Thursday, October 09, 2008

Jag hade så gärna velat visa er...

Här hade jag tänkt visa er en video som jag filmade igår med Karolina som SS. Jag hade så gärna lagt ut det här idag, men det tar sådan enormt lång tid att ladda upp det hela på blogger att jag nu ger upp. FÖR det kan väl ändå inte vara rätt att en 2½ minuter lång video ska ta 1½ timme att ladda upp??? ELLER?

Jag har inget konto på Youtube heller och jag vet inte hur svårt det är att ladda upp egentagna videos där. Någon av er som vet? Är det svårt?

På min nya Sony Vaio har jag Windows Vista, och i ärlighetens namn vet jag inte vad jag tycker om det programmet. Jag kan nog ganska lugnt medge att jag föredrar Windows XP som jag har på den här datorn (skriver på min gamla dator just nu). När Jag skulle ladda upp min video på Vista så kan jag inte se den. Jag kan för mitt liv inte räkna ut hur man bär sig åt...USCH så frustrerande. Det är därför som jag nu provar att ladda upp den från min gamla laptop, den med XP. Ibland önskar jag verkligen att jag vore en NÖÖÖRD!! En äkta GEEK, tänk vad praktiskt det hade varit. Jaja, jag försöker igen senare idag.

Jag skriver detta sent på onsdagkvällen och just nu känns det inte som om jag orkar hålla ögonen öppna längre. Ikväll är det dramaklass för Karolina igen. Kvällens uppgift är att imitera en viss SS. OCH så trist det är att ni inte kan se dottern som SS, det ville jag ju så gärna att ni skulle.

Det är nu kallare utomhus nu, det är riktigt kylslaget på morgnarna. OCH det är kylslaget inomhus. Hela tiden.
Sätta på värmen kanske? Nej vi känner att vi vill vänta med det in i det längsta, men jag hatar verkligen att frysa också. Varje höst när kylan kommer domnar mina fingrar bort. Det är så obehagligt. Min cirkulation måste vara usel eftersom det blir så här så fort det blir lite kallt. Inte konstigt om man fryser när fingrarna är vita och iskalla. Tro mig, det går åt mycket te dessa dagar för man måste ju hålla värmen på något sätt.

Ha en fin torsdag!

19 comments:

Fransyskan said...

Kallt - men visst är det väl härligt när hösten kommer!!

Vita iskalla fingrar kallas Raynauds sjukdom - jättevanligt tydligen! Håll händerna om tekoppen så tinar dom upp:-)

Fritt ur hjärtat said...

som totalt otekninsk förstår jag din frustration. Fick ju be systerdotern när jag gjorde bilder och musik till Show and tell. Jag filmade också med kameran i våras, stod vid en porlande bäck, vitsippor och fågelsång, fick det aldrig ur kameran!
Jag lyckas ju inte ens få youtube i rutan när jag bloggar. jag kunde inte hjälpa dig, men lite tröst kanske:-)

Victoria said...

Annika, att lägga upp filmer på Youtube är inte svårt alls, bara man har rätt grejor! När jag tar en film snutt konverterar jag den alltid innan jag lägger upp den, så filmen blir mycket mindre (och därmed tar kortare tid att ladda upp upp mindre plats på min hårddisk). Jag använder ett program som heter DivX som man kan ladda ner och prova gratis. Vi köpte den sen och det var inte dyrt och det funkar jättebra. Jag har en ikon på min DivXconverter på skrivbordet och sen drar jag och släpper filmen jag vill konvertera dit. När filmen är färdig är den mycket mindre än originalet! Själva uppladdningen på Youtube är enkel och tar ett par minuter, de skriver själva att det tar 1-5 min per MB på en highspeeduppkoppling och ett par minuter att konvertera videon. Videon för inte vara längre än 10 minuter eller 1024MB.
Lycka till! Kram/Vic

Hanneles paradis said...

Vi kan fortfarande sitta ute och fika, men har satt på värmen..

Fundersam Cecilia said...

Haha det hade verkligen varit roligt att se.Igår när du skrev om Halloween kostymer så tänkte jag på SS och undrade om hur många som kommer att klä ut sig som henne.Hon passar ju jätte bra nu när det är "skrämmande tider" och folk ska se tokiga ut.Jag försökte ladda upp en video på Eric på Youtube förra året men jag gav upp.Får nog göra som Victoria skrev.Hur gör du förresten när du lägger in flera videor från Youtube på din blogg i ett och samma inlägg?Det blir jag inte klok på.
Man skulle vara en liten fluga så man kunde ta sig upp till er för att kolla på K som SS.Hihi.

Kram!

Annika said...

Fransyskan:
Jamen visst är det mysigt! Idag ska det väl bli 27 grader varmt på dagen. Det får väl gå det med :-)
Jo, det är väl den åkomman jag har. Det är inte kul. Fingrarna ser ut som likfingrar...

Simone:
:-)
Visst är det jobbigt att vara oteknisk. Jag blir tokig...
Att lägga upp youtubes och bilder är noll problem för mig numera. Men just det här med filmen var ju bara för mkt...
Tack för dina tröstande ord. Ska se vad jag kan göra. Jag vill ju att ni ska få se det hela!!


Victoria:
GULP...Det låter inte svårt...men...kan du inte komma upp hit en sväng? :-)
nej, men jag ska försöka. Det där med att konvertera låter som ett BRA tips. Ska kolla in den sidan. TACK!!
KRAM!!

Hannele:
Jo, det kan vi också, sitta ute och fika. Och idag ska det bli 27 grader varmt. Upp och ner, ner och upp hela tiden.

Cecilia:
Jag vill så gärna att ni ska få se K som SS. Ska nog göra som Victoria skriver. Annars skiter det sig nog. HAR laddat upp på blogger förr, så jag fattar inte...SKUMT!!
Jo, youtubes X flera på bloggen är itne svårt.
Du går in på youtube, letar upp din video, du ser en ruta där det står embed på. Du kopierar koden, tar den till den egan bloggen. Lägg in det i EDIT HTLM när du skriver din text. Du kan sen lägga in så många youtubes som du vill i din text. Men du måste nog använda dig av "edit htlm" när du skriver inlägget, tror inte att det går om du lägger in det i den "vanliga" rutan sas.
KRAM!!

Anette said...

Fick tänka till vem du menade med SS... det är Scary Sarah, väl? Vad synd att det inte funkade med videouppladdning, det hade varit roligt att se Karolina imitera henne.
Jag gillar inte när det är kallt inne heller, min näsa blir alldeles iskall och jag måste gå med raggsockor för att hålla värmen. Som tur är blev det ju lite varmare idag...

Annika said...

Anette:
SS är alltså Scary Sarah, ja :-)
Jag vet, det är så dumt att jag inte kan visa er K som SS. Ska försöka en ggn till lite senare, men...
Jag vet, det är vidrigt att frysa. Idag ska det ju bli 27 grader!!! Det var milt och fint under min PW tidigare imorse. Skönt!!
Jag fryser också lätt om nästippen :-) DET är inte kul.

Saltistjejen said...

Å jag har också små filmsnuttar jag försökt lägga ut på bloggen via Blogger. men det tar en sådan evighet att det hela tiden avbryts innan de laddats ner. Så jag har också gett upp. Tyvärr.
Och Youtube har jag inte ens börjat fundera över.
Men det är säkert det smartaste.
Kramkram!

Desiree said...

Vi fick en pust av den där lite kyligare höstluften för någon vecka sedan men nu är det relativt varmt igen. Jag går fortfarande i sommrkläder och någon värme behöver vi absolut inte sätta på ännu. Det är helt perfekt nu för vi behöver vare sig värme eller AC. Det är nu man spar på den räkningen iallfall. Men bladen har smått börjat gulna och igår regnade det intesivt hela dagen och det kändes riktigt mysigt och höstlikt. Me like!

Bloggblad said...

Hm... jag som bara har tid numera med sporadiska bloggläsningar, och inte alls har koll på kändisvärlden, vet inte vem SS är...

Min man gjorde om en kameravideosnutt till ett format som inte alls tog stor plats, men inte sjutton vet jag hur... Försök annars lägga in vid ett annat tillfälle med blogger, jag har märkt att ibland tar det lång tid, ibland går det fort. Men... jag mer än 30 sekunder tar jättelång tid. Kan du inte klippa ner?

Millan said...

Harligt med host!! Det ar det har ocksa och det ar sa vackert vader att jag bara njuter. Dessutom ar det valdigt mycket lattare att vara hoggravid nar det ar 10 grader ute an nar det ar 30 som det var nar jag vantade Nils!
Harligt att ni har borjat med era halloween forberedelser nu. Nar jag sag fotona nedan sa insag jag hur snabbt det har aret har gatt for det kanns knappt som nagon tid sedan alls alla bloggade om halloween och visade sina pumpabilder.
Appropa Halloween kostymena sa tycker jag de ar forskrackliga!! Jag fattar inte varfor man overhuvudtaget ska 'sexa' till klader till sa unga tjejer?!

Kram

Fröken Anki said...

Vi har haft värmen på två morgnar den här veckan, drar oss för att sätta på den på riktigt. Fast nu behövs det inte längre heller för det har blivit varmt igen. :S Knepigt!

londongirl said...

Jag har också Windows Vista och tyckte det kändes ovant i början mot XP men nu tycker jag att det flyter.
Bra råd du fick här av Victoria, där lärde jag mig också nåt. :-)

Jag vill se Karolina som SS!!! Hoppas verkligen du får in det i bloggen!

Ser så mysigt ut med pumporna som ni fixar på bild. Lite synd att vi är så dåliga på det här. Just nu behövs kvällarna lysas upp. Jag börjar redan nu längta efter ljusslingorna som kommer fram överallt sen.

Ha en skön fredag!!!
Kram

LindaLotta said...

Klarar jag att ladda upp filmer via Youtube så gör du det! Det lovar jag dig.
Jag tittar in i eftermiddag igen och läser ikapp efter min ofrivilliga frånvaro.

Anonymous said...

Åh, jag skulle jättegärna vilja se K som SS!
Men när jag laddar upp mina filmer som oftast är runt 2 min tar det inte mer än säg ca 3-4 min. Jag sitter på 6MB lina och får faktiskt ut nästan hela 6 MB. Vad har ni i huset?
Jag, som nog skulle kunna klassas som Geek, blir så sugen på att felsöka och hjälpa dig med problemet. :D

Ang din föregånde post. Är det så att man i US alltså dekorerad i flera veckor innan Halloween? Samma som med jul nästan. Jag tror att man satte upp allt någon kväll innan.

Hoppas vi får se bilder på era dekorationer senare.

KRAM!

Annika said...

Saltis:
Jag har också laddat upp en snutt en ggn för länge sen, men det tog grym tid. OCH häromdagen var det ju löjligt...Det fick mig att helt ge upp.
YOutube är nog bra, bara man lär sig.
KRAM!!

Desiree:
Nu är det verkligen en skön tid. Man slipper AC och värme. Just nu är det riktigt varmt här igen, igår var det tom fuktigt.
Träden har börjat skifta här också. Dety är härligt!!

Bloggblad:
SS är republikanernas tilltänka VP. Jag kallar henne Scary Sarah, därav förkortningen.
Blogger är skumt. Jag borde absolut prova med snutten igen och se om jag lyckas...

Millan:
Ja, jag älskar hösten och höstfärgerna!
Jag förstår att det är lättare att vara höggravid nu än vad det är att vara det på sommaren. PUST!!
Visst är det ett mysterium med kostymerna...Fattar det inte...
KRAM!

Annika said...

Anki:
SKUMT väder det här. Idag är det fuktigt tom...Och det känns redan när man vaknar att det blir en varm dag. Nä, ge mig den där sköna kylan tillbaka igen...

Londongirl:
Jo, det är väl bara att vänja sig vid Vista, tror jag.

Victorias råd är jättebra. Jag ska absolut försöka med det hon säger.
Jag vill ju att ni ska se K som SS!!

Nu har många börjat sättya upp Halloween. MYSIGT.

KRAMAR!!


Lindalotta:
Hmmm...Vi ska hoppas att du har rätt!

Jess:
Jag skulle verkligen VILJA att du kom hit :-)
Du skulle få geeka runt som 17 på min dator.
Jag vet inte hur snabbt bredband vi har, men snabbt tror jag eftersom tv-program o dylikt aldrig hackar som jag ser över datorn.

Japp, har man mkt prylar så är det som på jul. Man sätter upp det en bra bit innan Halloween.

KRAM!!

Marianne said...

Så synd! Hoppas du får ordning på videoutläggen så vi får se Karolina som SS! DET vore skoj!

Kan tyvärr inte hjälpa dig. Hade du haft en Mac hade det varit hur enkelt som helst. Men jag har en känsla av att du har fått svar redan. Hinner inte läsa allas kommentarer, nu ska jag försöka läsa många bloggar i stället.

KRAM