Tuesday, September 22, 2009

This Week: First Day of Fall...

Morning!

I hope this Tuesday is treating you good.
IT is officially the first day of fall.
I am just enjoying the current weather so much. In my humble opinion, this is the best season of the entire year.
The weather is usually clear, the days are blue and there is hardly any humidity in the air. One just has to love it!
IF you feel like visiting Washington! Come now!!
The summer is too hot, the spring is too iffy and the winter is just blah…
I enjoy my PW’s more now than ever!

When I write this post (it is pre-published) I am sitting outside, it is like “the perfect Swedish summer day”, a famous saying among us Swedes in the area.
Of course, today, Tuesday, the weather is predicted to be more humid. SO, maybe I should not say so much, after all...

My garden looks so good!
Since I seem to be the Hydrangea queen around here, I can see how my biggest Hydrangea is starting to bloom again. I wonder if it thinks that it is spring again.
For some reason the Hydrangeas seem to love my garden, they thrive, and I am so happy for that.

I think we will have another month of "summer” like weather. Since I am keeping a dairy I can so easily check when Peter and I have turned on the heat for the season in the past. That usually takes place in the middle of October, and it is also around that time that I diss all my summer clothes in favor for the fall and winter clothes. I am so looking forward to that. I really am!

I love the fall!
Heck, I even love rainy, gray and dark days. Yes, the chilly days.
I love curling up inside, lighting some apple spice candles, writing, or reading…
I also love when Peter and I fix dinner on a cold Saturday night during the fall and winter season, trying out a new wine and a new recipe.

And, during the fall there are SO many places to go around here! Apple orchards, pumpkin patches, wineries, hiking in the Shenandoah. The possibilities are endless!
Oh, yes---pretty soon we have one of my favorite seasons lurking around the corner---Halloween!!! And three weeks after Halloween it is Thanksgiving (another favorite holiday), and after Thanksgiving it is almost Christmas (MY BIG TIME FAVORITE).

Help! Time flies! It really does!
Let’s enjoy here and NOW!!My garden in September...And on the golf course, behind my house, it looks like this...

34 comments:

Musikanta said...

Underbart vackra bilder!
(Som vanligt)I synnehet den sista var fantastisk - tagen i motljus väl?

Hösten är också min absoluta favoritårstid också. Allting fungerar igen och det finns så mycket möjligheter och hopp om framtiden...

Jag gillar också när det är mörkt ute - i synnerhet på morgonen - så man kan sova i lugn och ro. Just nu är det regn ute men vi har haft en underbar vecka med knallblå himmel och härliga höstfärger.
Ha det gott och varm kram/M

Annika said...

Musikanta.
Hösten är verkligen en härlig tid, och speciellt här. Här är den som en dröm, varm, klar, krispig...för att sen bli skönt kylig.
TACK för att du gillar bilderna!!
Japp, bilden på golfbanan är tagen igår em...i motljus ja, från mitt deck!
Kramar!!

anna of sweden said...

Jag håller med. Detta är den skönaste årstiden!
Wow, vilken härlig trädgård ni verkar ha! Jättefina foton!

Mia said...

Vad härligt det låter med lite sommarvärme. Här har hösten gjort sitt intåg med regn och blåst. Helt ok om man kan spendera dagen inomhus i soffan eller ute med varma goa kläder. Inte lika roligt när man ska lämna barn på dagis och de vill ha sandaler på sig! =) Jag är precis som du och tycker om hösten. Jag blir lugn av att sitta inne och tända ljus och mysa. Håller med om att hösten går väldigt fort. Man ser fram emot att få krypa in på kvällarna. Vips är det första advent och sen är det jul innan man hinner blinka. Så absolut, vi får njuta av hösten nu!

Vilka underbara blommor ni har i trädgården! Vi har några höstastrar som blommar och det är så härliga färger.

Ha en bra dag! Kram!

Saltistjejen said...

Visst är den underbaraste tiden nu! jag älsjr hösten här i NY också! Varm men torr luft!!!
Idag skulle det ev bli regn såg jag men även det är ok så länge det inte regnar dagar elle veckor i sträck.
Ha en rikgit fin tisdag!
Kramar!!

Annika said...

Anna:
Ja, nu är det verkligen gott att leva.
TACK, kul att DU gillade bilderna.
KRAMAR!!

Mia:
Jo, jag vet ju att hösten här, och hösten hemma inte riktigt liknar.
Vi har varmt och torrt länge.
Jagf vet också hur det är med galonisar och bök (har jobbat på dagis i sverige).
PUST!!
Japp, än råder verkligen sommar i trädgårdstäppan.
KRAM!!

Saltis:
NYC in the fall!
Det är liksom det ultimata! LOVE it!
Ja, du, det ser lite hotfullt mörkt ut därute. OCH detär fuktigt...Kolla, jag borde aldrig ha skrivit det här inlägget. Det jinxade hela naturen, hahahahaha!!!
KRAMAR!!!

Marie said...

Vilken härlig trädgård! Vad kul att hortensiorna trivs hos er, de är ju så vackra! Vackra bilder, som alltid!

Annika said...

Marie:
TACK!!!
Ja, hortensiorna stortrivs. Det måste liksom vara perfekt för dem här.
Jag är s¨gad för det...

Lena said...

Vilka fina bilder och vilka gröna fingrar:)
Äldsta dottern skrev på sin blogg "September... blir man inte lycklig av bara tanken på att de är september" Jag håller med dig och henne om höstens förträfflighet, med ett litet förbehåll. Jag måste hinna få dagsljus, annars tynar jag bort. Det brukar gå bra i september, men sen...

Annika said...

Lena:
Tack!

Jag hör dig!
Och jag förstår vad du menar. Det här är ju helt andra breddgrader, ett snällare klimat. Det blir inte lika mörkt som hemma.
SÅ, jag förstår vad du menar ang ljuset.
Ja, jag håller med din dotter. Till fullo!

olgakatt said...

Visst är det ljuvligt med allt som blommar så här pass sent!Underbara bilder! Är det kärleksört som insekten kalasar på?
Dahlior har jag gett upp för många år sen. Dom slog ut lagom till den första nattfrosten, sen direkt ajöss med den prakten. Men det hade varit roligt....
Här i norra Skåne fick vi litet regn på morgonen men det blev inte nog för att svamparna i skogen ska poppa upp, vilket jag hade hoppats på.
Hälsn!

Kerstin said...

Här är det regn och ca 13 grader så inte är det nån sommarkänsla. Njut av din sommar. :)
Fina bilder, Annika och många vackra blommor.
Den sista bilden tilltalar verkligen ögat.
Ha en skön dag.

Saltistjejen said...

Hm än inget regn här men mulet.
Kommer kasnke till em.

Desiree said...

Superfina bilder från din trädgård. Där verkar det blomma och prunkna i rabatterna vill jag lova. Jag tänkte just på att idag som utses till officiella starten på hösten. Vet du varför man valt just detta datum? Är det inte så att sommaren officielt är slut efter labor day. Vad blir då egentligen perioden mellan laborday och idag? Då är du vare sig sommar längre eller ännu höst, lustigt eller hur?

Jag gillar också hösten och halloween som du vet. Precis som du ser jag fram emot lite kyla i luften och soligt väder utan den där höga luftfuktigheten. Men ännu känns det som ett tag kvar tills dess. För här råder fortfarande hetta och fukt. Det är precis som inne på ett tropisktväxthus i någon botanisk trädgård. Det enda jag inte gillar med hösten är att våra tallar barrar något så förbannat då men sådant får man väl stå ut med. Jag ser också fram emot att få börja bära mina nya höstkläder som jag köpt i Sverige. Ha en fin tisdag. Här regnar det iallfall inte just nu även om det är mulet och troligtvis kommer mer regn.

Elisabeth said...

Å, du har dahilor! Dahlior är verkligen några av de finaste växterna som finns. Underbara, vackra blommor.

Vad jag tycker om hösten behöver jag nog inte skriva. ;) MEN det hade varit annorlunda om hösten här varit som den är hos dig. Då hade jag tyckt om den, speciellt som kontrast till alldeles för hett och fuktigt sommarväder. (Fast höstfärgerna gillar jag inte någonstans, de påminner mig bara om hur förgängligt allt är.)

Keith said...

Glad you're enjoying the first of fall! Nice pics of your garden and the golf course!

Londongirl said...

Ja du vet, här är en till som gillar hösten. Just nu har vår höst börjat och vi har haft soliga dagar med klar luft. Träden börjar skifta i höstfärger och ändå kan man sitta ute på dagen. Tycker det är skönt att det inte är så kallt än.

Men jag tycker verkligen om de regniga dagarna också...Stockholm i regn är bara sååå vackert. Bara det inte regnar dag ut och dag in.

Känner igen mig så i det där du skriver om att prova nya recept, laga middagar ihop och dricka ett gott vin tillsammans vid tända ljus och bara njuuuuta! :-)

Ha det gott!
Kramar från mig.

Petra H said...

Åh, vad härligt det låter att sitta ute och njuta av sensommaren. Och härliga höstdagar - suck, vill ha, vill ha ;-) Men jag får bärga mig till vintern - kanske inte lika härlig i Bryssel men oj, vad det ska mysas under filtar med gott te och tända ljus... Jag är dock säker på att jag också kommer att sakna att kunna gå ut utan ytterkläder, aldrig behöva kolla en väderleksrapport (det är ju ändå alltid bara sol och ibland någon skur - under hösten kollar jag dock ibland för att se om det är någon orkan på väg).
Jättevackra blombilder Annika! Vilken blomma är det du inte gillar men ändå planterar varje år?
Stor tisdagskram

Hannele said...

Så mycket fint du har fortfarande.

Anonymous said...

Åh så fina blombilder, och den sista från golfbanan är superfin! Det där Hydr...nånting, är det hortensia, eller??

StrandMamman

Marianne said...

Så många vackra blommor du har! Och vad skönt det låter med perfekt väder. En månad till, sedan tror jag att vi också har perfekt väder med skön sol och lagom värme. Just nu är det alldeles för hög luftfuktighet, någonting är fel för det är 60-70% här! Fortfarande dubbla AC på nätterna för att jag inte ska smälta bort i en liten pöl.

Jag längtar också tills det blir vinter, för jag längtar efter en kopp te, men det är för varmt för te än. Då blir man ju ännu varmare!

KRAMAR!

Millan said...

Oj ja vad vackert ni har det i tradgarde. Min skulle skammas i jamforelse. Sa ni har sa fint vader nu allts. Later ju helt underbart! Vi har ocks haft runt 22 grader och sol hela helgen sa jag ska dock inte klaga... men ikvall ar det regnigt och rakallt ute men det kanns ratt ok det ocksa.
Kram!

Suzesan said...

Fina bilder. Åhh ja ja ja vi har olika tönk om hösten:)Men den kan vara fin i början men sen. men jag håller med om att det är fint med alla lampor och ljus och hösten är bra på så sätt att den är lite kravläs man kan gå ner i varv och gömma sig lite.

Ha en bra dag

Kram
/Susanne

alegni said...

så vackra bilder! i synnerhet den från golfbanan förmedlar en alldeles underbar känsla.
as for loving fall - i can't agree with you there. jag hatar när det blir kallt. jag vill att det ska vara moderat värme året om. vart ska jag flytta?

Annika said...

Olgakatt:
Välkommen hut till min blogg!
Ja, det finns verkligen mycket som blommar även denna tid på året, och frosten brukar inte komma förrän i november.
Japp, det är Kärleksört som humlan kalasar på. Humlorna är som tokiga i den blomman.
Dahlior ja, jag tycker så mycket om den blomman, men jag förstår att det inte är ngn större ide för dig att ha den om blomningen är så försvinnande kort.
Välkommen tillbaks!!!

Kerstin:
Tretton grader i Ume alltså, brr...
Jo, här håller sommaren sig kvar på ett helt annat sätt, och så är vi så mkt längre söderut så det är inte konstigt.
Jag njuter, men båda igår och idag är det fuktigt. Det hotas med åska...
Kram!

Saltis:
Inget regn här helller igår, men mulet och fuktigt hela dagen. Idag verkar det vara mkt av detsamma...

Annika said...

Desiree:
The First day of fall är ju helt enkelt höstdagjämningen. Men visst säger man att hösten börjar iom att Labor Day har firats. Det är lite märkligt faktiskt. Kan var lite luddigt att veta när den egentligen börjar. NU är det höst på riktigt iallafall. Eller ja, det är ju varmt och fuktigt men...
TACK, jo det är mkt som blommar och har hälsan i täppan nu.
NI har verkligen fått regn därnere i the deep south. Läskigt.
Nu får det ge sig.
Jag vill också bära höstkläder. Börjar lessna ordentligt på mina sommarpaltor.
Kram!!!

Elisabeth:
Dahlior är ljuvliga. Jag har dem i rött och gult. Tycker så mkt om blommorna.
Hösten här är lång och mild. Vad tråkigt att du inte tycker om höstfärgerna, men jag förstår ditt tänk också.

Keith:
Thanks. Yes I do. It is a little hot and humid by the moment, but still...

Annika said...

londongirl:
Ja, jag vet att du gillar hösten mkt också!
Regn tycker jag också om, men inte då det håller på dag ut och dag in.
Våra dagar är varma, upp till 28 grader och så. men sen blir det kyligt på kvällen.
Skönt.
Snart vet jag att värmen viker och att det blir dags att sätta på värmen i huset.
JA; att laga mat och dricka vin en kulen kväll är bara så himla mysigt.
Kram!!

Petra H:
Ja, jag vet att du kommer att njuta när du kommer till Bryssel. OO, du kommer att gona in dig när mörkret och kylan knackar på.
du kommer nog att uppskatta det.
Men samtidigt kommer du att sakna karibien...
Det ska bli så intressant att få följa din resa.
TACK, ja jag har mkt i trädgården nu som trivs. Blomman jag planterar i sinne, och hatar, är Flitiga Lisa. MEN, den är så vacker på sensommaren den också, och så tacksam, så jag vet att jag kommer att plantera den i vår också (och svära över den stackaren).
Inga väldeliga orkaner iår. DET tackar vi för (knock on wood).
KRAM!!!

Hannele:
TACK! Jo, ett tag till ser det ut så här!

Annika said...

Strandmamman:
TACK!!
Ja, det är härligt att ha golfbanana på baksidan.
Japp hydrangea är just hortensia.
Kram!

Marianne:
Ja, nu har vi nog det ultimata vädret på året, men just nu är det lite för fuktigt faktiskt. Men that too shall pass.
Ja, hos er är det väl nästan alltid varmt, bara mer eller mindre fuktigt antar jag.
Jag vet, te gör verkligen så att man svettas, hihi!
TACK kul att du gillar bilderna.
stora kramar!!!

Millan:
TACK!!!
Ja, nu har vi sköna dagar här.
Låter ganska skönt med regn och rusk i mina öron också :-)
KRAM!!

Annika said...

Suz.
Ja, jag vet att många inte håller med mig om hösten. Många hatar ju tiden, och jag förstår ju det tänket också. Mörkret, kylan, den vissnande naturen.
Men visst är det också tid för avkoppling och eftertanke.
KRAMAR!!!!

Ingela:
TACK!!
Ja, det är skönt att blicka ut över golfbanan.
Du gillar inte heller hösten, och hos er kommer den ju tidigt och lägger ett tungt mörker.
Vart ska du flytta...??? Tjaa...säg det, till Medelhavet, men där är värmen knappast skön på somamren. Jag har annars hört att San Diego i Kalifornien har det perfekta klimatet. Alltid :-)
Kram!!

alegni said...

san diego låter inte helt fel. undrar om jag får familjen med mig ;)
kram!

Annika said...

Ingela.
jadu, jag undrar just?
Det är ju en bit ;-)
kram!

mårran said...

Vilka VACKRA blommor! Me like... min trädgård är mest skrutt och hemskt eftersatt.... nåväl till våren har vi sagt. Vackert Annika, jätte vackert!!

kraaam!
/HeLena

ullisen said...

jösses så fint! ska bli spännande att ta mig till dina bräddgrader (typ). åker om några timmar!

tjo!

Annika said...

Helena:
TACK!!
Ja, till våren kan ni satsa på er trädgård. Nu kan ni vila över höst och vinter.
KRAMAR!!

Ullisen:
Ja, så här prunkande är det just nu!
Och jag tror att det är detsamma i NYC!
LYCKLIG RESA!!!