Wednesday, September 30, 2009

Inlägg nummer 2 denna onsdag...

Morning Again!

Sitter på Barnes and Noble och skriver detta. Numera kan man koppla upp sig gratis på nätet här! Men, hur kul är det när det inte finns några eluttag någonstans? Snart kommer batteriet i min laptop att slut, och sen kan jag inte koppla upp mig mer. Fler elkontakter till kunderna, please...

Jag är trött idag. Vi kom inte hem förrän klockan 1 inatt.
GÄÄÄSP!


Arenan, Fed Ex Field, som i vanliga fall är hemmaplan åt Washington Redskins, stadens eget amerikanska fotbollslag...


U2 konserten var BRA! en bra blandning mellan gamla hits och nyare låtar, sånt gillar jag.
Bäst var när gruppen spelade "Mysterious Ways", då sjöng jag med så högt att jag tappade rösten, och den är fortfarande inte tillbaka helt och hållet...
Det är kul att gå på konsert, och det är så läckert att vara bland övriga fans. Nu är ju inte jag något die-hard U2 fan, men det är så roligt och upplyftande att vara bland en publik som verkligen är det!Scenen, och folkhavet...

Jag tog några bilder med min iPhone och de är sannerligen inte de bästa i världen + att jag inte vet hur lång tid det kommer ta att ladda upp dem heller.
Vi får se nu när jag är in the mercy of Barnes and Nobles bredband.
Vi hade det även så trevligt INNAN konserten då vi tailgatade utanför stadion. Vi hade med massor med godsaker och vin och öl! Gott!
Trevligt!Vädret var ganska svalt, och blåsigt. Vi hade absolut inte för mycket kläder på oss, om jag säger så...

Som sagt, en annan är lite "sluggish" idag, och Karolina säger att hon känner sig som om hon håller på att bli förkyld, så jag sitter och väntar, halvt om halvt, att få ett samtal från skolan med begäran om att hon skall hämtas...

Over and Out...

Ha en fin onsdag!

25 comments:

Suzesan said...

Ändå så bra plats ni hade. Åhhh så häftigt det måste ha varit. jag vet hur det är att sjugan så rösten tar slut. Det ska vara så när man är på bra konsert och helst ska man sväva hem sen en liten bit från marken.

Åhhh nu var jag väl först ändå. Yes Jo men det ser jag när jag skickat.
Ha en bra onsdag du med ANNIKA! Hoppas inte K blir übersjuk. OCH du slipper helt och hållet.

Kram
/SusANNE

Annika said...

Suz:
OK platser. Trodde nog de skulle vara bättre.
MEN, kul var det!!
Hes är jag.
Ja, Suz, jag hoppas verkligen inte att K ska bli sjuk!!
Kram!

Taina said...

HAR DU SMYGFOTAT. Annika??? Hahahaha, det skulle jag också ha gjort. Spelar ingen roll om man är ett fan eller inte. Det är häftigt att få vara där och bara uppleva det hela, eller hur? Det var ju likadant när jag var på Bruce Springsteen, som jag tycker är helt ok, men att få vara med liksom är ju den stora grejen!

Bilderna blev ju hur bra som helst. Ja du vet ju min talang. Och den sista bilden- Är den inte väldigt typiskt amerikansk? Jag GILLAR det. Möblemang och hela kitet ska med! För det blev väl en stunds väntan.

Hoppas Karolina klarar av att hålla basiluskerna borta nu!

KRAMAR!!

Annika said...

Taina:
Ingen kan stoppa en iPhone...
HAHA.
Nä, men vet du jag såg flera kameror in action!!
Lite kul!
Brucan har jag ju sett ett par ggr och jag måste säga att han verkligen levererar a HELL of a SHOW. Mer än U2 faktiskt.
Lite HES idag...
HAHA, tailgating är SÅÅÅ amerikanskt, men Lotta och magnus är svennar, så vi var tre svennar och två amrisar som satt och såg så amerikanska ut :-)
Men, faktum är att det är riktigt KUL!!!
Kram!

Desiree said...

Godmorgon igen och jag förstår att du kan vara lite seg idag. Åh vad kul att få se lite bilder. Jag tycker att det blev riktigt bra kvalité på bilderna fast du kört med din iPhone. Superskoj att få se hur den där stora armen ser ut som det talats och skrivit så mycket om i svenska medier. Det skrevs ju att U2 inte tänkte så mycket på miljön då det tydligen krävdes ett gigantiskt flygplan för att frakta just denna delen. Oj vad mycket publik. Superskoj och vilken häftig atmosfär kan jag mycket väl tänka mig att det var. Vilken upplevelse Annika! Du får gå runt och nynna på låtarna idag och vara lite seg men lycklig över gårdagen. Ha det gott och hoppas att du hittar en elkontakt så att du kan vara kvar lite till och köra vidare med datorn.

Annika said...

Desiree:
HAHA, jo nu sitter jag på Starbucks vid ett eluttag. Gratis internet här också, och nu kan jag sitta här ett tag :-)
Sen ska jag hem och sova, hahahahaha!!!
BRA konsert!
OCh jag minns allt det där miljösnacket om U2 i somras, och det är ju SANT...Denna arm var enorm...
Vi skojade och sa att vi skulle vara extra duktiga på att vara miljömedvetna ett bra tag nu efter konserten...
HAHA, jag är allt lite hes, men...
Kramar!!!

Marianne said...

KUL att det var en så bra konsert! Det är häftigt att gå på så där riktigt stora konserter. iPhonen tar alltså riktigt bra bilder! Ja man kanske ska satsa på en telefon med bra kamera i alla fall, för de gånger man inte har kameran med sig.

Hihi, förstår att du är lite seg i dag, det hade jag också varit.

Hoppas nu att det bara är en lätt förkylning Karolina har, men hon blir väl hemskickad i alla fall kan jag tänka mig.

KRAMAR!

Humlan said...

Förstår att du är hes och seg i dag, men det ser härligt ut med hela stora publikhavet. Det var länge sedan jag var på en konsert, men det härliga är att man kan få en härlig upplevelse trots att man inte är en stor fan av bandet. Många band är ju bäst live och så gör en bra publik mycket också.

Jag funderade på att testa min mobilkamera i dag när jag var ute, det är ju inte alltid som den vanliga kameran är med och då kan det ju vara bra att ta till mobilen. Det fungerade ju utmärkt för dig i går, det härliga publikhavet framgår ju bra (tillsammans med jättearmen...) och det är svårt att få något bättre med en vanlig kamera när det är så stort.

Hoppas nu att ni håller er friska!
Kram

Annika said...

Marianne:
Ja, det var en trevlig kväll på alla de sätt och vis. JO, den nedre bilden är icke tagen med min iPhone utan med min lillsony.
Jag tror att det finns måna mobiler som har låååångt bättre kameror än iPhonen. Absolut.
SEG är jag allt....gääääsp!!
KRAMAR!!!

Humlan:
Japp, jg är bra seg idag, hehe...
Visst är många band bäst live, helt klart!
Det var kul och iPhonen tar väl OK bilder. Trr säkert att de flesta andra mobiler har bättre kameror faktiskt.
Kan tänka mig att din tar bra bilder.
Ja, jag hoppas att det inte blir värre med fröken K.
KRAM!!

Petra H said...

Ha ha, jag läste precis i Rachael Rays Everyday om konsten i tailgating!! Flera sidor med olika tips - hur man packar i bagaget, vad man ska ha med etc och olika tips för noviser, intermediate och proffs ;-)
Jättekul att du fått se en av musikvärldens giganter!! Jag är inte heller något jättestort U2-fan men hade inte tackat nej till en av deras konserter! Vi pratade just om U2 i helgen, jag har två Greatest hits-cds, för 1980-1990 och 1990-2000 - snart dags för en tredje Greatest hits!! Men vi undrade om de verkligen haft så många hits under 2000-talet?
Kram!
PS Hi hi, det är alltid samma problem med uttag för datorerna på Starbucks etc - det kanske är meningen så att man inte ska sitta för länge ;-)

StrandMamman said...

Det var säkert en häftig konsert och en kul upplevelse, trots att det inte var största idolerna som uppträdde. Ta det lugnt resten av dagen, och ansträng inte stämbanden i onödan. Kram!

Elisabeth said...

Det där med avsaknad av eluttag känns igen från universitetet och universitetsbiblioteken här. De är ALLDELES för få! Min dators batteri håller bara i två timmar (vilket ju inte blir två timmar effektiv tid), och det är ingenting om man jobbar med något. Så, fler elkontakter, tycker jag också. :D

Saltistjejen said...

Visst är det härligt med live musik! Jag gillar det och kan sakna att vi så sälan kommer ut och kan lyssna på konserter eller spelningar nu.
Sedan är det alltid en speciell stämning om man går på en "storkonsert" som ni gjorde igår. Med sååå många fans och med ett band som har såå många år bakom sig. Oftast är publiken väldigt blandad då i åldrar etc vilket är skoj.
Hoppas nu inte K blir sjuk! Eller du heller för den delen.
Stor kram från svalt NYC

mårran said...

Jag tycker din Iphone har tagit ok bilder. Kul att konserten var bra. Det jag sett av U2 live på TV har också varit bra så jag tror dom brukar "leverera" men inget kan väl jämföras med Bruce "the Boss"! Jag har inte sett honom heller men alla säger att han är speciell in action. Hoppas halsen kryar på sig, du vet vad som gäller va? Inte prata och helst inte lyssna på musik när man är hes.... (stämbanden jobbar även om man är tyst).
Hoppad du sover gott inatt!
Kram!

Malde said...

Härligt med konsert även om det inte är bästa favoriten! Man SKA vara hes efter en bra konsert :-)

Hade gärna sett dem när de var i GBG i somras.

Kram!

Kerstin said...

Vad kul att konserten var bra. Det är så häftigt att stå på en arena tillsammans med tusentals andra fans som alla kan alla låttexter. :)
Hoppas att hesheten släpper fort.
Må så gott.

Anonymous said...

Visst var U2s koncert bra?!? Har följt din blogg ganska länge, men av någon konstig anledning har jag inte lämnat några kommentarer. Gillar verkligen det du skriver och tycker om din blogg. Bor själv i Sverige just nu, men har i 2 olika perioder bott utomlands. Tror det är därför jag verkligen gillar att läsa om din vardag utanför Sverige och hur du trivs med ditt liv med ett fortsatt svenskt perspektiv.Din blogg ger verkligen ett positivt intryck av USA och en bra och fungerande bild av leva en stor del av sitt liv utanför Sverige utan att tappa sina rötter.

Oj vad jag babblar. Det jag egentligen tänkte säga var att jag såg U2 i Göteborg i somras. Riktgt bra band och som jag verkligen gillar efter koncerten. Härlig scen också. Gillar din blogg och hoppas att du fortsätter skriva i samma takt som nu.
Hälsningar från Maria.

alegni said...

JAAA, det finns inte mycket som slår en livekonsert! jag har bl.a. sett bruce springsteen tre gånger o the who en gång (alldeles vid scenen varje gång) o det är så häftigt så man tror man ska smälla av! jag brukar smuggla in kameran o har också fått en hel del schysta bilder av stjärnorna :)
ha en bra torsdag, hoppas dotra inte blir sjuk.
kram

Annika said...

Petra H:
Jo, det är ngt alldeles speciellt att se levande legender på detta sätt. Och att sen befinna sig bland fans. Härftigt.
HAHA, så Rachael Ray kör tailgating special i tidningen. japp det är ju tailgating tider nu när NFL dragit igång igen.
Det ÄR kul, och det är en bra uppvärmning till vad man än ska se!
U2 ja...
Jag pratade just med min granne igår om just det där att gruppen, till vår vetskap, inte haft ngra hits under 00-talet. OCH hur vi aldrig spelar deras musik, men att vi önda kan de gamla hitsen.
Jag bytte till sbux från B&N, ligger vägg i vägg. Där var internet också gratis (förmodligen eftersom de ligger i direkt anslutning till B&N. Det fanns uttag vid vartenda bord. Power till sbux!!
Jagblev så glad!!
Kram!

Strandmamman:
Det hela var jättekul.
Och det är ju ngt speciellt när man ser storstjäror som U2!
Halsen är lite bättre, men nu tror jag att det är förkylning på g...
Kram!


Elisabeth:
EXAKT, mer eluttag till folket!!
Vi vill kunna ta med våra bärbara överallt.
Batteriet i min dator är skitdåligt. Det räcker inte långt alls.

Annika said...

Saltis:
Det är ngt mkt speciellt att gå på just jättekonsert, och du har rätt; fansens åldrar varierade väldeliga!! Men, det som märktes var att det var väldigt vitt, if you know what I mean :-)
Saltis, K sover än, men jg tror inte det är så farligt.
jag känner det som om ngt litet är på g, men det blir pw ändå.
Kram!!

Helena:
Jo, nog är gruppen speciell alltid, och fansen mååånga!!!
Brucan har jag sett live två ggr! MKT BRA!!!
han connectar med publiken s¨å det inte äör sant!
Hesheten är det nog ingen fara med, som sagt, man ska vara lite hes efter en bra konsert :-)
Får man inte lyssna på musik när man är hes? DET var nyheter för mig...(good to know).
Är det för att man "sjunger med" i huvudet sas? Hihi...
Kram!!


Malde:
Det ska kännas att man har varit där, ja!
:-)
Jag minns när jag läste om gruppens framträdande i GBG i somras, då hade vi redan våra biljetter sen länge. Tror att de säljer slut i ett nafs.
Kram!!

Annika said...

Kerstin:
Det är verkligen en speciell upplevelse, och även om man inte är fan number one så dras man med av stämningen...
Halsen är lite raspig, men det beror nog mer på begynnande förkylning än ngt annat.
KRAM!!!

Maria:
VARMT välkommen hit!!!
Jag älskar att höra från "okända" läsare som du!
TACK för att du kommenterade och ett stort TACK för att du verkligen gillar min blogg.
OM du visste så glad det gör mig!!
KUL att du också bott utomlands och kan relatera. Ja, jag kämpar hela tiden med att behålla rötterna, men det finkar rätt bra med hjälp av bloggen, internet och ständiga hemresor :-)
U2 var verkligen bra, och det är mkt speciellt att gå på storkonsert!
Kram och jättevälkommen tillbaka igen!!

Ingela:
Jag vågade inte ta chansen att smuggla in lillkameran, så iPhonen fick duga.
JA!!! Att var med där det händer är så coolt.
Brucan, he givers it ALL!!! Det är bara för läckert att se honom.
Kram!!

alegni said...

sant, han ger verkligen allt! t.o.m. mina söner som sett många heavy metal o andra hårdrocksband säger att bruce är överlägsen när det gäller att spela med inlevelse!

Annika said...

Ingela:
Ja, han är bland de bästa jag ngnsin set in concert.
HAN GER!!! Och han GER JÄRNET!! Det gör hela e-street band förresten!!
Kram!

Anna, Fair and True said...

Var Karolina avis för att hon inte fick följa med på konserten?!

Annika said...

Anna FT:
Inte ett enda dugg :-)
Men en klasskamarat till henne var där. Honom såg vi dock inte..