Wednesday, October 08, 2008

Idag brakar det till i "Barnsliga Huset".

I eftermiddag ska Karolina och jag börja pynta upp inför Halloween. Karolina har frågat i flera dagar om NÄR vi egentligen ska börja? Varför kan vi inte börja NU!! Varför kunde vi inte ha börjat för en vecka sen?

Men idag ska det ske. Grejjerna står redo nere i källaren, och visst har vi även köpt lite nytt också (alltså, det är svårt att låta BLI). När vi pyntar upp idag är det lite drygt tre veckor kvar till dagen H! Och jag tycker ju såklart att det är roligast att ha pyntet uppe ett tag INNAN den stora dagen.

Av alla mina svenska vänner är det jag som är drottningen vad gäller pynt och fix inför Halloween. På svenne-frukosten härom morgonen hemma hos L8 satt vi och pratade om det hela, och jag tror absolut att mina svenska vänner är mest intresserade av att ha pumpor ute på trappan + ett och annt pynt inomhus, in moderation so to speak. Dom är inte intresserade av att ha hela kåken full av saker...Haha, I don’t blame them, för det tar tid att sätta upp, och tid att ta ner.

Jag är nog egentligen en vansinnigt barnslig 42 åring...

Att karva pumpor, som vi gör dagen innan Halloween är verkligt kul. Jag har genom åren faktiskt blivit rätt bra på det, och funderar redan nu på hur jag ska karva årets pumpor. Karolina och jag vill skaffa två pumpor var av modell stor. Peter får gärna karva han också, men han är inte riktigt LIIIKA ivrig som vi!


Pumpor på min trappa i fjol...


Karolina, jag och Kinn karvar pumpor på trappan i fjol...SÅ kul att ha sverigebesök under Halloween. Tyvärr får vi inget sverigebesök denna höst.

För övrigt kan jag notera att hela trädgården behöver en uppryckning. Jag skulle behöva åka iväg till handelsträdgården och köpa en massa kysantemums och plantera ut dom. Jag borde riva upp ”Flitiga Lisa” ur jorden. Den blomman börjar se lite trött ut nu, och snart är det nog bara en tidsfråga innan frosten tar henne. Då hänger Flitiga Lisorna som död sallad. Lika bra att rycka växten innan hon dör frostdöden. Dessutom är jag så trött på att se blommorna vid det här laget. Ritch, ratch---ut med sommaren in med hösten!!
Hösten 06 hade vi också besök över Halloween från Sverige. Här är pumporna som jag, Lisa och Staffan karvade.Halloweenkvällen år 2006.

Men på tal om Halloween igen---Jag undrar just hur länge till Karolina kommer att fråga mig om NÄR vi ska pynta? Jag har en känsla av att hon bara kommer att tycka det är kul och jättespännande ett par år till, sen är hon cool tonåring och då bryr hon sig antagligen inte. HOPPAS jag har fel vad gäller det, men just nu känns det som om hennes önskan är guld värd! Hon är fortfarande ett litet barn. Det är bara för mig att glädjas och rida på vågen...


Karolina har även hittat årets Halloweenkostym. Den hittade hon på Target när vi var där nyligen. Tro inte att hon är intresserad av prinsesstilen, det har hon aldrig varit. Nej, Karolina har sgs alltid hittat sin kostym bland killkostymerna. I år ska hon vara en ”bedårande” Angel of Death...Yup, that’s my gal...Men masken som följde med kostymen vill hon inte ha på sig. Nej, istället är det sminkat (monstersminkat) ansikte som gäller. Precis, det är jag som sminkar upp henne.

På svenne-frullen i måndags pratade vi även om just halloweenkostymer för flickor. Det mesta i flickkostymerna anspelar på att vara söt, och faktiskt även lite sexig. Speciellt för töser som befinner sig i åldern 8-14 år. Det är inte lätt som förälder att samtycka med sitt barn, för vem vill att ens barn ska vara cheerleader i kort kjol och bar midja, eller ”sexig” häxa? I vår grupp ska töserna vara: Angel of death (ni vet vem). L8’s flicka ska var pruttkudde och Susannas tös ska var hippie. Jag minns inte vad Sara sa att hennes tioåring ville klä ut sig till. Monica har en så liten tös att det är Monica som bestämmer än så länge.

Typiska flickkostymer för flickor 8-14 år. NÅ, vad säger ni????

Bilder från partycity.com


Dessutom brukar det faktiskt vara KALLT på Halloweenkvällen så vem vill då att dottern ska gå halvklädd på sin ”trick or treat” runda?
Nej, fram för vettigare Halloweenkostymer för tjejer.

Så idag är det alltså Halloweenpyntning som gäller här i ”barnsliga huset”.

Jag önskar er alla en fin onsdag

28 comments:

aussiekicki said...

Jag måste bara säga WOW! JAg såg ju pumporna förra året men jag blir lika imponerad igen!!! Du är verkligen duktig på att pynta och fixa, jag önskar att jag var lika bra!!!
Jag är nog böjd att hålla med dig om flickkostymerna. De passar möjligtvis en tjej/kvinna som är lite äldre. Tyvärr har ju det sexiga modet krupit ner i åldrarna.
Det vore kul att se Karolina kostym!
Ha en bra dag!! Kram!

Annika said...

Kicki:
TACK!!!
Det är ju så roligt att hålla på!
Dert blir nya bilder på de nya pumporna iår + bild på karolinas kostym.
Ja, flickkostymerna är många ggr lite väl too much. Gillar inte att det mpste anspelas på sex hela tiden.
Kramar!

aurorabuddha said...

Oj! Jag maste saga att jag blir imponerad av pumporna! Va' bra du ar! Sjalv har jag bara hela pumpor som dekoration. Sarskilt gillar jag dom ovanliga pumporna, som blivit sa vanliga pa senare ar - du vet dom som ser ut som Askungens vagn. Dom ar dyrare, kostar typ 10 dollar pa affarn... kanske jag tar mig ivag till en patch och kollar om dom har billigare. Var koper du dina pumpor?

Annika said...

Aurora:
TACK!!!
Hela pumpor är också vackra. Vi har pumporna här HELA fram till dagen INNAN Halloween då vi karvar dom-
Jag brukar köpa dom på handelsträdgårdar eller på ngn patch.
Pumpor är vackra. Jag kanske ska köpa en sådan där pumpa som du talar om iår, enbart för dekoration. Tror inte att dom blir så vackra utkarvade heller.

Petra H said...

Jag är också väldigt imponerad över dina pumpa-utkarvningstalanger!! Ni är verkligen härliga du och Karolina med ert Halloween-pyntande!
Pruttkudde var en intressant utklädsel - hur ser man då ut?? Jag håller med om att det är verkligen fel att klä ut småflickor som sexiga cheerleaders etc... men så är väl samhället nuförtiden, tajta tröjor och behåar för småbarn :-(
Kram!

Anonymous said...

Who are all those scary children?! It's going to start soon isn't it, the decorating!? I can't wait to see what you come up with this year....

Annika said...

Petra H:
Jamen det är ju så kul. Det är svårt att låta bli. en kompis till mig skrev i ett mail idag att folk förmodligen skulle få psykbryt om man pyntade på som vi gör här...HAHAHAHA!!!
Pruttkudde ja...Jo man ser ut som en stor rund pruttkudde, fniss...Huvudet och benen sticker ut ur kudden och armarna också...Bode hitta en bild av det hela...HAHA!
Visst är det trist att allt ska spela på sex även när barnen är små...BLIR så trött på det.
KRAM!!

Sara:
Those are pics taken from the pa-rt-y c-ity store flyer. SCARY!!! Those s-e*xy crap costumes irritate me, and make me so annoyed.
Sara, Karolina and I will start decorating this afternoon :-))

Anonymous said...

Oj, ska det vara så sexiga kläder åt småtjejerna! Milda makter!

Annika said...

Matilda:
SJUKT, eller hur? Man kan faktiskt bli rätt arg på det hela.

Anonymous said...

Var oerhört glad över Karolinas val av dräkt! E skulle never ever få gå runt i kvarteret o se ut sådär! På klassens halloweenfest förra året var hon Dracula, inte heller det så "sexigt", men kul hade hon!
Längtar så tills jag får se bilderna från ditt hus o alla dina urfina pumpor!
Kram från Anette

Anette said...

Vilka jättefina pumpor!
Barnen på din gata måste tycka det är jättekul (och lite scary!) att trick o treata hos er.
Har inte varit medveten om hur kostymerna ser ut för lite större tjejer... hjälp man blir ju rädd!!
Varför måste de växa upp så fort, de är ju bara barn!
Emily var en brandman förra året och i år vill hon vara Scooby Doo, men eftersom vi redan har en häxkostym inköpt förra året på rea försöker jag styra över henne på den...

Anne said...

Jag är grymt imponerad av ert pynt, det är världsklass på det. Jag begriper inte hur du/ni kan karva sådär snygga pumpor. Jag har bara haft hela men skulle gärna vilja försöka mig på att karva ut några. Men är i inte det svårt? Jag vet inte ens om jag vågar försöka.
Jag tycker det är så kul att både mor och dotter är så ivriga och tycker det är roligt med allt pynt. Ni är för gulliga ni två, mor och dotter.
Pruttkuddedräkten lät väldigt rolig, precis så ska det vara. Karolinas val låter också hur spännande som helst. Helt rätt val. Du måste ju visa bilder sen när dagen med stort H är här.
Jag bläddrade igenom PArty Citys reklamblad tidigare, tänkte precis på det du skriver och har bilder på här, att de flesta tjejdräkter såg så sexiga ut. Hmmmm... Som du säger, fram för vettigare Halloweenkostymer för tjejer!

Annika said...

Anette i Sverige:
Visst är det BRA!! Jag vägrar att låta karolina kläs sig som en liten bimbo. GLÖM! Hon vill ju inte själv heller som TUR ÄR!!!
Power to Emma också som inte vill vara bimbo.
Japp, nu om ngra timmar ska K och jag börja *gnuggar ivrigt händerna och sneglar på halloweenlådorna*.
KRAM!!

Anette i Manassas:
Visst är det läskigt utbudet för stora tjejer. Hemskt.
Brandman är ett coolt val! Scooby doo och häxa är också BRA val!!

Anne:
TACK snälla du!!! VAD glad jag blir. Det är roligt att hålla på med detta. Sen tar man ner det och då är det BARA tre veckor kvar till T-giving och sen ska julpyntet upp...NAJSIGT!!!
Anne, det är klart du ska karva ur pumpor!! Det är kul, och inte svårt. Köp såna där pumpa-utgrävnings kit som finns, det är det bästa. Däri finns även mallar som du kan gå efter.
Absolut!! DU må tro att jag ska visa er bilder sen :-)
Exakt, fram för vettigare alternativ för tjejer runt Halloween...

leopardia said...

hon får vara tomtemor då. tomtemor får man utgå från vet att klä sig varmt ;)

annars, den där, jag vet inte vad det föreställde, häxa? med höga lackstövlar... till ett barn?! kom igen... galet ju...

Desiree said...

Ja du är ju verkligen halloween drottningen Annika. Jag tycker att det är jättekul och tycker verkligen om halloween som helgdag. Vi får ju verkligen massor med barn som kommer till vårat område just för att det är avstängt för biltrafiken och att det finns trottoarer inom området. Så hit vallfärdar barnen och det är jättekul att se alla dräkter. Jag tänkte att jag skulle fixa en till mig i år. Jag är inte speceillt förtjust i dessa supersexy outfits. Kan du kanske rekomendera ett bra ställe eller två att titta efter en outfit? Detta är verkligen dubbelmoralens land när det gäller just halloween och cheerleaders. Då går det bra att se hur avklädd ut som helst men inte annars.

Jag känner att jag ligger efter i dekorationerna. Men till helgen hoppas jag ha fixat lite pumpor och sådant iallfall. Vi har ju haft så fullt upp. Många av våra grannar har redan satt upp sina dekorationer och jag tycker att det är jättekul att kolla in vad alla har satt upp.

Moster Mjölgumpa said...

Jag minns fotot på pumporna från ifjol. Men aldrig kunde jag föreställa mig att du gjort dem själv.
Du måste vara väldigt flink med kniven. Jag är allt lite avundsjuk.

Nettan said...

Jag brukar inte fira halloween, men det är kul att läsa om hur ni gör där borta. Hittade din blogg genom Evas blogg på Frösön.
Du är välkommen att titta in i min blogg.
Nettan

Lullun said...

Min (imaginära) dotter hade helt klart fått ta på sig pruttkuddedräkten; inga sexiga, barmagade småtjejer här inte. Pruttkudden lät ju sådär lagom varm och gossig. *hahaha* Helt ärligt; en pruttkudde?! Jag skrattar så jag får helt ont i ryggen. :-D

[En stund senare:] Nu har jag samlat mig igen (någotsånär); vill bara säga att jag bara är så enig med dig om det här med dräkterna.

Nu fick jag förresten en idé. Tack! :-) Förra året hade de nämligen pumpor tillsalu här (inga pumpakit dock); kanske borde jag hålla utkik efter dem; tänkte nämligen hålla 30-årskalas just den 31:e (utan en tanke på att det var Halloween, vet inte hur jag kunde ha glömt det - men förhoppningsvis har mina tilltänkta gäster inte andra planer pga det; Halloween firas ju egentligen inte här så...).

Marianne said...

Vad duktiga ni är på att göra pumpalyktor! Hur gör man? Det vore skoj att prova. Ska man skära upp en hatt och karva ur och sedan skära in ett mönster?

Håller med om flickkostymerna. Det är ju inte klokt. Samtidigt som man rasar över pedofiler och annat otyg och särskilt i US där man ska vänta tills man gifter sig, och så spökar man ut småflickor som lärlingar till p-drottningar! Nä, det där borde ni ta upp till debatt i US!

KRAM!

Fritt ur hjärtat said...

Kostymerna gör mig nästan arg. Ilskan dämpas av min totala beundran för dina pumpor! Herre min je, så fina, vilken talang!! Jag lever upp till dina fördommar
;-)Vill ha två pumpor på trappa, inget mer. Jag blir förbannad på ungarna som tigger godis, för ingen vet egentligen när det är, alltså springer de här i flera dagar...
Förr var vi alltid på Haloweenfest, den bästa outfiten jag någonsin haft (enligt mig) är en vacker ängladräkt, jag gjorde mig väldigt vacker, löshår pärlsmycke, spetsar och krinolin. Ingen fattade något, tills jag vände mig-) Svarta vingar. Himla kul!!

Emmama. said...

Holy smakarandaroly vilka fina pumpor! Jag köpte en pumpadräkt till Gustav igår men ungen vägrar ha den på sig! Får öva fram till den 31:e..

De sexiga barnkläderna gör mig så arg och det finns så många föräldrar som köper de kläderna utan att förstå galenskapen, det gör mig faktiskt orolig och ledsen.

Annika said...

Leopardia:
Galet ja..
Tomtemor vore annras en bra ide, men aldrig att dottern skulle ta fasta på det. Nej det måste var superläskigt.

Desiree:
TACK, det är kul att vara Halloweendrottning :-)))
Den titeln tar jag så gärna på mig :-)
NI verkar bo i ett så ballt H-ween område...Coolt att man stänger av gatan. Det är så kul att se vad alla barn har på sig, tycker jag.
Hmmm...det är svårt det där med kostymer för vuxna. Det mesta spelar ju på du vet vad där också. Jag brukar ta ngt läskigt. Kolla den affären jag skriver om ovan, eller kolla Target eller party depot.
Det är ingen lätt match.
KRAM!!

Moster M:
Jodå, npg är det vi som har karvat pumporna :-)
Det är kul, men det har tagit många år att lära sig.

Nettan:
Välkommen till min blogg!
Nej, det är väl bäst att avstå Halloween i sverige. Ingen verkar ändå veta vilken dag det är.
Ska kolla in din blogg! KUL att du hittade hit!

Annika said...

Lullun:
HAHA!! Helt ärligt: pruttkudde!! Ska se om jag hittar en bild på kuddkostymen och sen lägger jag ut den.
Vore ju jättekul om du kunde ordna et hween/fdlsedagsparty!! Perfekt kväll att hålla party på!

Marianne:
Just det, man skär bort hatten, sen gräver man ut allt innandöme ur pumpan. Till sist när man tagit bort allt jox så börjar man skära ut ett mönster.

Ja, det kan tyckas märkligt med de sexiga dräkterna till småkidds. men det är US for you. Allt eller inget...lite hyckleri och lite dubbelmoral. Men att småflickor ska gå klädda som ovan fattar jag inte, dvs jag förstår inte fldrarna som köper kläderna till sina töser.

simone:
Nej, hemma vore det som sagt MÄRKLIGT om man dekorerade som jag. Som min kompis Anette skrev i ett mail : folk skulle få psykbryt om trädgårdarna såg ut som här :-)
Det är skitkul med Halloween i USA!
I Sverige vet jag att det råder tvivel och osäkerhet om vilken dag H-ween är, men det är ALLTD, ALLTID, ALLTID 31 okt. ALLTID.
TACK för pumpberömmet. Det är kul o lite bökigt att skära ut pumpor, men resultatet blir så coolt.
Halloweenfester för vuxna är roliga!!

Emma:
TACK!! Det är kul. Vi får se hur årets pumpor kommer att se ut :-)
Ja, jag begriper mig icke på fldrarna som köper dessa kostymer till sina barn. jag blir så arg...

Hanneles paradis said...

Kul bilder :)

jill said...

Åh, Halloween. Jag vill också flippa ur och köra hela racet. Men i Sverige gillar vi inte halloween... Det är amerikanskt tjafs... =/

Så njut åt mig också.

Annika said...

Hannele:
Det är en rolig högtid det som komma skall.

Jill:
Hmmm..JO, jag vet ju lite hur snacket går därhemma "SÅÅÅÅÅÅ amerikanskt, det ska inte VIII ta oss till, aaaaldrig. Det kan de obildade och dumma jänkarna köra, men aaaaldrig vi".
Ibland blir man trött, så trött...
Jag lovar att fira för dig också + lägga ut en herrans massa bilder :-)

Desiree said...

Tack för tipsen. Jag ska försöka hinna med i helgen att kolla lite efter halloween utstyrsel.

Annika said...

Desiree:
Hoppas du hittar ngt!