Thursday, October 23, 2008

Bloggar och körsång.

Nu har vi faktiskt fått riktig höst här i vår del av landet. DET, min kära vänner, njuter jag av väldeliga. Ni vet ju att jag är lite koko när det kommer till den punkten.

Iallafall, efter en skön promenad med en kompis igår så for jag direkt upp till Barnes and Noble där jag drack en Pumpkin Spice Latte från Starbucks. Med latten i näven grabbade jag tag i en bunt skvallerblaskor och satte mig att läsa. Inte dumt, inte dumt alls.
På vägen mot min läsefåtölj på B&N fångade en bok min uppmärksamhet i förbifarten.
Boken var ”Blogging for dummies”. Jag var ju bara så illa nödd och tvungen att ta mig en närmare titt på den!


Bild från Amazon.com

Det var faktiskt riktigt rolig läsning även för en ”seasoned blogger” som Yours Truly. Skribenten kunde inte nog understryka vikten av kommentarer, och hur viktigt det är att hålla en öppen dialog med sina läsare. DET kan jag helt skriva under på. Utan kommentarer, och utan dialog, skulle faktiskt bloggar bli rätt trista i långa loppet.

Många kändisar har ju valt bort kommentarerna på sina bloggar. Jag antar att det beror på att kändisar får dras med en massa otrevliga och vidriga kommenterar. Nu senast är det Marcus Birro som drabbats stenhårt av riktigt otäcka, elaka och skrämmande kommentarer. Vad triggar en läsare av en blogg att dumpa sitt hat på någons blogg? Och alltid anonymt. Det är förfärligt, och det är så fegt. Jag förstår att Marcus vill lägga ner sin blogg nu, verkligen. Fast jag hoppas att han kommer tillbaks som bloggare snart igen. Jag hoppas OCKSÅ VERKLIGEN ATT HAN INTE HOPPAR AV KARLAVAGNEN. Jag gillar honom. Mycket!


Men , tillbaka till Blogging for Dummies igen. Skribenten menade på att man ska, ska, ska, SKA svara på kommenterar. DET håller jag helt och hållet med om-- också!!! Det är inte speciellt roligt att kommentera hos bloggare som aldrig svarar på kommentarer. Som skribenten skrev; att ignonera sina kommentarer är ett säkert sätt att förlora läsare på.
En kul bok är det iallafall. Nästa gång jag åker upp till B&N ska jag ta mig en titt i den boken igen, för jag kände ju inte för att KÖPA den precis.

Jag har dragit ner enormt på min Starbucks konsumtion. Jag har helt enkelt ingen lust att betala 4 dollar för en latte. Äsch, då kan jag lika gärna göra en själv. Förmodligen blir den varmare och godare också. Men, visst, ibland måste man unna sig en liten slurk i form av en köpelatte, tex om man tänker fördriva ett par timmar på B&N.Karolina har ju körssång som ett (av två) tillval på skolan. Alltså, jag vet inte...det kanske var ett dumt val av oss. Det finns ju drama (och en massa annat) också som tillval, men vi ansåg inte att det var nödvändigt eftersom hon tar en dramaklass utanför skolan, och en dramaklass på skolan utanför ordinarie schema.
Men körfröken....Ja körfröken...Jag har länge undrat över denna dam som är körledare för flickorna på skolan. Den här fröken låter eleverna få lyssna på frökens iPod under lektionerna. Eleverna får ALLA välja en låt var som dom sen ska lyssna på ur frökens ”play list”. Ibland ser dom chick flix under lektionerna , tex ”27 Dresses” och ”definetly maybe” mfl.
Ursäkta? Körsången då??? Och Chick flix? What the??? Ibland, eller ofta förresten, tar fröken fram eleverna till pianot en och en och sen får dom sjunga inför hela kören. Vägrar dom att sjunga inför gruppen blir betyget lidande. Tänk om man är blyg då? OM man inte VILL sjunga solo inför kören. Ingen pardon tas, istället ringer fröken hem till elevens föräldrar.

Igår sa Karolina att fröken berättat att hon var så arg på sig själv eftersom hon gillar Brittan Spears nya låt...HON sa att hon inte VILL gilla Brittan eftersom Brittan är en ”bad person”.
Ah’men...hallå!! Är det något en fröken ska säga inför klassen??? Vaddå, en ”bad person”? Vad fick fröllan att säga det då? Vad vet fröken om Brittan egentligen? Fattar hon inte, liksom vi alla fattar, att Brittan har blivit förstörd av media? Nej, usch vad less jag känner mig på körfröken...Hon får ju tänka LITE på att hennes elever är i åldern 11-13, och att alla är flickor, och att alla är otroligt formbara och känsliga under dessa år.

Snart är det dags för körkonsert, och sen vinterkonsert. Vinterkonserten är alltså julkonserten. OCH, faktiskt ska flickorna i kören iår få sjunga om JULEN...Ni vet ju att det är lite PK här vad gäller ordet JUL. Man får inte såra någon som inte är kristen. Men tydligen hade man röstat i flickkören och på så sätt hade Julen vunnit. Annars hade man bytt ut ordet jul till ”season”.

JAJA! Snart är det dags för föräldrasamtal på skolan. DET ska bli mycket intressant!!

Önskar er alla en grand torsdag!!

24 comments:

Petra H said...

Jag tycker också att det är urtråkigt när bloggaren inte svarar på ens kommentarer, men vissa kanske inte bloggar för dialogen och för andra läsare utan bara för att skriva av sig?? Vad vet jag men jag kommer iaf alltid att försöka att svara på alla mina kommentarer.
Vilken puckad fröken Karolina har - jag vet inte om det är något speciellt med musikfröknar men jag hade en likadan i England (jag var 13) som jag var LIVRÄDD för!! Hon hade en massa konstiga regler också, och ALLA var med i skolkören (förutom jag, jag vägrade och tror att jag fick uppskov eftersom jag var utlänning). En kompis till mig ville lämna kören och det blev värsta kalabaliken, hon kontaktade rektorn, hans föräldrar etc men han stod på sig och hon fick ge sig (men jag undrar vad han fick i betyg i musik!??). Jag sjöng aldrig utan bara mimade på lektionerna eftersom jag var så rädd att hon skulle få ett utbrott på min falsk sång - hon brukade gorma när någon sjöng falskt! Usch, jag hade verkligen ont i magen före varje musiklektion...
Skönt att höra iaf att barnen får sjunga om julen, någon måtta får det ju vara på PK-heten!
Kram

Emmama. said...

Jag kommer verkligen sakna Birros blogg och hoppas att han kommer kunna fortsätta sitt bloggande i någon form snart. Hur man kan skriva sådana kränkande saker om deras döda barn är chockerande och jag förstår honom verkligen och hoppas det blir en ordentlig diskussion om detta! Kul med blogging for dummies, visste inte att den fanns, ska undersöka mer!

Anonymous said...

Vilken knäpp fröken! De ska väl sjunga på lektionerna! Och i kör! Kanske dags för ett klagomål?

Sporty Spice said...

Kul bok, den måste jag spana efter när jag går ner till R J Julias Bookseller nästa gång (visst är det UNDERBART att man får slå sig ner i bokaffärer här och läsa både böcker och tidningar). Och jösses vilken märklig fröken. Brrrr!

Annika said...

Petra H:
Jamenvisst...Det där med att bloggare inte svarar på kommentarer ÄR urtrist. Det förtar en del av glädjen att kommentera.
Märkligt. Ibland undrar man om en del ens läser sina kommentarer. Men jag antar att alla gör det. Annars vore det ju för konstigt.
Visst har K en puckad körfröken! Inte klokt, ju! OM man sjunger i kör är det ju KÖRsång som räknas och inte solosång inför hela gruppen. Ja, man blir lite konfunderad.
Som sagt, det är skumt. Det ska vara ROLIGT att sjunga i kör och det ska inte innebära ångest att gå dit.
Håller helt med dig om JULEN!! Det får vara ngn måtta på hur PK man ska vara...
"I'm dreaming of a white SEASON"...Hur bra låter det???
KRAM!!!

Emmama:
Helt galet det som hände Marcus Birro. Hur kan folk vara så fruktansvärt elaka, ja onda. Jag hoppas också att det börjar talas mer om detta nu. Varför så mkt HAT bakom anomyma kommentarer på kändisars bloggar.
Ja, kolla in boken. Den är lite rolig!!

Matilda:
Precis, det är ju inte solosång man valt. SJUKT!! Och ett röstprov ska väl för tusan räcka för att kunna placera in flickorna i respektive stämma.
Jo, klagomål sitter nog snart på sin plats.

Annika said...

Sporty:
Jättekul bok faktikst! Jag måste läsa mer i den nästa ggn. OCH JA!! Amerikanska boklådor är helt underbara!! Jag är bra kär i dom!
Karolinas fröken är väldigt olustig...

Humlan said...

Ha ha, "I'm dreaming of a white SEASON" Helt knäppt!

Det kan förstöra så mycket om man har fel lärare i skolan och den körläraren verkar verkligen konstig. Jag förstår att det kan bli ett intressant föräldrasamtal!

Boken verkar kul. Jag har läst några andra "For Dummies" och dom brukar vara en bra introduktion till ett nytt område. Våra bokhandlare är ju inte så "läsvänliga", men vi har ju biblioteken som man kan sätta sig på istället, problemet är väl att få tag på de nya böckerna där.

Anette said...

Jag läste precis om Marcus Birro igår och var inne på hans blogg. Hur kan människor bete sig så, det är ju inte riktigt klokt. Jag hoppas också han börjar blogga igen så småningom men kan förstå om det dröjer ett tag. Jag träffade faktiskt både Marcus och hans bror Peter för mååååånga år sedan när jag studerade i GBG. De var jättetrevliga killar redan då!
Karolinas körfröken låter ju lite... hmm speciell. Kan inte förstå varför de inte får sjunga istället för att se på chick flix?? Vad tycker Karolina om det hela? När börjar man förresten med tillval, är det först i middle school?

Håller med om att en latte från Starbucks är en lyx man får unna sig ibland... särskilt om man är på B&N. Kolla den här länken så kan du få en gratis! http://www.barnesandnoble.com/email/nav.asp?r=1&PID=24816&r=1

Millan said...

Tadam.. forsta blogginlagget jag laser sedan lilla froken Sofias ankomst. Nu ska vi se hur mycket jag hinner skriva har innan det ar dags for amning igen ;-).

Jatte intressant att lasa om bloggar och kommentarer. Jag ar SA less pa folk som inte svarar pa kommentarer. Visserligen har jag inte varit sa bra pa det den senaste veckan, men i vanliga fall forsoker jag att svara alla. Trots allt ar det ju urtrist att lamna kommentarer hos nagon om man aldrig ens far veta om de laser sina kommentarer. Lite roligt ar aven att jag tycker att de som oftast klagar pa att de inte far nagra kommentarer ar de som inte svarar sina 'lasare'... det ar val sjalvklart att folk slutar kommentera om de aldrig var gehor??

Karolinas korfroken later helt otrolig! Det later inte som en speciellt traditionell korlektion om man sager sa... Att behova sta infor hela koren och sjunga solo verkar helknappt... manga gar val med i korer just darfor att de alskar att sjunga men inte vill sjunga solo??

Sadar ja.. nu har lilla tjejen vaknat och det ar dags for mat! kram

Sara said...

Tycker det är jättebra att du lagt ned den dagliga latten, där sparar ni en hel massa pengar faktiskt! Så kan du lyxa till det lite ibland istället..
Klixos fröken verkar lite knäpp, vad får barnen ut av att lyssna på hennes spellista?!? Och de löjliga kommentarerna om BS? Hon kan hålla sina åsikter för sig själv! Som du säger, barnen är så otroligt påverkbara i den åldern! Älskar!! (ps. på söndag ska H o jag se "Låt den rätte..", spännande!!)

Elisabeth said...

Jag förstår inte heller det där med att inte svara på kommentarer. Det är en sak att man inte hinner svara så snabbt, men att inte ge NÅGON respons tillbaka, det förstår jag mig inte på. Lika konstigt, nästan i alla fall, är att vissa svarar på personen X:s kommentarer i X:s egen blogg, istället för att skriva en kommentar på sin egen blogg så att alla kan läsa den. (Haha, rörigt, hoppas att det framgår hur jag menar.)

Nästan komiskt att de skulle byta ut jul med season! Det är så splittrat på något sätt med USA och religion, tycker jag. Å ena sidan verkar just religion vara en viktig del av presidentvalskampanjen och debatten, samtidigt som det inte är PK att sjunga om julen på en julkonsert, förlåt, vinterkonsert.

Annika said...

Humlan:
Eller hur? Det är ju helt galet..Men sådär knäppt PK kan det vara här ibland.
Ja, vi får se vart det hela kan bära på fldrasamtalet. SKUM är hon...
"For dummies" böckerna är faktiskt rätt bra. Jag har Photoshop for dummies, och kanske har jag lärt mig lite ur den :-)

Anette:
Det som har hänt Marcus B är ju helt oförlåtligt. Hur kan människor vara så övervidriga?
HOPPAS att han orkar komma igen.
Jag förstår att han är trevlig! han ger ett sådant enormt trevligt intryck på Karlavagnen. Alltid.
Exakt, man börjar med tillval på MS. K har då kören och så läser hon franska.
Hey, Anette, tack för länken!! Det ska jag utnyttjas. Precis, Starbucks och B&N går hand i hand!!

Millan:
HEEEJ på dig!! KUL att få vara först i raden! Jag ska önska dig välkommen tillbaka!!
Jag vet, det där att inte svara på kommentarer är en märklig grej. Det känns att man som kommentatör bara skriver ut i tomma intet. Hur kul är det?
Exakt, en kör har ju egentligen inget med solosång att göra...Därför är det så knäppt att fröken låter dom sjunga solo en och en om och om igen!! Suck...
Hoppas att lilla Sofia mår bra. Hon är ju så söt!!
Kram!!

Sara:
Jamenvisst, jag behöver varken kalorierna eller kostnaden. Ibland är det väl OK att ta sig en, men absolut inte dagligdags. Nä, förresten tycker jag att S-bux tar enorma överpriser, sjukt!!
Japp, den där kommentaren om BS retade mig enormt. Bad person, det har väl inte hon med att göra. Hon kan hålla sina tankar för sig själv.
UNDERBART att ni ska se "Låt den rätte komma in"...Här har den premiär den 7!! OH YES!! WE will go see it!
Kramar och ÄLSKAR!!


Elisabeth:
Precis, ibland kan det ju ta lite tid innan man hinner svara. Men svara bör man. Fattar inte...
Jag vet vad du menar om att svara på kommenterar på den andra personens blogg. Det blir lite konstigt ibland...Stämmer inte riktigt.
Ja, det är splittrat här med religionen, på ett plan får man knappt låtsas om att man tex firar jul, och på ett annat plan så ska man gå i kyrkan och vara gudfruktig varje söndag. Religionen är märklig i detta land, och ibland gör den att det blir svårt att leva och bo här.

Anonymous said...

Karolinas körfröken låter ju fruktansvärt opedagogisk på många sätt! Är det fler föräldrar som reagerat på henne så kanske ni kan säga ifrån gemensamt? Så behöver inget barn bli utpekat.

Desiree said...

Den där boken verkar interessant. Den ska jag nog också försöka bläddra i nästa gång jag är på bokhandlen. Jo jag håller med om att det känns viktigt att försöka svara på kommentarer. Jag tycker ju själv att det blir mycket roligare att få feedback och att få svar då man lämnat en kommentar. Om man skriver kommentarer och aldrig får något svar så tröttar man till slut på att orka skriva.Du jag har köpt en sådan där liten visp med batteri för mjölk. Den funkar hur bra som helst. Blir underbart gott skummit och krämigt. En sådan kostar inte mycket alls och det blir ett fantatiskt resultat. Mycket godare och billigare än på Starbucks.
Den där körfröken verkar ju lite skum och har lite konstiga idéer. Låter dock jättetrevligt att ha en fin julkonsert att se fram emot. K måste tycka att det känns lite extra kul att faktiskt få sjunga om julen detta året. Ha en bra dag.

londongirl said...

Jag blev så upprörd när jag läste Marcus Birros anledning till att han stängt ner sin blogg. Hur kan man bara skriva såna kommentarer som han fick?
Jag kommer att sakna den bloggen....har följt den länge.

Lyssnar på honom på Karalvagnen på fredagar och säger som du....Hoppas verkligen inte att han hoppar av det programmet!!

Vad det gäller Karolinas fröken blir jag bara så MATT!!! Det är bara att konstatera att en del lärare skulle nog inte ha valt det yrket! Jag arbetar tyvärr med en sån just nu :(
TRIST!!! Otroligt! Nu när jag skrivit klart här så läser jag på Word Verification....ordet: trist!!

KRAMAR i massor

Petra said...

Usch vad jag blir arg på lärare som förmedlar så tokiga idéer till barnen. Riktigt arg.

leopardia said...

som jag har försökt att kommentera här, ifall det kommer tusen kommentarer så småningom så beror det på att blogger hade lagt ner förut...
jag kan väl ibland låta bli att svara på kommentarer, men det beror på att jag inte har något sköj att säga...
men däremot, var jag körledare så skulle det sjungas kör, inget annat ;)

Annika said...

Mademoiselle J:
Jag vet åtminstone en som sagt åt sin dotter att hon " not care one bit" för den fröken. OCH hennes dotter har en fantastisk röst.
Jag tror att många kommer att hoppa av nästa år.

Desiree:
Ja, du kan ta dig en titt på boken. Den är lite småkul.
Och kommentarer ja...Ja, vi tycker helt lika där. Det är trist att aldrig få svar, och visst tröttnar man då på att kommentera.
Jag ska nog köpa en sådan där liten visp som du har. Jag har sett dom överallt...Mmm..vem vill inte ha en massa skum på sin latte, mums!!
JAPP, iår sk man få sjunga om julen...Inte dumt :-)
Ha det så gott!!

Londongirl:
Alltså, jag fattar inte hur ngt kan vara så gement elak som faktiskt folk var på Birros blogg. Hur kan man?
Jag hoppas att han kommer tillbaka! OCH måtte han inte lämna Karlavagnen!

Karolinas körfröken ja...Måtte hon sluta snart för hon passar inte i sitt jobb. K har kör varannan dag i 90 minuter. Detär mkt det.

Kramar!!

Petra:
Eller hur? Det är verkligen dåligt. SÅ olämpligt för en lärare att kläcka ur sig vad hon säger.

Leopardia:
Blogger strular??? DET är då inte kul. Usch. Hoppas det är bättre nu.
OCH din kommentar kom med!!
Jag tycker nog att du oftast svarar på kommentarer, så de'så :-)

aurorabuddha said...

Den har killen, Marcus, har jag ju aldrig hort talas om. Men jag letade reda pa hans blogg och laste...

Oj, vad ledsen jag blir av att upptacka hur tonen har forandrats i Sverige... Plotsligt gar min hemlangtan over.

Jag kommenterade lite pa Mariannes blogg, hon har ju fatt liknande elaka kommentarer pa sin blogg. Hapnadsvackande.

Annika said...

Marcus har verkligen blivit utsatt på det mest vidriga sätt. Det drabbar ofta kändisar, och det tycker jag är förfärligt.
Jo, jag såg ju kommenteren hos Marianne...så otrevlig ton, men Marianne gav bra svar på tal!

Anne said...

Usch, vilken dum fröken. Jag blir arg höra. Precis som du säger handlar det ju om barn som är i en ålder då de är väldigt formbara. Det hör helt enkelt inte till att t.ex. en fröken kallar nån för en "bad person". Till exempel, mycket som denna fröken gör på lektionerna verkar inte riktigt lämpligt.
Nu blir jag nyfiken, otrevlig ton i kommentar på Mariannes blogg. Har inte hunnit läsa alla bloggar än, mycket verkar ha hänt på den här veckan. Får skutta över dit direkt och se....

Annika said...

Anne:
ja vilken dålig lärare, eller hur?
Att kalla ngn för "bad person" ska hon ge tusan i framför sina elever.
ja, kolla Mariannes blogg.

Lullun said...

Rolig bok och så sant det du skriver om bloggande. Vi tycker lika där. Iaf när det är sådana bloggar som vi skriver.
Men vilken knasig lärare!! Hoppas ni får "ordning" på det. Vad tycker egentligen Karolina..?

Annika said...

Lullun:
Faktiskt en bra bok, tror jag! Den skulle man nog ha en del att lära av, trots allt.
Ja, vissst är det en knäpp fröken...Helt bäng. Karolina gillar henne måttligt och säger att hon inte tänker ta körsång i 8:an. Helt OK för mig.