far she’s in some kind of border land, between true childhood and early teenage life.
It’s a nice age, but sometimes I just want to STOP time just a little bit.

Today is the day, out shopping. Clothes for her, shoes for her, lunch for us.

Now the brand names are getting more important. Forget the GAP, it does not go over well anymore. Now it is aeropostale, Abercrombie and Delia’s etc which are THE stores to visit. So, I guess we’ll do just that.
Who knows? Maybe she will let me check out GAP (it still works for her mom), Banana and Esprit for a bit too…

Peter and I went to see a movie last night. Movies out on a Monday night is quite unusual for us, but why not do it?
SO, we went to see “the surprise hit of the summer”---The Hangover.
Oh guys!! What a FUNNY, hilarious movie! You have got to see it! I laughed so hard! Totally nuts from the beginning to the end!
Well, we better go!! Have a great Tuesday!

21 comments:

Taina said...

Huomenta rakas ystäväni!

Vilken film! Tittade på trailern och den verkar verkligen rolig! Hysteriskt kanske är rätta ordet.

Ens barn blir så snabbt stora. Och visst är det härligt när de fortfarande vill vara med en. Men det kommer en tid där de plötsligt inte har tid för en och då är det nog bäst att bara låta dem gå igenom den perioden. Det finns ju faktiskt föräldrar som inte accepterar det. Vi har alla vår tid.

Himla kul att ni har samma intresse. Jag tror att Isabella är mer intresserad av kläder än jag medan dans tycker vi ju båda om. Liisa och jag tycks gilla sport och Albert och jag om att sitta och prata, diskutera över en bit god mat. Love it att de är så olika. Men stora blir de fortare än man anar.

Ha en trevlig shoppingdag.

Massor av kramar

Annika said...

Taina:
Ja, har du inte sett filmen än så GÖR det :-D. Som jag skrattade!
Jo, allt har sin tid, och jag är glad över att hon har sitt liv. Som fldrer gäller att det att släppa efter, lite lagom. Hålla koll sådär...
men samtidigt glädjas över kompisarna o det sociala livet.
Du har tre superfina ungar! Och jag kan förstå att alla bringar dig enorm glädje!!
Jättekram!!

Petra H said...

Vad roligt att Karolina är en sådan populär tjej, men det är väl klart - hon är ju superdupertrevlig, alltid glad och leende samtidigt som hon verkar vara otroligt tuff och orädd. En tjej med bra självförtroende! Och det kan hon ju säkert tacka sina föräldrar och uppfostran för. Jag tror att barn som växer upp i trygghet med två språk och två kulturer, kan få en självsäkerhet som är jättebra att ha senare i livet. Karolina är ju van vid att röra sig i olika sociala sammanhang, umgås med både gamla och unga - jättebra!!
Hm, du säger att The Hangover ÄR bra!? Tror inte att den går på bio här längre, men man kan ju hålla utkik efter den på dvd.
Tisdagskram!

Annika said...

Petra H:
TACK Petra!
VAD gullig du ÄR!!
Ja, du har ju träffat unga fröken K ett par ggr...
Ja, hon har ett så lättsamt sätt nästan hela tiden. Ett sätt och humör som jag kan avundas henne big time.
Jag tror du har rätt i det du skriver om barn och och tvåspråkighet, och olika kulturer.
Man får vara glad över det!
Ja, The Hangover gillade vi massor (Peter har sett den förr i sommar också, han gillar den VERKLIGEN!!).
KRAMAR!!!

Anna, Fair and True said...

Jag köpte alla mina klädinköp (som snart kommer uppvisas på bloggen de också) på Banana Republic! Det blev en galen shopping spree där (fyra klänningar, ett par jeans, en blus och ett par shorts) så efter det fick jag nöja mig med skoshopping (inte fy skam det heller!).

Jag kan inte gå in i Abercrombie & Fitch nu för tiden! Varför var det tvungna att bli så coola och ha 1) helt nerdraget så man tror det är en speakeasy man går in i, 2) så hög musik och = det värsta: 3) spruta så mycket parfym så att jag får migrän på stört??!! Sedan brukar de ha en halvnaken kille i entrén också och det är ju trevligt men egentligen lite fel... Så himla roliga är ju inte deras kläder egentligen; det är ju typ som Gap fast lite snyggare. Men med den nya imagen säljer de mer antar jag?!

Annika said...

Anna FT:
KUL, ser fram emot det! Ska bli jättekul att se!
Det är ju rätt lätt att shoppa i US brukar sverigebesöken tycka!
Abercrombie är för ungt för mig, vilket skämt om jag skulle komma gående i deras kläder. men på K är det ju jättefint!
Jag gillar Anthropologie mest av alla affärer. Där kan jag ha nästan vad som helst...LOVE, synd att den är dyr.
Abercrombie igen; fattar inte hur personalen står ut därinne...hög musik, mörkt och så denna tunga parfym! Alla som får jobb där måste tydligen "se bra ut".
Min erf av abercrombie (med K kläderna) är att kvaliteten är sämre än GAP.
Ska bli skitkul att se dina inköp!

Anne said...

Jag ler stort och glatt då jag läser om er lilla sociala tjej. Jag tror bland en av de värsta och absolut jobbigaste sakerna som barn eller tonåring (ännu mer som tonåring faktiskt) är att inte ha kompisar, inte vara en del av det sociala spelet, gemenskapen och vara utanför. Jag har alltid haft kompisar, men jag vet vissa i mina närhet som inte haft det och det är tyvärr något som plågat, påverkat och har stor roll även för personen i vuxenlivet och det är inte helt lätt då heller.
Så jag tror det är jätteviktigt för barn och framför allt tonåringar kanske att ha kompisar. Jag blir SÅÅÅÅ glad höra er tjej är så social, omtyckt och att henne telefon piper hela tiden. Precis som du sa, det vore så ledsamt om du var den enda som gällde och enda kompisen, om telefonen var skrämmande tyst.

Det märks så väl att du och Peter är de bästa föräldrar, ni har en så bra balans och med allt det ni gett och bidragit med i ert trygga hem. Det har gjort K till den fina person hon är.
Jag önskar jag också kan vara en så bra förälder och få en så bra unge :)
Jag kan helt klart tänka mig att det är lite av en brytningstid just nu, att du och P kanske får hitta lite nya roller som föräldrar.
Spännande samtidigt, att se den här lilla tjejen växa upp och bli större. Även om du säger, ibland kunde ju tiden gå liiiiiite långsammare kanske.
Vilket fint mammainlägg du skrev idag Annika, I like it!!!
Hoppas shoppingen gick bra, har förstått att det är mycket skolshopping som gäller nu. Mycket annonser och annat i tidningar om back to school shopping och sånt.
KRAM!!!

Keith said...

No, I don't suppose you really can get tired of summer. As long as the weather is like it's been the last couple of days. Hard to believe kids will be heading to school next week. I'm sure you and Karolina will have fun back-to-school shopping..."The Hangover" is hilarious! Even though I've seen it twice already, I'd definitely see it again.

alegni said...

det vore kul med en dotter som shoppingsällskap. kan berätta att mina söner inte tycker shopping är värst roligt, i synnerhet inte shopping tillsammans med morsan ;)
däremot tycks vi föräldrar numera duga som sällskap också när sönerna har kompisar på besök, som i fredags. det var riktigt kul!
hoppas ni hittar mycket trevligt att köpa hem!

Elisabeth said...

Å, jag minns fortfarande hur roligt det var att shoppa grejer inför skolstarten! Vi var visserligen inte tvungna att handla så mycket (förrän i gymnasiet vill säga), förutom pennor och liknande, men ALLA köpte ändå nya grejer. Allra viktigast var en ny kalender/filofax, som man sedan kunde fylla med foton på vad man nu tyckte var roligt. Andra hade "snygga killar" där, jag hade hästar. :D

Jag har förresten ALLTID tyckt om att umgås med mina föräldrar, nästan mer och mer ju äldre jag blev (det var betydligt viktigare med kompisar när jag/vi fortfarande lekte). Och visst, jag var aldrig helt ensam (inte så att jag satt ensam i matsalen eller liknande), men några nära kompisrelationer hade jag inte i högstadiet/gymnasiet. Delvis var det väl självvalt, jag var helt enkelt inte intresserad av att diskutera snygga killar och relationer eller vara ute och supa på helgerna (alternativt gå till någon av frikyrkornas ungdomsverksamhet - det var ungefär det som fanns att välja på), delvis är jag nog en sådan som alltid stått (och står) ett halvt steg utanför gruppen. Fast jag har alltid trivts på egen hand, så det spelar egentligen ingen roll.

Haha, det var dagens utläggning. :D Hoppas att shoppingen gick bra!

Anonymous said...

Hoppas ni hade en bra shoppingdag! :-)
Jag är också glad att våra tjejer har många kompisar. De har blivit sociala och sällskapliga trots att deras mamma inte är det ;-). Det skulle göra ont i mammahjärtat om jag visste att mina barn inte har kompisar att leka med. Att de har många vänner måste ju betyda att de är omtyckta - precis som er Karolina tydligen är :-). Hon verkar vara en så gullig tjej!

Annika said...

Anne:
TACK snälla för att du gillade detta :-)
Blir så glad!
ja, att vara en tonåring utan vänner gör nog ONT. Det är därför jag gläds över att karolina har så många vänner att vara med, och som vill vara med henne. Det värmer mitt hjärta!
Du är för söt i din kommentar om mig och Peter som fldrar...Ja, jag kan bara säga att vi gör det vi tror är bäst, och säkert gör man inte rätt alla ggr...tyvärr.
Du har rätt, Peter och jag står lite grann inför en ny fas nu. Absolut.
Jättekram till dig! Shoppingen gick bra idag :-)

Keith:
Oh, will get sick and tired of the summer, just not of the summer vacation :-)
OMG, The Hangover was so funny!!! I want to see it again!

Ingela.
HAHA, ja jag kan tänka mig att det ör lite annorlunda med söner :-)
Däremot är det ju ett superfint betyg att de gillar att hänga med er!
Tummen upp för det!!

Annika said...

Elisabeth:
Ja, nu är vi hemma efter lyckad shopping. Alltid kul.
Det blev ny skolväska, jeans, tröja och 2 par skor.
Nu är dottern ute med polarna igen. Helt OK!

Jag har också alltid trivts jättebra hemma hos mina fldrar, och det gör jag än idag.
Du verkar alltid ha varit en stark tjej, Elisabeth!
Power till dig!

Annika said...

Annika:
Ja, visst skulle man bli jätteledsen om man som mamma visste att barnet var utanför, eller inte hade ngn att leka med.
Våra tjejer har haft tur! Vi kan glädja oss med dem!

StrandMamman said...

Ja här står vi du och jag med döttrar som far med full fart mot självständigare liv, de närmaste åren kommer nog att bli spännande både för dem och för oss föräldrar. Utmaningar väntar oss säkert i mängd och massor, såväl positiva som negativa.

Vår H var inte alls intresserad av skol-shopping, jag fick dra henne med för att köpa ett par nya jeans och en tröja...

Ha det bra!

Marianne said...

Å, lilla stora tjejen! Men visst är det skönt att hon har kompisar, vad hemskt sorgligt det är när barnen är alldeles ensamma och utstötta. Skönt också att skolan börjar lite senare i år ...

KRAMAR!

Suzesan said...

Låter som ett härligt sätt att vara. Skönt att K har så många vänner. Visst blir man stolt när det går bra för ens barn. Shoppingsällskap ja det har aldrig mina barn varit. "Öhhh mamma vad tråkigt" har det låtit.

MIn son är mer för sällskapa med mig än min dotter. Han kan gärna gå en promenad eller nåt sånt men Sandy ICKE. OCH om jag hittat kläder så har det aldrig varit hennes smak så att säga, hur snyggt det än har varit. Men hon ÄR sån tvärtom i allt just för att vara det. "Fult mamma" säger hon "inte min smak alls."

Mina barn har också alltid varit omgiven av många vänner. Men de har bytts ut under åren.
Men de gamla finns där alltid vått och torrt om det är nåt. Alltså har de varit bra på urval. För vilka som ÄR vänner eller vilka som bara hänger med för att vara lixom.

Filmen verkar ju heltokig. Rolig.

Ha en bra dag
Kram
/Susanne

Jen said...

Denna film måååste ni se! Helt hysteriskt rolig!! Hej igen föresten Annika... Har inte skrivit nåt på väääääldigt länge.

Annika said...

Strandmamman:
Ja, nog gör vi det. Säkert blir det många jobbiga stunder. Det är ju en anings svårt att se dem växa upp.
Tur att vi är många i samma sits så att vi kan stötta varandra :-)
Kram!

Marianne:
ÅÅÅÅ vad KUL att se dig här igen!!!
Välkommen tillbaka!
Jag har saknat dig!!!

Ja, visst är det bra att hon har kompisar. Mitt hjärta blöder för alla dem som inga har...
DET måste vara hemskare än vi kan ana.

Kramar!! Kramar!!!

Suz:
Haha, så dina barn är så olika :-)
Kul att sonen hänger med på prommisar och dylikt.
Och jag antar att du numera vet vad din dotter ska säga om klädinköp mm :-)
Visst är det bra, och roligt, att ens barn har vänner. Vad hade vi gjort om de inte haft dem?
Usch, det hade varit bekymmersamt, to say the least.
Ja, filmen ska du se, haha!
Kramar i massor!

Jen:
Hej, det var länge sen jag såg dig härinne!
Yes, den filmen ska du absolut SE!!!!

Musikanta said...

Jag tror inte ni behöver vara oroliga för att något ska förändras i ert förhållande till Karolina.

Mirren och jag pratar fortfarande med varandra i telefon varje dag och dessutom chattar vi när vi sitter vid datorn båda två. Och hon fyller 32 i december!

Med sådana föräldrar som ni behöver det inte bli några större konflikter. Vi hade aldrig några vad jag kommer ihåg.

Men jag var lite deprimerad när hon flyttade hemifrån på riktigt, det minns jag...
Varm kram/M

Annika said...

Musikanta:
BRA att du säger det!
Det lugnar, man vet ju aldrig!
Vill inte ha en massa konflikter och sånt. Vad jobbigt det måste vara.
JO; jag kan tro att det känns hpårt när ens barn flyttar...
jag kommer att gråta...först är det college för K, och då går ju flyttlasset, vid 18 alltså---gulp!!
Kram!