Thursday, September 24, 2009

Hemmafrun pladdrar...

Morning!

Alone again, naturally...

Japp, Peter har ännu en gång dragit iväg på en buzzzinezzzztripp (det blir dock inte mycket zzzzz för maken, det kan jag garantera). Denna gången är mannen i Chicago. Frugan får stanna hemma och hålla ställningarna i förorten.
Köra barnet till skolan, fixa huset, tvätta, köra barnet till dramaklassen, fixa middag...
Ja, ni vet sånt som vi amerikanska” lyxhustrur ” ägnar våra dagar åt.
Ja, jo...vi hinner blogga lite också emellan varven, och det är väl tur det. Livet utan datorn och internet känns helt omöjligt.

Eftersom Yours Truly är den som handlar i familjen så noterar hon ju ett och annat i mataffärerna. Jag noterar hur fler och fler av mina medshoppare har med sig egna kassar i tyg när de handlar. Mycket bra! DET har jag ju själv också. Alltid. OCH, skulle jag någon gång råka glömma tygpåsarna så har det hänt att jag köpt nya tygkassar i affären istället för att få 20 gratis flimsiga plastpåsar. Om ni bara visste vilken dålig kvalitet plastpåsarna i matbutikerna håller i detta land. Kasssörskan eller kassören packar ju varorna också, såvida det inte finns en person till i kassan som enkom är där för att packa (så är det tex alltid på Harris Teeter, en av de affärer där jag gillar att handla min mat). Ibland packas bara två varor i en pastpåse och det resulterar i att man ibland får packa in 20 plastpåsar i bilen!! GALET! OCH för att int tala om hur illa det är för MILJÖN! Numera packar jag själv i mina tygkassar, jag säger till kassören att jag vill göra det, och han/hon skickar varorna bakåt till mig. Funkar bra.
När jag handlar på Costco (stor cash där jag är medlem, där säkert alla svennefruar i USA är medlemmar, eller hur?) tar jag med mig IKEAS stora blåa prasselpåsar ni vet. De är ju perfekta att packa i.

Mitt hus är byggt i tre plan. På övre planet ligger sovrummen och badrummen, och på mellanplanet finns vardagsrum, toa, kök och hall. Längst ner i källarplanet ligger gillestugan (som aldrig andvänds) , toa , förråd och tvättstuga. Det är ett herrans släp att bära tvätten upp och ner tre plan i olika snajsiga, mer eller mindre praktiska, tvättkorgar.
Jag kör helt enkelt den klassiska svenne-tvättstuge-stilen, jag tar IKEAS blåa prasselpåsar till tvätten också (köper alltid ett gäng när jag är på AJJKEEIA). Man får ner så mycket tvätt i prasselpåsarna, och det är lättare att bära påsarna upp och ner för trapporna än att bära mer eller mindre fina tvättkorgar. SÅ, inga fler tvättkorgar i detta hus. Numera är det IKEA stilen som gäller fullt ut för tvätten.

På tal om det stora möbelvaruhuset har vi i Washington turen at ha två varuhus! TVÅ IKEOR! LYX! Men ändå känns det som om båda två ligger lite för långt bort för att det ska vara praktiskt. Den ena ligger på Maryland sidan av stan, och för att komma dit måste man ut på den ”elaka” beltway, ringvägen som går runt stan. OCH ni som känner mig, kära läsare och vänner IRL, vet att jag inte tycker om att köra på beltway. DÄR är trafiken tung, stressigt och flerfilig och snabb...
När jag åker med min kompis Lotta brukar vi köra dit. Lotta har inga sådana där jobbiga vägnojjor som jag har...
Om jag kör så åker vi till IKEA i Virginia, i Woodbridge. Det ligger ca 40 minuter från mitt hus, och visst, man ska ut på en stressig väg då också. Man ska ut på I-95, och det är en väg jag inte precis älskar heller. Det är den stora motorvägen som går mellan Maine och Key West i Florida, hela östkustens aorta, kan man säga. I-95 är alltid stressig, och jobbig, men eftersom man ändå inte behöver köra så långt på ”nittifemman” så klarar även nojjiga jag av det hela.
SO, anyway...DET är dags att åka till IKEA. Jag vill ha LJUS! Mina antikljus har tagit slut, och jag märker även att det sinat bland värmeljusen. Sedan är det ju alltid en hel del annat smått och gott man vill ha nere på IKEA, inte minst från The Swede Shop. Där handlar man mat, gosdis (nej inte för mig, jag lovar...) och annat kul. Ja, man kan köpa räkor där tex, the Swedish style...

Det är milsivid skillnad mellan ameikanska räkor och svenska räkor. Amerikanska räkor är stora som scampi. De är helt smaklösa, faktiskt. Man äter dem med sk Cocktail sauce, en tomatdipp med vinäger och pepparrot och citron. Jodå, det är gott, men de svenska räkorna är så mycket, mycket godare! Gigantiskt mycket godare...

Nej, nu ska jag sluta detta pladder och ge mig IVÄG!! UT!!
UT!!!

Ha en fin-fin torsdag önska jag er alla!

39 comments:

Marianne said...

Jaha, så nu har Peter också dragit. Trist. Klas kommer i alla fall hem i natt, så jag är inte ensam så länge till. Antar att Peter kommer hem på fredag?

Ja snacka om lyx att ha TVÅ Ikea! Jag har bara deras kontor, och det har man inte mycket nytta av kan jag säga. Inte när det handlar om att köpa mat och ljus och annat i alla fall, för de har inte ett smack i den vägen. Även om jag blev bjuden på en Pepsi när jag var där nyss och pratade flyttdatum med vår snälle mr Sherif.

Jag ska erkänna att jag inte har anammat tygpåsar än. Hur många har du? Vi storhandlar bara en gång i veckan, och det går ju åt bergis 20 kassar. Jag får väl räkna nästa gång. Men Ikea-prasslarna kanske är en bra lösning när jag tänker efter. Får väl försöka bli lite nyttig jag också i den frågan.

KRAMAR och hoppas att du ska kunna sova ordentligt i natt! Du får be Karolina sova i Peters säng!

KRAM igen!

Marianne said...

Oh, jag blev verkligen först!

Annika said...

Marianne:
JA, du blev verkligen först :-)
Precis, han for igår, kommer hem på fredag. Imorrn alltså.

Jag vet inte hur många kassar jag har, kanske 15? Men jag tar in 4-6 varje ggn jag ska handla. jag har dem i bilen, så det är bara att ta ut dem när jag behöver.
En del är stora, andra lite mindre "normal" kasstorlek.
Karolina sover i Peters säng, you bet!!

KRAMAR!!!

Taina said...

Huomenta ystäväni!

Skrattar lite åt din nojja, men jag är nog lite i det stuket jag med. Men jag kör ändå. Det jag inte gillar är när jag reser i bland och måste hyra bil eftersom det är för långt att ta taxi, DÅ svettas jag. Så som från flygplatsen i Detroit till Armada. Där snurrar jag runt bra ska du veta!

Jag bär också med mig tygväskorna, men glömmer dem ibland. Då har jag låtit dem packa i dessa löjliga påsar. Dessa används sedan till papperskorgarna där oftast bara "lätt" skräp hamnar.

Jag önskar vi hade IKEA närmare. Det tar ca en timme från oss och då kör jag I-91 South. Ganska bra trafikerad den med.

Nu blir det lite svenskt kaffe och sedan jobb.

Förresten vi måste planera träffen i NYC!!!!

Kramar!!! I massor såklart :D

Saltistjejen said...

Hoppas du får en riktigt fin torsdag och att du får tag på dina ljus!!!!!
Här är vädret soligt idag men fortfarande fuktigt. Tror det är risk för åska.
Kram!!

Annika said...

Taina:
Huomenta ystäväni!!!

Jodå, jag har en del nojjor att tampas med dagligdags, hahaha!!
Att hyra bil på en okänd flygplats i en okänd stad skulle få mig att bli redigt nervös. Sen ratta ut bilen i trafiken...HJÄÄÄLP!
YOu go, Taina!

Plastpåsarna här är bedrövliga. Detär bara Target som har lite stadga i sina påsar. Annars är det ju bedrövligt dåligt...

Aha, svennekaffe för dig...njut av det!

JAPP, snart är det dags för mig och maken att bestämma när vi kommer upp till NYC!! Det får bli ett frullemöte som det var förra gången.

KRAMAR!!!

anna of sweden said...

Här är en till som kör med prasselpåsarna till tvätt. Perfekt!

Tänk, jag har ännu inte upptäckt Costco trots att det ligger ett alldeles nära oss. Måste nog göra det, tror jag.

Ha en bra torsdag du också!

Kram!

Annika said...

saltis:
TACK, har ingen IKEA tripp inplanerad denna vecka åtminstone, men kanske nästa...vem vet? Vet ju också att IKEAs julsaker kommer tidigt, och är det ngt fint så gäller det att passa på...hihi!!
SÅÅÅ HETT och fuktigt här...PUST:
JA; jag är LESS på fukten. Nu får det bli lite höstigt igen...
Men det ska väl bli det tills imorrn...
KRAM!!!

Annika said...

Anna.
Jamen, KUL! De är ju bara bäst. Glöm tjusiga tvättkorgar etc. IKEA rules även i tvätten!
HIHI!!
Ja, Costco måste du besöka och bli medlem i! DU kommer att gilla det!
KRAM!!!

Anette said...

Jag använder också de blå IKEA kassarna till tvätten, de är suveräna! Har ju också tre plan numera så det är ett himla springande i trappor, vem behöver gå till gymmet, det är bara att springa med tvätt hela dan! hi hi

Vilken BRA ide att använda IKEA kassarna på Costco! Tack! Det ska jag börja med. Brukar ta med mina Trader Joe's kassar dit men det går inte i många grejer där när man handlar på Costco! Ibland tar jag kartonger men det är bara jobbigt ju... Nästa gång blir det IKEA kassar på Costco!

Har också Beltway fobi! Undviker den så mycket det bara går. Brukar åka till Woodbridge IKEA, åker mindre vägar, PWC parkway, så det är helt ok att köra dit! Har en svensk kompis som jobbar där som brukar ringa om det kommit in några nya godsaker i Swede Shop eller om det är nån bra rea på g.

Hoppas dagarna går fort till Peter kommer tillbaks!

Det verkar bli ännu en varm dag idag!! Igår var det ju riktigt poolväder, synd att poolerna är stängda.

Ha en fin dag!

Annika said...

Anette:
Precis vad Bob Ryan sa på NBC4, att poolerna borde öppna igen.
PUST vad varmt det är. nej, nu vill jag ha tillbaks den där kyliga höstluften igen!
Bring it BACK!!

Ja, prasselpåsarna från IKEA är ju bara så BRA!! Vi verkar vara många som använder dem som tvättkorg. SÅ behändigt och smidigt. Gillar!!
JAPP, ta med till Costco! Jättebra, blir tokig på alla kartonger man får därifrån. Vill undvika.

Beltway undviker jag som pesten. Brukade ta en del PWC pkwy till IKEA då jag hade en kpmpis som bodde i Centreville, vi brukade ofta åka tillsammans.
Kul att du har en kompis som jobbar på iKEA...HAHA, du kan kanske ge lite inside info om när godsaker av alla de slag kommer in där...
:-)

Ska åka dit i nästa vecka, tror jag...

Kram!

Sporty Spice said...

Hihi, jag var på Ikea igår. Och ska dit idag igen. Jag har bara 15-20 minuter med bil så det är helt ok. Och jag åker samma väg som du, fast lite mer norröver. I-95 alltså. Sista biten är lite hetsig, man måste byta fil typ tre gånger. Här kallar folk den sträckar "Suicide Alley". Men jag tycker inte att det är så farligt, men har man som du lite vägnojjor är det säkert inte kul.

Glöm inte att shoppa glögg och julmust. Sist tog det slut på Ikea i New Haven redan i början av november.

Annika said...

Petra:
IDAG, eller alldeles nyss, kom man inte in på Metrobloggarna. Jag hade tänkt kolla in ditt inlägg, som brukligt. Nu kanske det funkar...
IKEA!! Ja, jag vet att du var där igår, såg ju det på FB!!
Tycker dock att World market har godare julmust än IKEA. Kolla där också!
Ja, vi åker samma väg, I-95, men du bara en den bra bit mer norrut än jag. Nittifemman är inte kul alltså, men ibland måste ma ut på den, hihi!
Ska till IKEA i nästa vecka, absolut!!!

Petra H said...

Vad tråkigt med business-trip :-( O berättade igår att han måste till NJ igen i början av oktober och jag får snällt stanna hemma :-(
Vi kör också med Ikea-kassar, men en sort som är mindre än de blå så mer praktiska att bära (de blir inte så tunga). De har 3 år på nacken nu och är hur hållbara som helst, plus att man ju kan tvätta av dem när de blir smutsiga. Även bra att ha med sig till stranden... När jag går till Walgreens för typ mjölk etc så har jag en liten kasse som är jätteliten när den inte används, har den i ett litet fodral i handväskan alltid. Jag tänkte just på att vi blivit så duktiga att inte ta plastkassar i mataffären att vi snart kommer att få KÖPA soppåsar - vårt skåp som ett tag var smockfullt med plastkassar är nästan tomt!!
Ååååh, jag är så avis på er med Ikea - först var det Petra som skulle till Ikea och nu du :-( Men jag får väl bärga mig, bara 3 månader kvar på en Ikealös ö...
KRAM!

Mie letar guldkanter said...

Då önskar jag dig god shoppingtur på Ikea och ta det lugnt på vägen!
Kram!

eastcoastmom said...

I stan jag bor är det faktiskt förbjudet med plastkassar i butikerna, sen i höstas. Så här har alla sina egna kassar. Första staden med förbud på östkusten, tror jag.

Jag blev just medlem på Costco, men jag gillar det egentligen inte. Alldeles för stora förpackningar av sånt jag oftast inte använder.

Marie said...

Vilket härligt inlägg! Man får en liten inblick i hur ditt liv är, tack för den! :)

Lullun said...

Tråkigt att du blivit gräsänka igen. För min del tar det på det nu. Han åkte för 29 dagar sedan och nu är det bara 5 dagar kvar! :-)
För att fatta mig kort; vilket underbar nyhet att det blir fler och fler amrisar som använder tygkassar!! Ja, de där amerikanska plastpåsarna ska vi inte ens prata om. Usch & fy.

Desiree said...

Jag brukar också ta med mig egna kassar då jag åker och handlar. Jag blir dåre på att få hundra miljoner lövtunna plastkassar med en eller två varor i varje. Jag försöker dessutom i största möjliga mån proppsa på att få packa själv i mina kassar för jag tycker de packar helt uselt för det mesta. Ofta slutar det med att jag står på parkeringsplatsen i baggageluckan och packar om mina varor. De där stora IKEA plastkassarna är toppen för jättemycket från att åka och handla med dem till att ha tvätt i dem. Jag förstår att du tycker det blir jobbigt att rusa upp och ner för tre trappor som du har hemma hos dig. Jag som har varit hos dig vet ju precis hur det ser ut till och med.
Vi har en trappa då man kommer in med bilen i garaget och upp för den måste jag släpa alla mina varor då jag varit och handlat. Det kan vara rätt jobbigt ibland eftersom jag ofta måste springa flera vändor upp och ned innan jag fått med mig allt. När jag kommer till affären med min stora IKEA kasse blir de ofta jätteimpade över just storleken. Brukar packa all frukt och grönt i den. Ha en bra torsdag för imorgon är det ju fredag, jippi!!!

Humlan said...

Jag vet inte riktigt hur väl tygkassar har slagit igenom här, eftersom jag handlar inne i stan där de flesta inte har kommit i bil, så är det kanske inte så konstigt att ganska många köper plast- eller papperskassar. Man bär nog inte på flera kassar i väskan till jobbet. Jag kan tänka mig att det är fler som har med sig kassar när de kör bil till affärn.
Själv har jag svårt att bära tungt, så jag drar runt en "dramaten", perfekt inne i stan så länge man inte ska försöka åka buss i rusningstrafik, då är man i vägen överallt.

Jag ska nog köpa nya IKEA kassar, slängde min gamla när en vän fick all tvätten täckt av blå färgflagor från sin gamla IKEA kasse. Det var nästan omöjligt att få bort färgflagorna från kläderna. Det gäller att inte använda kassarna för länge!

Jag behöver nog också kolla över mitt ljusförråd, värmeljus använder jag dagligen under tekannan, så det går åt endel... kanske dax för en tur till Kungens kurva!

Hoppas du hittar något roligt på IKEA!
Kram!

Elisabeth said...

De blåa Ikea-påsar är perfekta till tvätt. Jag använder också ALLTID min Ikea-påse (köpt på Ikea i Österrike, internationellt så det förslår...), och hade till och med mig denna till Tyskland. För vad skulle jag annars burit tvätten i?! ;)

Det är bra med tygpåsar! Jag brukar ganska ofta ha med mig tygpåse, även om det händer att jag glömmer. Det är på något sätt lite roligare med tygpåse också, speciellt om man har fina sådana. Förresten, i (nästan) alla amerikanska filmer förekommer dessa papperskassar utan handtag. Är det vanligt med sådana, eller är det en "film-grej"?

Annika said...

Petra H:
Alltid trist när han är borta. Men inatt sov jag faktiskt OK. Jag hoppas att det ska gå bra kommande natt också...HOPPAS!!
Det är ju det som är det värsta: nätterna.
IKEA påsarna är bra! SÅ himla BRA!!! men det är kanvaspåsarna som jag använder då jag handlar också.
Ja, snart åker ni!! Otroligt! Nu tycker man liksom du här hemma på PR...
KRAM!!!

Mie:
TACKAR, fast det var inte idag jag for. Det får bli nästa vecka, mentack ändå :-)
Kram!!

Eastcoastmom:
Men WOW!! Jag är klart IMPAD! WAY to go! Hur funkar det? Är folk så invanda nu att de alla tar med sig? Härftigt alltså. Mer sånt!
Jomen Costco är bra. Du hittar allt där, och bara kvalitetsgrejjer. Köttet är världsklass tex. Det jobbiga är att allt säljs i storpack. Jag är på Costco kanske en ggn i månaden ibland ngt mindre.

Annika said...

Marie:
VAD kul att du gillade den här sortens inlägg. jag blir jätteglad!

Lullun:
HAHA, ajg ska ICKE KLAGA!! DU har det mkt värre än jag! Peter är inte borta så ofta, trots allt. DU däremot!! Jag känner för och med dig!! Hoppas tiden går snabbt nu tills han kommer.
Stor kram!!

Desiree:
Jagblir också rabiat över alla flimsiga plastpåsar som är så usla att en del går sönder innan man ensa kommer hem.
JA, och det packas verkligen uruselt.
Jag vill packa själv. Det blir bäst så.
IKEApåsarna är superbra! Gillar dem starkt!
SÅ praktiska och bra till så mkt.
JA, nu är det nästan helg. MYCKET skönt!!!
KRAM!!

Annika said...

Humlan:
GULP, där sa du ngt jag aldrig har tänkt på; att påsarna kan bli för gamla och börja flagna...Vilken mardröm DET skulle vara då!
Bäst att kolla över kassarna och se hur läget är.
Jag tycker dramaten vagnarna är supersmarta, men jag kör ju oftast till affären. Bodde jag hemma skulle jag nog också ha en dramaten.
Japp, en liten tur till Kungens Kurva vore inte dumt. Själv drar jag till IKEA i nästa vecka.
KRAM!!

Elisabeth:
IKEA påsarna rule över hela världen! DET är kul! de är ju så smart och BRA!!
Tygpåsar är fina. Gillar.
HAHA, ja..just det...Faktum är att man inte alls ofta ser folk som bär varorna i papperspåsar sådär som på film. Inte här där jag bor iallafall. Minns att jag tyckte det såg helt flängt ut innan jag kom till USA, och om jag NU ser ngn bära så undrar jag: VARFÖR??? Det är ju så opraktiskt.
nej, de allra flesta kör med plastpåsar eller tar med sig påsar hemifrån.

Desiree said...

Absolut lyxigt förresten att faktiskt ha tillgång till hela två IKEA. Fast jag är glad över att vi iallfall har ett som är körbart till över en dag/helg. Det är ju dock 2.5 timmar enkel resa till Atlanta och dessutom en tidsskillnad på en timme (fast tidsskillnaden brukar inte göra så mycket). Även om jag kör ganska obehindrat så är det fortfarande så att jag inte kör i Atlanta med sina 6 och 8 filiga motovägar. Där man kanske måste korsa fem sex körfält på en väldigt kort sträcka med mycket aggresiv trafik. Jag kan tycka att det är läskigt nog att sitta brevid bara.

Costco är en butik jag verkligen gillar men ibland är det problematiskt att allt är så himla stort. Men jag har några favoriter och sedan finns det annat som inte går att köpa för att man inte gör av med så mycket.

Annika said...

Desiree:
Ja, det är ju överkomligt långt till ditt IKEA iallafall.
jag vet, det är just sånt spm är så läbbigt, flerfiliga motorvägar i sinne...
Jag blir skitnervös...
Men ibland måste ju även jag ta mig ut på dem...
Costco är bra, men eftersom vi bara är tre i familjen behöver jag inte åka dit så ofta.
Att lägga bort allt efter en costcoresa är inget annat än en pain in the a**.
Kramar!!

Hanneles festparadis said...

Allt från havet är gott :)

P.S.
Annika, vi ska inte hoppa över några fester,
vi gillar Halloween också :)

Christel said...

Men precis, IKEA är blåa prasselpåsar, antik- och värmeljus, lingonsylt och så lite för långt bort. Jag har också 40 min till IKEA, på ena hållet till Helsingborg, andra Älmhult, fast det är inga monstermotorvägar dit precis. Vet du vem som hittar på till fredagstemat i oktober?

bettankax said...

Även blå IKEA prasselpåsar till tvätten i Lund/Skåne. Kanonbra! Kan inte låta bli att tänka på hur självklart jag oftast tycker det är att ha ca 15 min till IKEA. Motorväg Malmö-Lund, sen är jag där. Under oktober månad öppnas ett gigantiskt stort IKEA vid brofästet Svågertorp i Malmö. Såklart jag måste dit och kolla. :) Om tio minuter är det fredag här. Önskar dig en skön helg./Kram

mintid said...

Kan inte vara lätt att vara lyxhemmafru i staterna nu när man ska leva upp till Anna Ankas standart ;-)
Skojar bara...det är lite småkul att höra henne prata och när "grodorna" hoppar ur hennes mun.
Nu har hon ju varit i Sverige några dagar i ett privat jet och har spelat in två tv program tror jag...

IKEA .. ja du det speciellt. Kul att jobba där även om det är väldans mkt att göra. Det beror ju så klart på alla kunder.
Det pratas om att vi ska få ett nytt även på den ort jag bor på... där det en gång startades... spännande!

Suzesan said...

Jag har också köpt nya kassar men jag glömmer dem hela tiden. Måste vänja mig att ta med dem. Annars är de väldigt väldigt bra till TVÄTT:)

Hoppas du får hem din Peter nu.

Ha en bra helg och tack ANNIKA för en rolig bloggläsarevecka.
Kram
/Susanne

Annika said...

Hannele.
Det håller jag med dig om. Fullt ut!
Och neh, aldrig hoppar vi över Halloween :-)

Christel:
Du har lite längre till IKEA än jag har, hör jag. men å anra sidan har du Älmhult runt hörnet, hehe!! Metropolen!
Jspp, just sånt är så bra att köpa på IKEA.
INGEN aning vem som tar temat. men vill du ha det så däg till Maisoui så snart du kan!!

Bettankax:
Härligt, du har allt ngra IKEOR att välja mellan. Inte dumt.
Precis, prasselpåsen finns i var mans hem. SÅ smarta!! Gillar.
KRAMAR!!

Annika said...

MinTid:
Haha, ja Anna Anka har verkligen satt standard för resten av oss svenska hemmafruar in the US...
PAAH!!
Såg att hon var/är i Sverige.

Kul att jobba på IKEA,det måste det ju vara. Och vad spännande det låter med nya projektet.
Kram!

Suz:
Påsarna är BRA!! Men, ja, det gäller att komma ihåg dem.
Peter bör landa klockan 18:30 ikväll.
TACK själv för en rolig bloggvecka, Susanne. Alltid!
Kram!!

Jenny said...

Jag får erkänna att jag är dålig på att ta med mig egna påsar, även fast jag håller med dig om att det är förfärligt med all plast... Jag får bättra mig, helt klart! Jättebra idé att ta med IKEApåsen till Costco, jag brukar faktiskt annars inte ha nånting, om de inte har en kartong till övers - men då får man ju bära sig fördärvad från bilen till köket sen också :-). Vad gäller räkorna så tycker jag, precis som du, att svenska räkor är hundre gånger godare att äta "råa" (Eller ja, de är ju kokta, men as is liksom) än de amerikanska, men de amerikanska är vääääldigt goda att grilla och laga mat med.
Vi har ju fått en IKEA hit också, halleluja, och min enda STORA GIGANTISKA invändning är att de börjat köra "generiskt" i food shoppen - Det är nästan bara IKEA-brand så långt ögat når. Förutom lingonsylten kanske, alltid nåt. Och visst, ofta är det väl lika bra, eller ok, men är man sugen på Marabou mjölkcholkad så är man, då är man inte sugen på IKEA-choklad. Tyvärr. Nåja, det finns ju alltid värmeljusen och de är oslagbara ;-D! Stor fredagskram!!

Lena H said...

Det är alltid så himla kul att läsa dina inlägg! Man fattar hur det är "over there" kul! Här hemma sitter jag och tittar över Grimsta skogen från fönstret, samtidigt läser jag att helikoptern ifrån rånet i onsdags, tydligen stannade till i Grimstaskogen, så nu är polisen ute och letar med hundar!

Annika said...

Jenny:
Ja, det är bra att ta med IKEA påsar till Costco. Visst, man blir ju tokig när man ska lasat ur grejjerna från Costco. Håller med!!
Vidare så tycker jag det är kul att ni fått IKEA, synd bara det där med generic brands. DET vill INTE jag ha heller. nEJ, inte alls. Det får IKEA ta och sluta med pronto.
KRAM!!

Lena:
KUL att du gillar att läsa mina inlägg. TACK, jag blir så otroligt GLAD!!
Och du är i Vällingby. Himla kul också, tycker jag.

jen said...

Är ju världens största godisråtta så jag kan bara varmt rekommendera IKEA´s chips.. Mmmmmmm.... :D
Bodde som barnflicka hos en svensk familj i Portugal och på fettisdagen bakade jag semlor och när mammman kom hem från jobbet och såg dem så grät hon... Hon hade inte ätit semlor på flera år!

Anna, Fair and True said...

Kul att höra lite mer om hur du bor och dina vanor.

Inget laundry shoot i ditt hus alltså?

Brukar du göra som, åter igen, Maria i Hollywoodfruar: hon brukar t ex säga till sin man att hon vill köpa en prydnadssak för 65 dollar. Egentligen kostar den 400 dollar men skillnaden tar hon från matkassan :)

Antar att hon menar att mannen inte vet vad mat kostar ändå?!!

Det är roligt det där programmet, alltså!

Annika said...

Anna:
MÅSTE kolla senaste avsnittet men hinner väl inte idag...
Mariaaauuuhhhh är heöt obetalbar...bara rösten!!
men snäll är hon.
HAHA, tipsade marianne i kairo om Hiusehusbands of Hollywood, klart komiskt program om hemmamän i Hollywood. Lite motvikt, och ganska komiskt...
Vet inte om du kan se det online. marianne kunde det inte.
Inget laundry shoot här, men det har min svärmor. Jag slänger ner en del grejjer direkt i källaren genom det öppna trapphuset...
Här är vi inte knussliga och märkvärdiga...och brygga kaffe kan jag också ;-)