Monday, October 20, 2008

Monica??? Annika???

I fredags var ju ämnet kändisar, och alla var vi rörande överens om att kändislivet inte är för någon av oss. Vi lever hellre våra anonyma liv i städer, på landet och i förorterna.

Fredagsinlägget fick mig att fundera lite över ett par grejjer som hände i det förflutna. Runt 1998...
För tio år sen fick jag känna på, om än ytterst marginellt, hur det kanske kan vara att vara känd.

Minns ni vad som var hetaste potatisen på nyheterna för tio år sen? Jo, det var Clinton-Lewinsky skandalen. Det var den som höll på att vända upp och ner på Vita Huset då. Personligen tycker jag att det var det fånigaste av det fånigaste. Varför lämnade man inte bara allting därhän? Hur kunde något sådant litet bli så stort? Hillary förlät, Bill bad om ursäkt. Så, det kunde ha varit vackert så.
Men, iallafall det var inte om det jag hade tänkt att detta inlägg skulle handla om. För tio år sen var jag lite rundare än jag är idag och jag hade en liten ettåring. Jag hade samma frisyr som Monica Lewinsky. Jag var BRA LIK en viss Ms.Lewinsky, helt enkelt. Jag kunde tom se det själv. OCH, andra såg det desto mer.

Sommaren 1998 strax innan Karolina fyllt två år var hon och jag på Tysons Corner Center och shoppade. Karolina satt i sin fina, svenska Briovagn. När man ser Brio och Emmaljungavagnar här i US kan man ge sig sjutton på att det är en svensk mamma eller pappa som drar dom. Där gick jag med Briovagn och allt, och plötsligt tvärstannar två äldre damer framför oss och börjar tala högt sinsemellan;
-THAT is Monica Lewinsky!!!! Look, it is HER!!! It is HER!!!
- YES!! Oh MY GOD, is that Bill’s BABY!!!???
Hur tror ni att det kändes??? Det kändes inget vidare och jag fick faktiskt säga till att NEJ, jag var inte Monica Lewinsky! Det var inte Monica som stod framför dom, och det var heller inte Bills barn. Tanterna ursäktade väl sig (YOU LOOK so much like her, Honey!! Sorry) och gick mumlande bort alltmedan dom fortsatte att titta.

Jag var ganska uppskakad, men samtidigt tyckte jag det var komiskt. Några veckor senare var Peter och jag på Kennedy Center (Washington DCs operahus) och såg en föreställning. I trappan upp till foajen står ett par och pratar, tittar och pekar...Dom kommer närmare mig o ch Peter och fortsätter titta och prata...Till sist säger damen:
-No, no....It is not her. It is NOT Monica Lewinsky!

Nästa morgon ringde jag hårfisören och strax därefter åkte mitt Monicasvall av. Samma höst började jag Viktväktarna, och till julen hade jag gått ner tio kilo och var inte längre så slående lik Ms.Lewinsky. Men jag minns så väl hur jag kände det, och vad jag sa till Peter; detta kan bli så illa så jag får en kniv i ryggen när jag minst anar det.

Egentligen såg jag nog det hela från den komiska sidan hela tiden. Jag tyckte nog det var lite kul på ett plan, men på ett annat plan VAR det otäckt. Fast idag kan jag inte annat än skratta åt mitt ”halvår som Monica”.

Om jag numera får höra att jag liknar någon, och det händer inte ofta, så får jag höra att jag liknar Rachael Ray, kocken ni vet. För något år sen var det faktiskt en polis som kom fram till mig och sa att jag var så lik Rachael Ray. Hey, det kan man väl leva med, eller hur? Synd bara att jag inte lagar lika god mat som hon, eller att mitt bankkonto är lika välfyllt.Undrar hur det står till med Monica Lewinsky idag förresten? Hon gick totalt under jorden efter skandalen. Det får man förstå. Stackars unga tjej som var så dödligt kär i presindenten att hon inte kunde hålla tyst om det. Sedan fick hon stå till svars inför Kenneth Starr som rev upp himmel och helvete för alla inblandade. Vilken otroligt löjlig skandal. Det är skandal hur det överhuvudtaget ens kunde bli en skandal. Och än mer att Clinton fick stå inför riksrätt, otroligt.

Oh well, det var DÅ. Nu är det IDAG!! Och här är ett klipp från Saturday Night Live i lördags. Kolla in Scary Sarah X 2. Snacka om att Tina Fey kan säga att hon liknar en viss Mrs.Palin!

Nu ska jag snart bjuda på Svenne-frulle. Ha en fin dag allihopa önskar den fd Ms Lewinsky!


29 comments:

Evas blogg said...

Men jisses, tänk att bli ihopblandad med Monica!

Annika said...

Eva:
Jamenvisst!! Det var ganska obehagligt ibland, men mest komiskt, tror jag! Haha!

Fritt ur hjärtat said...

Herregud så kul, nu alltså!

leopardia said...

Ja, men när du säger det så är du lite lik rachel ray... men jag hade ju gärna sett en bild från då, när du var monica ;)

leopardia said...

förresten, de visade det där med scary sarah här på nyheterna igår :)

Annika said...

simone:
Haha, ja NU är det enbart kul!!! Men då, tjaaa...Jo, jag såg det nog från den ljusa sidan då också.

Leopardia:
Ja, jag måste lära mig hur man scannar in bilder...

Annika said...

Leopardia, igen:
Haha, jo det kan jag tro. Det var ju faktikst himla kul!

Petra said...

Hehe, jag skulle också vilja se bildbevis på likheten med Monica! Annars är det ju lite häftigt att vara lik någon, även om det kan leda till underliga situationer (om man är riktigt lik denna någon...)

Desiree said...

Ha ha vilken lustig situation att du blev taget för att vara Monica L. Kanske inte så roligt då det hände men det genererade en rolig story. Att vara lik Rachel Ray är ju inte fel för hon är snygg. Ha en riktigt trevlig svenne-frulle.

A home far away said...

Hihi, ja visst finns det baksidor med att var känd:-

Kram Gunilla i Singapore

Anonymous said...

Ha,ha.. förlåt men det var så roligt att läsa att tanterna sagt:- YES!! Oh MY GOD, is that Bill’s BABY!!!???

Herregud, om detta nu varit fallet så lär det ju varit över alla nyheter.

Ja, jösses, jag förstår om du bytte frisyr snabbt.
Ingen vill ju blir misstagen för att ha varit naughty i Orala rummet!! :D

Ha en underbar måndag!

Kram!

londongirl said...

Men vilken grej att bli ihopblandad med Ms Lewinsky! Jag förstår att du bytte frisyr.
Har du ingen bild på dig från den tiden så man kan få se?

Hoppas det gick bra med Svenne-frullen!

Kram

Annika said...

Petra:
Haha...Ja, jag ska se vad jag kangöra och OM jag ens vill visa er bilderna. DET tål att tänkas på ;-)

Dersiree:
Ja, hela Lewinsky grejjen var egentligen så komisk...Jag skrattade rätt mkt år det då, och ännu mer efteråt :-)
Helt OK att vara lik RR ja, fast jag tycker inte att vi är lika...Hon har helt andra färger än vad jag har, men ändå...helt OK :-)

Gunilla:
Det är nog det enda lilla svaga smakprov jag har fått :-)


Jess:
eller hur? Helt priceless!! Det där med Bills baby!! HAHA!! TÄNK att dom tänkte så!! jag minns att jag vara ganska uppskakad den ggn...
Nej, för guds skull...man vill itne bli tagen för den orala i the nuaghty office ;-D YUK!!
ha det bra.
Kram!!

Londongirl:

JO, jag har bilder, men jag vet inte om jag vill visa dom...Dessutom vet jag inte hur man scannar...men kanske visar jag om jag trar mod till mig :-)
KRAM!!!

Fröken Anki said...

Jösses! Monica Lewinsky, ja vad hände med henne sen egentligen. Men tänk att folk inte fattar att det inte rätt person. De vill väl så gärna tro att de sett en kändis. :D

Scary Sara (av Tina Fey alltså) är ju riktigt kul att se. Tänk att hon till och med låter som Sara. Kul, fast inte så kul om den riktiga Sara kommer dit hon vill! :S

Ha en härlig vecka! Här var det minusgrader i morse så hösten är verkligen här. Solig och kall!

Lilla P said...

Gud så hysteriskt kul! Mjaa, kanske inte för dig förstås, men det var kul att höra om det!!!

Annika said...

Anki:
Ja, vad hände med henne? jag måste nog ta och googla på henne.
Det var ju rätt kul, det kan jag tycka nu.
Nej Scáry Sarah får inte komma närmare vita huset än hon gör genom SNL. Gud förbjude. Likheten mellan Tina Fey och Scary Sarah ÄR slående!
Kram!


Lilla P:
Jo, det kan jag också tycka numera...att det var kul :-)

Panter said...

:) Ja jisses. Du vet ju hur det är att vara känd. Det är nog verkligen inget att trakta efter.

Idag fick jag en fråga av en av mina elever om jag såg framemot den 31 oktober. Jag svarade lite dröjande Näe, det tror jag väl inte... Det är ju HALLOWEEN! svarade gossen och jag insåg att det är nog stort för en del här i alla fall. Jag trodde att det nästan försvunnit, men tydligen inte.

Annika said...

Panter:
ja, en liten smak av det fick jag de gångerna. Och det var ett tag då jag tyckte att det var en anings otäckt.
Halloween därhemma vet jag så lite om, jag vet att folk ofta firar den på fel dag, men 31 är den rätta dagen! Trodde också att dagen förlorat popularitet hemma, men...Här är den enormt, enormt STOR!!

Pernilla said...

HAHA!! Ursäkta att jag skrattar... men jag blev så full i skratt när jag läste att du var lik Monica. Men jag måste faktisk hålla med lite. När man kollar på kortet på henne och på dej så visst ser ni lite lika ut. Men jag förstår att situationen du fick utstå inte var så skoj..just då.

Kram

Petra H said...

Ha ha, jag kan inte heller låta bli att skratta - trots att jag förstår att du inte alls tyckte att det var roligt då! Snacka om pinsamt att folk trodde att du hade drog runt på Bills baby i vagnen, hi hi!!
Det är roligt hur folk kan associera - en kompis fd pojkvän fick höra att han liknade Brad Pitt vilket varken han eller dåvarande flickvännen kunde förstå... Jag fick höra ett tag från olika personer att jag liknade Liv Tyler (jag hade längre hår) - eller Elizabeth Taylor som en full skotte i kilt påstod (alla försökte förklara för honom att det nog var Liv Tyler han menade men det var han för full för att fatta!). Hellre Liv än Elizabeth om man säger så ;-) och ja, jag förstår att du föredrar Rachael Ray-liknelsen framför Monica Lewinsky!!
Hoppas att er frulle var mysig!
Stor kram

anki n said...

här kommer en ny finnare, ja en finnare av din blogg. Kul att läsa vad som händer långt där borta. De närmaste jag varit i Amerika är att jag har en westensadel till min häst som tagits hem därifrån. Den är väldigt populär här. De var inte jag som hämtade hem den.

De här med fredagstema verkar kul. Hur gör man?

Tjillevipp från Anki

Jenny said...

Ha ha! Jag skulle också ha bytt frisyr illa fort :-). Men egentligen, stackars stackars Monica. Vilket öde hon råkade ut för, bara för att hon var ung, dum och naiv (vare sig hon nu var naiv för att hon inte fattade vad hon egentligen gjorde, eller naiv för att hon trodde att det skulle gagna henne på nåt sätt, får vara osagt). Men det var roligt att tanterna trodde att Monica, dvs du, var ute med Bills hemliga kärleksbarn. Det måste tydligen ha tystats ner ordentligt i pressen, eftersom hon/du kunde gå runt öppet i Tyson´s Corner ha ha ha :-D. Ibland är folk så korkade... //stor kram

Emmama. said...

Undrar också vad som hänt med henne och om hon nånsin blir fri från den där historien.. En ung och förälskad tjej som verkligen hamnade i blåsväder. Lite bilder på dig från den tiden vore ju kul.. :)

Fundersam Cecilia said...

Nä men jösses.......hihi.Så de menade alltså att du skulle traska omkring med presidentens barn,som dessutom ingen verkar ha vetat om att det fanns.Haha,sicket folk det finns och vilken fantasi de har.
Hoppas att temperaturen kröp upp hos er idag,vilket jag antar att den gjorde.
Kramar!

Annika said...

Pernilla:
Jamen jag vet...Man kan inte annat än skratta. Jag tycker också att der är komiskt idag :-)

Kram!

Petra H:
Ja, det är som att folk verkligen VILLE att jag skulle likna Monica L back then. Och då fastnade det väl det i skallen hos dom, tror jag. Inte dumt att likna Brad Pitt...JEEEZ!! OCH Petra, inte dumt att vara lik Liv Tyler heller...NOT bad! Jag tyckerinte att jag liknar varken Monica L eller RR särskilt alls.
Liz Taylor som ung hade det inte varit så dumt att likna, men Liz Taylor nu...?? NEJ tack :-)
KRAMAR!!


Anki N.
Jättevälkommen till min blogg!! Kul att du tittar in och läser.
Fredagstemat är det bara att hänga med på. Det är öppet för alla. Ge mig din bloggadress så länkar jag upp dig i fredagslistan. Easy as that!!!
Kul med en äkta westernsadel. Nästa ggn får du komma hit och hämta en personligen.
Välkommen tillbaka!!


Jenny:
Jamenvisst!! Absolut! Visst är folk så himla korkade, som tanterna i Tysons, hahaha!! Vad trodde dom? BILLS BABY?? Ja, numera kan man inte annat än skratta åt det hela.
Visst var det SYND om ML!!! DET var det. Det tyckte jag hela tiden.
KRAM!!

Emma:
ja, jag läste ngnstans att hon åkt till Engand och skaffat en examen från ngt universitet. Men sen vet jag inte mkt mer.
Njeaa...vi får se om jag lägger ut bilder av mig själv anno 98.

Cecilia:
Bills baby ja....Helt galet, helt sjukt...
Jodå, det blev nog uppåt 16 grader igår. Idag ska det bli 20...men värmen är påsatt i huset nu.
KRAM!!

Anna, Fair and True said...

Kul historia!

Annika said...

Anna:
Haha, jo jag vet...:-D

Lullun said...

Jösses! Och en liten mini-Clinton hade du också! ;-) Var nog bra du fick klippt av dig håret ändå. Vilken historia! :-)

Annika said...

Lullun:
Japp, mitt och Bills barn :-)))