Thursday, October 30, 2008

Och Annika säger; Halloween är ALLTID den 31 oktober!

Nu är det ju Halloweenvecka så jag tycker att vi ska köra på det temat så mycket det går.

Som jag skrev i gårdagens inlägg så är jag mycket förtjust i den helgen. Eller förresten, helg och helg. Halloween är ju en enda dag, som ALLTID, ALLTID, ALLTID äger rum den 31 oktober.
Det kan inte nog upprepas eftersom det i Sverige verkar råda en viss förvirring kring den rätta dagen. Halloween har inget med Alla Helgona helgen att göra. OM era barn, eller ni själva (vem vet? NI kanske blir AKUT godissugna och måste ge er ut på jakt i grannskapet) ska gå på ”bus eller godis” runda så är det FREDAGKVÄLL som gäller och inget annat.
HALLOWEEN----31 oktober---ALLTID. Bra nu vet ni alla det!! Överens?? BRA!!!

Att klä ut sig är givet när man ska gå på sin godisrunda. Det finns inget tristare än barn som inte är utklädda. Detta gäller främst de äldre barnen. Rätt som det är när man öppnar dörren kan det stå en finnig tonåring utanför och bräka fram med målbrottsprucken röst:
-Trick or treat!
OCH inte nog med att grabben inte är utklädd---han sticker fram ett örngott också som man förväntas vräka ner godis i.

Så regel 1: KLÄ UT ERA BARN!!!

Regel 2: Se till att barnen alltid går i grupp under sin runda. Det kan också, åtminstone här i USA, vara kul att följa med barnen på rundan. Det finns SÅ många hus som är så otroligt läckert pyntade Hallowenkvällen. Det är som att gå från scen till scen. Fantastiskt!

Regel 3: KNACKA ALDRIG på i hus som inte tydligt VISAR att dom firar Halloween. OM inga tända pumpor står på trappan, eller om man inte ser något som helst tecken på att ”här firas Halloween” så LÅT BLI ATT KNACKA PÅ!! Folket som bor i huset har ingen lust att deltaga och det måste man respektera.

Regel 4: OM personen som öppnar dörren sträcker fram en godisskål så att ”bus eller godis” barnen får ta för själva så TA INGA GRABBNÄVAR!! Det uppskattas inte. Det bästa är att själv , om det är du som öppnar dörren, dela ut godiset.

Regel 5: OK, detta är Halloween. Godisets afton. Det är inte speciellt coolt att ge barnen tandtråd när dom knackar på. Stick with the theme, folks!! Spelar roll om ungarna redan har ett berg av godis att bära på. GLÖM tandhygienen en kväll som denna. OCH framförallt, låt barnens föräldrar ta ansvar för den.

Regel 6: När barnen kommer hem från godisrundan kan det var ide att kolla in godiset. Det har hänt att barn fått godis med rakblad i (JA, det har inte hänt här, men det har hänt på andra ställen).

Regel 7: HA KUL!!! NJUT!!! Om du ska vara hemma och dela ut godis är det jättekul att klä ut sig själv, spela spökmusik, göra spökstämning även inomhus så att hela huset får en air av spökhus. DET uppskattas av alla barn, förutom kanske de allra minsta. Vårt hus brukar vara något av en skräckkammare på Halloweenkvällen, och det bästa jag vet är att höra hur barn och vuxna kommenterar det hela.
Peter och jag brukar ha en bandspelare gömd i buskarna som spelar kuslig musik. ALLT ska stämma.

Regel 8: Iår är Halloween på en fredag, just det IMORGON. DATUM??? JUST det, den 31 oktober! NU kan alla det. Passa på att ta en god drink. Fira lite med grannarna efter att den värsta godisrusningen är över. Vi vuxna kan få vår ”treat” i form av ett glas fylligt rödvin...sen kan vi låtsas att det är blod, mohohohohahaha!!!


Nu i eftermiddag ska Karolina ocj jag karva våra pumpor. Det är alltid trevligt, och roligt. Jag kommer förmodligen att tända ljus i pumporna redan ikväll. Jag tycker det ser så festligt och fint ut då våra ”Jack O’ Lanterns” lyser upp höstkvällen. Mysigt är det, ja riktigt mysigt...
Halloween ÄR nära...

Som ni alla vet är min dotter en liten teaterapa. Hon har siktet inställt på att bli skådis och på sin fritid tar hon två dramaklasser, en genom skolan och en utanför skolan. Härom lördagen var det teater-workshop på en av skolorna i kommunen. Karolina deltog hela dagen. En av kurserna var teatersminkning och se här hur min dotter ser ut!!
Hur tycker ni att hon ser ut? OBS detta är make up! SÅ bli inte rädda, men bilderna passar bra så här i Halloweentider.
(for my American readers; this is only make-up, there is no need to be alarmed)


Jag önskar er alla en jättefin torsdag!

42 comments:

londongirl said...

Men jisses vilka bilder!! Det är tur att man vet vad som är på gång.
Här får vi se om det kommer något litet monster...skulle vara kul. Men det är ju som sagt inte lika stort här hemma.

Hur ska du se ut då? Kommer det ingen bild på dig? ;-)

KRAM

Annika said...

Londongirl:
Haha, ja dom är lite läskiga!
Ja, det är ju mkt större här allt som har med Halloween att göra.

Bild på mig och min kostym kommer på måndag. Hehehe!!!

Kramar!!

nika said...

Jag gillar också halloween...håller på att sätta upp slingor och läskiga grejer.Moahhhhhhaaa.....jag älskar att skrämmas. Jag brukar ha en CD spelar ute med läskig musik och konstiga ljud..det brukar uppskattas. sn har grabbarna tjvyvat på haloweengodiset redan....och jag som hade gömt det så bra.
ha en skön halloween

Annika said...

Nika:
Undrar var det är med oss som så himla gärna vill skrämmas? Det bästa jag vet är när jag öppnar dörren och lyckas skrämma ngn. Jag är alltid utklädd H-ween kvällen.
Exakt, det är skitkul att ha en cd-spelare utomhus som spelar läskig musik :-)
Här är det jag som tjuvat på Halloweengodiset...Det har minskat ordentligt bland twix och Reese's PB cups :-)
Skönt att man blir av med en del imorrn.

Elisabeth said...

Haha, regel 5 blir nog något att bita i för vissa i Sverige! Här anses det väl att barn knappt ALDRIG ska få äta godis, för det är ju onyttigt, farligt, onödigt, och dessutom kan de blir SOCKERBEROENDE eller få en SOCKERCHOCK. Har för övrigt aldrig förstått varför en del svenskar (eller ganska många kanske) tror att Halloween är en "ersättning" av Alla Helgona eller någon slags "amerikansk version" av densamma. HUR svårt kan det vara att hålla isär dessa båda högtider?

Petra H said...

Hu, vilka otäcka bilder på Karolina!
Ha ha, trots att jag inte är ett Halloween-fan, jag tycker faktiskt inte att det är en svensk tradition och tycker att det är synd att folk glömt bort vår tradition med påskkärringar MEN jag håller med - ska det firas så ska det firas på RÄTT dag!! Förra året var jag ju hemma i Sverige och det kom faktiskt några barn och ringde på typ den 27/10, och min pappa och jag bara skrattade [rått kanske] åt dem, fel dag och fel hus! ;-) Vet inte om det var en fredag men jag hörde att det var många som firade Halloween precis den dagen vilket jag inte kunde förstå...
Själva har vi ju WD imorgon :D
Kram!!

aussiekicki said...

Alltså, tack för du klargjorde detta för det är alltid snack om när man ska knacka dörr eller inte! Nu vet jag från ett sant Halloweenproffs!
Lova att du lägger upp bilder från fredagen!!!
Läskigt med Karolinas sminkning, den ser ju väldigt verklighetstrogen ut.

Ha en bra dag! Kram!

Humlan said...

Bra med lite regler, jag önskar att dom spreds ordentligt i det här landet!
Jag kan tänka mig att det måste vara underbart att som barn komma till ert hus, där hela huset (och ni) verkligen har gått in för firandet.

Är det Karolina själv som har gjort sminkningen? Den är fantastiskt bra gjord och det var nog tur att du påpekade även på engelska att det bara är smink!

Fritt ur hjärtat said...

Jag kanske skulle sätta upp en lapp på dörren...

"Halloween firas endast 31 oktober i detta hus!"

Undrar om barnen skulle fatta?!

Bloggblad said...

Bra att veta. Jag har inte förlikat mig med Halloween, känns för mig bara som en inlånad företeelse för att försäljningen av nya prylar ska öka. Påskkärringar är jag dock FÖR, gammal svensk tradition.
Här struntar ungar helt i pumpor eller ej utanför dörren...

F.ö. kan jag tänka mig att pynta med pumpor - men inte till allhelgona.

Allahelgonahelgen firar jag med ljus - kyrkogårdsbesök och sång i kyrkan.

Annika said...

Elisabeth:
PRECIS!!! Håller med...
HALLOWEEN ÄR INTE ALLA HELGONA!!!! Det ena utesluter inte det andra. Jag fattar inte heller att det ska vara SÅ svårt att förstå.
Många tycker nog bara att det är löjlig amerikansk plasthögtid. Pffft...säger jag då...Kom hit och ta er en titt på "larvet"! Och godis....Äsch, ät på!! DET är en enda dag, och sen efteråt får väl fldrarna portionera ut godiset så att allt inte äts upp på en ggn.
Jaja...
Vi tycker lika här, du och jag.

Petra H:
nej, jag tycker inte heller att det är en svensk tradition, men däremot amerikansk så det förslår, och en TREVLIG sådan.
Det som restar mig mest därhemma är att det alltid råder en sådan förvirring runt datumet...Hur svårt är det att lära sig?
YES, BABE!!! NI har WD imorrn!! SÅ kul dag tycker jag :-) Hoppas ni får det mysigt. Antar att du berättar vad ni ska göra...O, du har ju ditt fredagstema som i en ask :-)
KRAMAR

Kicki:
Ja, det kanske tom blir ett lördagsinlägg denna vecka. DET är möjligt!
Lovar att visa bilder.
NU vet du vilken dag det är. OJ, 36 grader hos er!!! DÅ förstår jag att BEACHEN lockar...Mysigt!!
KRAM!!

Annika said...

Humlan:
Haha, ja vi är ju lite barnsliga allihopa då därför är det extra kul. Här på min gata finns det flera familjer som satsar järnet imorrnkväll. Det ska bli så kul att se! Jag ska ta med kameran och plåta.

Nej, det är en make-up artist som gjort sminkningen, iallafall grunden. Sen lade Karolina på desto mer...Men det är ett proffs jobb. Jo, jag kände att det var lika bra att skriva det där på engelska så att ingen skulle bli rädd :-)

Simone:
DET måste dom fatta. Annars får du lära dom :-)


Bloggblad:
Nej, det är ju ingen svenskt tradition, men om den nu prompt måste firas så fira då RÄTT dag åtminstone.
Alla Helgona är en vacker och stillsam helg som inte har ngt med Halloween att göra.

Anette said...

Oj det ser ut som Karolina varit med om ett riktigt slagsmål! Läskigt! Tur att det inte var på riktigt!
Mycket bra regler du lägger ut! Jag känner såväl igen tonåringen med örngott... sådana brukar knacka på här också, mycket irriterande.
Det är inte så kul att trick or treata här i vårt lägenhetsområde, många brukar skippa halloween helt och hållet känns det som. Men vi går ialla fall runt till och knackar på hos de vi känner och vet har godis!

Annika said...

Anette:
Men snart flyttar du till radhus och jag kan lova att det kommer att "trick or treatas" enormt där!!
I lgh kan jag tänka mig att det inte blir så mkt av det goda.
Ni får göra som du säger; gå runt till vänner och fira och knacka på.
Javisst ser karolina hemsk ut :-)

Saltistjejen said...

Vad jättebra att få lite mer regler kring detta med Halloween! Tack Annika!! :-)
Jag gillar halloween men har inte varit sådär väldigt "aktiv" direkt. Vi flyttdae ju hit i okyober för 3 år sedan (shit vad tiden går!!!) och hamnade ju mitt i Haloweenfirandet nästan direkt då. Men eftersom vi inte hade barn då och eftersom vi "vuxit ifrån" att gå uta och superfesta på Halloween så har denna högtid liksom inte riktigt rotat sig hos oss. Dessutom så jobbade vi ju alltid såpass sent att vi missade alla "trick-or-treat" barn som gick runt i huset. Det är nämligen MÅNGA barn där vi bor men de har trick-or-treat mellan 18-20 (regler i huset) och vi var ofta inte hemma från jobbet förrän runt 19.30-20.30-tiden då. I år kanske det blir annorlunda dock. Nu när vi har Ella så är ju åtminstone minst en av oss hemma tidigt.
Vi frågade på dagis också ifall de ville att man skulle dressa barnen i Halloweenkostymer, men där har de som regel att inte göra det eftersom vissa små barn blir skrämda av det.

Bra regel också det där med att endast ringa på dörrar som har Halloweendekoration. I vårt hus är det en likadan regel att man inte ska trick-or-treat hos folk som inte hängt ut Halloweendekorationer på dörren. Jag gillar den regeln.

I Sverige tror jag att Halloween itne alls fungerar på samma sätt som här, just p g a att det inte är en svensk tradition från början och folk vet därför inte alls hur det hela ska "skötas". Min mamma var skitförbannad för något år sedan då några barn ringde på hennes dörr och ville ha godis. Hon hade inget eftersom hon itne alls tänkt på Halloween och då kastade de råa ägg på hennes ytterdörr samt hennes brevlåda. Det tog henne timmar att skura bort det sedan för äggen hann torka in. Hon märkte det nämligen inte förrän dagen efter. Sådant känns otroligt dåligt!!! Jag blir jag bara jag tänker på det!
Jag tror verkligen att mn borde behöva införa "regler" för Halloweenfirandet i Sverige också, eftersom det ju nog har kommit för att stanna.

Ha nu en underbar Halloween imorgon Annika!!!
Och jag är lättad över att Karolinas ansikte bara var smink! :-)

Du förresten fick jag mail av Sporty Spice och hon sa att ni skulle ses när du är i NYC. Jag hoppas kunna hänga på! Med eller utan Ella beroende på vad vi gör och hur det ser ut den helgen.
:-)

Kraaaam!

Keith said...

Whew! Glad you put the disclaimer for your American readers! I was about to think that Karolina is the victim of a plague, car accident, or other gruesome occurrence. Quite the scary makeup job!

Panter said...

Jag ser också fram emot bilden på dig :) Jisses vilka otäcka bilder på Karolina.
När jag läser det du skriver i Halloween, så verkar det så roligt och rätt,men jag tror att det är svårt att importera seder. Det blir inte riktigt samma känsla.

Erica said...

Hej!
Jag är glad att du skrev vilket datum Halloween är :) För alla som bor i Sverige kan det nog inte påpekas tillräckligt, verkar det som :) När jag bodde hemma (är uppvuxen i ett villaområde med mycket barnfamiljer) kunde det komma barn under tidsrymden av en vecka! Ibland kom det barn som sedan gick hem, bytte om och kom tillbaka... :P

Vilken skicklig teatersminkning på bilderna :) Tänk att det går göra så realistiskt bara med smink :)

Hoppas ni får en bra Halloween!

Annika said...

saltis:
Nä, precis...Jag förstår att ni inte brydde er så mkt om Halloween när ni anlände till NYC för tre år sen. Nu har ni Ella, men hon är lite för liten för det hela än så länge.

Jag tycker det är lika bra att radda upp reglerna så här. Framförallt så är det så retfullt att det i Sverige oftast tas fel på dag. Fattar inte att det är så svårt att lära in.

Verkar som om ni har bra och vettiga regler i ert hus. Jag funderade just på vad barnen i NYC gör på Halloweeen, eller barn som bor i innerstäder ska jag säga. Men det verkar bra ordnat, som vanligt.

TRIST så in i h-vete trist det som hände din mamma i sverige. GET A GRIP!! Här ver jag ingen som blivit trickad, jag känner inte till det iallafall. Som alltid verkar det gå till ngt snällare här. man ska ju itne precis ta det där med bus på orden.

EXAKT!!! IN med US-reglerna runt Halloween i SVERIGE OCKSÅ!!! ARTIGHET går i första rummet!! ALLTID. Busar gör man inte, det är bara som man säger.
OM man nu ska fira Halloween hemma är det OVAN nämnda regler som gäller!!

Yes, girl!! SKA maila dig om min NYC tripp!! det ska bli kul att träffa dig och Petra!

KRAMAR!!!


Keith:
Yes, I just had to clear some things for you guys :-)

Panter:
Precis, det är så RÄTT och KUL här där det är en gammal tradition. Har ingen aning om hur det går till därhemma, jag vet bara att det alltid, alltid är en irriterande förvirring om vilken dag det är som gäller...OCH sen det där att det itne har ett dugg med Allhelgona att göra.
Hihi, visst ser K läskig ut :-)

Erica:
Det är bara en enda kväll som gäller. Här skulle man aldrig, aldrig ngnsin komma dagen efter eller kvällen före...Det är en enda dag som gäller: 31 okt.
Förstår att folk därhemma blir redigt irriterade eftersom inga regler verkar följas.

Visst är sminkningen BRA!!

Ha det så bra!!

anna of sweden said...

Tack! Nu vet jag lite mer! Har faktiskt undrat. ALLA talar om Halloween men inte säger något om HUR det fungerar.

Som tur var berättade barnens kompisar om örngotten, annars hade väl jag skickat ut dem med varsin liten korg. :)

Hm, några pumpor är inte införskaffade. Får väl göra det idag så det blir liiiite pyntat och välkomnande.

Och tandtråd är alltså inget bra. Attans, då får jag plocka bort det ur skålen igen ... ;D

Kram!

anna of sweden said...

Tack! Nu vet jag lite mer! Har faktiskt undrat. ALLA talar om Halloween men inte säger något om HUR det fungerar.

Som tur var berättade barnens kompisar om örngotten, annars hade väl jag skickat ut dem med varsin liten korg. :)

Hm, några pumpor är inte införskaffade. Får väl göra det idag så det blir liiiite pyntat och välkomnande.

Och tandtråd är alltså inget bra. Attans, då får jag plocka bort det ur skålen igen ... ;D

Kram!

Annika said...

Anna:
Hahaha!! YUP, bort med tandtråden!! ;-)
Det är bättre, Anna, att köpa plastpumpor (finns på bla Target) att bära godiset i än örngott. DET ser så trist ut...så girigt ut. Tycker jag. Men jag har sett rätt coola H-ween örngott också.
Jag förstår att du inte vet så mkt om firandet eftersom du är så ny här. TUR att jag kunde hjälpa dig lite...

KRAM!!

Anne said...

Superbra med regler, det här borde jag ju skriva ut... Du ska veta att du inspirerat mig till "riktigt" Halloweenfirande, för varje år så byggs det upp en mer längtan och sug efter hela paketet som ju ni gör. Jag känner överlag att jag börjar bli mer och mer tokig vad gäller dekorationer och pynt för högtider och börjar brassa på mer och mer för varje år nu. Vet inte om det är det amerikanska som börjar komma i mig eller om det är det annikan:ska som börjar komma i mig ;)
Du MÅSTE sätta upp bilder och berättelse så fort du bara orkar efter Halloween.
Vilka superbra idéer med att ha musik som spelar och liksom verkligen göra allt för att förmedla spökhuskänslan, jag skulle gärna komma och göra trick or treat hos dig, det skulle vara så häftigt se och uppleva allt du gjort så jag skulle t.om. glömma bort att säga trick or treat, skulle vara stum av beundran bara :)
Men fyyy fyyyy fy för idioter som ger rakbladsgodis till barnen. Vad är det för människor.

Hanneles paradis said...

Det där visste jag redan ;)

Hur man "tigger" godis, vet alla svenska påskkäringar
(det är OK, men inte på Halloween?? :)

Vi finnar tigger inte alls, jag menar en finsk grannpojk, som inte fick följa med andra ungar på påsken, utan stackarn stod bredvid andra barn...

Desiree said...

Helt rätt Annika! Det här är en jättebra summering av vad som gäller under Halloween. Jag tror jag kommer att länka till dig idag för jag tycker att du har fått ihop det sååå väl! K ser verkligen läskig ut i sin sminkning. Wow vilket toppenjobb. Ha det nu så himla kul imorgon för det ska jag se till att ha. Ikväll ska jag och C karva pumor. Det ska bli skitkul.

anna of sweden said...

Hej igen!

Ja, det är tur att jag har erfarna dig som jag kan rådfråga!

Aaaaalla har örngott här. Om man gör dem fina med små spöken på? ;) Är det okej då? Vill ju inte att barnen ska verka giriga, men viktigt att "göra som kompisarna". Uj, uj, uj vilka problem man har ...
Nu har jag förresten köpt godis som inte ens jag vill tjuväta av. Kolla på min blogg, så får du se! ;)

Kram igen!

Jenny said...

Här ska också karvas pumpor i eftermiddag - nu har vi närmare 20 grader, men det var frost i natt, brr. Vi kör den lite "snällare" Halloweenstilen än så länge, med mest söta spöken, lite spindlar, pumpor etc eftersom barnen är så små. När de blir större är jag säker på att vi får köra "skräckens boning" som ni, det ska bli kul :-)! Ha det så jättekul i morgon! //kram

Nilla said...

Hej Annika! Vilket bra inlägg! Går det bra att jag lånar med mig en bit och länkar till dig i min blogg?
Ha en skön helg!

Annika said...

Anne:
Tihi!! SÅ kul då! Nu blir jag lite glad!! Snart har vi ju julen också och då ska jag skriva massor på det temat...Aaahhh!!!
det är roligt att pynta upp och fixa inför Halloween, riktigt, riktigt kul! Det är så kul att du också tycker det.
Amerikaniserad? Annikaniserad? who knows? ;-)
Hihi, du får gärna komma hit på godisrunda imorrn och se vad jag fixat till, vore ju skitkul!
Absolut, fram med en dc-spelare, göm den i en buske och låt kuslig musik fylla kvällen.
Ja, jag vet...idioti med rakblad i godis, helt sjukt, och det har ju hänt också.

Hannele:
Precis...Hmmmm...lite märkligt logik där ja...det har du rätt i :-)
stackars lille finske pojke som itne fick gå påskkärring. Ibland är det nog så att man bör ta seden dit den kommer. Hur kul är det att vara udda liksom?

Desiree:
Kul att du länkade idag, Desiree :-)
Karolina har precis kommit hem så nu ska vi snart sätta igång med operation karvning!
Visst är K's sminkning BRA!!
Du också, Desiree, ha så kul imorrn så lägger vi upp våra halloweenkostymre på resp blogg på måndag :-)

Annika said...

Anna:
Hej!
Klart du ska låta kidsen ta med örngott om deras kompisar gör det. Bäst att följa strömmen, tycker jag!!
Ska kolla din blogg om äckligt godis, hahaha!
Kram!

Jenny:
Ja jösses vad KALLT det var imorse...hutter, hutter...frös så på min PW, iallafall i början.
Det som är bra med halloween är att man kan klä ut sig till vad man VILL!! Prinsessa, brandman, cheer leader eller spöke. ALLT kan man göra.
Ha så kul imorrn!
Kram!

Nilla:
Absolut...Det är bara att länka på. Kul att du gillade inlägget.
ha det så bra!

Malde said...

Vi har också köpt godis, dryga två kilo så det ska nog räcka ;-)

Karolinas sminkning, så riktigt det ser ut! Läskigt!

Och riktigt läbbigt med rakblad i godiset.. Hur är man funtad om man gör sånt??? Vad är nästa steg? Att "krydda" med andra farligheter?

Hoppas att ni får en riktigt läskigt, härlig Halloween!

Fundersam Cecilia said...

Hihi jag tror att det var ett populärt inlägg du skrev idag...Det var väldigt bra skrivet.Karolinas sminkningär verkligen jätte bra gjord,det ser ju så äkta ut.Bra regler som du skrev,tänk om folk kunde anamma de.Vet ju att i Sverige har barn en tendens att gå mer än en dag,vissa gånger börjar de t o m en vecka innan.Det blir vår första Halloween i USA så det ska bli roligt att se hur det är.Vi har inte pyntat med något mer än en halmgubbe som står vid dörren.Men den är så fin så.Grannarna har däremot diverse saker i trädgården,riktigt roliga saker (fast de är skrämmande förstås).Nu var det något mer jag skulle skriva men det försvann bort i tankarna....

Kram!!

Suzesan said...

Hallau!
Tack för reglerna de är bra att ha. Jag vet inte så mycket då det firas såååå fel här i Sverige. Jag gillar det inte just därför. För det blir inte så trevligt då.
Låter mysigt så som ni gör det men jag skulle vara skiträdd hela tiden. Mörkrädd och hoppar för allt som skräms. Mina barn bra på indiansteg(smyger fram) och då skriker jag. Helt plötsligt så står de bara bakom oh shit! Jag blev nästan sugen på att Halloween sminka mig*fniss*
Tur du påpekade att det är smink din dotter har.. för usch fy så verklighetstroget. Hon ser ju verkligen lidande ut också.

Gulligt:)
Vad säger man Happy Halloween på er
Kram
Susanne

Hanneles paradis said...

Happpy Halloween!

Rosvikstjejen said...

Fy för den lede vilka otäcka bilder. Det ser ut som hon varit med i en bilolycka.

Jag har just skrivit ett inlägg där jag ställde halloweenfrågor. Så bläddrar jag hit och får svaren direkt. Tack för det!!!!
Det skiljer sig verkligen mellan Sv o USA.

Ha en riktigt trevlig halloween.

Kramar

jill said...

Vi har precis diskuterat Halloween här kring fikabordet. Bara jag och en till som tycker om det. Svenskar har ingen humor och är så instängda, tycker det är jobbigt att någon ringer på dörren...

Och just det att man bara får ringa på hos folk som visar att de firar har inte nått Sverige eftersom firandets har kvävts här.

Jag hoppas ni får en mycket fin Halloween med många tjusiga kostymer och massa skratt.

Barbamorsan said...

Alltid lika fyndiga inlägg, tycker oxå att de stora barnen SKA klä ut sig! Usch trodde nästan det var riktigt näsblod...
Trevlig allahelgona!

Annika said...

Malde:
DET bör räcka, tycker jag...
Visst är det sjukt sjukt att lägga rakblad i godiset. Hur tänker man då?
Happy Halloween!

Cecilia:
I Sverige har detta med Halloween missförståts så enormt mkt. DET tycker jag är så tråkigt.
Hur kul är det att ha ungar som ringer på en hel helg? Och sen verkar barnen därhemma (viss iallafall) ta det här med bus på allvar. DET är ju ingen som busar här...Ingen.
Ha så kul ikväll!
Kram!

Suzesan:
Visst är det trist att det firas så fel i Sverige. SÅ synd!
Jag skulle inte heller vilja ha ungare som sprang och ringde på dörren hela tiden under flera dagar. Det är synd att det inte blivit riktigt inlärt i Sverige.
Haha, jag är också mörkrädd, men på H-ween är det kul...
JA!! Sminka dig ikväll!! DET vore kul!
Karolinas smink ja...Visst ser dfet verkligt ut. Att hon ser lidande ut beror på att hon spelar teater, som alltid... :-)

Happy Halloween och kram!!

Annika said...

Hannele:
HAPPY HALLOWEEN!!

Jill:
Problemet med Halloween i Sverige är at det blandats ihop med Allhelgona. SÅ trist att det blivit så.
Jag tycker också att man kan se Halloween som en trevlig ljuspunkt under hösten, men det verkar rätt svårflirtat, tyvärr.
JAG är iallafall HELT för det! OCh du med!
Ha det så kul ikväll! Och jag lovar att blogga ut en massa från aftonen och från H-ween festen!

Barbarmorsan:
TACK!!
Nej, det är inte riktigt blod :-) Men det ser ut så!!
Kram!!

Annika said...

Rosvik:
BRA att jag kunde svara dig här!! Det finns så många missförstånd om det hela därhemma.
KRAM!!

Marianne said...

BRA regellista! Jag tycker det verkar jättekul och hade stått innanför dörren och hoppat otåligt innan det första barnet ringde på. Eller så hade jag suttit ute på trappen och väntat utklädd till värsta spöket. Och ätit upp halva godisskålen själv om inte barnen hade skyndat sig : D

Kram!

Annika said...

Marianne:
Jamenvisst!! Det är skitkul att sitta utanför dörren. En grannfamilj körde hela familjen Addams temat...SÅ COOLT. Pappan var Gomez och mamman Morticia och de satt ute på sin trappa alltmedan musiken spelade. Riktigt häftigt!!
Kram½½