Monday, October 06, 2008

Helgen som gått.

God morgon, god eftermiddag eller god kväll var ni än befinner er på klotet!

Helgen är återigen slut, och återigen är det bara att inse att den har flugit sin kos i en snabb hast.

Vi for alltså ner till Busch Gardens som är ett stort, och oerhört VACKERT nöjesfält som ligger i Williamsburg här i Virginia. Det tar lite drygt två timmar att bila dit ner för oss från DC-området.

Som vanligt började vi med att köpa frulle på 7-11. Vi är lite lata när vi bilar nerför I-95, vi äter frukost i bilen medan vi kör.


Kolla in kaffemuggen! Man kunde välja mellan Obama, McCain eller "Independent" inne på 7-11. Till min glädje noterade jag att det fanns få Obama muggar medan McCain muggar fanns i parti och minut.


Resan ner mot Williamsburg gick i en hast och vi kom ner till Busch Gardens runt 10 tiden.
Tyvärr, eller förresten det var rätt bra, hade halva nöjesfältet drabbats av strömavbrott så vi behövde bara betala halva entreavigiften. Glädjande nog fixades problemet ganska fort och inom ett par timmar var hela parken öppen igen.

På Busch Gardens märktes det överallt att Halloween är i faggorna. Dekorationerna är fantastiska.
Som sagt, av alla nöjesparker jag varit på i detta land är Busch Gardens den allra vackraste. Den ägs av det jättelika bryggeriet Anhauser-Busch som brygger det mesta av all öl här i US. Busch Gardens i Williamsburg har vunnit pris för "Most beautiful amusement park" i åratal.Spöken i träden. Busch Gardens i Williamsburg har Europa som tema. Dom länder som är representerade är: Frankrike, England-Skottland, Irland, Tyskland, Italien och "New France" vilket är Kanada.

I Frankrike finns Busch Gardens allra senaste berg-o-dalbana, the Griffon. Peter och vår kompis Keith skulle absolut åka detta vidunder till berg-o-dalbana som störtar i 90 gradig vinkel och går i loopar och twister. Min ultimata mardröm, mer eller mindre. Jag tycker det var läskigt nog att titta på från marken.


Här är Keith och Peter redo att störta ner för den grymma branten. Jag plåtade även bilden av tv-skärmen vilken visar gossarna på väg ner, haha!!Keith och Peter kollar in Griffon efter att dom själva har åkt den---LÄSKIGT JU!!!

Vi åt lunch i Tyskland, och sen ville Karolina äta en funnel cake. Funnel cake är verkligen inte min grej. Jag tror att det närmast kan beskrivas som våffelsmet som är friterad. Man äter "våfflan" med mycket florsocker på. Äkta tivoligodis.


Karolina vill hugga in på sin funnel cake. Peter och Karolina högt ovan marken.


Berg-o-dalbanan Alpengeist. Den åkte ju inte Karolina och jag heller, då'rå...Vi ÄR fega.

Busch Gardens härbergerar fem stora berg-o-dalbanor + två flum rides. Jag har bara åkt en enda av dom, och det var den "snälla" Big Bad Wolf (för några år sedan). Jag trodde jag skulle skrika lungorna ur mig och då jag åkt den bestämde jag mig för att aldrig mer utsätta mig för skräcken i en berg-o-dalbana...


Men som tur är finns det ju lite snälla attraktioner också, som tekopparna. Peter och Keith kastar sig med berått mod nerför alla berg-o-dalbanor medan dom ratar allt som går runt-runt. Jag däremot står ut med lite snurr och tycker till och med att det är riktigt kul.


Peter och Keith är på väg upp i den verkligt otäcka Apollos Chariot...Som vanligt fattar Karolina och jag inte hur dom vågar.


Och jag plåtar såklart tv-skärmen med fotot när gossarna är nere på marken igen :-)

Eftersom det är Anhauser-Busch som äger Busch Gardens säljs öl i princip överallt. Vi trillade in på puben i Irland och drack några bärs också. Där fanns denna lilla söta kille som Karolina gillade :-)Helgen var som synes trevlig. Vi bodde kvar på hotell över natten och där åt vi middag och badade i poolen.

NU önskar jag er alla en fin måndag!

24 comments:

Humlan said...

Vilken härlig helg.
Jag är också sådan som står nere på marken och tittar på när andra riskerar livet...

Funnel cake ser ut att påminna om dom struvor (har jag för mig att dom heter...?), som man har/hade i Finland till 1:a maj. Jag älskade dom som barn men har inte ätit dom på måånga år.

Annika said...

Humlan:
Ja det var en bra helg! Både K och jag är fega själar på nöjesparker...

Ja, struvor ja...JUST det, det kanske det påminner om ja. Men visst är struvor krispiga? Dom härt är krispiga på utsidan och degiga på insidan. Jag har knappt aldrig ätit struvor faktiskt. Skulle vara kul att smaka en.

Victoria said...

Jaaaa, Busch Gardens är verkligen ett kanonställe!! jag kan inte heller åka den allra minstaste bergochdalbana utan att svimma av skräck, men som du skrivit finns mycket annat att göra och titta på för en fjolla som jag.

Elisabeth said...

Å, funnel cake påminner om något jag åt i Österrike! Minns att det var gott, men väldigt sött, och det fanns att köpa i "studentrestaurangen". Jag är också extremt feg när det gäller nöjesparker... snurrande saker kan jag verkligen inte åka, det mår jag bara dåligt av. Och berg- och dalbanor är otäcka. Däremot brukar det vara roligt med flume ride-liknande åkattraktioner. Det är liksom bara att åka nedför, bli lite blöt, och sedan är det klart. ;D

Annika said...

Victoria:
Jag har aldrig varit på Busch Gardens i Tampa, men jag skulle GÄRNA pröva det.
Visst är det trist att vara så fjolligt feg att inte ens våga gå upp i den lättaste av "banor", men jag vet hur skräckslagen jag blir, så varför utsätta sig?

Elisabeth:
Undrar vad det kan ha varit som påminner om funnel cake? Kanske finns det funnel cakes på spridda håll över världen. jag tycker inte att det är speciellt gott.
Jaha, en till fegis som sällar sig! :-)
Flum rides kan vara kul, men det kändes inte som om det var läge att blöta ner sig i lördags. Det var inte hett eller så. Men annars kan flumes vara kul, håller med!!

Petra H said...

Det ser ut som ni hade en jättehärlig helg! Var det bara ni + Peters berg-och dalbanekompis?
Jag är nog mer som killarna, föredrar berg- och dalbana framför snurriga åkattraktioner! Men, det var evigheter sedan jag åkte och kanske jag har blivit fegare på äldre da'r?
Kram!

Annika said...

Petra:
ja det var bara vi fyra. Det är bra för Peter att ha en kompis med såna här ggr :-DDD.
Det var en fin helg. Det är så himla trevligt och mysigt på BG.
Jag blir allt fegare, Petra. Snart törs jag nog inte åka ett smack...
Kram!

Sporty Spice said...

Haha, vilken fin kaffemugg! Synd att vi inte har någon 7 Eleven här i krokarna.

Funnel Cake har jag aldrig hört talas om. Är det samma som Fried Dough tro? Låter som det.

Saltistjejen said...

Å vad ni verkar haft det härligt! Och vädret ser ut att varit toppen också!! :-)
Jag gillade berg-o-dalbanor jättemycket när jag var yngre, men har blivit så otroligt mycket fegare (eller kasnke klokare....??) med åren. ;-)
Så nu är jag inte lika förtjust som då.
Kul med muggen tycker jag också!
Kraaam!

Sara said...

Ebba skrattar fortfarande gott åt minnet av hur du skrek dig igenom hela BBW för några år sedan... Jag älskar alla berg- och dalbanor på BG, skulle vara kul att prova den nya också. Kram och älskar!!

Evas blogg said...

Nej berg och dalbanor av alla de slag får ingen människa i världen mig att åka. Hur törs dom?!!

Keith said...

Thanks for posting the pictures! What a fun day it was!

Anne said...

Vad häftigt med kaffemuggen, det har jag inte sett förut. Vad bra att det verkade som att Obamamuggarna var mer slutsålda. Tivolit ser verkligen vackert ut, det ser annorlunda ut.Man ser det speciellt på de översta bilderna, med de fina husen. Jag kan mycket väl förstå det vunnit pris.
Det låter som ni haft en väldigt bra helg, vad mysigt det låter att ni sov över också och bodde på hotell.

Annika said...

sporty:
Visst var den fin!!!
Jomen, jag skulle mkt väl kunna tänka mig att funnel cake är ett annat namn på fried dough. Hursomhelst är det inte min grej.

saltis:
Det bästa tänkbara perfekta väder!!! Kanske 25 grader och vindstilla.
Nej, "banor" är inte min grej, heller. Jag har nog alltid varit töntigt feg vad gäller dylika tingestar.
KRAMAR!!


Sara:
Fniss, jomenvisst...Ebba satt ju bredvid mig, stackarna. Jag gör aldrig om det igen och ändå är ju det en "snäll" bana...
JO, Sara, det är DAGS för er att komma över igen. Då tar vi både BG OCH Hershey park :-))
Kramar och älskar!!!

Eva:
Ja, jag säger detsamma; hur törs dom? Jag skulle nog svimma halvvägs upp för backen...

Keith:
The weekend was great!!
And you and Peter are brave.

Annika said...

Anne:
Kolla in 7-11 ute hos dig så ska du se att du hittar samma muggar. Absolut, det fanns väldigt få Obama muggar...Bra tecken!!!
Busch Gardens är s¨vackert, så vackert!!!
Hotellhelger är alltid så mysiga, tycker jag.

Anonymous said...

Hihi, jag undrar jag vem det var som hade allra roligast på nöjesfältet... :-) Själv är jag en fegis, precis som du. Skulle aldrig någonsin åka berg-och-dal-bana. Hu!!

londongirl said...

Vilken härlig helg ni har haft! Ser jättekul ut. Men vilken tur för Karolina att hon i alla fall har en pappa som vågar åka allt.
Våra killar hade/har ju två föräldrar som är krukor på sånt. Så vi fick alltid låna in kompisar som hängde med och åkte allt med killarna. ;)

Snygg kaffemugg.

Höstkramar från mig.

Millan said...

Later som ett riktigt kanonstalle for familjer! Aven om man sjalv inte vill upp i laskigaste attraktionerna sa verkar det ju vara en himla fin park! Jag hade nog alskat att fa aka alla attraktioner for si sa dar 10 ar sedan men med aldern har nagot hant och jag har blivit en riktig fegis. Eller rattare sagt... jag mar illa av allt som gar runt - runt... Ben ska vi bara inte tala om.. han fixar inte ens att aka barnattraktioner :-).

Ser ut som om ni hade fullstandigt perfekt vader dessutom med knallbla himmel. Sa harligt!!

Kram

Marianne said...

Hahaha, du och jag kan gå på nöjesfält tillsammans, helt klart! Jag föredrar också tekoppar och liknande, berg-o-dalbana åkte jag EN gång på Grönan när jag var liten (du kan då förstå att jag inte har utsatt mig för någon större variant) och det räckte och blev över för min del!

Härliga foton, särskilt av Karolina som verkligen iklär sig rollerna för fotona!

Och New France ligger alltså i Europa, enligt amerikanarna? : D

Stora kramar!

aussiekicki said...

VIlket kul ställe!! Det hade våra killar och deras far älskat. Jag har blivit ganska harig med åren och klarar inget som snurrar nu förtiden. Blir väääldigt åksjuk. Berg o dalbana är kul, synd bara att jag måste vara lite försiktig efter min whiplash.
Vad läckert det var med alla Halloweendekorationer!
Kram!!!

Annika said...

Annika:
Som sagt, det är tur att Peter tar med sig en lekkamrat sådana här ggr så att han får lite sällskap i attraktionerna, haha!

Londongirl:
Peter törs åka allt läskigt. Det gör inte jag och K, vi håller oss till slänggungor, katapulter och tekoppar, haha!
Visst är Obama muggen fin!
Kram!

Millan:
Du har rätt, det var en perfekt dag vädermässigt, och annars.
Parken är så vacker!
Fega är både jag och K...
Haha, det blir svårt en dag när ni ska börja gå på tivoli med era barn :-)))
Kram!

Marianne:
Haha, det är BRA! Då vet vi det i framtiden om vi skulle gå på tivoli ihop.
K ja, hon lever sig alltid in i det hon ska göra, skådisen i henne...

Ja, man kan fundera över New France o Europa :-)

Kram!

Kicki:
Jag förstår att berg o dalbanor inte är ngt man gör om man haft en whiplash. Det drar ju och sliter ngt förfärligt i en sådan.
Ja, stället ÄR roligt, och vackert!
Och så kul nu när dom har alla Halloweendekorationer uppe,
KRAM!

Anette said...

Vilken rolig helg! Jag tycker bergochdalbanorna ser väääldigt läskiga ut, jag hade inte vågat åka heller!! Vi har aldrig varit på Busch Gardens i Williamsburg, ser jättefint ut. Har de roliga attraktioner för lite mindre barn?

Så kul att de har Obama muggar på 7Eleven! Får ta en tur dit och se om de har några kvar! :)

Annika said...

Anette:
Jo, det har dom. Tror nog att din tös skulle ha kul därnere.
Dessutom är sjävla stället så vackert!
Jag har inte kollat 7-11 i Reston om dom har muggar, men det borde dom ju ha eftersom 7-11 i Occuqaun har det. Visst är det kul ;-)

Lullun said...

Låter verkligen som en trevlig helg! Den parken ska jag hålla i minnet. Är väl inte heltokig i åkattraktioner jag heller, men mycket hellre en berg- och dalbana än de hemska tekopparna för min del! Jag mår bara så illa av de där som går runt, runt... *hihi*