Sunday, February 17, 2008

Out of the loop...

...När man sitter så här på andra sidan Atlanten är man liksom avskuren från all populärkultur därhemma. Det hjälps liksom inte att man har internet, radio och att man numera kan se ALLA tv-program, man är ändå avskuren och hänger inte rikigt med.
Igår var det just en sådan dag då man INTE hängde med...
Det var ju Melodifestival ju!! Halva Sveriges befolkning, och kanske mer därtill, satt fastklistrade framför rutorna för att se MELLON!!
Här var ju fallet ICKE sådant. Dels ställer tidsskillnaden till det, och dels känns det så "off" att sitta här och glo i sin ensamhet. Hela Melodifestivalen, och allt därtill, ska ju ses i ett initierat sällskap! Och i det sällskapet kan man sedan kritisera och garva och ge komplimanger så mycket man vill, framförallt kritisera, haha!!

Jag saknar det där självklara svenska, att det liksom bara tas för givet att man ska se festivalen! Frågan är bara hos VEM? OCH vad man ska äta och dricka till jippot. Festivalen blir en självklar snackis i dagar efteråt.
Jojo, jag kollar naturligtvis in bidragen som förlorat på Svt.se, och Youtube kan man alltid lita på, där ligger alla bidrag som gått vidare till finalen. Men, ändå: jag är OUT of the LOOP, big time!!

Igårkväll var Peter och Karolina på basketmatch och jag passade på att ha en chick-night i min ensamnhet. Jag smällde in "Melodifestivlalen 50 år" i dvd-spelaren och skrattade och mindes tillbaka. Min familj kom hem medan jag ännu tittade på dvd:n. Karolina försvann ner i källaren med grannflickan, men Peter slog sig ner framför tv:n med mig. Han har numera fått lära sig en del om svensk populärkultur som Allsång på Skansen, melodifestivalen mm. Han roade sig med att gissa årtalen för dom olika bidragen. Vi hade riktigt roligt, även fastän Peter fattade noll av det som sjöngs.
Nu idag kan jag glädjas över att en viss Häggkvist inte gick direkt till finalen. Nä...NU ska jag kolla in Youtube!!

Alla önskas en fin söndag!

18 comments:

londongirl said...

Jag är också glad att hon inte gick vidare per automatik som så många trodde hon skulle göra.

Jag brukar inte se de här deltävlingarna men igår gjorde vi faktiskt det båda två här hemma. Men sen när det är den riktiga melodifestivalen så är det klart att vi bänkar oss framför TV-n och då bara måste man dissa och hissa allas kläder och framträdanden från alla artister. Brukar tom. ha chattkontakt med kompisar udner tiden och tillsammans kommentera cirkusen! Fniss....inte klokt egentligen. :)

londongirl said...

Glömde.....KRAAAAM :)

Annika said...

L-girl:
Det är det som är SÅ kul!! Hissning och dissning i gott sällskap!! Det är liksom mer än halva nöjet och därför blir det så "off" om man sitter här.
Japp, bra att den där C inte travade vidare genast. Jag har så otroligt svårt för henne, har alltid haft.

Annika said...

Och jag med min KLUMP:::::::JÄTTEKRAM!!!!!!

Anonymous said...

Jag läste på Aftonbladet att det var dags för Melodifestivalen i Sverige.
Men jag minns när det bara var ett program och inte alla dess del tävlingar som allt verkar bestå av nu. Snacka om att mjölka tittarna på röst-pengar liksom.(För visst kan man sms-rösta på Melodifestivalen??) Trist i a f! Själv minns man hur man kollade på Melodifestivalen som ett helt program och sen i slutet av programmet spelades den där speciella vinjett melodin med bild. Vet ni vilken jag menar?? :)

Kram!

Anne said...

Jag haller sa med dig, det ar inte alls samma kansla att kolla in Melodifestivalen har. Jag har inte alls brytt mig i ar, lyssnar sakert igenom alla latar nar alla delfinaler ar klara. Daremot laste jag pa natet att Carola ej gatt direkt till finalen. Skont tycker jag och fnissade lite skadeglatt. Jag tycker det ar utrist nar vissa (typ Carola) ar med gang pa gang. Hon har ju dessutom vunnit, sa det kan ju liksom bara ga samre...
Vad kul du och Peter kollade och att han orkade titta. Gissa artalen, det lat kul! Ha en riktigt bra sondag Annika! Vilken mysig favorithorna du har, sag oerhort trivsamt ut!!!

Humlan said...

Alla små delfinaler gör att man tröttnar, men precis som du och L-girl så hissar och dissar jag gärna finalerna i trevligt sällskap. (Även jag har svårt för C och kan inte förstå att det skulle vara så "säkert" att hon skulle vinna.)
Jag kan tänka mig att det var många minnen i går kväll, jag kan tänka mig att det skulle väcka många gamla minnen att se de programmen...
Kram

Annika said...

Haha, jag kollar alltid fast jag tycker att de flesta bidrag är dåliga! :-D Och elak som jag är så känner jag viss skadeglädje över att Carola "bara" gick till andra chansen och inte direkt till final.

Pernilla said...

Det är inte alls lika roligt med melodifestivalen längre. Tycker man hinner bli "uttråkad" av alla dessa delfinaler. Självaste finalen är ju helt klart sevärd.. men innan dess har man nästa tröttnat. Vilket är synd, för man minns ju verkligen vilken höjdpunkt det var att bänka sej framför tv:n med familj och vänner.
Kram

Annika said...

Jess:
Visst, nu kan man ju sms-rösta. OCH visst var det annorlunda förr. En tävling, en vinnare...
Så visst har du rätt i att dom mjölkar tittarna.
Du menar "Eurovision" sången eller hur? Den klassiska.
Kram!!!

Anne:
Nu får jag önska dig välkommen tillbaka!! Har saknat dig mkt! Men vad hände med dom vitala prickarna över våra viktiga bokstäver å, ä och ö? Antar att din dator fortfarande strular, urtrist.
Man orkar inte bry sig när man bor här, fast man vill. Det känns som om det är för långt borta, och så känns det som att man måste se det med en bunt insatta i good old swe!!
Jag är jätteglad att den där C inte gick vidare på en ggn, hehe...
Kram!!ä

Humlan:
Absolut, att se gamla snuttar fr melodifestivalen är verkligen nostalgi, av exakt den nostlagin som jag älskar! Kul att Peter också tyckte det var kul, för det gjorde han, och han var så duktig att gissa årtal.
Humlan, jag förstår att alla delfinaler blir lite för mkt av det goda.

Annika said...

Annika:
Ja, man kan liksom inte låta bli att känna skadeglädje över C, jag vet...GUD så elakt, men...det är väl det som är nöjet också. Saknar verkligen hissandet och dissandet med en insatt grupp...


Pernilla:
Visst var det kul förr med "mellon" OJ vad roligt det var. Jag förstår ju att ni hinner lessna därhemma för det har ju blivit så stooooort.
Kramar!!!

Anita said...

Nu maste jag fraga en korkad fraga. Vad menar du med att du kan se ALLA svenska TV program? Var? Hur? Kan man verkligen se TV fran sverige harifran? Det skulle ju vara jattekul!

Desiree said...

Oj jag hade inte ens koll på att det var melodifestival i Sverige nu. Som du säger skulle det kännas helt off att följa den här.

aussiekicki said...

Jag lyssnade också lite på You Tube framför allt för att höra vilka som slog Carola på fingrarna.
I Australien eftersänds stora europeiska finalen. Vi såg den förra året och det var en lätt bisarr känsla.
Ha det gott! Kram Kicki

Annika said...

Anita:
Du kan se det på nätet, svt.se har alla sin program liggandes där + ett jättearkiv!
TV 5 lär också ha alla sina program liggande på nätet. Sp nu är det bara att kolla. Du kan koppla upp datorn till tv:n och få storbild!!
NJUT!!!

Desiree:
Visst är det "off". Det är praktiskt taget ohållbart.

Kicki:
KUL att ESC finalen sänds i Australien!! Häftigt. DET gör den inte här, vad jag vet.
kan tro att det känns knepigt att se den så långt bort.
Kram!!

Toini said...

Jag satt och kollade på Melodifestivalen online på lördagen, jag kände också lite glädje över resultatet, vissa är ju så säkra på att gå vidare.

Kul DVD du hade, kanske skulle man köpa den nästa gång vi åker hem.

Kram

Petra H said...

Näe, jag skulle inte orka kolla på alla deltävlingarna även om jag var hemma i Sverige. Nuförtiden tycker jag nog bara att Eurovisionsfestivalen kan vara något att se, speciellt om man är många från olika länder som ser tillsammans - det är kul! O och jag träffades ju på en sådan fest för tre år sedan så det kommer ju trots allt att alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.
Vilken tur att Carola inte gick vidare, gillar henne INTE!

Annika said...

Toini:
Japp, ibland känns det allt bra att vissa inte går direkt vidare. Hörde attt hon typ redan bokat rum i Belgrad...Suck...
JA, jag känner att jag vill ha fler dvd's från melodifestivalen...
Kramis!!

PetraH:
Nog har det blivit MYCKET av det goda med alla dessa delfinaler överallt över hela sverige.
Jag gillar ESC och jag tycker det är coolt att du och O träffades på ett sånt party, jätteroligt!!
Carola ja...DON'T get me started!!