Wednesday, October 15, 2008

Reston Town Center

Ni har alla sett bilder från omgivningarna runt mitt hem i Reston. Ni har fått se skogar, sjöar och gångvägar. Men vad jag nog aldrig har visat er är vårt stora centrum som ligger i mitten av förorten.
Häng med till som blir allt mer likt en Reston Town Center stad för varje år som går.

När jag kom till DC som au-pair 1990 bodde jag i Rosslyn i Arlington. Min värdfamilj bodde i ett stort så kallat condominium complex varifrån dom hade utsikt över hela Washington DC. Den utsikten var oslagbar, och tro mig, man tröttnade aldrig på den. Dessutom ligger Rosslyn närapå inne i DC, väl i Virginia ja, men precis på stadsgränsen. Jaq kunde med lätthet promenera in till Georgetown och det gjorde jag ofta.

Det var inte så många au-pairer som bodde så centralt som jag. Några av mina vänner bodde i Reston. I Reston bodde också min kontaktperson. Första gången vi for ut till Reston trodde jag att jag hamnat långt ut i obygden. Jag tyckte så synd om mina kompisar som hade fått så taskiga platser som Reston, Virginia, tilldelade sig. Jösses, så långt från stan!! Och inte ens en tunnelbana som kunde ta oss emellan varandra.

I Reston fanns ett centrum som kallades Reston Town Center. Det var fyra byggnader med ett torg i mitten. Inget speciellt märkvärdigt, men väl vackert med sin fontän. Men, Reston TC var inget ställe man precis drömde om att vistat i. Det var fyra byggnader som låg ute på ett fält omgivet av några parkeringsplatser.

Flash forward till 2008!
Reston Town Center reser sig som ett mini Manhattan i Norra Virginia. Reston TC expanderar, växer och frodas. Det är en stad utan stadsrättigheter (som dom vill ha, och säkert får). Skyskrapor, restauranger, bostadsrätter, kontorsbyggnader, butiker, torg och parker. Det är det nya Reston Town Center...
Och jo, jag är mycket, mycket glad att bo på en plats som kan erbjuda mig lummiga promenadvägar i skog och mark. Jag har dessuom sjöar och ängar OCH denna urbana plats.

ALLA bilder är klickbara!!!Delar av de allra äldsta delarna av Reston Town Center. Den vita paviljongen förvandlas till skridskobana varje vinter. På sommaren anordnas konserter här. Detta är själva stadskärnan i Reston Town Center.Huvudgatan i Reston TC, Market Street.
Här kan man också se hur otroligt vackert väder vi har. Uteserverigen vid Clyde's var ännu så länge tom här eftersom klockan bara vara 10:30 på morgonen. Temp igår, 27 grader.
Här har jag strosat en bit förbi Clyde's och torget. Den uppmärksamma kan se min favoritaffär. Reston Town Center huserar en massa företag i sina höghus.De nyare delarna av TC. I husens bottenvåningar huserar nya affärer och restauranger till min stora glädje.Kontorsbyggnader och bostadsrätter och hyreslägenheter ligger vägg i vägg med butiker och restauranger.


Bostadsrätterna i dessa byggnader kan köpas till ett hööööögt pris. På den andra bilden tittar vi upp emot de nya delarna av Reston TCSå detta är en plats jag verkligen tycker om. En plats jag är glad att kalla mitt hem.
I nästa vecka ska ni får hänga med mig på min tidiga morgonpromenad i en helt annan del av Reston!

Ha en fin dag idag!!

28 comments:

Lullun said...

Oj, det är verkligen ett ställe som har förändrat sig mycket och snabbt förstår jag. Vad roligt att få se lite mer av dina omgivningar. Ser redan fram emot nästa vecka! :-) (Och vilken värme! Här snöar det och blåser, även idag. ;-) )

Mie letar guldkanter said...

Åh tack snälla Annika för rundturen! Tycker det är jättekul att se dina omgivningar som så vitt skiljer sig från mina egna!
Sköt om dig o kram!

Pernilla said...

Åh va roligt att se dina bilder!! Jag älskar att få se hur olika "städer" ser ut. Reston tycker jag verkar vara ett jättefint ställe. Jag hoppas verkligen jag någon gång kommer att ha vägarna förbi Reston.

Men det var inte skoj att höra att ni har 27grader där!! Usch, va avis jag blir!! Men jag ska oxå bosätta mej på bättre breddgrader... nån gång :)

Kram

Victoria said...

Wow, så många jättefina bilder du bjuder på idag!! Kramar/Vic

Annika said...

Lullun:
snö och is hos dig, och här förväntas vi få ännu en dag uppåt 30 strecket. DET är VARMT för årstiden. Indiansommar.

Mie:
Varsågod. Det är bara så jättekul för mig att få visa er. Glömde att säga att det tar ca 5-7 minuter med bil upp till TC.
Kram!

Pernilla.
OM du har vägarna förbi ska vi ses!!
Reston är en stad som inte är en stad :-)
Värme har vi, det kan du skriva upp :-)
Men från fredag ska det bli mer oktoberliknande väder, kanske 16 grader...
kram!

Victoria.
Det är bara så kul för mig att få visa er alla. KUL att du gillade bilderna.
Kram!!

LindaLotta said...

Vad roligt att se så mycket bilder! Och det är en stad i mina ögon, men väldigt tom. Som om alla hade sovmorgon :)
Eller låg på stranden - 27 grader - så ljuvligt!
Här öser regnet ner och det är riktigt ruggigt. Värmeljusen går åt som smör!

veronika said...

Vad fint Reston verkar! Tycker det verkar mycket mer en stad än en förort. Gillade bilden på uteserveringen, skulle gärna sätta mig och äta lunch där.

Tänk vad mycket som kan förändras på kort tid.

Marie said...

vilka vackra bilder! och det är väldigt amerikanskt, om jag får säga så! ser inte helt dumt att strosa där, och banana republic kulle få många besök av mig...

Saltistjejen said...

Vad roligt att få sebilder från din omgivning Annika! :-)
OIch det ser verkligen fint ut! Man ser att många av byggnaderna är ganska nya eftrsom de är så moderna i sin arkitektur. Cool flagga förresten!
Och det låter som om ditt Reston snart inte längre är så mycket suburb, utan mer en egen liten stad. Det är egentligen otroligt vad mycket som kan hända under endast ett fåtal år om ett samhälle får blomstra.
ha en riktigt skön onsdag!!!
Kramar!!

Rosvikstjejen said...

Så himla roligt att få hälsa på dig i din stad. Jag vet ju att du längtar till hösten men jag blir så avis på er värme. Skulle gärna byta!!!

Grattis till mormor! 90 är häftigt. Hon verkar vara en riktig krutgumma. En pantertant!!!!!

Ha det gott och stora kramar

Anne said...

Vad kul att få se även de här delarna av dina omgviningar, en bra idé jag nog kommer att sno!
Det är svårt att föreställa sig att detta område inte för alltför länge sen var bara några byggnader och inget mer. Det ser fint ut, inbjudande och vackert. Finns det fortfarande utrymme att växa just här eller är det fullt så att säga?

Anonymous said...

Åh, vilka härliga bilder Annika! Förstår att du trivs.
Jag hoppas verkligen att jag får besöka den o dej ngn gång.
Jag minns Rosslyn men oj, vad det var länge sedan! :-)
Kramar från Anette!

Elisabeth said...

Vad roligt att få se bilder. :) Der ser fint och välordnat ut. (Och jag kan inte låta bli att undra om alla "ickevillor" i USA är höga höghus. ;))

Desiree said...

Kul att få se lite bilder från Reston för att se hur det liksom ser ut i dina trakter. Jag tycker att det ser ut som en riktig storstad och metropol men jag jämför med Birmingham, Al som verkligen kan kännas och räknas som en obyggd ;-)

Jag kan tänka mig att du hade en fantastisk utsikt från där du bodde som aupair och att man inte tröttnar på sådan utsikt. Det skulle jag inte heller göra. Det är något visst med att blicka ut över en storstad eller att blicka ut över öppet vatten. Man tröttar inte på sådana vyeer.

Marianne said...

Vad fint och fräscht och rent ni har det! Jättefint och jag förstår att du trivs där. Urbant men ändå inte större än att man greppar och allt finns utan att behöva åka långt, långt. Helt underbart ställe tycker jag att det ser ut att vara. Och samtidigt så nära till naturen. Bättre kan man väl knappast bo?

Tack för rundturen!

Kramar!

Hanneles paradis said...

Spännande vandring, inte likt Hisingen...

londongirl said...

Vad roligt att få se det här Annika! Jättekul att se dina trakter och shoppingstråk!! Den där Banana Republic affären ser ut som det kunde vara "din" butik eller hur? :-))
Kramar i massor!

Emmama. said...

Jättefina bilder! Tycker det är riktigt kul att se mer hur "mina" bloggare bor och har det! :)

Annika said...

Lindalotta:
Det ser nog ut som en stad, men det är det inte. Och absolut är det folktomt under tidig förmiddag. Vid lunch och på kvällar och på helger är stället knökfullt.
Haha, jag förstår att värmeljusen går åt hemma hos dig.

Veronika;
Visst, Reston grundades i mitten av 60-talet och Reston TC kom i slutet av 80 talet etc.
Det har vuxit snabbt. Kul att du tycker det ser fint ut.
Jag trivs så bra här.


Marie:
Tack!
Jo, det ser säkert amerikanskt ut, kan jag tro. Rätt osvenskt. Trivs jättebra här.
och BR är en bra affär.

Saltis:
Kul att du gillade bilderna!
Visst syns det att det är nytt. Jo, man vill att Reston ska få stadsrättigheter vi får se hur det kommer att gå.
Massor, massor av stora tech-företag häromkring så det är nog därför det har exploderat som det har gjort.

Kramar!!

Annika said...

Rosvik:
Indiansommar råder, det är då säkert. Men snart blir det bättring ;-)
TACK, ja min mormor är en krutgumma!!
KRAMAR!!

Anne:
Absolut! TA EFTER!! Det vore så kul att se var du bor också.
Ja, centret växer fortfarande så det knakar...det är inte färdigt.
Och ja, det är mkt vackert, Jag gillar att allt är under bar himmel, ingen mall.

Anette:
Så trevligt, mitt Vällingby ;-)
Du är så välkommen hit!! O vad kul det vore!!

KRAMAR!!

Annika said...

Elisabeth:
TACK, fint o välvårdat är det..
Allt är ju inte stora villor och brackiga lgh...det finns allt däremellan också ;-)

Desiree:
Jag skulle så gärna se din del av AL, tro mig!!
Reston är en trevlig plats, och Reston TC växer.
Ja, utsikten min värdgamilj hade över DC var helt, helt otrolig!!
En sådan man aldrig lessnar på.

Marianne:
Precis, det är så pass litet att man kan gå igenom det utan att bli uttröttad.
Jag älskar detta urbana i förorten...
Tack, marianne, jag tycker att jag bor rätt så perfekt :-)
KRAM!!

Hannele:
Haha, nej förmodligen mkt annorlunda :-)

Annika said...

L.girl:
KUL att du hängde med, och visst är BR min butik!!!
KRAMAR!!

Emma:
SÅ kul att du ville hänga med :-)
Kram!!

Jemayá said...

Det var ju inte alls vilda västern över det hela :), det är väl stereotypsbilden på en stad i USA för mig, fast då gäller det ju småstäder. Intressant hur som helst, har haft lite annan bild, eftersom det sett så lugnt och "landsortsaktigt" på bilderna du visat! kram

Annika said...

Jemaya:
Nej vilda västern är det inte...men jag vet vilka städer du menar....LANDSORTSTÄDERNA, småstäderna...det är vilda västern, hehe...huvudgata och sen inte så mkt mer. Det är helt annorlunda i den här delen av landet.
I nästa vecka visar jag en annan del av Reston.
KRAM!!!

Jenny said...

OJ! Ja där har det hänt grejer sedan vi flyttade från DC 2001 minsann. Eftersom vi bodde i Arlington, var vi väl inte där jätteofta, men ett dussin gånger i alla fall genom åren. Vad roligt att få se! //kram

leopardia said...

vilka härliga bilder! du, det där konstverket i nån metall, vet man vad det är för nåt? eller ja, av vem?

Malde said...

Du gör mig så sugen på att hälsa på dig med bilderna du visar! Himla otur för mig är att du bor så långt borta från mig...

Kramar

Annika said...

Jenny:
Jamenvisst!! Bara på ngra år så har det exploderat. har du förresten sett Clarendon? Där har det hänt grejjer också!
Kram!

Leopardia.
Ska absolut kolla nästa ggn jag är i TC. Det blir imnorrnkväll då vi ska prova en ny rest.

Malde:
ja, det är en bit emellan, tyvärr.
kram!!